gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Erken teşhis hayat kurtarır

28 Nisan 2013, 15.15
A- A+

    3 veya 4 sene öncesi güneşli bir nisan ayının başlarıydı.O gün polo yaka tişörtümün bağrı açık yerinde döşümün ortasında kolyemin hemen dibinde küçük masum, cindy crawford tarzı bir ben keşfettim.Sevindim çok sevindim o yaz fazla havalı olacaktım.

    Benim bana ben benime çok çabuk alışmıştık.Fakat masum benim günden güne gözüme farklı gelmeye başladı.Büyümüş gibiydi, ama ben benimi çok sevmiştim " kesin o büyümemiştir, ben zayıflamışımdır" diye hep geçiştirdim.1-2 hafta sonra bir sabah benimi yarım pirinç tanesi gibi uzamış şekilde buldum.Adeta bir tenyanın k*çı içimden göğsüme saplanmıştı.Daha dün görmüştüm televizyonda meme kanseri reklamını " erken teşhis hayat kurtarır" diyorlardı.Bir anda tırstım, ziyadesiyle çok tırstım; bedenimde bana karşı büyüyen bir şey vardı.

    Ertesi gün koştum şehrimin üniversite hastanesine.Valdeden de talimatları aldım.Aç karna gidilecek, tahliler bozuk çıkmasın diye mümkün olduğu kadar su ve sigara tüketilmemeye çalışılacak...Sabahın köründe hasta bakıcılarla hastanede bittim.Telefonumun dahi çekmediği hastanenin zemin katında doktor kapısında tezgahta satılmayı bekleyen brokoli gibi uzun uzun bekledim.En sonunda geldi uzman doktorumuz.Tahlil mahlil derken patoloji için güne geldi sıra "hmm" diyerek baktı ajandasına 22 temmuz dedi.Bende bir ara "haa azmış tamam" dedim sonra fark ettim ki mayıs değil temmuz ayıymış.Aman dedim doktor bey ben eski hastanızım geçen senelerde buraya çok geldim ayarlayın bir şeyler, yok dedi sıra yok.Önceden de bu lafları çok duymuştum, ama aklımı kullanarak aynı gün yaptırırdım.Fakat önceki doktorlar hep bayandı, bu doktor erkekti.Cazibemde bir işe yaramayacaktı.Bende başladım " ahahahah" diyerek cıvık cıvık espiriler yapmaya.Hatta o kadar kötü espiriler yaptım ki en son başından defetmek için 25-30 gün kadar öne çekti.

                                    ...

    O gün kapadım hastane faslını bir süreliğine.Ben kapadım ama benim kapamadı, günden güne büyüdü.Yaklaşık 1 ay sonra eğri büğrü kapkara bir nohut boyutuna geldi.Üzeride kıllar çıkmaya başladı, sanki değişik bir yaşam formu bedenimde hayat bulmuştu.Artık giyemiyordum polo yakalı tişörtlerimi, bende bisiklet yakaya transer oldum.Bu sefer niplle gibi sırıtmaya başladı benim.Ucu belli olmasın diye utanıp bantlardım zaman zaman.

    Haziran ayının başında fark ettim ki benim yavaş yavaş çiçek gibi kurumaya başladı.Zamanla o derece kurudu ki, sanki düştü düşecekti.Patolojiyede az kalmıştı, o kadar beklemiştim ve benimi kurutup düşüremezdim.Hırs yaptım ve duşlarda o kısmı keselemedim.Bir şey giyerken çok dikkatli oldum.Dikkat ve hırsın klişeleştiği bir gün olanlar oldu ve patoloji gününe 1 hafta kala benim düşmüştü.Hiç canım acımamış hatta kan bile akmamıştı bana çaktırmadan beni terk etmişti benim.1 hafta kalmıştı; bunu bana yapamazdı, deliler gibi aradım taradım ama bulamadım.Beni terk etmesine çok kızdım, hemen soluğu o uzmanın yanında aldım.Bağarıp çağırdım, sonra başhekime şikayet ettim.Hani erken teşhis hayat kurtarıyordu dedim.Öldün mü ki dedi bana :s Daha sonra beni nazikçe hastaneden postaladılar.

Başlıkta ki sloganı dün bir yerde daha gördüm.Şayet zengin değilseniz, çevreniz yoksa ve benim gibi devlet hastanesine muhtaçsanız erken teşhis hayat falan kurtarmıyor.

Sosyal not: Güzel ülkemin binlerce hasta başına bir tane düşen doktorları.Lütfen mesaiye zamanında başlayın ve zamanında bitirinde binlerce insan perişan olmasın.

 

 

YORUMLAR

28 Nisan 2013, 17.26
Biliyorum simdi bir cok kisi bana kizacak ..Kamu görevlisi olan , hastahanelerde , devlet dairelerinde , okullarda ve görevleri halka hizmet olan tüm memur kesiminedir lafim ..Eskiden parodilere konu olan , tirnaklarini törpülüyen , masa basinda kazak ören , telefonlarda saatlerce konusan , gazetelerin en sacma köselerine kadar inceleyen memur kesimi ..

34 yil önce bir trafik kazasi gecirmistim ..Yasim 8-9 ayagim bilekten neredeyse koptu kopacak ..Hatirlayamadigim bir hastahaneye babamin kucaginda girdigimi hatirliyorum ..Annemin bayildigini ..Ve bana mudahale eden doktor ve hemsirelerin biraz ötedeki televizyonda hatirlayamadigim bir flim yada dizinin tartismasini yaptiklarini..Ertesi gün diz kapagima  bir cizgi cizildi ..Hemsire abla o cizginin kenarlarina cicekler yapti ..Kesilecekmis ! Babam agliyordu , bende aksam doktorlarin neden tartistiklarini anlatiyordum , dallasti sanirim tam hatirlayamiyorum inanin ..Ama babamin birden vahsi bir arslan gibi kükreyerek hastahaneyi birbirine kattigini , beni kucaklayip özel bir hastahaneye götürdügünü ..6 ay sonrada yine yürümeye basladigimi cok iyi hatirliyorum ..Babam benim ayagimin kesilmemesi icin 3 bina sattiginida cok iyi hatirliyorum ..Ben cok sansliydim ..

Simdi gelelim gününüze ..Masa basinda ve sadece görevleri halka hizmet olan memurlarimiz ..Neyazikki bütün gün net basinda ..Eskiden masanin kenarinda oynanan pistiler , pokerler günümüzde sitelerde oynanmakta ..Hos sohbetler esliginde ..Ve eve gittiklerindede bir nazlanma bir sitemler , cok yoruldum diye..Aslinda yazacak cok sey varda bukadarinin bile onaydan gecerken zorlanacagini biliyorum ..


Sevgili Duk..Gecmis zaten .. Ama eminimki bu cok anlamli yazin en azindan bir kesimin biraz düsünüp ben ne yapiyorum demesine neden olacaktir .. Tebrik ediyorum seni ..
28 Nisan 2013, 17.44
Umarım iyilesirsin ... acil sifalar dilerim dostum . maalesef Türkiye hala yeterli saglık standartına ulasamadı  mutlaka haberlerde gormusundur bu kanser ilacları bile karaborsa oldu ülkede %225 lere varan zamlarla satılıyor bulmak nerdeyse imkansız.. ülkenin nüfusu ve hasta sayısı bu kadar yüksek olmasına karşın saglık konusunda bu kadar sorun olması garip bir durum .
28 Nisan 2013, 17.58
ibret alsin lar  bizimm memleketimiz cokk güzel ama ne yaziiikii ,  hayat sartlari ,, zengin , we fakir, iki noktaya ayrilmis drumda , buda üzücü ,, ne yaziki .. elinize saglik güzell bir yazi ,,,,,,,
28 Nisan 2013, 18.30
saçma bir bloggggggggggggggggggggg
28 Nisan 2013, 18.38
Herkes kendi kendinin doktoru olsun kafi  ...sizde bi beni amma abartmissiniz ne deyim hani:)))
28 Nisan 2013, 18.57
  Yazınızın çooookkk büyük bölümünde özellikle de fikir belirttiğiniz-koyu yazdığınız kısmında haklısınız...Tek nüansla; erken teşhis hayat kurtarır da;hastanın değil hekimin teşhisi...Siteminizde de maalesef son derece haklısınız...Hekim arkadaşının acılarını hekim ekibi olarak bile dindirmekte ve kabullenmekte çok zorlanmış,' TIP TEPER ' söylemini (olabilecek tüm kötü ihtimaller önce bizim ve yakınlarımızın başına gelir)  sonuna kadar yaşamış biri olarak söylüyorum bunu...   Yalnız tek bir şeyi fena atlamışsınız..Emin olun büyük çoğunluğumuz mesaimize zamanında başlar,zamanından sonra bitiririz...Ancak sizin de farkettiğiniz ve (teşekkürler) tüm  öfkenize rağmen ifade etmekten çekinmediğiniz gibi;taşıyabileceğimizden çok fazla işyüküne sahibiz...Üstelik bu işyükü;  nefes alıyor..  Keşke bizim de nefes aldığımız,almak zorunda olduğumuz unutulmasa..  Unutmaması gerekenlerin canı yanmakta olan hastalar olmadığını söylememe gerek yok sanırım:(  Sevgiyle kalın...
28 Nisan 2013, 19.02
sağlıkla ilgili hangi probleminiz sağlık sigortasınızda varsa uygun ücrete yapılıyor ilgili devlet hastanrsindede yapılır boşuna paranızı özellere kaptırmayın kazıklanmayın bütçesi yüksek gelirli vatandaş iseniz özelin özelinde mi ne şekilde sağlık probleminizi halledersiniz  zati.bu kadarda kötülemeye gerek yok....
28 Nisan 2013, 19.53
değişik bir blok olmuş :)
28 Nisan 2013, 20.22
 Duk45 gecmişler olsunda sonuc ne oldu onuda yazsaydın ya yoksa bandlayıp bogarak öldürdünmü.
28 Nisan 2013, 21.47
Geçmiş gitmiş, uzak olsun hastalıklar sana Duk. Yaka  açık, kolye filan derken bir ben caka sattırmamış sana ben :) Ben ile yazdıkların çok güzeldi ama. Ben benime, benim bene alıştık derken:)) Bir de ufak öneri; O benlerin haritasını çıkarıyorlar ve kontrollerde değişiklik olup olmadığına bakılıyor. Sevgiler.
28 Nisan 2013, 23.42
Aslında sonucu yazmayı unutmuşum.Yorum olarak yazacaktım başta ama kimse sormaz diye işini bilmeyen çavuşlar kıvamına gelmek istemedim :)
Bir daha gitmedim hastaneye 4-5 sene geçti bilmiyorum nedir ne değildir belki mikrop çıkmıştır.
Tüm yorumları okudum teker teker rumuz yazmak pek tarzım değildir.
Saygılar, anlayıp ibret alabilene ne mutlu.
30 Nisan 2013, 01.18

Benim boynumda bir ben var, üzerinde kılda çıktı. Bu bene gıcık oluyorum, bir iki kişi hastaneye gitmemi tavsiye etmiş olsa da hastanelerden bıktığım için erteliyorum:) ertelemesek mi ne...


Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın