gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

İtinayla hile yapılır

26 Şubat 2008, 12.13
A- A+

Yeni puan sisteminin hileye açık olduğunu düşünenler var. Eskisinde hiç yapılmıyordu ya, puan sistemi değişince, biz teşvik ettik sanki. Hile yapmak isteyenlere de yapmayın demiyorum zaten, sadece yakalanmayın diyorum. Çünkü, aldığınız puanlardan % 99.99u hilesiz hurdasız da olsa dahi, hile ile aldığınız sadece 1 puan yüzünden hepsinin saniyeler içinde buhar olup uçtuğuna şahit olabilirsiniz. Üyelik şartlarında da yazdığı üzere, hile ile puan alan kişilerin puanları, herhangi bir uyarıya gerek duyulmadan silinecektir.

Yeni puan dönemi başlayalı daha iki hafta olmasına rağmen, bir çok kişinin puanını sildim. Puanı silinenler, ilk başta "Yok yapmadım" deseler de, genellikle sonra kabullenip, "Ama sadece hile ile alınan kısmı silseydiniz" demeye başlıyorlar. Hatta, "Ya böyle başarı oranı mı olur, hep kazanmışsınız" dediğimde, bazıları biraz daha abartıp, "Gelin sizinle oynayalım, ben kazanırsam puanımı geri verirsiniz" diyorlar. Artık, bu kadarına pess.

Eminim, bir çoğunuz kendi köşesinde, bir hile yöntemi bulduğunu ama kimsenin o köşeden kendisini görmediğini düşünüyordur. Siteye giren yüzbinlerce insandan hiçbiri de sizin yönteminizi kullanmıyordur zaten, ama bir gün bir bakıyor, puanlarının akıbeti hikayelerdeki gibi olmuş: Bir varmış, bir yokmuş.

Oynanan tüm oyunlar, en ince ayrıntısına kadar sistemde tutuluyor. Burada, sıklıkla başvurulan bir kaç hile yöntemini yazacağım ki, siz yapmayın, sonuçta puanınızdan olmayın.

Hilede başı çeken grup, bir arkadaşı ile kendisine puan yapanlar. Bunlar iki gruba ayrılıyor. Birinci grup, iyimserler, ikinci grup uyanıklar. İyimserler, oynadıkları oyunların hiç umursanmadığını düşünüyor olmalılar ki, tek bir kişi ile onlarca yüzlerce oyun oynuyorlar. Tek bir yenilgi yok, deli gibi puan var. Nasıl bir başarı yüzdesidir ki bu % 100. Bu iyimserler içinde, hafif uyanıklığa çalanlar var. Onlar, tek tük kaybetmişler çakmasınlar diye. Ama tesadüfe bakın ki, kazandıklarından 45-45 puan toplarken, kaybettiklerinden 5-6 puan kaybetmişler, gönülleri numaradan yenilgide dahi fazla puana razı olmamış. Uyanıklar, karda yürüyüp iz bırakmadıklarını düşünenler. Onlar da aynı kişi ile oynarsam foyam ortaya çıkar diye, bir çok üyelik alıp, onlarla ikişer üçer oyun yapıp kendilerine puan kazandıranlar. Ama akıbetleri iyimserlerden farklı olmadı. Biz onların da izlerini bulduk.

Botlar atılan oyunlara girsin, sonuçta çıkması gereken kişi işi vardır, hem kendi isteği ile çıkıp puan düşülecek hem de oyunu kaybettiğinden puanı gidecek, hiç olmazsa sadece oyunu kaybettiğinden dolayı puanı gider dedik. Fakat gel gör ki, bazı uyanıklar, oyuna başlayıp, arkaşım geldi ayaklarına ya da puanı önemsemeyen kişilerle, "Gel sen oyuna başla sonra atarım seni, bot devam eder" muhabbetleriyle, sadece botlarla oynamaya başlayınca, en iyisi botlar girmesin dedik. Tabi şunu da inceledik, bu botlar kimlerle oynuyor, kimin yerine oynuyor ve kimlere puan kazandırıyor. İnceleme sonucunda, malum yine bir çok kişinin puanı gitti.

Bazıları da epey uyanık. Örneğin, almış soluna kendine taş atacak birini, oynamış oynamış, oyun bitiminde onu şutlamış, botla bitirmiş. Böylece, sisteme botla oynanmış gibi geçecek ya. Ama işler düşündüğü gibi işlemiyor. Baktık, tüm oyunlarına, soldaki malum kişi zaman zaman değişmekle birlikte, oynadığı oyunlarda bitişi hep bot yapmış. Ee, sonuç: Puanlar reloaded.

Bir de, yanındaki kıza yaranmak için taş atanlar var. Bunlarla ilgili çok ispiyon da geliyor. Bazıları, taşları isterken, özellikle okeyde, siyah-kırmızı vb kelimeleri kısaltınca, küfür filitresine de takılıyor. Yakındır, bir kaçını da böyle sileriz, ama biraz daha puan biriktirsinler ki, silince bir anlamı olsun. Bir de, biz üye resimlerinin üyenin kendisine ait olduğuna dair bir garanti de vermiyoruz. Tavlamaya çalıştığın kişi o resimdeki hatun olmayabilir, o resimden 30 yaş daha büyük birisi olabilir, hatta hatun hiç olmayabilir :)

Bir de iki kişilik oyunlarda, hatırla oynayanlar var, "Senle oynarım ama yenilirsen" diyenler. Eğer bir oyunun sonucu, daha başlamadan biliniyorsa heralde buna da hilesiz diyemeyiz.

Ayrıca, bana gelip soruyorlar, "Günlük puan alma limiti ne?" diye. Böyle saçma bir soru üzerine ne cevap verilebilir ki. Yani açıkça şunu diyor, "Ben hile yapacağım ama çok da abartmayayım, abartma limiti nedir acaba?". Bunlara söylediğim, hilesiz ne kadar puan alabiliyorsan, günlük limit de o kadar. Yöneticilerimiz, bu insanlarla uğraşmamak için kabaca 1000 demişler. İyi ama, bana göre 1000 puan zaten hilesiz yapılamaz ki. Bırakın 1000'i, 700-800 puan alıyorsa günlük (elbette oyununa göre değişebilir) mutlaka kıyısında köşesinde hile vardır. Aslında, belki ben de günlük limit 1000 desem daha iyi olacak. Böylece, hiç uğraşmadan, günlük 700-800'ün üzerindekileri kafadan silerim :)

Herneyse, puan çok önemli bir şey değil, bu kadar fazla dert edilmesi de anlamsız bence. Herkes kendi oyunu ile meşgul olsun, sonucunda iyi oynuyorsanız artar, kötü oynuyorsanız azalır, elbette bazı oyunlarda şans faktörü de var. Yanlış düşüncelere kapılıp, yanlış yöntemlere başvurmayın, hadi başvurdunuz o zaman da yakalanmayın, yoksa biz puanınızı sildiğimizde de üzülürsünüz. Ben de bir günü puan silmeden geçireyim.

YORUMLAR

26 Şubat 2008, 12.30

Hileyi hiç kimse engelleyemiyor,engelleneceginide sanmam.Adamlar gözümüze baka baka hile yapıyor,masadan atıyom busefer hayıra basıyor.Elimden bişey gelmiyor,OP çagırayım diyom aksine Salonda OP da olmuyor.Yani neticede hiç bir site engelleyemiyor.İnsanın içinde hilebazlık varsa bişey yapamıyorsun.Ben şahsen bu siteyi seviyorum vede begeniyorum.Hoşlanarak giriyorum bu siteye zamannın nasıl geçtiğini bile bilmiyorum.İnsanlarımız biraz dürüst olsa inanın herkes zevk alır oyunlardan..Hepinizi Seviyorum ve Bol Şanslar Diliyorum....

26 Şubat 2008, 12.45

zac  senden ricam iheledeki puan sistemin  biraz berbat oyunu kaybedince 14 paun veriyorum kazaninca 8  puan aliyorum  ve king de kacan oyuncu yerine ya  bot  gönder yada giren oiyuncu puan alsin olmuyor  böyle zorluk cekiyoruz

ilgilernirsen sevinirim  ayrica yeni puan sistemi baslayali daha 3 hafta oldu   cogo  üyeniz  16000.sinirinda  en cok benoynuyorum ama  daha 11000  olmadim nedense sabah aksamda oynarim halbiki neyse cokda önmli degil  benim icin fakat  ihale  ve king icin ilgilenirsen seviniriz  tskler

26 Şubat 2008, 12.55
zac soyledıklerının tamamına katılıyorum....hıle bıtmez ama en asgarı sevıyeye ındırmekte olumlu bişi bence...calışmalarının devamını dılıyorum....herkes hakettığını almalı..
26 Şubat 2008, 13.07
zac,  simdi bütün salonlara baktim ilk günden beri puan calan arkadaslar  hala listeler deduruyor  siz kimlerin puan larini sildiniz acaba ?
26 Şubat 2008, 13.19
Bu kişiler özellikle "OP" olmayan salonları seçiyorlar yönetimin dikkatine!!!
26 Şubat 2008, 13.41

elit hediye vermeyi kaldırın böylece puan hırsı olmaz belki  :)    karisma sorunu olduğu sürece  hileli oyun devam edecek bi süre ,zaten puan silinmesiyle çoğu kişi konuşamıyor durumda bu yüzden de hileler  arttı  masa konuşmaya kapalı olunca kim nasıl hakkını savunacak ki ?

hiçbir şekilde hilenin yada diğer düzensizliklerinin önüne gecilmiyor belki en aza indirilebilir,birbirimizin hakkına saygı gösterebilirsek tabi .....

26 Şubat 2008, 13.56
zac...yolun uzun,işin  zor.allah  sana  kolaylıklar  ve  sabırlar  versin.....
26 Şubat 2008, 14.36
yalancının mumu yatsıya kadar yanar diye bosuna dememişler. valla sendede iyi sabır varmıs ben cıldırırdım.bunlara okulda hangi yontemlerle kopya cektiklerini sormak gerekir bazı arkadasların işine yarar sanırım :))
26 Şubat 2008, 14.46
Ne yazikki benimde bizzat sahit oldugum hileli masalari görünce kendimi aptal gibi hissediyorum:(( Özelden yazdigini sanip yanlislikla masaya sa 8 e biter yazisini görünce siz olsaniz ne yapardiniz.?Ama sistemin bunlari kaydettigini bilmek beni biraz rahatlatti
26 Şubat 2008, 14.55
Zac ELine Saglik insallah bu puancilarda gider...HERKEZ KENDI HAKKIYLA ALMALI.ALlah Yardimcin OLsun.                                                                                                                                                                              
26 Şubat 2008, 15.08
Hileyi hiç bir zaman engelleyemezsin zac adam A nikiyle yapamıyorsa  bunu B nikiyle yapacaktır bazıları için  bu keyif veriyor daha evvelde sana bildirmiştim ama yoğunluğundan bakamadın sanırım bir nik dikkatimi çekti yeni puan sisteminden sonra hiç oynamadığı halde karizması 335.75 bu nasıl oluyor gözden kaçmış bir durum niki buraya yazmıyorum arzu ederseniz  size bildirebilirim bir de genel  elitlerin savaş alanı gibi oldu insanlar böyle boş muhabbetler için mi para ödüyorlar acaba biraz uyarı gelirse sevinirim yok acaba ben bilmiyorum da elit olanların özelinden yazılamıyor mu bir de bu karizmanın işlemesi ne akla hizmet 10550 den sonra başlatıldı adam akıllı uslu oynuyordur ama şansı yoktur peki bu kişinin karizması 10 sene sonra mı istediği kıvama gelecektir neyse  sadece fikirdi kolay gelsin
26 Şubat 2008, 15.25

Yukarıda yazdıkların oldukça pembe hileler Zac.Bundan önceki sistemde yapılan bir hile türü vardı.Nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama anlatayım.

4 kişilik oyunda her bir oyuncu gerçekten farklı kişiler,sorun yok gibi gözüküyor ama bir oyuncu en fazla cezayla batsa bile 4 puan kaybedeceğine ya hiç puanı düşmüyordu yada sadece 1 puanı düşüyordu.Böyle kaybetme durumlarındada  masadan anında ayrılıyordu.Acaba benmi yanlış görüyorum diye defalarca gözlemledikten sonra oplara bildirmiştim.Sonra takiptende vazgeçtim akibeti ne oldu bilmiyorum artık o nikide zaten görmüyorum.

 

 

26 Şubat 2008, 15.42
Sevgili ZAC ben geçenlerde 3 top öğreneyim diye salona girdim.1 inci masaya acemi aranıyor diye Hİ.AKSİ.SHEYTAN rumuzlu insancık tan bir anons geldi.Ben acemiyim ya oyuna girdim kimle oynadığımı hatırlamıyorum.baktım ben 1 im adam 40 olmuş hani dedim acemi aranıyodu dedim eeee dedi sen acemisin ya dedi,ama sen ustasın dedim güldü kork ma fazla puanın gitmeyecek 35 puan dedi.Benim 35 puanımı gasp etti resmen.Ben o puanı kazanmak için 8 günümü vermiş seviniyordum,5 dakikada elimden uçtu gitti.Hİ.AKİ.SHEYTAN rumuzlu arkadaş tan şikayetçiyim.Kendisini ESEF le KINIYORUM.sevgili ZAC a ilanen duyurukur
26 Şubat 2008, 15.59
hile ile herkes puanlarını katlıyor..maksat adam gibi oyun olsun ya . hilenin önünde gecmek biraz zor .... hileler genelde opsuz salonlrda oluyor sanırım.. sana kolaylıklar diliyorum zac
26 Şubat 2008, 16.07
Tamam haklısınız hilesiz hurdasız oyun en iyisi... Ama benim anlamadığım dün karizmadaki puanım 38 iken bugün 36 ya düştü.Bu da mı usülsüz puan yani?.Oysa ben kimseyle tabiri yerindeyse danışıklı döğüş yapmadım.Umarım düzeltirsiniz....
26 Şubat 2008, 16.10
doğru yani ama birde hile yapanları özellikle araştırmak gerekiyor diye düşünüyorum cunki bariz hile yapanlar war bunların 'ı gözden kaçıyor malesef
26 Şubat 2008, 16.11
puan önemli değil amaç hoşça vakit geçirmek olmlı ancak bunu sınır operasyonuna gösterdikleri hasasiyetin üzerinde tutan arkadaşlaımız var.sadce dikkatimi çeken evet bazı nikler 5 puanlı oyunların davetine gelmezken bazı niklerle süreki çoklu oyun oynadığı. tebrik ederim dikkatinizden kaçmamış.ayrıca birde dikkatimi çeken şu yüksek puanlı üyeler eşit davetleri kabul etmezken direk düşük puanlulara davetsiz gitmesi.bunuda anlayabilmiş değilim. gösterdiğiniz dikkat ve takibe saygılar.tşkler
26 Şubat 2008, 16.20
ZAC BU KONUDA COK HAKLISIN.CUNKU BOTLU BIR MASAYA GIRIYORSUNUZ DIYORSUNUZ KI BOTUN YERINE OYNAYAYIM HAYIR CEVABI ALIYORSUNUZ NEDE DIYE SORARSANIZ BOT HA BIRE TAS ATACAK VE HIC EL ACMAYACAK VE SIZI ODA YA KABUL ETMEYENLER BOTLA ISI GOTURUP PUANLARI TOPLAYACAKLARDIR...BIZLER ISE PUAN TOPLAYACAGIZ DIYE UGRACAGIZ...AYRICA BU KONU ESLI OYNANAN OYUNLARDA COK OLUYOR MESELE ESINI ALMIS ADAM KARSI TARAFTAN BIRINI ATIYOR VE KARSI TARAF BIR KISI BOTLA OYNUYOR TABI ADAMA SORUYOR ISTERSEN SENI DE ATAYIM PUANINI GITMESIN DIYE ADAMDA BUNU MECBUREN KABUL EDIYOR SONUC 2 BOT RAKIPLERI OLUYOR PUANLAR CEBE GERCEKTEN HILESIZ OYNAYANLARA YAZIK BU KONUDA DAHA KATI OLURSANIZ SEVINIRIM.... MESELA BOT ACABILIR DURUMDA OLSA OLMAZ MI.....BOT KAZANIRSA GERCEKTEN DUSEN ADAMIN PUANINA EKLENSE  NE DERSINIZ....................GERCI BUNUN ICINDE HILE BULURLAR ALLAH SIZLERE KOLAYKIL VERSIN......
26 Şubat 2008, 16.28
her kazanmaya 5 puan verırsenız cok ıyı olur kaybetmeyede 5 olsun yarım 10
26 Şubat 2008, 16.45
yonetici arkadaslara op arkadaslara bende sabır diliyorum. en zor is insanlarla ugrasmak. herkes isin kolayina kacmak istiyor.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın