gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Acı Masal---İnsan Mezarlıkları

22 Kasım 2012, 20.22
A- A+
    
     Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, dünya denen bir gezegen varmış. Üzerinde yaşayan karınca misali insancıklar, savaşlar çıkarmış birbirlerini helak etmişler. Bu kocaman savaşların birincisinden sonra, egemen güçler minicik bir ülke üzerinde bir türlü karara varamamışlar. Herkes başından savmak istemiş bu minicik ülkeyi. Çünkü ne yer altı zenginliği varmııııııış, ne yer üstü zenginliği...öyle aleladecik bir ülkeymişmiş.

     Bu istenmeyen ihale Bustan'da kalmış nihayetinde. Bustan ın büyük büyük adamları, 'bu ülkeyi nasıl yönetiriz' diye, kafa kafaya verip düşünmüşler. Dehaymış bunlar...hepsi birbirinden zeki  ve konularında uzman kişilermiş. Bu minicik ülkenin insancıklarını, yatırmışlar masaya incelemeye başlamışlar. Sandalyelere oturtup, burunlarını, kulaklarını, kemik ve kaslarını ölçmüşler ve bazılarını farklı bulup, iki farklı ırktan oldukları tespitinde bulunmuşlar. Ne deha değil mi ? Bu miniminnacık ülke insanları, yıllardır birbirlerini kendilerinden bilip yaşayıp gitmektelermiş oysa...ne yanılgı ama !

     Minicik ülkede yaşayan Tutsicik, Hutucuk ve Pigmecikler, saf ırka ulaşma hayalleriyle bölünüp birbirlerine düşünce, rahat bir nefes almış bu medeni Bustan dahileri. Öyle ulvi, öyle ulvi bir amaçmış ki saf ırka ulaşma çabası, Bustanlılar onlarca yıl bu ülkede yürütülecek olan ölümcül kavgayı, miniminnacık ülkeye kazandırdıkları için, ne kadar övünseler azmışmış.

     Dünya gezegeninde yaşayanların, ikinci kez yaptıkları büüüsbüyük savaş sonrasında, bu minicik ülke 'bağımsızlığı kazandırılmak üzere' tarafsız ülkeler topluluğu tarafından yönetilmeye başlanmış. ama Butsan ve Futsan her daim ellerinden tutmuş bu miniminnacık ülkenin...şefkat ve sevgilerini hiç mi hiç esirgememişler. Gün olmuş, bu insancıklar cesetlerini koyacak yer bulamamışlar. Koca koca kamyonlar getirmiş Futsan bu insancıklara, rahat rahat cesetlerini taşısınlar diye toplu mezarlara...öyle de iyilermiş yani...

     Daha sonra bu minicik ülke insancıklarının katline bizzat dahil olmuş Futsan'ın büyük büyük adamı demiş ki "bu tip ülkelerde, böyle soykırımlar yaşanması o kadar da önemli bir şey değildir". Durumun normalliğinde hemfikir olan dünya, bir güzel mabadını dönüp bu minicik ülkeye, rahat yataklarında uyumaya devam etmişler.

     Bu masalın sonunda, gökten üç elma düşmüş. Öyle büyük öyle büyükmüş ki bu elmalar, kooopkocaman yüzölçümlerini bile yerle bir edecek kadar ağırlık ve hacme sahiplermiş. Altında kalıvermiş bu miniminnacık ülke devasa elmaların. Masalların son sözü gereği; bazıları ermiş muradına, bazıları çıkmış kerevetine.....iyi uykular.
                                                         -----------------------------------------
     
Bu masalı anlattım, yanınızda yörenizde çocuk varsa uyusunlar diye. Gerçek hikaye aşağıda. Linkleri tıklamadan, içinizdeki çocuğu da uyutun. had safhada iritasyon sebebi var çünkü görüntülerde ve bilgilerde..ama insanlığınız dipdiri ve uyanık kalsın.

  
http://www.youtube.com/watch?v=oLLlU7dZQNo

   http://tr.wikipedia.org/wiki/Ruanda_Soyk%C4%B1r%C4%B1m%C4%B1

     Bütün bunları öğrendiğim zaman, gökyüzüne bakmıştım. Allahım demiştim, tüm bunlar insan eliyle yapılıyor. Bunları yapanlarla benim suretim aynı..insan suretindeyiz. Ama şüpheye düşmüştüm...onlar insansa eğer ben neydim ki ? Veya ben insansam eğer onlar neydi ki ?......Ne ki sahiden onlar ??

     Çok uzak geçmiş değil bu. Sürekli yinelenen bir senaryo izliyoruz. Gün geliyor canına kastedilen ülkenin zenginlikleri için, gün geliyor o bölgenin jeopolitik önemi için, gün geliyor bir hiç için ! çok çok medeni ülkeler tarafından, böyle insan mezarlıkları oluşturuluyor. İnsanların ırk, dil, din, mezhep, etnik köken farklılıklarını kullanarak, böyle bir farklılık olmasa da yukarıda anlatılan gibi yapay farklılıklar icat edilerek, ideolojik kavgalar yaratarak ve daha binbir dahiyaneliklerle, birbirlerine kırdırıyorlar insanları. Halihazırda da devam ediyor bu. Zincirleme çıkar mekanizması bir güzel işliyor. İşlerine gelirse eğer, müdahale ediyor bazı büyük büyük, çok çok medeni ülkeler. Yoksa diyorlar ki 'bu ülkelerde bu tip ölümler normaldir'. Ne güzel bir normal formu değil mi ?

      Bu anlattığım minicik ülke hikayesi birçoğunuz tarafından elbette biliniyordur. Belki bilmeyenler vardır, atlamış olanlar...onlar içindir yazı. Hafızaları tazelemek iyidir ayrıca..üstelik gereklidir de. Tarih değişik şekillere bürünerek, tekerrür ediyor bu insan kıyımlarında. Günümüzde devam eden, bu senaryolara dayalı insan ölümlerini her akşam haberlerde izliyoruz zaten, tekrar etmeye gerek yok...güzelce izliyoruz.

                                                                                                                                              Farkındalıkla kalın...........


              

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış :( Yazık ama blog sahibi senin yorumunu bekliyor olabilir

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın