gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Kadınlar Çiçektir ve Fıstık İsterler

08 Mart 2011, 12.54
A- A+

Sabahtan beri, kadınlar günümüzü kutlamadınız diye yemediğim fırça kalmadı :)

Bu konuda gerçekten eksik kaldık bu sefer. Eskiden derlerdi ya, “ikmale kaldık” diye, aynen öyle oldu. Gerçi ülkemizde özel günler hiç bitmiyor ama bugün epey ciddiye alınmaya başlamış artık, bunu anladım, gelen tepkilerden.

Kadınlar günü daha çok kadınların baskın karakter olduğu eski demir perde ülkelerinde, Rusya, Ukrayna, Belarus (neden sadece bunları yazdıysam :) ) gibi ülkelerde ciddi bir bayram ve özel gün gibi kutlanıyor. O gün kadınlar yarım gün çalışıyor. Hepsi ellerinde çiçekle iş yerlerinden çıkıyor, akşam partilere katılıyor. Biz ise ülke olarak henüz bu bilince gelemedik ya da bu önemi vererek kutlamıyoruz kadınlar gününü. Zaten gazete ve Tvlerde kadınlara verilen değer de ortada, çok fazla bu konulara girip, bilinen şeyleri yazıp, iç karartmaya niyetim yok.

Ama bunları düşününce aklımda takılmıyor da değil, niye erkekler günü yok :) Olsa fena mı olurdu? Örneğin o gün tüm erkekler olarak hepimiz elimizde, çiçek yerine futbol topuyla filan iş yerlerimizden ayrılsaydık. Mesela tüm gün televizyonlarda, futbol yayını olsa bize özel ya da Kurtlar Vadisi özel gösterimi veya sansürsüz Behzat Ç.. hayalini kurdum da, fena olmazdı.

Biz kadınlara dönelim. Biz bu günü unuttuk, ayıp ettik ama her gelen tepki sonrası aldı beni bir düşünce. Çünkü kadınlar günümüzü kutlamadınızın arkasından hemen gelen istek/talep şu oluyor; bari fıstık filan verseydiniz :) Böyle olunca aklıma meşhur slogan geldi; “Kadınlar çiçektir ve su isterler”. Ama bugün anladım ki, Gamyun kadınları su değil, fıstık istiyorlarmış. Bu da kafamdaki kadınlar günü algısını biraz bozdu.

Bu sefer değil ama bir dahakine olabilir diyerek konuyu kapatıyor ve şartsız, şurtsuz, fıstıksız, tüm kadınların ve kendini kadın hissedenlerin :) kadınlar gününü, hem kendim, hem de Gamyun adına içten kutlarım.

smile Resmi smile Resmi smile Resmi smile Resmi (Anladınız siz onu)

YORUMLAR

08 Mart 2011, 12.56
hahhaha haklısın dostum :P
08 Mart 2011, 12.56
Böyle güzel bir günümüzü kutladığınız için teşekkür ederiz sayın op'um smile Resmi
08 Mart 2011, 13.11
Şartsız şurtsuz kadınlar günümüzü kutladığınız için tesekkur ederiz:)smile Resmi smile Resmi eylul./iLayDaMm06
08 Mart 2011, 13.13
ask. katılıyorum sana 364 gun erkekler gunu 1 gun bizim gunumuz olsun cok mu:P
08 Mart 2011, 13.19
'' 8 mart dünya kadınlar günü'' nün TR için henüz içi boş ve yetersiz oldugunu düşünüyorum en azından büyük bir çoğunluk için öyle çok uzatmaya niyetim yok ama böyle oldugu sürece bugünün (benim için) hiçbir önemi yok ___yinede tşkrl  ( bu fıstık olayını ne çok seviyor gamyun üyeleri turnuvalar tombala salonları yetmemiş hazır kadınlar günüde gelmiş fıstık verin heheh çok ilginç )..........Ben azisin dünya kadınlar gününü burdan kutlamak istiyorum:)))
08 Mart 2011, 13.28
HE YA BİRAZ KURU KURUYA OLDU BU KADINLAR GÜNÜ:)) AMA YİNE DE SAĞOL GMSNN OPUM!!! ANNELER GÜNÜNDE TELAFİSİNİ BELKİYORUZ:))
08 Mart 2011, 13.35

bize sadece fıstık gözüyle bakmayın yeter:) geçen gün cepren opum erkek ama bayan resmi koymuş fıstık için mi bilmiyorum ama resim fistık gbiydi diyordu :))

kutlama için teşekkürler..

 

08 Mart 2011, 13.56

tesekkür ederiz opumsmile Resmi  erkekler günü fikriniz hoşta bu dediklerinizi zaten yapıyolar galiba sanırsamsmile Resmi onlar için futbol kurtlar vadisi herdaim var... biz bigün istiyoruz çokmu... tabi anneler günü de var sevgililer günüde var doğum günlerimiizi unutmayın yıldönümlerimizi sayayımmı daha.....

 

08 Mart 2011, 14.20

demek ki neymiş? Erkekler beklentilerimizi o kadar düşürmüş ki bir fıstığa tav olur hale gelmişiz ;)) Umarım bir dahaki seneye çıta dahada düşmez. Neyse  mizahi bir örnekle bile olsa bu farkındalığa kavuşmakta bir  hediye olsa gerek. O yüzden yinede teşekkürler diyelim "bari" ;)

Şuan dışarıda yağan kar taneleri gibi eriyip gidecek bu günde, o kar tanelerinin  gönüllerimizi hoş tutabilmesine de şükrediyorum ben. Evrene de boyun eğdik iyi mi...p

08 Mart 2011, 15.01
bu günün aslı "dünya kadınlar günü " değil "DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ"  ama çok siyaset yapmaya tabiki gerek yok işimize geldiği gibi algılarız biz heleki TÜRKİYEDE  de kutlamanız için tşkler opum 
08 Mart 2011, 15.25
 Valla  bende aynı şeyi  düşünüyordum.. neden yok  ''Erkekler Günü''  diye !!.  Kıskançlığıma  ve fesatlığıma tercüman olduğun için öncelikle teşekkür  ederim .. :)).  Duygularımı bu şekilde afişe ettikten sonra   ne derece kabul görür bilmiyorum ama ;   ''Dünya Kadınlar Günü'' nü  tüm kalbimle  kutluyorum ,kadınlarımızın..
08 Mart 2011, 15.37
SEVGİLİ gmsnn  Kadınlar  gününü  kutladığın  için  tşkrler.Unutmayın ki  her  başarılı  bir  erkeğin  arkasında  bir  kadın  vardır.SEVGİLERİMLE
08 Mart 2011, 15.54
Siz zaten fıstıksınız dolayısıyla da fıstığa ihityacınız yok mu demek istediniz:)) .Aşk. demiş ki, tombala yapsanız kadınlara da 100.000 fıstık verseniz. Valla bütün erkekler bayan olur o zaman :D Ama çiçekleriniz kuru da olsa elimize geçti. Anladık biz onu ;)
08 Mart 2011, 15.54
Teşekkürler gmsnn Opum :)
08 Mart 2011, 16.47
erkekler günü neden olsun ki erkekler zaten baskıyı uygulayan üstün sınıf..kadınlar günü olması bile ne kadar acı.ayrıca neyi kutluyoruz hergün dayak yiyen öldürülen kadınları mı?yoksa yaşayan kadınlar bu günde öldürülmediniz aferin mi?bu günün asıl adı dünya emekçi kadınlar günüdür ve bayram değil matem günüdür.abuk sabuk karanfiller falan alınacağına erkekler biraz düşünse biraz utansa yeter.
08 Mart 2011, 17.15
Merhaba, aslında bu tür günleri kutlamaya karşıyım ancak çizgiyi bozmayım diye kutları dururum ))) Kadınların senede bir gün iki gün kutlanıp kalan günler yıpratıldığı bir dünyada gün bana göre önem ve anlamını kaybediyor. Erkeklerin gününe gelince Allahtan günleri yok, her gün çektirdiklerini kaça katlarlardı düşünemiyorummmmm... Maçlara, düğünlere, eğlencelerine vs. bakınca durum vahim üstelik zaten tüm günler onların ... Kaybettiğimiz ve yaşayan tüm annelerin kadınlar gününü kutluyorum...Sevgi ve hürmetlerimle...
08 Mart 2011, 17.56
Aslnda birilerinin bulduğu özel günleri kutlamaya karşyım.Benim annem, kız kardeşim veya sevgilim zaten özeller.Bütün bir yılın sevgi boşluğunu böyle günler için biriktirmek kötü bence.Ama "8 mart dünya emekçi kadınlar günü" diye adlandırılan bu günde karşınızdaki bayan kutlamadığnız zaman üzülüyor , bunun için kutlamak zorunda kalıyorum.En iyisi bilinçli bir şekilde karşmızda ki insanın zaten özel olduğunu belli etmek ve her günümüzü özel gün edasıyla geçirmek en güzeli.Etrafımızda o kadar değerli bayan varken kadına şidette HAYIR!!!
08 Mart 2011, 18.17

kutlama için teşekkürler  gmsnn opum.

fıstık yollamıyorsanız sitedeki tüm bayan arkadaşlarıma çiçek yollayın bari:))

 

                                                    saygılarımla..

08 Mart 2011, 19.03
tesukurler bızı dusundugunuz ıcın

08 Mart 2011, 20.55
SLM boglara baktimmm ve bu günün biz kadinlara özel bir gün oldu icinn mutlu oldumm baylarin bizleri hatirlamasina ... kutlayan herkese tsk ederimm ama sunu da yazmadan gecemicemm biz kadinlar her zaman siz baylardan bir ustun oldumuzu bir sever daha  düsündumm  :))) erkeklerede özel gün diyorsunuz tamam biz kadinlar kabul ederiz sizlerinde hakki. ama önce bir kadindan dayak yediniz  de bizde size özel gün yapariz siz erkler kadinlarimiz kadar sidde maruz kalmiyorsunuz biz kadinlar hep ezilen hep hor görulen kullanan bosandinda silahla acimadan vurulannn bunlar cok aci. biz kadinlar icin  bari bir günu cok görmeyin herkese saygilarimla bende butun kadinlarin kadin günumuzu kutluyorumm turkcem pek yok elimden geldi kadar yazmaya calistimmm......
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın