gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Sık Sorulan Ve Merak Edilen Sorular

11 Temmuz 2011, 18.32
A- A+

Bugün de karşınıza sık sorulan ve merak edilen bazı soruları cevaplamak için çıktım. Tabi ki interaktif bir soru cevap yöntemi olmayacak ancak sizden sık gelen soruların ve bireysel cevapların yerine, halka açılmış haliyle karşılaşacaksınız.

 

Soru: O kadar yarım oyuna giriyorum, niye bana hiç 5.000 fıstık gelmiyor, kimi kandırıyorsunuz siz?

Cevap: Ağla çiko, kendine ağla, kadersizliğine ağla, bahtsızlığına ağla, kandırılmana ağla. Bir kere en baştan bilinsin ki, her yarım oyuna yardım eden 5.000 fıstık kazanmıyor. Tek şart şu; eğer gün içinde, o oyunda yarım bırakalın, 1000., 2000., 3000. Oyunsa yani 1000 ve 1000’in katları sayısındaki oyunsa ve siz o yarım oyunu tamamlıyorsanız, fıstık kazanıyorsunuz. Ve bu durum her oyun için ayrı ayrı hesaplanmakta. Yani okey için 1000. ve katları, pişti için 1000 ve katları şeklinde.

 

Soru: Puanlar silinecek mi? Öyle bir söylenti var...

Cevap: Kim, ne , hayır, ne münasebet efendim, kim çıkartıyor bunları. Küllüyen yalan, komple, komple. Kısaca hayır, şimdilik gündemimizde öyle bir şey yok.

 

Soru: Nasıl op olunur? Beni de yapar mısınız?

Cevap: Op olunmaz doğulur :) Beşiktaşlı olmayan, yok iyice karıştı herşey, öhöm :) Op ihtiyacımız yok, yakın zamanda da olmayacak. Olmayacağı gibi, soranlar da op olamayacak zaten. Aslında geçtiğimiz 1 Nisan’da, Zac’a teklif götürmüştüm, herkes salona girdiğinde kendini genel op görecek şekilde değişiklik yapmayı ama hem çok uzun hem de çok karmaşık değişiklikler gerekiyordu. Belki önümüzdeki 1 nisanlarda olabilir.

 

Soru: Amma da az fıstık veriyorsunuz, cebinizde akrep mi var?

Cevap: Taş olursunuz taş. Hergün sadece online süreden dolayı 1 milyon fıstık dağıtıyoruz. Çarp otuzla, 30 milyon. Tombala oynanan akşamlarda 2 milyon fıstık dağıtıyoruz. Çarp 8 le, etti mi 16 milyon. Kelime oyunlarındaki gizli kelime, yarım oyun tamamlananlara verilen fıstıklarla, her ay en az 60 milyon fıstık dağıtıyoruz. Hala akrep var cebinizde diyen; son elde oyun kaybetsin, banko’da, okeyde, okey yesin, pis 7’li de job yesin, pişti de valesi boşa düşsün, amin.

 

Soru: Neden her oyunun cep versiyonu yok? Android işletim sistemli telefonlar için de uygulama geliştirecek misiniz?

Cevap: Olabilenleri yaptık zaten, diğerleri cep telefonlarının ekran boyutlarından dolayı pek mümkün değil. Android işletim sistemli telefonla için de şuan bir oyun geliştirme planımız yok. Şu an Iphone için geliştirme yapıyoruz, yavaş yavaş, oyunlarımızı iphone aplikasyonuna ekleyeceğiz.

 

Soru: Sohbet ekranlarında kullanılan smileylerden çok sıkıldık, ne zaman değişecek ya da değişecek mi?

Cevap: Sıkılmayın ya da yine sıkılın ama hobi olarak sıkılın, boşa sıkılmayın. Bu konuda müjdem var, grafiker arkadaşlarımız çalışıyor. Hatta tüyo olması için, bir kaç tane yeni smiley’imizi aşağıda paylaşıyorum. En çok talep gelen pala bıyıklı öpücük üzerinde de çalışıyoruz, eğer eli yüzü düzgün, güzel bir şey olursa, erkekler için de artık efemine öpücük yerine, delikanlı öpücüğü geliyor. Biz erkek güyelerimize efemine dedirtmeyiz.

 

Soru: Bu yazı renklerini tam tutturamıyoruz, bunun için bi kolaylık yapsanız nasıl olur?

Cevap: Bana kalsanız işiniz zordu, hayatta tek tek böyle uğraşmazdım ama allahtan “ °Sωєєтʅʌɗɣ° ” gibi bunu üşenmeden yapan güyelerimiz var. Huzurlarınızda ona da teşekkür edip, aşağıda tüm renk kodlarını yayınlıyorum. Ama aramızda kalsın, bununla uğraşmak akıllı adam işi değil :) Büyük sabrı varmış, bence repleri görelim :)

 


Soru: Hilal Cebeci, twitter’da yayınladığı fotoğrafları, burada profil fotoğrafı olarak yükleseydi yayınlar mıydınız?

Cevap: Elbette, tabi ki,  of course, exactly, absolutely ve certainly panpişlerim. Ama tabi, bunun için önce sevgili Eylül., iLayDaMm06 ve SsWeeT ‘i ezip geçmem gerekecektir , yine de değer :)

 

Soru: Fenerbahçe’nin şike olaylarına karışmasına ne diyorsunuz?

Cevap: Konumuzla hiç alakası yok ama madem sordunuz cevaplayayım. Hatırlarsanız “Gereksiz ve Kinayeli Sorular, Gereksiz İthamlar” başlıklı bloğumda şöyle demiştim; Fenerbahçe’nin de şampiyonluğunu kutlarım ama Sivasspor nerden bulmuş o kaleciyi allasen. Demek ki şu saçları boşa değirmende geriye yatırmamışız, varmış bir sebebi. Ki şu sitede en Fenerli benim diyen, 0__ben bile, salon genelinde “En Büyük Beşiktaş” yazdıktan sonra, geriyesöylenecek daha fazla söz yok.

 

Not: Yorumlarda takım kavgası çıkartacak içerikteki yorumlara izin verilmeyecek. Sadece Beşiktaş (abartabilirsiniz) ve biraz da Galatasarayla (abartmamak kaydıyla) ilgili yorumlara izin verilecektir. Ayrıca, Aziz başkan ayrı, Fenerbahçe klübü ayrı, yersen :)

 

Blogu yazmadan önce aşağıda yazıklarım da aklımda vardı ama unutmuşum, onun için bundan sonraki bölümü sonradan ekliyorum.

 

Ve biraz da sitenin yönetim panellerinden bazı örnekleri göstereyim. Nasıl ekranlardan siteyi yönetiyoruz, nasıl işlem yapıyoruz diye.

 

Altta gördüğünüz resim de, özel salon oplarında da açılan, ama genel oplarda daha fazla seçenek olan, yasaklama menusu var. Oradan süreyi seçip, açılan sarı pencerede de, yasak sebebini veriyoruz.

 

Farkettiyseniz, altta sanal mağaza butonlarının en sonunda “Yönetim Paneli” diye bir buton var, sizde normalde çıkmayan. Ona basınca da, alttaki resim de gördüğünüz yönetim paneli açılıyor.Burada soldaki ekranda, sizin şikayet menüsünden “Sistem”i seçerek gönderdiğiniz şikayetleriniz, toplanır ve tüm genel oplar bu ekrandan görür şikayetleri. Sağdaki ekranda ise, yine genel opların ortak sohbet alanıdır ve buradan haberleşilir.

 

Hemen altta gördüğünüz sayfada da, sizler tarafından yüklenen profil fotoğraflar değerlendirilerek, onaylanır veya reddedilir.

 

Yine altta gördüğünüz sayfada da, “Opum ben sitede bile edğildim nasıl yasak aldım ki” diye soru soranların, merakını giderebilecek bir bölüm var. Sitede online olsanız da olmasanız da, kullandığımız panelden, aşağıdaki gibi yasak verebiliyoruz.9999999999 dk demek, süresiz, yani yaklaşık 2070’a kadar yasak demek :)

Şimdilik size aktaracaklarım bu kadar, hemen İstanbul stüdyolarına dönüyoruz. Dündar!

-Gmsnn, teşekkürler

- Evet sevgili seyirciler, gün geçmiyor ki, ülkemiz de garip olaylar olmasın. Şimdi ekranlarımıza gelecek görünt....

YORUMLAR

08 Temmuz 2011, 19.37
Şu beşiktaşı yazın gsyi yazın fb kalsın çok sinir bozucu olmuş bu blogda çokta gereksiz bune şimdi dedirten bişey bu sıkça soruluyosa vah vah diyim size bu konuda mikrofon uzatılması ilginç (laf olsun torba dolsun )  bu arada sivas o kaleciyi sakın BJK den bulmuş olmasın :) söylicek çok şey var ama başta birkez yasagı yemişiz önce FB lilerin damarına bas sonra yasak oh ne ala 
08 Temmuz 2011, 20.11

  Türk futbolu' na  yıldırım  düştü !! 

 Bu ve benzeri  başlık bir çok gazetede  atıldı..  Başlıkta sizlere de (beşiktaşlılar)   mesaj  var  gmsnn. Aziz (Yıldırım) Demirören ..  :)) HIMMMM şimdi   düşünüyorum  da ..İddialı oyunlarımda  üst bandı  benim  atmam için  rakiplerime  teşvik  fıstığı verme ihtimalini..:))  Şike soruşturmasının  ucu  gamyuna kadar  uzanırsa, inanıyorum ki   ilk ifadesi alınıcak yetkili sen olursun..:))))))))) İfaden ne olur bilmiyorum ama  kendini ifade eedecek  smileyin smile Resmi   olsun  :))

  Smiley konusunda  memnuniyetimi dile  getirmeliyim..tepki alacağımı bile bile de  yineliyorum..   bazı  smileyler fıstıkla ücretlendirilsin ki anlam ifade etsin..::)

  Puanlar  silinecek mi ilgilenmiyorum... ama yapbozda     kaybettiğim  tek oyunun silinmesini  arzediYORUM. Bu  utanç  boynumu büküyor.. galiba bu konuda tekim.  yapbozda bile yenilmişim..:)))

  Senin  ellerine...Sweet'in  emeğine sağlık :))

08 Temmuz 2011, 20.13
Oyuncuların kazandığı puanlar tabii ki silinmesin. İnsanlar bir dünya emek harcayarak bu puanları yapıyor. Bazıları da yeni girmiş, TOP 50'ye de giremeyince şu puanlar en baştan yeniden başlasa ne güzel diye hayal kuruyor. Çalışın siz de puan toplayıp TOP 50 listenize rumuzunuzu girdirin.
08 Temmuz 2011, 21.32
gmsnn burda fenerlileri ltf kışkırtma zaten içimiz yanıyor yeterince :) biz fener yapmadı yada ceza yemesin demiyoruz her takım sorgulansın diyoruz tanbikide başkan ayrı fener ayrı :))
bu arada son 2 gündür gamyun anasayfası zor açılıyor dikkatimi çekdi üst kısım geliyor alt kısım yavaş yavaş yükleniyor bi kaç kişidede varmış. birde smileylere takım bayrakları koysanız tam olcak kavga kıyamet felan neşeli olur :))
08 Temmuz 2011, 21.37
abi gel sen hinede bu sevdadan vazgec te puanların hepsini sıfırlayında güzel olsun :D:D
08 Temmuz 2011, 22.00
yarım oyunlarda fıstık kazananların  sanal olduğu intibası uyanmaması için, fıstık kazananı yayınlarken ismine tıklayınca profili görünürse sorun çözülür ,özel odalarda sorun çok  ama bundan vaz geçilmez elbette buranın bir ticari şirket olduğunu unutanlarada hatırlatmak istedim,zaten çoğunda op çağırdımmı sıkıntıyı çözüyorlar.poker de olsun isterim türk pokeri özellikle,  emeği geçenlere çalışanlarınıza sevgilerimi iletmek istedim ,GAMYUNU SEVİYORUM :))
08 Temmuz 2011, 22.03

Şu renk olayına bayıldım ..şimdiye kadar nerdeydiniz gmsnn opum..artık yazi rengim için hiç uğraşmicam ..direk bu şemaya bakarak anında görüntü :)))  gmsnn teşekkürler :))

puan silinmesini ne yalan söylim bende istiyorum.sil  baştan olsun hep aynı kişileri en iyi 50 listesinde görüyoruz onlara yetişmek çok zor ..bu yüzden oyunlara katılım az oluyor .ama puanlar sıfırlansa oyunlara katılım daha çok olacaktır.herkes hücüm etcek ilk 50 ye girebilmek için ..tabiki bu yüksek orandaki katılım lider olanların arayı açıp ipleri koparıncaya kadar devam edecektir

08 Temmuz 2011, 22.17

daha evvel kullandığım nick ve nickler ki bunları arkadaşlarım ve devamlı oynadığım kişiler bilir değişiklik olsun die 3 rumuz kullanırım  bu gün denedim siteniz kabul etmedi ne olduda kabullenmediniz

yoksa 22 ağustas yasaklarıda sizide mi vurdu bu yüzden mi yeni site

08 Temmuz 2011, 22.36
Smileyler çok hoş görünüyor;sopa da istiyoruz smileyde...Ayrıca renklerde harika tşkler her şey için...
08 Temmuz 2011, 22.42
puanlar sıfırlanacakmı? öyle bir  söylenti var...  sorusunun cevap kısmındaki ŞİMDİLİK kelimesi  cümleyi oluşturan diğer kelimeleri  pasifize etmiş gibi geldi.. gözlerim ışıldadı sırıtık bi hale büründüm :) acıba sürekli  bulunduğum kelimekuledeki ulu liderimiz  WASABİ   böyle bi durumda napar acep:)
08 Temmuz 2011, 23.21
el_presa bendede aynı sorun var..daha evvel kullandığım 3 nikimi kabul etmiyor site..bende anlamadım valla..gmsnn bu konuda yardımcı olursanız sevinirim ..niklerimi geri istiyorum..
08 Temmuz 2011, 23.29
ağLa çikoo, kendine ağLa, bahtsızLığına ağLa.....  ahahahah iLahi opum çok güLdüm..
Beni beğenmiyomusun çikoo nie yarım oyundan fıstık vermiyorsun :)))))))))
09 Temmuz 2011, 00.07

 

S O N U N D A

SESİMİ DUYAN OLDU :))

9 YILA YAKIN OLDU UYELİK AYNI ŞEKİLLER. BLOG YAZDIM ÖNERİDE BULUNDUM MAİL ATTIM BÜYÜK GÜN BUGUNMÜŞ :) ŞİMDİDEN TŞK EDERİZ.

İFAFELERİ YAPMIŞKEN smile Resmi DE :) DE :-) DE AYNI İFADEDEN ÇIKSA ÇOK DAHA GÜZEL OLUR. ŞİMDİDEN TŞK EDERİZ. :))

09 Temmuz 2011, 00.09

Olmuyor ama yine Fenerbahçe dilinizde !!! smile Resmi nedir Fenerbahçe ile alıp veremediğiniz alla alla ya!!! / bi eli belinde, diğer elinde ise sopa:) ...(bu smileyı mutlaka isterim bakın gmsnn opum:P…lütfen lütfensmile Resmi

Takıldığım konulardan biride; Beylerin öpücükleri için (eli ayağı düzgün!)  delikanlı smileyın "pala bıyıklı" olarak talep edilmesi )... Oldu olacak birde madalyon kolye olsun… Hatta kolye ucunda "BJK" arması olabilir (Lütfen lisanslı ürün olsun ama)... smile Resmi in neyi varki sanki hıh! Süper bir ton bence (hala o rengi arıyorum L)…smile Resmi

E şimdide sıra arz ve talepleri sonladırmaya geldi... Giderayak son bir smiley talebimi de ekleyim; Efendim ben “imdaatt!  smileyi” istiyorum… şeyyy  bir deee  “şu an düşünüyorum (bi sus yahu!) smileyini “ istiyorum smile Resmi

09 Temmuz 2011, 00.48

leman'ın karikaturistleri ile tanıştığımda kulaklarından fışkıran zekayı 3 boyutlu gözlük olmadan da görebiliyordum, gmsnn nin yazılarındaki mizahta da aynı görülebilen zeka var,zaten mizah zeka işidir :)  okurken güldüğümüz bu cümlelerde aslında ne mesajlar var: okuyorum, gülüyorum ve gmsnn ye bu cümleleri yazdıran insanları gözümde canlandırıyorum, 2 tarafa da sabırlar, kolaylıklar diliyorum.

1-2 gün once pisyedili salon 1 de, gmsnn'nin silverini farkettik, kırmızı ünlemden daha çok dikkat çekiyordu :) Turnuvadan mı kazanmıştır, yoksa dolu salonlara girme sorunu mu olmuştur gibi 10 puanlık sorularımızı yonelttik, kırmadı cevapladı :)  valla bizimkinden daha orjinal sorular da varmış, soranlara da helal olsun.

puan silmeye takmış vaziyetteyim, genel bir puan silme yoksa da bari isteğe bağlı olsun, ya ben king puanımdan çok rahatsızım rica etsem siler misiniz?  Kimseye söylemem, başka güyelerin haberi olmaz, aramızda kalacak söz :)

 hatta bu iyiliğinize karşı  benim mükemmel bir ticari önerim var. bazı üyeler, gamyuna sürekli gelmedikleri için, hatta 2004ten bu yana uğramadıkları için kendilerine güye diyemiyoruz, işte o üyelerin üyeliklerini iptal etsek o güzel kelimeleri satın almak isteyen satın alsa.

valla çok mantıklı bence, okudum bir kez daha hayran oldum yazdıklarıma :)  süslü rumuz ile "WİND" yapmaya çalışan biri yılda 40 lira harcıyor üyeliğini uzun yıllar devam ettirmek istiyorsa çok daha fazla harcayacak süslüye. zaten süssüz WiND nikinin sahibi 3yıldır uğramamış siteye, belli bir süre siteye uğramayanları üyelikleri silinse ve o ozel rumuzlar makul bir fiyata satılsa hem gamyun veritabanı, hem süslüye para harcayan insanlarım cüzdanları rahatlar...

ya bi de geçen gün de söyledim ama, hatırlatma babında buraya da yazayım X salonunda bizi rahatsız eden üyeyi gözardı ediyoruz, istenmeyen iletişim engellenmiş oluyor, salondan çıkıp döndüğümüzde gözardı etme kendiliğinden kalkıyor, rahatsız edici tekrar yazıyor, tekrar engelleme vs.

"rahatsız eden üyeyi, isteğe bağlı sürede gözardı etme, salondan çıkıp dönülse, hatta başka salonda karşılaşılsa bile özeldekii yazışmaları  istenildiği sürece engelleme," fikri de bana ait, eğer yakınlarda uygulamaya geçerse, uygulamadan memnun kalan arkadaşlar, teşekkür etmek için bana hediyeler gönderebilirsiniz, sizi kırmam kabul ederim :)

saygılar... :)

09 Temmuz 2011, 01.40
sayın gmsnn sizden benimde bir talebim olacak ama tabii kabul ederseniz sadece öneri özel salonlarda olan bazı haksızlıklar için gizli genel op koyma şansınız yokmu en azından kim haklı kim haksız görebilirsiniz umarım kaale alır bana hak verirsiniz şimdiden tşklr
09 Temmuz 2011, 03.59

Gmsnn sen bana 1.000.000 fıstık versen hatta bunun yanında genel opluk versen olmadı üste para versen ben o yazı renk kodlarını yapmazdım valla ne yalan söyliyeyim :) bunu yapan arkadaşımızı sabrından dolayı cani gönülden kutlarım.Eminim ki hayatta başaramıyacağı şey yoktur :) 

Şimdi içinden dersin sana fıstık verdim de kodları mı yap dedim be adam kendi kendine gelin güven oluyosun diye tamam demedin ama olsun ben söyliyeyim yapmam valla :)
''Gereksiz kinayeler gereksiz ithamlar'' blogunda da yazmıştım  çok gülmüştüm o kaleci olayına yine güldüm ama bu sefer aziz başkanın bugün gazetede gördüğüm fotosuna güldüm,fenerin mevcut durumuna güldüm,şikeye güldüm,son çırpınışlara güldüm güldüm de güldüm işte :)
Yönetim panelinden print almışsınız yasak verdiğiniz üyenin özel sohbet penceresinde nickini silmişsiniz ama yasakla yerinde nick görünüyor yine valla bizden kaçmaz :) 
Hilal Cebeci'yede saygılar sevgiler ona diyecekleri Şahan Gökbakar söyledi artık bize laf söylemek düşmez :) Ama demedi deme yan nick alıp o fotoyu ekliycem kabul edilmezse senin başının etini yerim valla demedi deme :)
Güzel ve eğlenceli bi yazı olmuş ellerine sağlık opum iyi çalışmalar saygılar,sevgiler falan işte haa bide çiçek böcek ne varsa işte :)
09 Temmuz 2011, 04.29
Biz vazıfsız üyeleri aydınlattığınız için tşrler))  nasıl ceza aldığmızı görmek zevkliydi))) bir tıkla sadece.. İlk cümlenizde dediğiniz gibi ağla çiko ağla) )güzeldi.  Elinize sağlık...
09 Temmuz 2011, 05.11
özel salonlara genel op koyacaklarını sanmıyorum (tabi bu yazıdan sonra [hehehee buda firariye kapak olsun] diye koymazlarsa ki bence yinede koymazlar) SİNAN opumun fıstıklarıda gözüme çarpmadı değil 
onyüzbin fıstıgını pişti oynarmıyız ? opum :) 


ilğilenenlere duyurulur gamyun yazı renklerinin kodları zac ın yazdıgı bu bloktaki tablodada var :)


09 Temmuz 2011, 06.04
bende puanların sıfırlanması taraftarıyım oyna oyna iyice yükseldik iyide bunun bi sonu yokki nereye kadar gidicek belli değil smile ilgili ise herkese katılıom yıllardır aynı sıkıldık iyice fb ile ilgili şunu diyim bir bjk li olarak hic sasırmadım siz bile o kaleciyi nerden buldu demiştiniz :))
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın