gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

YASAKLAR VE ÇÖZÜMLERİ

21 Kasım 2011, 00.12
A- A+
3. yazdığım blogta yasak nedenlerini ele almak istiyorum.

   Yasaklarla sonuçlanan tartışmaların %90 ı basit olaylarla başlamaktadır.Örneğin rakibinizin sizi masadan durduk yere atması,oyun içerisinde çamur yapılması,oyunda seri olmaması veya oyunu kazanıp ardından oyunu yendiği için sizi tahrik edecek işaretlerde bulunması sizi genellikle sert bir tepkiye itecektir.Tabiki rakibiniz verdiğiniz bu sert tepkiye küfür,hakaret ,ağır tahrik ile karşılık verecektir.

  Sonuç: Sanal  bir oyun yüzünden durduk yere sinirlenmeniz yetmiyormuş gibi niciniz yasaklanarak emek verdiğiniz ,karizma yaptığınız nicinizden de olmakla kalmayıp salondaki bir çok insanın gözü önünde yasaklandığınız beyan ediliyor.  

        Benim için nickin , sinirlenmenin,salondakilerin yasaklandığımı görmesinin bir önemi yok diyebilirsiniz. O zaman size soruyorum bir insana kötü söz söylemek güzel bir hadise mi ? Hepimiz bu hataları yapabiliyoruz. Ben kendimin sütten çıkmış ak kaşık olduğumu idda etmiyorum ki öyle olsak zaten bu blogu yazacak tecrübeyi sağlayamazdım.         


 Peki karşılaştığımız tahriklere nasıl karşılık vermemiz gerekir  ? (Öncelikle bütün bunların sanal olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum.)

   1.Oyunu kazanınca rakibin bize yaptığı tahrikler (smile Resmi ifadeleri,öğren de gel,acemi,yeterlimi v.s )  Bu durumda  opa şikayet ederek o masayı terkedip tahrik edildiğimizi bildirmemiz gerekir bildirmemize rağmen işlem yapılmıyorsa insanca yaklaşıp ''Arkadaş benim seninle bir derdim yok neden tahrik etmeye çalışıyorsun amacın ne  ?''  Bu durumda size sert bir karşılık verdiğinde,küfür ettiğinde,hakaret ettiğinde.O kişiyi engelleyip opa tekrar gönderin ve her ihtimale karşı print alın.   


  Şimdi sorarsınız''Adam bize küfürü hakareti etti, ne anladım ben bu işten?''
 diyebilirsiniz.

Tanımadığınız kişinin bedduası küfürü v.s nicinizden öte işlermi? Askerde derler hatta ^^sizin küfürler kamuflajdan öteye geçmez^^ diye. Bu durumda size hakaret eden kişiden alabileceğiniz en güzel intikam onun cezalanmasını izlemektir.

2. Bayan üyelerin erkek üyeler tarafından rahatsız edilmesi. Bayan oyuncularımızın erkek oyunculara göre daha da hassas olmasını anlayışla karşılıyorum  fakat onlarda bilmeli ki sanal bir durumdan öteye gidemez bütün bunlar.Oyun oynadığınız kişi ve ya kişilerin sizi rahatsız etmesi durumunda en güzel çözüm derhal opa yollamaktır.Salonda ve sitede op yok ise print alıp masa sizdeyse masa sohbetini kapatmanızı öneririm.Özelden yapılmışsa özelden engelleyip opa yollayıp print almanız sizin için daha hayırlısı olacaktır...Bu duruma maruz kalan bayan arkadaşlarımız bilsinler ki yapılan faaliyete karşlık verdiğinde kendileri haklı durumdayken haksız duruma düşecektir . Neden sizi durduk yere rahatsız eden birisine vereceğiniz cevapla sizde yasaklanasınız? Güzel güzel oyun oynamak varken.

3. Kendince yasaklanma/atılma sebebi olmayıp ta salondan atılıp yasaklanarak opa ^^ Beni neden yasakladın ? ^^ sorusunu yönelten üyeler. Bu 3. maddeyle ilgili geçmişte çok sıkıntı yaşadım ve bu durumdan kaynaklı sonuçlarla istenmeyen üye ilan edildiğim durum bile başıma geldi... Bu durumda yapabileceğiniz en güzel şey. Beni neden yasakladınız sorusuna karşılık olarak aldığınız cevap örneğin ^^ lan demişsiniz ^^  lan demenin yasak olduğunu bilip başkalarınında bu kelimeyi kullanması halinde opa şikayet etmektir çünkü bugün birisine dediğiniz bir ^^ lan ^^ kelimesi yarın size de söylenebilir.Oplarla uğraşmak yerine onlardan bu konuda bilgi sahibi olmaya çalışmalıyız.Şu da var ! Oplarında sizin gibi bir insan olduğunu bilip onlarında hatalar yapacağını aklınızdan çıkartmayın oplar haTa yapamaz diye bir şey söz konusu değildir.Bu hata ciddi boyuttaysa şikayetinizi bir üst opa bildirmeniz bence en doğrusudur.

 Şikayet sırası bence söyle olmalıdır.

1.Özel salon opu
2.Özel salon yetkili opu
3.Özel salon sahibi
4.Genel op
5.Yekilli genel op

    Saydığım op sıralamasından mağdur olduğunu düşünüyorsanız kanıtlarınızla beraber bir üst opa şikayet etme hakkını site sağlamıştır.

Bu bloğumda yazacaklarım bu kadardır elbette yazılacak çok şeyler var fakat hepsini bir blogta toplayıpta siz okuyucuları yormak istemem.Herkese hayırlı günler bol şanslar dilerim.


Not: YAZDIKLARIM SADECE KENDİ ŞAHSİ DÜŞÜNCEMDİR !


                                                                                                
    Saygılarımla    
                                                                                                                                                     Nefeskesen77


NOT2: Blogumu daha evvel yazmıstım fakat seri onay ile kimsenin okuyamamasından dolayı silip ufak yazım yanlışlarını düzelterek tekrar kaydettim ...umarım oplarımız onaylar.

YORUMLAR

21 Kasım 2011, 08.38
:))) Nefeskesen Yazdıklarından çok nasıl yazdığınla ilgilendim aslında pek bakmam o tarafa ama senin  sana özel Bir anlatım tarzın var.Bana Ankara TED kolejini hatırlattın:)))Bu arada Lan demek dilimizde ne anlama geliyor bilmiyorum ama Fransızcadaki karşılığını yazayım Lan fransızcada gözleri güzel olan hayvanımız eşşeğe deniyor.Bir fransızın yanında birbirinize Lan demeyin.
21 Kasım 2011, 11.23
Ben tam olarak yazmanın olmadığı bir sanal dünya istiyorum.Biz susacaz oyunlarımız 
konuşacak.Tebriklerimizi seri oyunumuzla, huzursuzluğumuzuda masadan çıkarak gösterecez.



21 Kasım 2011, 11.43

Gamyun  gerçekten güzel ve bence seviyenin olduğu bir site.bahsettiğiniz durumlar yasanıyor ve uygulamalar konusunda ortak bir kültür yerleşirse dahada güzelleşecektir kanaatindeyim.

Birde değindiğiniz oplarında insan olduğunu hata yapabileceğini unutmayalım sözü çok gerçek.aynı zamanda opların herhangi bir menfaat  karşılığı değil sevgi ve özveri ile çalıştığını unutmamak gerek.su varki bazen her şey süt liman ken bazen kırk çarşamba bir araya karışabiliyor.Yöneticilerden hizmet bekleyen değerli userleri sosyal anlamda duyarlı olmaya davet ediyorum..

21 Kasım 2011, 17.38
mirza kardeşim bu konunun devamını yazıcam senin anlatmak istediğinede değineceğim bana hak vereceksin sağolasın ....
21 Kasım 2011, 19.19

Hele  şükür  istediğim  bir   yazı  çıktı  karsıma  tam bana göre:)

Öncelikle nefes   tebrik  ediyorum işlemiş  olduğun konu için tşklr..

Hani   ne  yapsan  yaranamazsın bu insanlara, Opsun  ama  atınca yasaklayınca  hep  suçlusun.. varmı  böyle  bir şey sadece şunu  diyorum. Madem  atacağız , yasaklıyacağız  neden salonu  dolduralımkı, yada neden onlara turlar  düzenleyip  ödül  dağıtalımki   onca  hakareti yemek cabası. sana aynen  söyle   yazılıyor  salona gırer  gırmez .  heyy  op  varmı  tur  yada opsan   cevap  versene  neden  op  oldun  ilk  sözler , yahu  op  olduk  diye  24 saat  pc  başındamı  oturcağız  bizimde  bir  işimiz çıkmış olamazmı . Hayır  kardeşım  opsan  ne  yemek  ne  uyumak  ne  evde işinde bir iş yapamıcan ot urcan  pc  başında  emir verir   kışılere  hizmet  edecen opsun ya.. yapmazsan  off  ne  ana   ne  bacı  kalıyor  düz olarak   küfür  yazamıyorlarda küfürsüzmü  kalıyorlar  hayır  yukardan   aşağa    bal  gibi  yazıyorlar ... biz slaon  sahıpleri  alıştık  artık bu  alemde  küfür  eden  benim gözümde   en  acız  kışılerdir  egolarını   ancak  böyle  tatmin edenlerdir   ama  eminimki  realde  birak  küfürü  gıgı  çıkmaz  kışılerdir  bunlar eminim ki  sanal  alem  onlar  için  bir  terapi   merkezıdır burda  küfrederek   çok  kışıye  nasıhatlerimle  yola  getırdım   güzel  söz   yılanı deliğinden  çıkarır...  inşallh  sanal   ortamda  olsa  bir insan  olduğumuzu  unutmayız  dostluk  anlayış  barış kardeşlık diliyorum   saygılar

21 Kasım 2011, 20.30
Bu yazılanlardan, öğütlerden, şikayetlerden acaba ders alan oluyormu? zannetmiyorum...ben biraz ağır konuşcam. buraya kimse ahlak dersi almaya gelmiyor. eğlenmek amaçlı geliyor.zaten ahlaklı ve seviyeli olanlar böyle yanlışların içine girmiyorlar..düzeltemezsin kardeşim düzeltemezsin. hiç boşuna uğraşma. varsa seviyesizlik yapanlar şikayetini bildirirsin gereken yapılır..
21 Kasım 2011, 22.02
ası_kes27  kardeşim genel bir problem olduğu için belki 1 arkadaşımız bu yazıyı okuyup tavrını degiştirebilir ... Bu 1 arkadaş varya benim için büyük bir sevinç olur ...haa derler it ürür kervan yürür.... Biz göle mayayı atalımda ya tutarsa... Böyle bir problemimiz var siteye arz ettim ... Tabiki her insan birbirini yasaklattırmaya çalısacağına karsısındakinin fikirlerini değiştirmeye çalışsa tatlı bir dille tabiki bayaaaa bir faydası olacağı kanaaatindeyim ....    yinede teşekkürler yorumunuz için
22 Kasım 2011, 09.04
Bende diyorum ki bu tip insanlar aramızda mevcut bizde onlara sataşarak bir sonuç elde edicek degiliz birde sıcak davranmayı deniyelim yaptığının yanlış olduğunu tatlı bir dille söylüyelim belki düzelir denemekten ne çıkar....
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın