gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

BTK

27 Şubat 2013, 16.19
A- A+

     Efendim adından da anlaşılmayacağı üzere BTK hat sorgulama servisiymiş, oraya girip gerekli kodlamaları girdiğimiz zaman adımıza açılan bütün ceptelefonu hatlarını öğrenebiliyormuşuz.2013 yılının ilk günlerinde girmiş bu devletin sitesi faaliyete.

     Dün sabah bir haber sitesinde okudum bunu, hat dolandırıcılığı adı altında.Verdikleri linke (ki sizede yazının sonunda vereceğim), kendimden emin şekilde tıkladım.Güvenlik kodu, TC Kimlik numarası derken açıldı ekran.Salak salak bakmaya başladım monitöre, salak salak diyorum çünkü; benim gibi, o hat senin bu hat benim gibi zırt pırt değiştirmeyen bir insanın üzerinde hiç tanımadığım iki tane hat çıktı.

     Kendime o kadar güveniyordum ki resmen mor olmuştum.Napıcağımı şaşırtım, resmen lal oldum.Sonra sitenin kamu uzmanı olan editörüne, durumu mesaj yoluyla anlattım.Bana Müşteri hizmetleri aramamı ve sonra savcılığa suç duyurusunda bulunmamı söyledi.Haklıydı çünkü, operatörden operatöre bedava dakika için geçen benden, nüfus cüzdanımın fotokopisini iş güzar uyanık biri haberim olmadan fazldan çoğaltıp hat açtırmış; açık hat olarak birilerine satmış.

     Sonrasında hemen xxx bayisine koştum numaraları aldım.(Aldım diyorum çünkü son iki rakam görünmüyor)Hattın birine ulaşamadım kapalıydı, diğerini aradım çalmaya başladı, baya bir bekledim ama açan olmadı.Bayide ki çocuk aman abi uğraşma sanane dedi ve hatları kapattık.

Sonra dün akşam aradı beni kayıtlı olmayan bir numara.

+Efendim...

- "Beni aramışsınız hat kapatmadan önce son arayan numara sizsiniz, sanırım hat sizin üzerinize..."

Aslında bu kadar kibar konuşmamıştı.Daha doğru düzgün cümle bile kuramamıştı, 40'lı yaşlarda Türkçesi bozuk biriydi.Bugün için hattı tekrar açtırmak üzere anlaştık.

     Çok önemli telefon bekliyormuş, hayatının ekseni değişebilirmiş gelecek telefonla.Bende kırmadım, bugün saat 2 sularında yanıma gelip beni aldı.Tekrar açtırıp, hattı ona devrettim.İyi bir şahsa benziyordu ama sizin başınıza gelebilir ve iyi şahıs çıkmayabilir.

     Bakmanızda fayda var, bugün 5 dakikanızı alacak bir işlemi ihmal ederseniz, önümüzde ki zamanlarda aylarınız bunun için heba olabilir.

https://hat-sorgulama.btk.gov.tr/

YORUMLAR

27 Şubat 2013, 20.58
Bir gün eve polisler gelip kız kardeşimi karakola götürüyorlar.
Derdiniz nedir hanfendi neden sürekli asılsız ihbarlarda bulunuyosunuz diye de çıkışıyorlar:))
Onun kimliğini kullanarak hat alan bir beyfendi devamlı ihbar ediyormuş bazı şeyleri.En son ormanda yangın var diye itfaiyeyi ormana yönlendirince yakayı ele vermiş.
Hemen dava açtı kardeşim sonuçlandı bir ay önce.Adam ceza almadı hattı satın aldığı yerdeki çalışanların hatası sonucu çıktı.Kardeşim aklandı.Ona karakolda bırakın bu işin peşini bir sonuç çıkmaz demişlerdi öyle oldu ama ne olur ne olmaz siz yinede başınıza gelirse dava açmayı ihmal etmeyin.
27 Şubat 2013, 21.01

Geçmiş olsun.

  Basit  bir konuymuş gibi görünse de,  ihmal edildiğinde    başımıza gelebilecekler ,  hayal  gücünün  bile  ötesinde seyredebilir.

  Aslında   yazmak istediğim bir hikayem vardı  benzer  konuda.  Ama  süreç devam ettiği için   kaleme almadım  henüz yaşanmışlığımı  blogda. İnşalllah neticelensin,   yazdığımda muhtemelen  kimse inanamayacak :)

   Tekrar geçmiş olsun.

27 Şubat 2013, 22.07

 

Nüfus cüzdanınıza dikkat ediniz efendim zira çok tehlikeli bir muhabbet olmaya başladı:)  Sadece hat açtırsalar iyi . Adam nüfus cüzdanını kaybediyor bir süre sonra '' evlendiniz mutluluklar '' diye mektup alıyor , dolandırıcılıkta gelinen son nokta :)) Rastlamadığım ve duymadığım bir servisti , bilgi için teşekkürler bu arada .

 

27 Şubat 2013, 23.36
Bloglarda böyle bilgiler verilmesi ne kadar güzel.Ben ilk defa duyuyorum.Teşekkürler.
27 Şubat 2013, 23.46
Başıma iş çıkardın Duk , benim de yedek numaram çıktı,  sayende anladım, operatöre gitmek gerek dimi şimdi? Numara da bi güzel bi güzel ki, madem adıma, el koyayım dedirten cinsten, yirmii yirmi bişey:) Çok çok teşekkürler bilgi için, neler oluyormuş haberimiz yok. 
28 Şubat 2013, 01.23

Sevgili Duk45....

Bu paylaşımla süper bir hizmete imza attın...İyi ki hat dolandırıcılıgıyla ilgili o haberi okumuşsun ve bizlerle paylaşmışsın. Böylesi büyük bir üye kitlesini bünyesinde barındıran Gamyunumuzdan bu bilgileri bizlere ulaştırman eminim birçok üyeyi  ilerde içinden çıkılması zor durumlardan kurtaracaktır.Çoğumuz verdiğin link aracılığıyla hatlarını sorgulamıştır diye düşünüyorum..Çok şükür bende bir sorun çıkmadı......Çok , çok teşekkürler bilgilendirdiğin için....

28 Şubat 2013, 10.35
     Ataya operatörün evini biliyorsan git görüş derim.Çaylarınızı yudumlarken, bunu konuşabilirsiniz.Bilmiyorsan da mevcut hattın bayisine gitmen daha mantıklı olacaktır :p     Mirza 900 lü hatlar kapatılalı çok oldu.Nereden biliyorsun diye sormayın biliyorum, bir yerden duydum.İşte belkide vardı senin üzerine 900 lü hat ve kapatıldığı için göremiyorsundur.

Açık hattı tercih eden kişilerin usulsüz işler yaptığı, ya da sabıkalı olduğu büyük bir ihtimaldir.Bana denk geldi aradım, fakat aramaya gerek var mı, ya da birden kapatılması mı gerek; o kişinin kendi iç hesaplaşması.
Diğer arkadaşlara da teşekkür eder, iletişimin kopmadığı; liranızın bitmediği günler dilerim.
28 Şubat 2013, 14.36
Dün gece hiç uyumadım dersem yeri var, ama numara o kadar güzeldi ki sonunda çağrıştırdı ve buldum. Çetin amcamın eşi Gülsen teyzeye, kendi kimlik bilgilerimle aldığım hatmış meğer. Telefondan aradığımda da hep isimle aradığımdan hafızam kayda almamış demek. Tüm kişileri tarayıp buldum ve operatöre gitmeme de gerek kalmadı böylece.

Ama esprini sevmediğmi bilmeni istedim Duk. Ona hattın bayisi demek hiç aklıma gelmemişti, hizmet aldığım operatör, '' operatöre gidip öğrenmek'' şeklinde şekillenmiş dilimde. Evi,,, çay içmek,,, ve bir de sonuna :p ?? Çok şakacısın mı demeliyim bilemiyorum. Bu tarz şakalarım sevmem ama, bilmeni isterim.

İletişimlerin kopmadığı günler dilerim ben de , dikkatle...
 AtayaG.

Bilgi Notu;

Numara sorgulama sistemi sizlere cep telefonlarının hangi operatörde olduğunu ve eğer taşıma işlemi yapıldıysa hangi operatörden hizmet aldığını göstermektedir. 
28 Şubat 2013, 15.04
     Senin dediğin tabirde doğru fakat, pek kullanılmayan bir tabirdir.Kırdıysam üzgünüm Ataya, ama öküz altında buzağı araman ve örneklendirerek gerçekleri su yüzüne çıkarır gibi yapman biraz garip geldi.Sadece basit bir şakaydı.
Saygılar&Sevgiler.
28 Şubat 2013, 19.49

İşin garip tarafı şuki linke tıkladım ama kullandığım numaram ile kimlik numaram eşleşmemiş:)

Ben başkasının üzerine kayıtlı bir numara kullanıyordum ama unutmuşum:)


Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın