gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

Facebook Üyelik Eşleme!

01 Mart 2010, 12.19
A- A+
Facebook'tan sitemize giren üyelerin, mevcut rumuzlarını kullanabilmesi için facebook uygulamamıza "Üyelik Eşleme" eklemiştik. Bunu eklerken, üye güvenliğini de aktif hale getirmek için, güvenlik kodunun sorulması da mantıklı gelmişti. Fakat, nedense adım adım anlatmamıza rağmen, güvenlik kodunu başarabilenler azınlıktaydı. Aslında tek sorun da güvenlik kodu değildi.

İlk önce, güvenlik kodu da dahil her şeyi doğru yaptığını ama hata verdiğini iddia eden üyelerimiz oldu. Nerde yanlış yaptıklarını incelediğimizde, bazılarının e-mail adreslerini, güvenlik kodunu girerken başta sonda boşluklar bıraktıklarının farkına vardık. Güvenlik kodu ve e-mail boşluk içermeyeceğinden bunu düzeltmek kolay oldu ama elbette şifresinde gerçekten boşluk karakteri olma ihtimaline karşı şifreyi düzeltme şansımız yoktu. Boşlukları atmak bir kısım sorunları düzeltti ama hala güvenlik kodunu girdiği halde işlemin olmadığını ve "bir şeyi beceremediğimizi, elimize yüzümüze gözümüze bulaştırdığımızı" iddia edenler de oldu. Tekrar araştırdık ve gördük ki insanlar şifrelerini yazmıyorlar, şifreyi kopyala/yapıştır yapıyorlardı. Halbuki, şifre yazılan bölümünden şifrenizi kopyaladığınızda, şifreniz değil orda gördüğünüz *** karakterleri kopyalanır. Bu durumu tespit edip, uyarı da ekledik! Gel gör ki, hem uyarı hem de açıklama yazılarını çok az kişinin okuduğunu sorunları biraz daha incelediğimizde farkettik.

Aslında çok zor bir şey istememiştik, hatta ne yapılması gerektiğini eşleme bölümünde adım adım da anlattık, fakat güvenlik kodunu bulma, bulup girme üyelerin başaramadığı bir engel olarak kaldı. Bunun üzerine, sadece üye güvenliği aktif edilsin ama koda gerek kalmasın dedik. Bunu da tekrar anlattık ama eşleştirme yapmaya çalışanların çok büyük bir oranının oradaki yazıyı okumadığını ve güvenlik kodunu aktif etmeden eşleştirme yapmaya çalıştığını ve olmayınca da suçu bize attığına tanık olduk maalesef. Üstelik, eşleştirme sonucunda hata oluştuğunda, hata mesajında dahi "Kardeşim bak güvenliği aktif etmeden yapamazsın" anlamında gelecek şeyler yazmamıza rağmen, aynı kişilerin ısrarla güvenliği aktif etmeden tekrar tekrar eşleştirmeye çalışmasını da anlamak en azından benim için gerçekten zordu. Heralde, Türkçe okuma yazma bilmiyor olmalıydılar!

Çok şey istememiştik ama yine de yapılamadığını görünce, güvenlik sevdamızdan da vazgeçmemiz gerektiği sonucuna vardık ve güvenlik aktif edilmeden de üyelik eşleştirmesine izin verdik. Yani yapılması gereken, e-mail'i ve şifreyi girip eşleştir tuşuna tıklamak, sadece bu kadar! Ama gel gör ki yine yapamayanlar var. Daha neyi çıkarabiliriz ki! Neden yapamıyorlar diye tekrar inceledik, garip ama gerçek insanların e-mail yerine rumuzlarını girdiklerine şahit olduk. Orda 50 yerde e-mail gireceksin dememize rağmen neden insanlar rumuzlarını girer ki! Bu noktada, düzeltebileceğimiz ya da bu da olmasın diyebileceğimiz bir şey de kalmadı. Elbette, rumuz girerek eşleştirme yapmaya çalışan insanlar yapamayınca da yine biz suçlu olduk :)

YORUMLAR

01 Mart 2010, 12.26
çok zeki insanlar gibi ,ilk denemede 2 saniyede facebooktan gamyuna üye olup ,hatta 2 dakika sonra oyuna bile başlamıştım .ama daha sonra çok zekice olmayan bir davranışla kendi nickimi engelleye basmışım.şimdi açamıyorum,sayfanız bulunamıyor diyor haklı olarak)).yanlış oldu özür yazacağım bi yer var mı))))
01 Mart 2010, 12.47

zac sizin bu uygulamanızda güvenlik kodu koymanız çok iyi olmuştu , ben şahsen güvenlik kogunu onaylatarak faceye girdim ve kendi nikimle yaptım yani yeni nik almadan bu işlemi gerçekleştirdim .Zaten siz o sayfada gerekli açıklamaları yapmıştınız.Bazı arkadaşlar sizin yazınızı okumadan işlemleri yaptıgından sorun yaşıyorlar , inanıyorum ki gerekli açıklamaları okusalar hiçbir sorun yaşanmayacak .Ben sizin emeğinizin  hakkı öedenemez diyorum şahsım adına.İşimden dolayı günümün çogu zamanı bilgisayarda geçiyor , boş vakitlerimde gamyundayım ve herkesede tavsiye ediyorum.Gamyunda emeği geçen tüm arkadaşlara Şahsım adına TEŞEKKÜR EDERİM ...

ADANALI ÖZGÜR 

01 Mart 2010, 19.33
ya ben facebook dan oynadım kazandım ama karizmanmdaki sayı yükseleceğine düşüyor bu nasıl iş anlamadım
02 Mart 2010, 13.24
 Bendefacebook  da  oynamak  nasıp  olucakmı  acaba  birde  oyun  sitelerı  çok  güzel  yanlıztakıldıgı  zaman hemen düşmedıgı     Ben devamlı  oyundayım bütün arkadaşları  tavsıye  edıyorum             GAMYUMDA  EMEGI  GEÇEN  BUTUN ARKADAŞLARA  CANI GÖNULDEN  TEŞEKKÜR  EDERIM
02 Mart 2010, 17.07
Sayın yöneticiler,özür dilerim cahilliğimi mazur görün,dediğiniz gibi facebooktan gamyuna girdim,direk beni oyunlara soktu bende girdim oynadım,bide baktım bana veli...falan filan diye nick açılmış öyle oynuyorum.....ne olacak şimdi?sitemizdeki nickimle oynamak istiyorum ama nasıl olacak??? Saygılarımla.
02 Mart 2010, 23.39
zac sana birşey söylümmü yaptıgın ettigin şeyler çok güzel ama aramızda yaşı büyük olan var bilgisayardan fazla anlamıyan var  yaptıgın tasarımları biraz daha basit halle getirirsen o zaman bilgisayardan hiç anlamayan insan dahi girer en son yaptıgın uygulama çok güsel ama girdigimizde sayfa görüntülenmiyor uyarısı alıyoruz yoksa neden girmiyelimki
03 Mart 2010, 00.06

Çok güzel özetlemişsin

insanlarımız maalesef böyle

önce hatayı başkalarında ararlar

bu hayatın her noktasında böylediir

çevrenize kısa bi süre bakmanız yeterlidir.

Saygılarımla

03 Mart 2010, 01.10
selam, Ben sahsima facebooktan girmeyi tercih etmiyorum. Ayda yilda bir kere facebooku acarim. Belki Sitemizin uyeleride ayni sekilde düsünüyor olamazmi?
03 Mart 2010, 12.50
 Yok Zac Abi Ne SucLu oLacaksiniz BoLesi InsanLar Hem SucLu Hem GucLu oLuyorLar Dediginiz Gibi Birazcik okuma Yazmasi oLsa Sormaz Direk AcikLamayi Okur . . . :))

03 Mart 2010, 15.44
sifremı unutmusum ne yapmam gerekıyo
04 Mart 2010, 04.22

face dan girmek en azından dolu salonlara girmek acısından cok yararlı bir uygulama olmuş.yalnız minik bir dezavantajı var.şöyleki:BANKO oynarken face nin SOHBET penceresi altta kalıyor ve yarısı görünüyor.pencerenin üstüne SALONLAR biniyor.hem oyun oynarken hemde face den sohbet etmek nerdeyse imkansız.bu arızanın giderilmesi mümkün mü?

GAMYUN gercekten kaliteli bir site.emeği gecen herkese çok teşekkürler...!

04 Mart 2010, 12.42

1 yıldır oynuyordum.Son 10 gündür siteye girmekte zorlanıyorum.hata genelde giremiyorum.yoğunluktan galiba fecebook katılım başlatıktan sonra olan  oldu diyorum

 

05 Mart 2010, 01.25
teşekkürler saygın yöneticim başarılarılarının devamı bekliyorum...
05 Mart 2010, 15.27
ARKADASIM BEN ZATEN ÜYEYIM. FACEDENDE OYNADIM AMA. ANLAMADIGIM OLAY FACEDEN GIRISE NE GEREK DUYULUYOR.
06 Mart 2010, 00.04
aygilarop  olan  bir  arkadasim  beni  gamyuna  üye  yapti  bende  onlarca  kisiyi  üye  yaptim  faceden  girerken  bana  güvenlik  kodu  soruyor  ben  bes  sene  öncekini  nasil  aklimda  tutayimki   gamyunu  gamyun  yapan  herkese  saygilar   zaim01
06 Mart 2010, 15.55
slm  çok bilmişşş nerelerdesinn yaaa kayıpsınn intikamımı daha almadım biliyorsunn :)))9
06 Mart 2010, 17.23
EVET WOCIYALO arkadaşın dediği gibi fece den girmeyi neden gerek duydunuzki . GANYUMDA oynuyorduk
birde yazınızda insanların türkce bilmediğini acıkca anlatmanıza rağmen anlayamadığını yazmıssınız
İNSANLAR anlayamazmı anlamamaları bu denlı eliştirilecek kadar SUCMU tabi belki bende ilkokul  ikinci sınıftan ayrılmış olamamamı
sizin bu denli acımasızca eliştirmenizi şahşen yadırgadım doğrusu
06 Mart 2010, 23.15

arkadaşlar:

arkadaşimin hangı salonda oldugunu nasıl gorebılırım.saygılarımla

07 Mart 2010, 04.36
neden facebooktan arkadaşarımızn listesini göremiyoruz üye aramadan onlara erişemiyoruz
07 Mart 2010, 20.03

bu tamammen saçmalıktan ibaret.düştüğümüzde tekrar bağlantı sağlandığında o salona girebilmeli oyunumuza devam etmeliyiz.

 

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın