gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

İNLEYEN NAĞMELER Bıkıntısı

04 Ekim 2016, 09.17
A- A+


Kadınların "hüzünlü prenses" olmayı bırakıp
"bilge kadın" olmaya ihtiyaçları vardır.
Okumak, düşünmek, fikirleriyle var olmak,
günümüzün kadınlarının temel görevi olmalıdır.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Kadın Psikolojisi, Sayfa 330

                                       
--------------------------------------------------------------

Kadın, elbette naif olacak, güzel olacak, bakımlı olacak, duygulu, anaç olacak. Bütün bunlarla beraber eğer bir kadın; entelektüel, zeki, dış dünyaya, olup bitenlere duyarlı olamıyorsa, kendini geliştirip yenileyemiyorsa, hiç mi hiç ortalıkta dolanıp ahkam kesmesin "kadın şöyledir böyledir" diye, hatta ortalıkta "kadınım" diye gezmesin mümkünse. Bu tip kadınlar hiçbir akıllı insan nezdinde bir halt değildirler. Ot gibi gelip ot gibi gideceklerdir bu dünyadan.  Öne çıkardıkları kadın kimlikleri de, erkekler tarafından ancak one night stand tadında ve zaman aralığında kalıcılık arz eder, isterse dünyanın en bi' güzeli olsunlar.


Böyle boş beleş kadın olalım, sonra da fikir özürlü, bir şey üretemeyen ama ağlaşmanın ağababasını yapabilen bir cins haline getirelim kendimizi. Oldu mu canım böyle yani? Üstelik Türkiye gibi bir memlekette böyle bir lüks var mı? Norveç'te mi yaşıyorsun arkadaş! Nasıl bir duyarsızlık, kendine dönük, benmerkezcilik halidir bu? Bu toplum bu haldeyse, en çok biz kadınların suçu değil mi? Çocuğu anne yetiştirir, bu gayet net. Baba da, öğretmen de, anne kadar hakim değildir bir çocuğun eğitiminde. Hatta yeri gelir, eşini bile kadın yetiştirir.


Kadın dediğimiz öyle sanıldığı gibi güçsüz filan değil. Bilimsel gerçek; kadınların acı eşiği erkeklerden yüksektir. Kadın, zora geldiğinde 10 erkek gücüne sahip bir varlıktır. Ama yok! Biz ya böğüre böğüre ağlayalım ya da  sevgi kelebeği olalım, dünya zaten bir şekilde dönüyordur nasılsa, batarsa da batacaktır nasılsa! Biz hep korunmaya muhtaç, ağzı var dili yok, sevilesi okşanası ama iki laf edilemeyesi varlıklar olalım.


Takma saçlarımızdan, takma kirpiklerimizden ve bilumum takma bilmem neyimizden başkaca bir şey takmayalım aklımıza. Bu kadar saçmasapan bir yapaylıkla; sevdiğimiz erkek aşka gelip şöyle bir sertçe girişse, her tarafımız elinde kalacak, yüzümüz gözümüz birbirine karışacak, o en güzel görünmek istediğimizin gözünde bir ucubeye dönüşeceğiz. Bunu bile idrak edemeyen bir cins olalım. İşte tam böyle birer aptal olalım.


Eh, bu profildeki Türk kadınından da, halihazırdaki toplum çıkar. Haydi kadınlar, toplaşın, hep beraber ağlayacağız.



YORUMLAR

04 Ekim 2016, 17.33
başlığını düzelt önce başlığını tatlişkom :) 
04 Ekim 2016, 17.35
üzerinde saatlerce tartışılması gereken bir konu bu kadar güzel anlatılamazdı hele çocuk gelinlerin kadın cinayetlerini okuduğumuz şu günlerde ama sistem öyle kurulmuşki maalesef ülkemizde kadın çocuk doğursun,temizlik yapsın toplumda yeri olmasına döndürüldü işte aslında büyük ATATÜRK'ün değeri yazınızla bir kez daha anlaşılıyor o da kadın bir birey olsun bir erkeğin yanında kukla olmasın istedi ama maalesef ülkenin büyük çoğunluğu sizin sunduğunuz fikirleri değil kukla olmayı seçiyor elinize emeğinize sağlık..
05 Ekim 2016, 01.07
Teşekkürler Duayen, erkek yorumcular daha mühim bu yazıda :) Malum eleştirilen kadınların, kendilerine, erkekler ve onlarla ilişkileri üzerinden itibar konumlaması yaptığını düşünürsek, hemcinsleri olarak benim yazdığımın pek bir önemi olmaz da, erkek bakışının olumlu bir etkisi olabilir :) Sağolun.


Birinci sıradan yazıya serbest dalış yapan, yazı şey yapıcısı, neydiii "yorumcu" yine rutin ıkıntı halinde. Ikıntıdan her zaman pek güzel şeyler çıkmaz biliyoruz ki. Sanırım "yazıda eleştiri getirilen kadın profiline örnek olayım" düşüncesiyle gelmiş, ki çok merci :) Sıkıntının, ıkıntıya dönüşüp insana bıkıntı vermesi işte böyle bir şey oluyor :) İnsanın vakıf olmadığı şeyler üzerinden ahkam kesmesi cehaletin en büyüğü tabii. Bütün anlamadığı şeylerin yanlış olduğunu düşünmek çok acayip. Ne yapalım, Allah'tan umut kesilmez. Tekrar tekrar yazalım daha önce yazmış olduklarımızı. Belki ezber yoluyla da olsa öğrenme gerçekleşebilir. Ayrıca bir Dr. Sergio Canavero var ki; bütün benzer zatlara umut ışığı olabilicek inşallah önümüzdeki yıl.


Gerekli gördükçe aşağıdaki tekrarı da yapalım;


""İnsanların, yakın olmadıklarıyla olan ilişkileri, kendileri hakkında büyük ipuçları verir. Yakınıyla insan her şeyi, her şekilde konuşabilir tabii. Fakat hiç tanımadığı biriyle laubalilik boyutunda bir diyaloğa girebiliyorsa bir insan, bilin ki o insan tırttır. Örneğin; bir erkekte bence en çekilmez özellik zevzekliktir. İçinde bir parça da laubalilik barındırır bu zevzeklik hali. Yine de, kadındaki tezahüründen ehven-i şerdir. Çünkü bir kadından yansırsa bu hal; onu bildiğin "basit" kılar. Ki, bir kadında en sakil duran tam da budur.


Konumuza da bağlayayım: Yüz, bir kadında, bir erkekte olduğundan çok daha fazla önem arz eder. Örneğin bir kadın vardır; ne kadar abartılı bir dekolte giyerse giysin basit durmaz. Ama başka bir kadın, gırtlağına kadar kapalı giyse de; yüzünden, gözünden kevaşelik akar. Bu durumun, her iki kadının fiziki seksapeliyle, vücut ölçüleriyle hiçbir alakası yoktur. Çünkü her şey yüzde gizlidir. Elbette görüntümüz Allah vergisi bir şeydir. Fakat bize her şey masum verilir, biz onu sonradan şekle sokarız. İster basit kılarız, ister masum kalırız.""

05 Ekim 2016, 16.04
    Yazını okuyunca; Atamın ''Yeryüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir.'' sözü geldi aklıma. Doğru ya toplumun yarısını oluşturan bizler, düşününce diğer yarısını büyütüp yetiştiriyoruz. Harikayız ne diyeyim :)
   Bilimsel olarak da kanıtlanmış gücümüz ama nedense hep çiçek, böcek yakıştırmalarıyla korunup kollanması gereken bir obje gibi yetiştirilince çoğumuz gücümüzün farkında bile değiliz.
   Sadece iki kadın tipi vardır, tanrıçalar ve paspaslar diye bir söz okumuştum yıllar önce ve wowww nasıl da özet geçmiş demiştim :) özetin özeti mübarek :)))
   E ama şimdi bir bakıyorsun kimisi illa ben paspas takılacam diye diretiyor. Ne yapalım şimdi :) tanrıça oldu da biz mi paspas muamelesi çektik :P
   Eserekli yanım da bir yorum yapmak istedi :Bak şimdi tatlişkom :P
Yorumun yazının önüne geçmiş düzelt onu düzelt :))))
Esti tarafından öpüldünüz efenim
06 Ekim 2016, 01.36
Nevzat hocanın dediği kadın profili popüler değil hem de prim yapmıyor. Haliyle kimse kalkıpta ben okumalıyım, düşünmeliyim, sorgulamalıyım, fikir üretmeliyim demeyecek. Ben şöyle düşündüm. Bu senin eleştirdiğin kadın profilinin çok iyi yaptığı birşey var ki o da dizi izlemek. Ben "Cumhurbaşkanı" olsaydım halihazırdaki tüm dizileri yasaklar yerine kadını eğitici dizilerin yapılmasını emrederdim.(bak bu cümlem de çok alegorik oldu ha ;)) Ne de olsa popüler kültürün en iyi iletişim aracı televizyon. Bence gayet işlevsel, burdan başlanabilir. 
Bir de şu var. Umarım gelecekte bugün beğenmediğin halihazırdaki toplum yapımızı aramayız. Çünkü kendisini yetiştirmemis insanların yetiştirdiği nesil henüz topluma tam olarak nüfuz etmedi. Bu zamana kadar kadın eğitimsiz de olsa iyi kötü gelenek diye birşey vardı. Simdi o da yok. Tam anlamıyla "saldım çayıra mevlam kayıra" gibi bir durum söz konusu. 
06 Ekim 2016, 23.04
Alegorik cümlenizi, trajik bir soruyla karşılamak istiyorum Seratonin: "Ey Türk kadınları, en az 3 tane çocuk doğurun" yönergesini veren bir düşünce sisteminin, kadının eğitimiyle alakalı kaygısı bulunabileceğini düşünüyor musunuz sahiden de? :) Benim dizilerle filan derdim yok, ben de izlerim dizi. Mesele; bu yalnızca dizi izleyen kesimin, haberler başladığında, bulaşıkları makineye dizmek için tv civarından ayrılıyor olması. Dizilerin içinde ne kadar, neyi verebilirsiniz ki hem? Cavidaaann, koş! Felsefenin Temel İlkeleri başladı ahahahaha. Misal yani :)  


Yorumun son kısımdaki tespitiniz çok doğru. İçim karardı okuyunca. Haklısınız. Amerikan bayrağı motifli bikinisiyle poz veren, fotonun altına da "x seni çok SEVİYOM" yazan; eklediği 4 fotoda saçları efilderken 5. fotoda tesettüre yatay geçiş yapmış enteresan kadın profilleri görüyoruz. Bu gördüklerimle alakalı çok şey söylemek isterim tabii de söyleyemiyorum malum nedenlerle. Kısaca; soyunma bilincinde olmadığımız gibi, giyinmeyi de bilinçli halde yapamıyoruz. Daha nerede ve ne için giyinip; nerede ve ne için soyunacağını bilemeyen bir kadından haliyle umudumuz kalmıyor. Onların yetiştireceği çocuklardan zinhar umudumuz kalmıyor. Zaten aklı başında insanlar, hem zaman, hem ekonomik bakımdan, bakacakları, eğitebilecekleri kadar çocuk yapıyorlar. Bu durumda niteliksiz niceliğin toplumun totalinde ağırlıkta olacağı da aşikar. Dediğiniz gibi; Allah'a emanet.


Esticim, lüleli saçlım hoşgelmişsin :) Tatlişkom .p Patateslerle uğraşma, hele ki filizlenmiş olanlarla hiç uğraşma canım benim. Tanrıça-paspas nitelemesi hangi anlamda yapılmış pek anlamadım. Misal; bana kalsa, benim eve gele yardımcım tanrıçadır. Kadın haftanın 5 günü bir işyerinde çalışıyor, kalan 2 gün ev temizliğine gidiyor. Bu halde çiçek gibi bi çocuk yetiştirmiş, şu an üniversitede. Kadınla otur her türlü şeyi konuş, siyaset, gündem vs. Bir diğerine göre de, Kim Kardashian bir tanrıçadır, bana kalırsa, tanrıça değil de paspastır kendisi. Hırsızların gazabına uğramış, kafam kadar elmasları çalınmış ki çok üzülüyorum, karalar bağladım haberi duyduğumdan beri .p Rölativ yani bu paspas-tanrıça durumları :)


Teşekkür ediyorum ikinize de yorumlarınız için.

07 Ekim 2016, 01.18
Tanrı aşkına saçmalama rica ederim.. bizler bildiğin hazine avcıları değiliz. 
Hamunaptra turistleri oyalamak için uydurulmuş bir hikaye sadece cezbemcim.. 
artık uyanman lazım.. 
Ha bu arada Nailin de çok çok selamı var sana.. görüşürüz tatlişkom.
07 Ekim 2016, 03.11
Ya arkadaş bu kadın ne saçmalıyor ya. Ne anlatıyorsun kardeşim sen? Söylediğin şeylerin konumuzla ne alakası var. Cümle kurman iyiye işaret gerçi. Yalnız ne bu laubalilik? Tanıyormuşsun gibi davranıp prim mi yapacaksın üzerimden, olayın nedir? Nail de kim bu arada? :) Allahım sen aklımı koru :)
07 Ekim 2016, 15.40
    Tanrıça ve paspas nitelemesini mecaz olarak düşünmüştüm. Dünyevi ünvan olarak değil Cezbem. Kendini geliştirmek ve yetiştirmek tüm insan evlatlarının elinde demek istedim. Ben de evine gelen yardımcınla nasıl bir bağ kurdun onu anlamadım. Biz epeydir sohbetin dibine vurmamışız bak demek istediklerimizi  anlayamıyoruz dadlum :)
Filizlenmiş patates :)))) iyiydi
Ha bu arada içimdeki sesin selamı var sana :P
07 Ekim 2016, 17.06
güzelpaylaşım
08 Ekim 2016, 02.23
26Genç; teşekkür ederim. Nickinizi doğru yazdım mı bilmiyorum, bir ara gördüm yorumunuzu. Fakat sadece "güzel" yazmış olduğunuzdan onay almamış sanıyorum. "5 Karakterden uzun olma" kuralına takılmış sanırım. Neyse yani, gördüm, sağolun :)


Yani neymiş; kadınlarla anket yapılmayacakmış :) Şimdi anket seçeneklere dayalı sunulur, kazara "yorum yapın" deselermiş ne olacakmış acaba Kalsaydın :) Hemcinslerimi karşıma almak değil amacım tabii ama eğer anlatılan profildeyseler de yanımda yöremde yerleri yok demek zaten. Teşekkür ederim güzel sözlerine, yorumuna. Yalnız Karagümrük'teki Naciye abla kim smile Resmi


Esticim; ben de öyle düşündüğünü düşünmüştüm. Ondan o örneği verdim. Yardımcımla aramda gayet insani bi ilişki var :) Neyi merak ediyorsun? Seninle sohbet edemediğim gibi kimseyle de sohbet edemiyorum zaten, bu sıralar kendi kendime konuşuyorum smile Resmi Öperim seni de içindeki sesi de :)


Sensolyanımsın; kendinizi harap ettiniz billahi. Bu ne okuma aşkı böyle! :) Hatta karıştırıp yazılarımdan birine 2 kere yorum yapmışsınız. Vallahi çok sağolun :) Yalnız benim Chucky dedi ki; abiye söyle, sürekli okumasın, gözleri bozulur. Bak o son fotosundaki gibi kalır, tövbe bi daha düzelmez. :) Öyle dedi.



10 Ekim 2016, 23.33
harıka nebze devam et yazılarına tşkr bizi güzel anlatmişin

12 Ekim 2016, 00.36
Kalsaydın; Chucky sorusunu çok güzel bertaraf etmişsin :) Şimdi diyor ki bana; sor bakalım abiye, kendisi Naciye aplayla nereden tanışıyormuş. :) Yok sormuyorum :) Chucky işte, biliyorsun... Sakın cevap verme :)


Teşekkür 00_Hasret_00. Özeleştiri hepimize gerek.
12 Ekim 2016, 04.35
Yazıyı okumadım ama olumsuz yorum yapıyorum :) Yani yaptığımı sanıyorum. Yine yazıyı okumadım ama spontane saçmalayabiliyorum :) Laf oluyor, beri geliyor. Geri geliyor, sağa-sola savruluyor. Ben bunu hep yapıyorum. Çok saçmayım billahi :) Ağlayacağım yere gülüyorum, gülünecek yerde zırlıyorum smile Resmi Çömelerek de bütün bunları yapabiliyorum üstelik. Harikayım!


Yönetime rica ediyorum, hep ettim yine ediyorum: Şu blog portala bir psikolog istiyoruz! smile Resmi

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın