gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Yagmur..

31 Mayıs 2013, 18.59
A- A+
Kimileri yagmurda sadece islanir..Kimileri ise yagmuru hisseder..

Bugün birkez daha yagmura yakalandim..Buralarda yagmur oldukca cok yagar aslinda.Gerci türkiyede yaz geldi buralarda hala kalin giysilerle dolasiyoruz bizler  günese hasret yasayanlardaniz..
 Yagmurr :)
Bir telas bir kosusturmaca herkes kaciyor yagmurdan..Kocaman semsiyeleri acarak yolda yürüyen insanlari rahatsiz ederek sacak altlarinda islanmadan gidecekleri yere varma telasinda olanlar.Tek nedenleri islanmamak.
Ben onlar gibi degilim.Disari ciktigimda yagmura yakalanirsam genellikle yagmurda semsiyesiz yürüyenlerdenim..Seviyorum yagmurda yürümeyi.Hele hele deniz kenarinda yagmura yakalanmissam,yoktur benim  kadar mutlusu.Gerci sahilde yagmura yakalanmak büyük bir sans  isi ama yakalanmak icin elimden geleni deniyorum diyebilirim..
Pek sevmezler böyle delileri :)) Zaten fazla yok bizlerden.Ya var aslinda da bakmayin.Genelde erkekler  yagmur altinda düsünmeden yürürler ama  ama bayanlar :) tam bir varmisin yok musun havasi..Düsünsenize o gün saclarini yapmak icin saatlerce ugrasmis.Sonra yagmurda islanacak saci bozulacak makyaj akacak kendini cirkin hissedecek eve gidince bir ton is cikacak..ohoo kim ugrasacak bunlarla.Zaten yagmur altinda yürümeyi seven kiz pek  bulunmaz..

Birde yagmur altinda yürümeyi romantizm olarak görenler var.Ben bunu sadece filmlerde gördüm  ben kimseden duymadim romatizm olsun diye yagmurda yürüyen..yada bana neden anlatsinlar ki :))

Ama iste merak buya sordum bir kac kisiye yagmurda ne düsünür ne hissedersiniz diye elbette erkeklere soramadim beni romantik birsey sanarlar yada asildigimi düsünürler diye :)) bayanlara sordum aldigin cevaplar dan bir kaci :))

--kendimi kötü ruh halinde buluyorum ve yataktan cikmiyorum basimi yastiktan kaldirmiyorum..

--yagmur durasa disari ciksam diye düsünüp dua ediyorum..(ben normalde ne kadar dua ettigini düsünmüstüm bu cevabi alinca) :))

--kafama kadar bataniyeyi cekip  yagmurun sesini dinliyorum..

Bir ablama sormustum yagmur yagdiginda ne düsünürsün diye bana verdigi cevap..
"elektrikler ne zaman gidecek diye düsünüyorum" demisti :))

Yakin cok yakin zamanda  dünyalar güzeli cok sevdigimiz yegenimi kaybettik..Ölüm anina kadar hep yanindaydik.ALLAH im herkezden uzak tutsun..Kanserdi..
Ölmeden  6 gün önceydi  hastane odasinda  yavasca gözlerini acti önce bize bakti sonra disari.."Yagmur yagiyor" dedi sessizce..Bize bakti  ve "sizce ben bir daha yürüyebilecekmiyim bu yagmurda yagmur kokusunu duyabilecekmiyim damlalari rüzgarini hissedebilecekmiyim yüzümde"...
Verecek cevabimiz yoktu...
Doktora bile asilmisti o durumda  benimle yagmurda yürürmüsün diye sormustu doktoruna...
Sonra ne mi oldu..!!?
Ogünden sonra yagmur yagmadi 6 gün sonra onu kaybettik.Ölüdügü gün sevgililer günüydü  sabah hava günesliydi son nefesini verirken..Sonra hava kapandi topraga verdik duasi yapildi tam arkamizi döndük evlere gitmek icin  öyle bir  yagmur basladiki.. 
O toprak altindaydi..o öyle islandi..
Bizler kacmadik yagmurdan öylece kaldik onun mezarina bakarak yagmuru hissettik kokusunu icimize cektik yüzümüzde damlalari hissettik,Yasadigimizi sagligimizi  nefes aldigimizi hissettik..

Dedim ya bu bir romantizm degil..
Kimileri islanir yagmurda..Kimileri ise hisseder Yagmuru...

YORUMLAR

31 Mayıs 2013, 19.18
rani  bu  güzel  kalptende  anca  bu  kadar  güzel  yorum  beklenirdi  zaten  yüreğine  ve  bu  yz  için  döktüğün  emeğe  sağlık  cnm
31 Mayıs 2013, 19.41
Yağmur yine yağmur hüznü kalbinde saklıyan yağmur...Sessizliğin derinliğinde gözlerinden dökülen sanki yağmur damlaları sineye cekilen acıların bir nefeslik sigarayla dumanı havaya üfürülen ömür bize neler yaşatacak daha....

Yağmurda heleki sahilde kumlar üstünde yürümek harika tek başına ancak tadına öğle varılır.Delilik mi ne derse desinler mutluysan ...
Ellerine sağlık yazdıklarını sanki seninle tekrar yaşadım...
devamı gelsin yazıların
31 Mayıs 2013, 21.53
yağmur,ancak bu kadar güzel anlatılabilir.bende sizin gibi yağmu çok sevenlerdenim.toprağa bereket,insana huzur verir.kokusunda bile ayrı bir ahenk vardır.ama bu duyguları yaşamak lazım.sizin gibide canı gönülden hissetmek lazım.sizin anlatmak istediğinize cevap olurmu yazdıklarım bilemiyorm.ama şu kadarını iyi biliyorumki YAĞMUR RAHMETTİR BEREKETTİR  HUZUR VE MUTLULUKTUR.ALLAH BİZLERİ RAHMETİNDEN EKSİM BIRAKMASIN.sizinde yüreğinize sağlık.böyle bir konuyu işlemişsiniz çok tşkrler ellerinize sağlık.bir kez daha allahıma şükrettim .
31 Mayıs 2013, 22.01
can 10 numara 5 yıldız kalemine sağlık.. ve ve ve devamını bekliyorum haberin olsun ..
31 Mayıs 2013, 22.07
gönlü güzel arkadasım dostum yazdıgın yagmur suyu kadar temız arkadasım duydugun anlatıgın özlem sevdıgıne kaybettıgıne onu kaybettıgınde yagan yagmura yakdıca tekrar hatırlana belkıde ogun anladıgına . ben anlıyorumkı ve yazdıgından bakıyorumkı özlem duydugun cok degerlı bılıyodum ama yıne anladım İNŞAŞLAH RABBIM onu cennetıne almışdır senınde hayatda herseyın gönlunce olmasını dılerım o kalpın temızlıgı bunu hakketıyo dostum saglıcakla kal elıne yüregıne saglık_______________________
31 Mayıs 2013, 22.39
YAĞMUR  kelimesini duyduğum an  hemen çocukluğum da duyduğum cümle aklıma gelir AHMAK ISLATAN  o zamanlar hep merak ederdim büyükler derdi ahmak ıslatanda dolaştım diye  anlam veremezdim zamanla anladım ahmak ıslatan  yağmurunda dolaşmak aslında insanın kendisiyle  başbaşa kaldığı  mutlu olduğu  andır. çocukken mutlu olucam kendimle başbaşa kalıcam  diye yediğim yağmur damlaları yetmezmiş gibi  ıslanmış bir şekilde eve gidince annemin terliğiyle kurulanırdım.  HEP İMRENMİŞİMDİR DÜŞÜNCELERİNİ YAZIYA DÖKEBİLENLERE      emeğine düşüncelerine sağlık   içinden gelenleri   yazıya döküp benide çocukluk anılarıma götürdüğün için çok teşekkür ederim
01 Haziran 2013, 00.42
Canım yine acıları hatırlaman üzücü ve zor tabiki,ALLAH,ım rahmet eylesin,sizlerede sabırlar versın.Ben devamlı takip ediyorum blogları ama okumakta en zorlandığım konuların başında gelmiştir bu tür bloglar.topal ördeğin dediği dediği gibi bazı şeyleri yazıya dökebilmekte çok güzel,bazen cesaret,bazen isyan..yüreğine sağlık  cnm ..ALLAH,IM her zor durumda olanlara yardım etsin inşallah.
01 Haziran 2013, 02.23
Bu güzel yazın için öncelikle teşekkür ediyorum...Aldıgımız nefesin yasadıgımız her anın önemini birkez daha hatırlattıgın ve bize birkezdaha nekadar cok şanslı birer birey oldugumuzu hissettirdigin icinde teşekkür ediyorum temiz kalpli güzel arkadasım...emegine yüregine saglık... Yeğeninin mekanı cennet olsun Allah ragmet eglesin...
01 Haziran 2013, 12.05
    Bu vesileyle aslında erkeklerinde yağmur yağarken ne düşündüklerini söylemesi gerekirdi diye düşünerek ben de ne hissettiğimi söyleyeyim,
    Yağmur eğer çok fazla yağıyorsa ve bulunduğum yer yağmurdan saklanabileceğim bir yer ise yağmurun yağışını hatta dışarıda da soğuk var ise içeriden yağmurun yağışını izlemeyi çok severim, Her bir yağmur tanesinin aynı yere düşmediği gerçeğini düşünerek bunun nasıl büyük bir güç sayesinde olduğunu içten içe düşünenlerdenim, Eğer yağmura dışarıda yakalandıysam ve muhtemelen iş güç telaşı içerisindeysem bir an evvel gideceğim yere gitmeyi arzu ederek bir koşuşturma içerisine girerim, Yağmur o an için bana sadece beni ıslatan benim işimi engelleyen bir doğa olayı olarak görürüm. Ama bunda da bir hikmet vardır der Sabırla bir şekilde yağmurun şiddetinin azalmasını beklerim.Topal_ÖRDEK 'in dediği gibi Ahmak ISLATAN bir yağmur ise hakikaten o yağmurda yürümeyi severim, Boş boş hiç bir şey düşünmeden, Sadece yağmur tanelerinin alnıma düşen damlalarını hissetmeye ve ıslanan toprağın çıkardığı o kokuya dünyaları verseniz değişmem..
     Daha önceki yorumlar da da bahsetmiştim, bir romatizma hastası olarak yağmurun yağacağını yada yakınlarda bir yere yağmur damlalarının düştüğünü hissedebiliyordum. Ve yağmurun yağmasıyla Ağrıların dindiğini de düşünecek olursak, Yağmur GÜZELDİR.. ALLAH(c.c.) Afatından Saklasın Diye Dua Ederim. 
  Duygu yüklü bir yazı olmuş, Emeğinize yüreğinize sağlık...   
01 Haziran 2013, 13.03
Böyle yazılar hepimizi bloglara bağlıyor.Teşekkürler...
01 Haziran 2013, 15.33
Okurken, Cenab Şehabettinin; "Sağanak (yağmur) altında, gülenle ağlayan ayırt edilmez" lafı çıkageldi.

Anlatmaya çalıştığı Yağmur ve mimikler olmasa da, bir sağanakta bu sahneyi birinin yüzünde 

seyretmek istemişdir hep. Sırf bunun için bile, sağanak sokaklarında dolandığım olmuştur.

Ha bir de, ağlamak için, yağmuru bekleyen Zühre'miz vardı bizim. 

"Yağmurda bir başka oluyor, eşk'in kekremsi tadı" der, atardı kendini sağanağın altına.

Hey gidi Zühre... 

Güzel bir yazı okuttunuz bana. Teşekkür ederim.

KaideyiBozanIstisna




01 Haziran 2013, 15.58
Yagmurun sendeki diğerlerinden ayrı hissettirdiklerini güzel yansıttın bizlere __yazının içine girdik bizde yaşadık aynı empatiyi yaparak..Yağmur kimileri için çile , kimileri için toprak kokusunu hissedip haz alma , kimileri için senin de dediğin gibi saçın bozulması kirlenmesi kurutma sıkıntısı..Askerler için daha ayrı tersirleri vardır toprak kokusunu hissetme oldugu gibi __arazi görevinde isen yürüyüşte yükün agırlaşması daha hızlı yorgunluk ve topragın çamurlaşması ve kayganlaşması nedeniyle her adımda botun altına yapışan çamurla birlikte yürüyüşün zorlaşması demektir..Ve gece arazide düşmanın yaklaşmasını ses ve görüntü kirliliği nedeniyle anlama da zorluk demektir...ve hava soguksa sabaha kadar titreyip sabahı zor etmek demektir...Kısaca   kimine Toprak  kokusu kimine çile demektir____İnş hep toprak kokulu yagmurlar olsunn______ smile Resmi
01 Haziran 2013, 21.27
Romantizm mi smile Resmi
Ben yagmur altında ıslanmayı romatizm olarak görmeyenlerdenim..Şahsen yağmurda ıslana ıslana yürümenin romantik oldugunu düşünen  bayanları saygıyla selamlıyor ve...Merak ediyorum,nasıl olup da saçının bozulmasını her yerinin ıslanıp yapış yapış olmasını,ve bir çok bayanın hayatındaki kişi gibi değer verip önemsediği ayakkabılarının çamurlanmasını,makyajının akmasını hele saatlerce fönleyip şekil verdiği saclarının dağılmasını nasıl yadırgamamaları..üşümryi titremeleri de geçtim:)Nesi romantik nesi smile Resmi Yağmurmu yağıyor;Otur evinde müziğini dinle Camdan izle yani..Haa amaç ıslanmaksa başka bir yöntem bul:)Sevdiğinle ıslanmaksa birlikte duş al:pp Toprak kokusu sevenlerede soruyorum duştan cıkmış mis gibi kokan sevgili gibisi varmı? :)
Garip bir duygudur yağmurda yürümek ıslanmak... bir yandan ıslanmamak için acele edersiniz ama içinizden bir ses yavaşla der,bir yandan öfkelenirsiniz çamurlandığınız için ama iç sesiniz gülümse der...keyif alırsınız aynı zamanda hüzünlenirsiniz..Özellikle yürürken hep yere bakarız ve bir çoğumuz gülümseriz..Yagmurda yürürken koşarken gülümseyen birini görsek yadırgarmıyız hayır:)buda benim tespitim..Yağmur mutluluktur bana göre de..
Yorum tamam şimdi övgü zamanı :))Ranicim Kalbine sağlık..(yüreğine demiyorum klişe olmasın)Emek vermişsin gerçekten çok başarılı,Kaybettiğin yeğenine olan sevgin ve özlemin ortada..ALLAH rahmet eğlesin...Yazılarının devamıda olsun lutfen..sen yaz yeterki ne yorumsuz nede dostsuz kal güzel İnsan.....
01 Haziran 2013, 21.51
Canımm benim  seni dinlemek kadar,yazdıklarını okumak ta bi okadar keyifli inan...

Yağmur demek yaşamın kendisi demektir bende.

tam 1 sene önce yaşadığım bi anımı paylaşmak düştü şimdi aklıma

İş çıkışı arkadaşıma uğramıştım  hiç kalkmak gelmemişti içimden taaki yağmur başlıyana dek..

çok güzel yağıyordu,yağmurun hızlandığını durağa geldiğimde sıçana dönmüş halimden anlamıştım..

Dolmuşa bindim yürürcesine vardık oturduğum semte..Eve gidebilmem için bir yokuş çıkmam gerekiyordu,babetlerimi elime alıp çıkmaya başladım.yol yarı olmuştu ki yukarıdan çok güçlü gelen suyu aşabilmemin güç olduğunu gördüm ve daha az gördüğüm yerden karşıya geçmek için kaldırımdan suya ayağımı atışımla yerderden kesilişi bir oldu....

Şaşkınlık suya karşı koyamama çaresizlik vee korku tüm bu duyguları o kısacık sürede birden yaşarken kendimi yuvarlayıp yolun susuz tarafına attığımda ise yokuşun dibinde buldum kendimi..

Elim kanıyordu dizim feci acıyordu,,amma babetlerimi poşetlerimi ve çantamı sıkıca tutmuşum elimdeydiler,gerçi poşetlerdekiler gitmişti ama olsun ben bırakmamışım ya ))))

kahramanlık işte buydu ,oturduğum yerden kalkıp bi çırpıda çıkıvermiştim o yokuşu hiç çıkmadığım hızla yani..

Canımm  YAĞMUR kısaca HAYAT demek benim için..Yağmuru hissederek sevmek,hayatı severek yaşamak demek bende...

Sen hep konuş,sen hep yaz o yüreğinin güzelliğini bizlerle hep paylaş emi canım...CANSIN sen CAN....


01 Haziran 2013, 22.26
kelimeler bukadar işlerdi insanın içine BAŞINIZSAOLSUN)
01 Haziran 2013, 23.20
öncelikle başın sağolsunn.sizlerde baş sağlığı diliyorum.yağmur evet yağmurr rahmet bereket .hayat.başlangıç.elbetteki tüm insanlar ölümü tadacaktır.hakkın rahmetine kavuşmuş olan o kardeşimiz aslında sona varmadı.nasılkii yağmur bi  hayat başlangıç ise o da şimdi sosuz alemin başlangıcında...diğer tarafa götürecek  amelimizden başka vede kısmet olabilirse birde kefen..yok başkaa...yaradanın rahmeti üzerine  üzerinize olsun.
02 Haziran 2013, 02.04

YAGMURUN  SESINE BAK, ASKA DAVET EDIYOR. CAMA DUSEN HER DAMLA BENI HARAP EDIYOR..

Yagmurun her yasta farkli bir  anlami var.cocukken yagmurda islanmak,okadar buyuk bir keyiftiki  ordegin dedigi gibi arkasindan islak bedenine annen den yedigin terlik ( usutup  hasta olacagiz diye) eminim bir cogunuz hatirlarsiniz catiya biriken yagmur sulari buyuk  kovalarda toplanir   ya camasirda yada saclarimiz ipek gibi olsun diye banyo suyunda kullanilirdi. cocuklugumun yagmuru bunu hatirlatir. genc iken yukarda yazdigim sarki sozleri nasilda farkli anlam ifade ederdi..simdi  ise yagmur,, sizlayan eklemlerim,battaniyenin altina girip tembel tembel  yatmak,kapali havanin icime verdigi kasvet biyere gitmemek icin yagmuru bahane etmek. vs vs .....ama birgun oyle birsey olduki,,,ranim canim hastanede seninleyken   bana Melenin sozlerini  soyledin ozaman gozyaslarimi tutamamistim,..iste simdi her yagmur yagdiginda o sozler aklima geliyor...saglikli bir bedenin yagmur damlasindan islanip,onun teninde biraktigi urperti(ne mutluki nefes aliyorsun ve yagmurda islanacak kadar guclusun)

ranimmmm canimmmm,dile getirdigin duygularini okadar yurekten paylasiyorumki.seni seviyorum kuzucugum......

02 Haziran 2013, 20.43
RANİMM YAZINI OKURKEN HEM GÜLDÜM HEMDE AĞLADIM :((DUYGULARINI ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSIN CANIM ..ACINI HİSSETTİM O AN NE FIRTINALAR KOPTUĞUNU İÇİNDE BELKİDE O GÜN YAĞAN YAĞMUR BU FIRTINAYI HAFİFLETMEK İÇİNDİ SENİNLE BİRLİKTE ODA AĞLADI BELKİDE..!!!BENDE SEVERİM YAĞMURDA ISLANMAYI   HELEDE HÜZÜNLÜYSEM BAYILIRIM YAĞMURA YAĞMURLA BERABER BENDE AKITIRIM İÇİMDEKİ ACIYI HÜZNÜ DIŞARI . YAĞMURU HİSSETMEK GÜZELDİR BENCE DELİLİK DİİL BU İNSANSAK DUYGULARIMIZDA VARSA :)
02 Haziran 2013, 20.52
Emegine       saglık     çok  güzel  olmuşş    okurken  bıle  yagmur altındayım sandım  kendimi  )))))))))))))
02 Haziran 2013, 23.57
Ben de tazyikli su beklerken yağmur buldum bugün ne garip şeyler oluyor bu hayatta. Bu aralar ben sadece üşüyorum yağmurda :)



Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın