gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Mangırkart Nedir? Nasıl Kullanılır

18 Haziran 2011, 17.08
A- A+
NOT: Bu blog mangırkart ilk çıktığında yazılmıştır. O zamanlar Mangırkart sadece PTT'lerde satılmaktaydı. Ancak artık PTT'lerde değil, anlaşmalı internet kafeler ve FATURAMATİK'lerde satılmaktadır. Daha ayrıntılı bilgi için  www.mangirkart.com/MangirKart-Nereden-Alinir adresinden bilgi alınabilir.

Havale masrafı ödemek istemiyor, kredi kartının ödeme sorunlarıyla baş etmekten sıkılıyorsanız, cep telefonunuzun ödeme limiti yetmiyorsa, artık sizin için yeni bir alternatif ödeme yöntemimiz var; Mangırkart.

Havale gönderdim, fıstıklarım ne zaman onaylanır? Kredi kartıyla ödemek istedim, 3d security çıktı ne yapmam lazım? Telefonumdan ödeme yapmak istedim, onay mesajı gelmedi? sorularını sık sık soruyorsanız, mangırkart sizin için iyi bir alternatif olacak.

Mangırkart Nedir?
MangırKart, internette alışveriş ya da hizmet satın almada kullanılan bir ön ödeme kartıdır. 4000’e yakın PTT satış noktasından sana en yakın olanına gidip, 10 TL ya da 25 TL değerinde kartlar alarak, satın almak istediğin fıstık paketinin bedelini mangırtkart ile ödeyebilir ve bu sayede, normalde alacağın fıstığın %20 fazlasını da bonus olarak kazanabilirsin.

Örneğin 1 aylık elit almak için 35 TL’ye 35.000 fıstığı mangırkart ile aldığında, 7.000 fıstığı da biz sana bonus olarak vereceğiz. Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olacaksın. Her ay elitini mangırkart ile alırsan, yanında kazandığın 7.000 fıstıkla da daha farklı ürünler satın alabilirsin.

MangırKart ile yapacağın ödemelerde herhangi bir ek masraf yoktur. Satın aldığın hizmetin değeri neyse, MangırKart'ından o kadar ücret çekilir. Örneğin 25 TL değerinde mangırkart aldın ama bizden 15 TL’lik fıstık almak istiyorsun. Bu durumda mangırkartından sadece 15 TL çekilir, 10TL de kartında yüklü kalır. Başka zaman bu 10 TL’yi tekrar kullanabilirsin.

Kısacası, MangırKart ile bizden alışveriş yapabilmek için kredi kartına, banka hesabına, cep telefonu hattına gerek yok.

Kullanımı da çok kolay. Yardımcı olması açısından adım adım anlatayım ben.
Şimdi hemen, ayarlardan, özel mesajları otomatik reddet seçeneğini işaretleyip, bilgisayar başından kalkıyorsun. Bunu yap ki, arkadaşların sana seslendiğinde, vay, bunun da oturma organı son günlerde iyice kalktı ha, hiç cevap vermiyor demesinler. Halbuki sen şu an postaneye mangırkart almaya gidiyorsun ama onların haberi yok.

Makyaja, süslenmeye gerek yok, postane zaten şurası, kim görecek seni. Giy üstüne bir şeyler çık ama çok da paçoz olma. Tamam hadi, 2 allık sür yanaklarına, sürme çekmeye gerek yok, 2 fıs fıs da parfüm sıkıp çık.

Şşştt Ahmet, sana noluyor yav? Sen niye yanaklara allık sürüyorsun :) Kızlar içindi demin yazdığım benim. Mahallede adını mı çıkartacaksın? Sen aç yakanı, bağrını, tak kafana şapka, havada güzel, gözlükleri de tak, oldun mu ciks. Hadi şimdi bebekte üç beş tur at, sonra da doğru postaneye, mangırkart almaya.

Girdin postaneden içeri, sıramatik vardır orda, bence hemen bi numara kap. Bu sıramatiği yapan Türk zekası da ne para kaldırdı ha. Adamlar tüm bankalara, devlet dairelerine, postanelere sattılar bundan. Her birinden 10 lira kazansalar, çarp çırp toplam satılan sıramatiklerle, nedir çıkan rakam; 40. Milli.. yok konu bu değildi karıştırdım :) Ayrıca diğer para kaldıran Türk girişimi de, trafik lambalarının üzerlerindeki saniye sayaçları. Türkiye’den başka ülkede bildiğim kadarıyla yok onlardan. Adam bir yaptı, heralde milyon adet satmıştır. Bir tanesinden 1 TL kar yapsa, en az 1 milyon TL, Cem Yılmaz hesabıyla, kazandığı para :) Aynı mantıkla her çinliye 1 liradan birşey satsan, 1milyar liran olur geyiğine hiç girmeyeceğim :)

Neyse, aldın sıranı gittin bankoya. Bizdeki banko değil, postanedeki bankoya. Mangırkart istediğini belirtmelisin hemen. Zaten ne kadarlık istiyorsan alabilirsin. Bence gelmişken bir sürü al. Alacağın kartlar, aynen telefonlara yüklediğin kontör kartlar gibi, zaten benzer mantıkla yükleniyor. Üzerilerinde kazılacak sirli alanlar var.

Eve geldiğinde çıkart cebinden 1 tl, yoksa 50 kr, başla kazımaya, kartın üzerini. Orada karışık kuruşuk harf ve rakamlardan oluşan pin çıkacak karşına. İşte o pin numarasını girerek fıstıklarını alacaksın. Yapılması gereken çok zor değil.

Bunu da adım adım anlatayım. 
Öncelikle menüden fıstık mahsülleri ofisi bölümüne gireceksin. 

 
İkinci adımda ne kadarlık fıstık lazımsa sepete atacaksın. 

Üçüncü adımda ödeme tipini seçeceksin ki burada seçeceğin ödeme tipi mangırkart oluyor. 

Ödeme tipini de seçtikten sonra, 4. adımda varsa daha önceden tanımlı fatura bilgilerin yoksa yeni fatura bilgilerini girip bir sonraki adıma geçeceksin. Burada fatura bilgilerini girdin diye, verdiğin adrese fatura gelecek diye bir şey söz konusu değil, biz faturayı kesip saklarız. Sen ayrıca faturayı talep edersen, göndereceğiz, yoksa onlar bizde saklı kalacak, talep etmediğin müddetçe göndermeyeceğiz.

Burada da satış sözleşmesini okuyup kabul ettikten sonra, en son adıma geçeceksin.

Ve geldik son adıma, yani postaneden aldığımız kart ya da kartlar üzerindeki pin numaralarını girerek alışverişimizi tamamlamaya. En son adımda siparişi tamamla butonuna bastığınızda, açılan mangırkart sayfasında, karttaki pin kodlarını girerek alışverişini tamamlayıp, fıstıklarını rahatça harcayabilirsin.
 

Artık bundan sonra, anne benim neden püskevitim yok, neden fıstığım yok diye ağlamaya son. Mangırkartla alın fıstıklarınızı, fıstık gibi harcayın. Ha bu arada postane dönüşü özel mesajları kabul etmek için ayarları değiştirmeyi unutmayın. Sonra yine çok havalandı bu, özelini de kapatmış zaten diye seviyesiz ithamlarda bulunabilirler, kızdırmayın arkadaşlarınızı :)

Not: Mangırkartların PTT şubelerde bulunmamasıyla ilgili bazı şikayetler aldık. Bu durumu Mangırkart yetkililerine ilettim. Problemin, PTT içerisindeki iş organizasyonundan kaynaklandığı ilettiler. Çünkü çoğu zaman kartların aslında şube de muhasebede durduğunu ama gişeye verilmemiş olduğunu, ya da gişede çalışan memurun, muhasebeye sormadığı için muhasebedekiler de kart sorulmuyor diye, kartı gişelere indirmiyor olduğunu ve bununda kısır bir döngü oluşturmuş olduğunu öğrenmiş durumdayız :) 

Kendilerinin konuyla ilgili gerekli çalışmaları yaptıklarını ve bu problemin en kısa sürede çözülmesi için çalıştıklarını ilettiler. Böyle bir durumla karşılaştığınızda, ısrarla kartı talep etmenizi ancak dayak yiyecek kadar da ısrarcı olmamanızı istediler :)

YORUMLAR

15 Haziran 2011, 17.33
sevdim yeni sistem harbi hoşuma gitti :D renkli ve ilgi çekici kullanımı kolay gibi görünüyo sevdim elinize saglık sorun çıkarmaz insallah :D yazdıklarımı silmek zorunda bırakmayın :D
15 Haziran 2011, 19.35
SLM  COK GÜZEL OLMUS ELINIZE SAGLIKK  BIR SEYI UNUTMUSSUNUZ YANI BIZLERI YURT DISINDAN KATILANLARI BIZLER NASIL ALACAGIZ BU MANGIR KARTINI .
15 Haziran 2011, 20.45
GüzeLe Benziyor Deneyecegiz :)
15 Haziran 2011, 21.11
WALLA KARTTA GÜZEL MOBİL ÖDEMEDE AMA BEN TASARIMA BAYILDIM DEĞİŞİM HERZAMAN GÜZELDİR YENİ DİYEMİ BİLMİYORUM AMA DAHA CANLI RENKLER WIN7 GİBİM BİŞEY ELLERİNİZE SAĞLIK
15 Haziran 2011, 21.32
LaDY TÜRKİYEYE GELİP MANGIR KART ALICAKSIN HEM SEN KAZANICAKSIN HEM TÜRKİYE :)) HEM GAMYUN :)) VALLA gmsnn BLOG COK GÜZEL AMA  DİGERLER İŞLEMLERLE  ARASINDA Bİ FARK YOK GİBİ Bİ FARK HEDİYE FISTIK OLMASI :)))
15 Haziran 2011, 21.40
GERCEKTEN BU YENİ ARA YÜZ VE YENİ ÖDEME İMKANLARI İLE GAMYUN YENİ Bİ PRESTİJ KAZANDIGI  KESİN.. KREDİ KARTI İLE ÖDEMELERE PEK GÜVENMEDİĞİM Bİ ORTAMDA CEP TELEFONU İLE UGRASMAKTAN SIKILMISTIM.. EMEGİ GECEN VE AYARICA BUNU AKIL EDENE BİZZAT TEŞEKKÜR EDERİM
15 Haziran 2011, 23.51
denemeden  bişey   diyemicem....
16 Haziran 2011, 04.51
bunu siteye ilkkim önerdi acaba  <<<<< tabiiki ben pokeri paspalle oynarim:))))
16 Haziran 2011, 12.23
iyi guzel hoşta aldığımız mangırkart limiti yükseldikçe verilen fıstık az bi miktar yükselse olmazmı_? Çoğu sitede bu böyle Benimkisi sadece bir tavsiye
Örnek: 50,00 TL                100,00 TL               250,00 TL
            52,500 Fıstık          105,000 Fıstık        255,000 FISTIK+ 14 qunLuk Elit hediye
16 Haziran 2011, 15.02
teşekkürler denemek lasım....
16 Haziran 2011, 15.24
super olmuş  emeği gecenlere tskkler  bu kart mangırtmı langırt neyse o işte
ya iyide  annemizin kızlık soy ısmının harflerınıde verecekmıyız..)))))))))))))
16 Haziran 2011, 19.15
güzel birşeye benziyo denemek lazım.
17 Haziran 2011, 01.03
mangırım yokki mangırkart alayım olsa keşke önce ayakkabı elbiseler alırım :)))
17 Haziran 2011, 20.07
teknolojiye ayak uydurmak gerekir =)
17 Haziran 2011, 23.35
harıka olmus telefon faturaları yüksek kredi kartları yüksek geliyordu... gamyun fıstıkları bosanma sebebi olcakdı evlilikler kurtulacak mangır kartla ....)
18 Haziran 2011, 04.39
NASIL ARASINDA PEK FARK YOK FARKI COK HAVALE PARASI YOK MSJ CVP VERME DERDI YOK LIMIT DERDI YOK KRADI KARTININ ŞİFRESİNİ KOPYALATMA DERDI YOK  BENCE ÇOK IYI OLMUŞ YAPANLARIN EMEĞİNE SAĞLIK EN GÜZELİ BÖLE
18 Haziran 2011, 18.26
paylaşım için teşekürler
29 Haziran 2011, 22.25
istanbul anadolu yakasının kadiköydeki büyük postanesine  gittik. mangır kartı duymamıslar ısrarla sorduk yok dediler .ozaman temin edeceğimiz şubelerin listesini gamyumda yayınlasanız ......
02 Temmuz 2011, 20.48
@ yay-yay google u açın mangır kart yazın bu siteye ulaşırsınız http://www.mangirkart.com/ ve nasıl nerden alacağınızın listesinide görürsünüz az araştırmak lazım herşeyi gamyun yapamaz :)
10 Temmuz 2011, 03.09

SEVGİLİ  GAMYUN  OPLARI  ARKADAŞLAR  SİZLER  LE   GÜZEL  MANTIKLI  ÖNERİLER  İMİ  PAYLAŞMAKTAN   MUTLULUKLAR  DUYUYORUM   O  YÜZDEN   1  DEFAYA  MAHSUS   GAMYUNDA    OYUNLARI   YARIM    BIRAKAN   KİŞİLERİN    SİCİLİNE   İŞLENMİŞ   YARIM  OYUNLAR  IN  DÜŞTÜĞÜ  DE  OLABİLİR  BUNLAR  SIFIRLANSA    ALTTA  MİSAL  OLARAK


 


   


CANDOST_52


 


KARİZMA - 495-13


PUAN - 39 664


KAZANDIĞI - 1268


KAYBETTİĞİ - 991


YARIM - 2


DÜŞTÜĞÜ - 10


 


ALTTAKİ  GİBİ   1  DEFAYA  MAHSUS  AF   GETİRİLİRSE  ÇOK  KİŞİ   SEVİNECEKTİR   EMİNİM   ÇÜNKİ    KİMİNİN   25  DEN  FAZLA  YARIM OYUNU  VAR   O  YÜZDEN HER  MASADA  OYUN  OYNAMA  FIRSATI  BULAMIYOR


 


 


 CANDOST_52


 


KARİZMA - 495-13


PUAN - 39 664


KAZANDIĞI - 1268


KAYBETTİĞİ - 991


YARIM - 0


DÜŞTÜĞÜ - 0


 


UMARIM  BU  GÖRÜŞÜMÜ   UYGULARSINIZ  TEŞEKKÜR  EDERİM   FİKİRLERİMİ  BELİRTME  FIRSATI  VERDİĞİNİZ  İÇİN


 


 

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın