gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Hödöhödöbödö - Cici Tişörtüm - Mental Arızalar

01 Temmuz 2015, 01.31
A- A+
          Aklımızdan geçenlerin illa bir mantık zinciri oluşturması gerekmez kuşkusuz. Hani ben çok ciddi şeyler düşünüyorumdur "bu ülkenin hali ne olacak" filan diye, birden aklıma tatlı yapma fikri yerleşebilir. O düşüncenin içine aniden karışıveren bu elma tatlısının önce düşündüklerimle hiçbir alakası yoktur elbette. Ne alakası olacak yahu di mi ama :) Yarın ne giysem derken, gözümün önünde elbiseler, ayakkabılar uçuşuyorken, bu görüntünün içersine aniden bir hindibanın yerleşmeyeceği garantisini bana kim verebilir, kim aklımı okuyup da "yav deli misin, ne saçmalıyorsun" diyebilir .p 


         Arkadaşınla sohbet ediyorsundur, konudan konuya ışık hızıyla geçersin. Rujlardan konuşurken, siyasete, oradan tatil beldelerine, bir saniye sonra felsefeye geçebilirsin rahatlıkla. Eh ne olacak yani, o seni, sen onu tanıyorsundur. Bu kadar kısa bir süre içinde birbirinden ayrı bu kadar konunun konuşulabilmesi kimseciklere saçma gelmeyecektir haliyle.


         Buraya kadar yazdıklarım hemen herkesin kabul edebileceği şeylerdir. Ama bundan sonrakiler biraz garip, yani bana göre garip. Yine de parantez içinde herkesin arada bir saçmalamaya hakkı olduğunu düşündüğümü belirterek devam edeyim.


         Tanımadığınız birilerine hitap ediyorsunuzdur, ister sözle, ister yazıyla... Ki yazıyla hitap sanıyorum en kolay olanıdır, Geriye dönüp mantık hatalarını düzeltebilir, dilediğiniz kelimeyi çıkartabilir, istediğiniz ifadeyi kullanırsınız. Düşünce akışını, mantık dizgisini yanlışsa da düzeltirsiniz. Yani olması gereken budur. Ama ne gam yavvvv, kim takar mantık dizilimini, düşünce akışını, ifadedeki tutarlılığı filan!!! Hani gelişine, gidişine, oluşuna, olmayışına koyver gitsin...


         Bazıları bilinçli saçmalar, onları ayırıyorum, onlar çok eğlenceli insanlardır, bilinçli saçmalamak da ayrı bir zeka ve yetenek gerektirir çünkü :)


         Kendilerinin süppsüper oldukları zannıyla mütemadiyyen saçmalayanlar vardır, ki onlar tadından yenmeyecek, fevkaladeliğin fevkinde, harikuladeliğin harkında olanlardır. Mümkünse kendi hallerine bırakılmalıdırlar, ne söylerseniz söyleyin asla saçmalamaktan vazgeçmeyeceklerdir. 


         Serbest saçmalamayla alakalı olarak bir de "aklı karışıklar" grubu vardır, onları tam olarak çözebilmek imkansıza yakındır neredeyse. Çok ciddi şeylerden söz edebildikleri gibi, geyiğin dibine de vurabilirler. En büyük handikapları bu iki uç konuyu genellikle birlikte işlemeleridir. Anlattıklarına hakim olduklarını, bilgi sahibi olduklarını, konuyu kavradıklarını söylemek pek güçtür. Her konuda konuşabilirler, fakat öyle bir konuşurlar ki, bilene bildiğini unuttururlar alimallah. Düşüncede yarattıkları kaos, karşılarındakini aptala çevirir. Hani sen suyun kaldırma kuvvetinden söz ediyorsun da, o alıp lafı armudun faydalarına getirmiştir çoktan. Ne hemfikir olabilirsin, ne itiraz edebilir, ne de mantıklı bir cevap verebilirsin. Ne dedin, niye dedin hödöbödöhö yani, apışıp kalırsın karşılarında.


         Şimdii bu yazıyı yazmama sebep olan cici tişörtüme geliyoruz, esasında cici olan üzerindeki karikatür tabii. İlginiz varsa biliyor olabilirsiniz, Hunililer, pek hoşturlar :) Çizeri Yiğit Özgür; 

         Bilinçli saçmalamayacaksak eğer, ister ciddi bir şeylerden söz edelim, ister geyik yapalım, ne yaparsak yapalım birbirini takip eden bir zincir oluşturmak zorunluluğumuz var. Yoksa saçmalamak kaçınılmaz. Konuya uygun yazı diline uyma zorunluluğundan da söz etmek isterdim ama lüks olacak biliyorum, siz söylemedim varsayın. 


         Bu durum, yani serbest saçmalama veya tutarsızlık hali; ifadeye olduğu gibi, davranışa ve kişiliğe de yansıyabilir. Saçmalama diye tabir edilen durum, davranış ve kişiliğe yansıdığında tablo daha bir ağırlaşır, sıfatlandırma daha da bir sevimsizleşir. Neyse oralara girmeyelim, hunili varyasyonu yapalım. Hiç onlar gibi sevimli olmayacaklar ama, onlar halet-i ruhiyeleri gereği saçmalıyorlar ve çok sempatikler, yerim onları ben :) Ama siz niye saçmalıyorsunuz ki??

_ En büyük benim, ben her şeyim
_ Süperim şaaaneyim
_ Nur tane, bir tane, inci tane
_ Egolarından arınmalılar !!!!

_ Sosyalistim, hümanistim
_ Eşitlik, özgürlük vs.
_ Ama ben çoğunluğum
_ Azınlıklar haddini bilsin!!!!

_ Höt höt höt höt höt höt !!!
_ Höt höt höt bıdır bıdır !!!!
_ Zır zır zırıl zırıl vır ve vır
_ Uzlaşma kültürünü geliştirmeli, olaylara akl-ı selimle yaklaşmalıyız

                                               ---------------------------------------------------

         Nerdenn baksan tutarsızlık, nerden baksaaaaan ................ diyordu bir şarkı, onu hatırladım. Ama şimdi sözlerini merak ettim, durun bakayım. Hmmmm Yusuf Hayaloğlu'nun şiiri. Şöyle finali;

         Kirpiklerimde çırpınan şu tuzlu gözyaşımda
         İhanetin adı yok
         Neylersin ki çember daralmakta
         Şimdilik hoşçakal yaban çiçeğim
         Yasal mermisiyle bir komiser yaklaşmakta

         Ne hoş ya, yasal mermi, yani nedir; yasal cinayet. Eh modum değişti benim tabii şu an bunu okuyunca. Böyle bi yazı finali saçmalamak olurdu sanıyorum :) Ama olsundu akışına bıraktık, oluşuna, olmayışına koyverdik gitsin. Ne var, aklımdan geçeni geçtiği gibi okuyuverin işte :) Yesinnnnnn onu ninesi, yesin onuu babasıııııı yani.... lay lay lom.....

YORUMLAR

01 Temmuz 2015, 09.57
=))
Huniligillerden biri olarak tişörte ba-yıl-dım =))
Tabi blogun içeriği ve anlatımada  öyle.  ßen yüzümdeki bu KOCAMAN gülümseme ile kendim, hangi  saçmalayanlar bölümüne girdiğimi düşünedurayım...

'' Ne demek mandalina portakalın yavrusu değil, ne demek kurtlar vadisinde kurt yok, ne demek yaşam koçları kurban da kesilmez, ne demek ne ne ne ne ? ''

'' -Ey çiğ yumurtaya can veren Allah'ım . Meraba.'' 
Şimdi siz,  bu yorumu okuyunca bi  '' Hödöhödöbödö  '' olabilirsiniz =))
01 Temmuz 2015, 18.27
Kabahat elbette Nebahat' ta idi :.Yazi herkesi gaza getirecek nefasette sagolasiniz.
01 Temmuz 2015, 23.18
Tek kelimeyle ifade etmek gerekirse çok uzattım farkındayım:)))))SÜPERRRR:)))))Ruhunuza sağlık.
02 Temmuz 2015, 23.04
Bayan Cezbe, absürt görünümlü ama içinde kendinizce anlamlı bazı şeyler anlatmaya çalıştığınız bloglarınızı ne zaman görsem, beni epey güldüren;  Yaralı parmağa işemeyen tipler adlı bloğunuz aklıma geliyor
03 Temmuz 2015, 01.44

         Yaşasın Hunililer :) Bizimle beraber "hödö"lediğiniz için teşekkürler arkadaşlar. OyOy; sizden acilen yazı bekliyorum. Hatta Huni Kardeşliğimize istinaden Hunili karikatürünün üzerine yazabilirsiniz. Hem espritüel tarafınız, hem de güçlü kaleminiz var, bence çok başarılı olur :) Seri yaparız hatta "Hunililer Serisi" :) Diğer arkadaşlar bilir de siz yenisiniz sanıyorum, okumamışsınızdır, yazılarımdan birini hediye ediyorum size :) Başıma huniyi geçirip yazmıştım, hatta huni büyük gelmişti de gözlerim yarı-kapasite görüyordu. Bu yüzden ağır saçmalamıştım :) Seversiniz, okuyun :)

http://v2.gamyun.net/uye/CeZbEnin_ChuCkYsi?tab=uye-blog-detay&blogId=97754

         Hepinizin izniyle Mirza78'e özel bir teşekkür etmeliyim yazıya yaptığı katkıdan ötürü. Yazıda anlatmaya çalıştığım konunun esasında ne kadar da önemli olduğuna canlı örnek teşkil etti kendisi. Neden hödö'lememeliyiz, işte bu yüzden. Siz hiç saçmalamasanız da, "bak şurda saçmalıyorum haberiniz ola" deseniz de, sizi kasten veya bilmeden yanlış anlayacak bir kitle her zaman mevcuttur yani. Hani "bu yazının altına nasıl bir yorum yapılmaz" sorusunun cevabını verdi yorumuyla :) Keşke bunu espri olsun diye yapmış olsaydı. Yani hani alın size "hödöhödö" diye... Ama kendisi "höt" demeye gelmiş lakin büyük hödö'lemiş.


         Yazıda da dediğim gibi; ben suyun kaldırma kuvvetinden söz ediyorumdur da, birisi gelir armudun faydalarından bahis açar. Tıpkı böyle... Tane tane anlatmaya çalışayım ben. Şimdi yazıyı yapıp bitirmişim, tutarsızlıktan söz ediyorum ya hani, aklıma o an o şarkı gelmiş çünkü içinde "tutarsızlık" kelimesi geçiyor, kendi kendime mırıldanıyorum ve gidip şiirin sözlerine bakmışım. Sizlere böyle de bi örnek vermek istemişim "bakın bunu yazsaydım saçmalamış olurdum" diyorum. O şarkı değil de başka bi şarkı da gelebilirdi aklıma, ne bileyim Serdar Ortaç şarkısı da olabilirdi bu. Eh şimdi öyle olsaydı Mirza78 gelip ne diyecekti acaba :) Allahını seven bi empati yapsın bana :) Bu yazıyı yazan sizsiniz ve böyle bi yorum aldınız, ne cevap verirdiniz? Hönk, hödööö :)


         Hiç bu yazının altında yazılacak şeyler değil ama değinmeden de geçemiyorum. Şairleri, şarkıcıları, sanatçıları yaftalayan, yazılmış bi şiirin verdiği mesajın evrensel olup olmadığına bakmadan öldüren, öldürdüğü şiirin ayak baş parmağına ucunda sallanan bir kağıt asan birine şahit oluyoruz. Kağıtta şiirin hangi ülke vatandaşı olduğu yazıyor "TR". Halbuki şiirlerin tabiiyetleri yoktur. Çağrışımda zamanları birleştirebilme diye bir şey vardır. Yani dün olanı, bugün olmuş olana benzetirsiniz. İşte bahsi geçen şiirde yapılması gereken de odur esasında. Ama ne mümkün, düşüncesini kireç kuyusuna döküp kalıp haline getirenler için ne mümkün... Bu çağda "yasal mermi, yasal cinayet" diye bir şey yoktur diyen birisi, ne bugünden, ne tarihten haberdar değildir bana kalırsa, kendisine sorulacak soru; köyü geçtim bi tarafa "hangi gezegende ikamet ettiği" olur. Ben bi yazı bekliyorum Mirza78 senden. Sen bize "yasal mermi, yasal cinayet yoktur"u anlat, hep beraber konuşalım mevzuyu :) 
03 Temmuz 2015, 12.54
http://v2.gamyun.net/uye/CeZbEnin_ChuCkYsi?tab=uye-blog-detay&blogId=97754
ßen bu linkteki  bloga da bittim, oraya değil buraya yorum yapma nedenim, hani benim gibi kaçıranlar varsa ki, mutlaka vardır, yorum yaptığım blog daha güncel ve gösterimde olduğu için buraya şaptım ve şey; vizontele filminden bi replik sölemek geçti içimden diğer blogunuzu okuyunca; '' şerefsizim bu benim aklıma gelmişti'' =))) 
ßurdan Yılmaz ERDOĞAN'a da teşekkürü bir borç biliyor , olmasaydın nasıl ifade edebilridim o düşüncemi diyorum, sonra burdan beni izleyen Ankara'da ki dayımgillere de el sallıyoyorum =)  sevgili 70 milyon; size bişi yook :P
ßen yine bu gün de ağzım mandallarla gerilmiş gibi sırıtık bir ifade ile dolaşırken  gün boyu,beni güldüren ve aynı işi yaparken bi de düşündürenler bin yaşasın .. Yok! bin az oldu binbeşyüz yaşasın =)) Yaşasın demişken şey de yaşasın, hunililileirn kardeşliği...


04 Temmuz 2015, 00.49

         Teşekkür OyOy, hiç yoruma gerek yoktu, ben biliyodum sevebileceğinizi ondan şey etmiştim .p. Hadi yazı bekliyoruz ama :) 

         Sayın Bay SeviyorsanGitKonuş :) ne çektiniz benden bee di mi .ddd. İşte ne yapacaksın başka marka kullanıyorum, bütün sorun orda :) Ben de diyorum; bu arkadaş acaba neden söz ediyor :) Espritüel insansın vesselam.
04 Temmuz 2015, 01.57
Hunilileri bilmiyorum. Tom ve Jerry ile erişkin oldum, sevimli hayalet casper ile olgunlastım finali voltranla yaptım. Kendi adıma tişört güzel görünüyor ama galiba birinin karşımda beni okumak için kıvranmasını istemezdim... O nedenle her gazeteyi okumuyorum, AB grubu tv izleyicisiyim sanırım. Kan grubumla ilgili mi bu durum bilmiyorum bir de Sevgili Cezbe gurubu mu grubumu doğrusu sen bilirsin ve karnım gurulduyor açlıktan! 
Bu da önemli karnım mı guruldayan  midem mi? Yoksa senkronize bir durum mu? 

Yani konunun özü ve sorusu ;
Sadece mental mi, genetik mi arızalar emin olamadım ve eminim aydınlatırsınız beni...
05 Temmuz 2015, 01.34

         :) Ayn; senin gibi zarif bi adamı da hödö'lettim ya, helalim var benim :) Bazı insanlar cidden çok zor saçmalayabilir. Bazıları zerafetten, bazıları aşırı ciddi olduklarından filan... Hani doğaları böyledir, öyle geyik takılamazlar. Bu yüzden biraz da suçlu hissettim kendimi, bozmuşum seni gibi geldi .p  Ama olsun, potansiyelini görmüş olduk :) Bu arada; son yazına baktım, benim yorumuma filan... Ne güzel yazmışsın ya, keşke tekrar yazsan buralarda.


          Şimdi gelelim senin aydınlanma kısmınaaa :) Bir defa AB kan grubu sahipleri kafadan bencil ve ukala tiplerdir. Hani vericisi arızalı uydu alıcısına benzerler .p   Grup-gurup kelimesinin doğru yerde kullanılması noktasında ikirciğe düşüyorsan sana kısaltma önerebilirim. Grp yazarsın olur biter. Şimdi düşününce karmaşa olur mu dedim ama sanmıyorum. Hani grip filan da algılanabilir. Ama emin bu benim vereceğim örnek dışında ol ömr-ü hayatında ne şu biçim bi cümle kuracak, ne de böyle bi cümleye tanıklık edeceksin, bu yüzden sorun olmaz bence :) ;

         Nefis grp manzarasının karşısında oturan grp, denizden esen rüzgarın azizliğine uğramış, hepsi de grp olmuştu. 

         Allahım akıl ver bana :) Yani gördüğün gibi durum bu, çözüm basit. Senkronize gurultularına gelecek olursak; bence bu işi en iyi bilen, kelimelerin sesteş olması hasebiyle bir guru olacaktır, bir guruya danışmanı salık veririm. Arızaların, mental, fiziksel, genetik, sonradan gelişen  vs. olması fark etmez bence. Aslolan kaportanın düzgün olup olmadığıdır .p Bak kaporta demişken aklıma senin araba sevdan geldi, bi de şey geldi; "Araba Sevdası" ve dolayısıyla Reacaizade Mahmud Ekrem, hey gidii heyy!!!  Ne diyordum, ha işte şu bi blog var araba aşkıyla alakalı onu okuyunca düşünmüştüm acaba sen mi yazdın diye .p  Sonuç olarak, tatmin edici cevaplar verdiğimi umuyorum sana. El-alemin tişörtünün üzerinde ne yazıyor diye merak etmenin çok kötü sonuçlar doğurabileceğini de parantez içinde yazmış olayım, sakın etme :) Bu benim sonraki yazı konum olsun, On-onbeş gün işim var, sonra yazarım :) Allahım ne tişörtler varmış bende ya .d Sonra da ev patiklerim hakkında yazacağım 9nhğmlgeiv :) Teşekkürler hödö'n için :)
07 Temmuz 2015, 04.10
Burada uzun zamandan beri "önce blogu oku ve sonra yorumlara bak" kuralını kendime dikta etmiş olsam da, çoğu zaman bundan sapıyorum. İster istemez çok yorum almış yazıların yorumlarına bakınca da ana-konudan sapmaya engel olamıyorum. Bu yüzden yazıya hiç değinmeden sadece Mirza'ya cevap vermek adına yorum yazıyorum, kusura bakmayasın Cezbe... 

Mirza, Rıza Nur gibi Atatürk'ü aşağılamaya çalıştığı [maalesef ki çoğu insanın şeksiz şüphesiz inandığı ya da sığındığı diyelim] Hayat ve Hatıratım kitabında "kadınlar aşağılık varlıklardır", "kendimi kadın gibi hissediyorum, bir erkeğe çok fena aşık olmuştum" diyen, hayatının bir döneminde Saltanat ve Hilafet düşmanlığı yapmış, bir döneminde Halifeliğin tekrar gelmesini istemiş, bir döneminde ırkçılık yapmış, bir döneminde milliyetçi olmuş, gene adını verdiğimde kitapta kendisi için şizofreni tanısında bulunan bir insandan nemalanıp da o dönem hakkında bilgi sahibi olmak nasıl bir şey? Nasıl bir kin, nefret bu ya hu durup durup 27 seneyi örneklendiriyorsunuz? Hiç mi bitmeyecek bu 1923-1950 dönemi nefreti? Ne zaman siyasi, dini bir tartışma olsa atıf yaptığınız alan hep bu tarihler arası. E madem "yasal mermi"den bahsedeceksin, bak dedikodu tarihi değil Kanunname-i Al-i Osman'da "siyaseten katl" mevzusu var, bahsedebiliyor musun ondan? Niye reflekslerin Atatürk dönemine kanalize oluyor? Kur'an-ı Kerim'in gelişinden bu zamana kadar  [610 -2015] sadece kendinizi mağdur hissettiğiniz [mağdurluk da şu: Ezan Türkçe oldu, bir-iki hoca idam edildi. Hepsi bu kadar. Gerçi "camiiler ahır yapıldı" da iş görüyordu belleğinizde değil mi? Ama Menderes döneminde, Tek Parti devrinin iki katı fazla camiinin kapatılmasına sesiniz çıkmaz. Kaldı ki mevcut iktidar döneminde bile Malatya'da camii yıkılmıştı. Ama bunların haber değeri yok. Çünkü bizim nefretimiz 1923-1950 dönemine :) ] 27 senelik bir dönem. 1400 senelik bir zaman diliminde tüm atıflar, tüm çözümlemeler, tüm çıkarsamalar 27 senelik dönemde birleşiyorsa yazık sizlere... 


Vedat Uşaklıgil hadisesini doğru kabul ediyorsan Osmanlı dönemindeki "hiz oğlanları"nı incelemelisin. Osmanlı'nın içinde, hele son dönemde artan eşcinselliği araştırmalısın... Ama Osmanlıdır, tartışılması zinhar yasaktır :) Ne de güzel kandırıyorlar, ne de güzel uyutuyorlar. Nasıl kirli bir zihniyet bu ya hu. Daha bir hafta önce Madımak Katliamı'nın 22. yılı için güya mütedeyyin insanlardan oluşan bir gazete Müslümanların Sivas Katliamı'nda mağdur olduğuna dair manşetten haber yaptı. Bu kadar ahlaksızlık, bu kadar riyakarlık, bu kadar pişkinlik sadece bu çevreye ait... Yıllarca "Batı'nın ilmini alalım, ahlakını almayalım" dendi ya, yeryüzünde hayatlarını islami çizgi üzerine yaşadıklarını deklare eden [sözüm ona elbette] insanlardan daha edepsizini görmedim ben... Yazık...
07 Temmuz 2015, 13.13
Mirza ve Bir Adam yaratamamak Hangi bloğun altında tartışıyorsunuz:)hödöhödöböde mental arızalar.:)Son altı satır zaten yazılmak istenen! gerisi huniler:) tutarsızlık demiş  sonra aaaa!!!! bu hangi şarkıdaydı:)) Ahmet kaya olabilir yani yusuf hayaloğlu sözleri..Öyle birden akla gelmiş:))Serdar ortaç olabilirmiş de:))Geç bunları anam babam geç bunları.. diyorum..İstenilen buydu  zaten..Siz simdi bana !sana ne' diyebilirsiniz ama bende o zaman derim ki.Oyuna gelmeyin.Böyle bir bloğun altında bu tartışmayı yapmak için  sizinde kafanızda hunilerin olması gerek.
07 Temmuz 2015, 19.33

         Yaa işte böyle delirtirler, zıvanadan çıkarırlar insanı bayım :) Sen tabii bu zihniyetlerin nasıl şekillendiğini biliyorsun, esasında sorduğun soruların cevapları var sende, insan bilse de cevap vermeden duramıyor bazen, öyle bir mental tutulma var ki karşında çünkü, tepkisiz kalamıyorsun. Zaten böyle insanlara karşı yazılanlar onlardan ziyade, okuyacak diğer insanlara yararlı olacaktır, bu yüzden faydalı buluyorum yazdıklarını. Ben bahse konu olan zatın niyetini sezince frene basıp, ayağımın üzerine de ağırca bi taş koymuştum cevap vermemek için. Ama madem sen yazdın, ona cevap hakkı doğurdun, ben de frenden ayağımı çekeyim :)


         Bir insanın, bu yazının altına Mirza78 gibi bir yorum yapması için; ya art niyetli olması, ya da gerçekten okuduğunu anlayamayacak derecede zihinsel arızası olması gerek. Şimdi ilk iritasyon şiirle başlamış kendisinde. Hemen bir denklem kurulmuş; Yusuf Hayaloğlu, Ahmet Kaya, Kürt, sol. Hah işte bu denklemi kurunca karşı olunması gereken bir durum olduğu sezilmiş. Sonra bir de okumuş "yasal mermi-yasal cinayet" yakıştırmamı. Eyvahh eyvahh :) Bir gireyim yazıya da ağzının payını vereyim şu Cezbe'ye demiş. İlk yorumda buyurmuş ki; yasal mermi-yasal cinayet yoktur! Sonra benden cevap gelince düşünmüş olacak; yahu vardır niye olmasın :) Ama dur ben bu lafı nasıl döndürürüm de Atatürk'e getiririm, nasıl Cezbe'yi tahrik edebilirim filan... Eminim ben niyetini anlayıp cevap vermeyince çok üzülmüştür kendisi :) 


         Bir şiir okuyor, hemen yaftalıyor, ona öğretilen denklemler dışına çıkamıyor ki düşünce. Evrensellikten, tüm zamanlara hitap ediyor olduğundan söz ediyorsun ı ıhhh mümkün mü kavrayabilmek. Evrensel kelimesini duyunca aklına Evrensel Dergisi geliyor, bu defa daha beter bi iritasyon oluşuyor kendisinde. Dünyaya baktığı anahtar deliğinden, benim saçımın telini dahi göremiyor ama ideolojim gereği üniforma düşmanlığı yaptığımı söylüyor :) Mesela bi yazı yazmıştım Gezi'yle alakalı, astım olduğu halde biber gazı kullanılacak bir operasyonda gencecik bir polisin boğularak öldüğünü dile getirmiştim yazının sonunda. Ne hikmetse o yazının ilk yorumu kendisine ait olmasına rağmen bunu göz ardı edebiliyor, O yazının sonunu okumamış olsa gerek, eh bu yazının da sadece sonunu okumuş. İşine geldiğine göre yahu :) Ne olacak yani. Esasında benimle alakalı kaos yaşamakta kendisi. Etiketleyecek ama ona verilen denklemlere uymuyorum. Sosyalistim diyorum, inançlı bir insanım diyorum, Kürt değilim diyorum, şovenizmin her türüne karşıyım diyorum, bayrağımı da vatanımı da severim diyorum :) Buna karşılık gelecek bir ideoloji bulamıyor ki yaftalasın beni de :) Tek kanaldan yayın yapan, siyah beyaz televizyonlar gibi mübarek, geri dönüşümle bile işe yaramayacak köhnelikte, dinozorların zamanından kalma bir mentalite. Bir de ilk yorumda kullanmaz mı "TC" diye. Senin TC diye işine öyle geldiği için sahiplendiğin mührün altında "K.Atatürk" yazıyor, en komik gelen de bu bana.


         Yazı yorumlarının en bi incisi kimden gelmiş :) anka1453 :) Şaşırdık mı?? Hayır tabii ki. Hani Mirza78'i sollamış :) En bilinçsiz hödö bu yorum bence. Neymişmiş efendim; istenilen buymuş, ben esasında konuyu 'yasal mermi-yasal cinayet'e getirmek için yazmışım bu yazıyı .ddddddd. Akıl da vermiş sonra kendisi Mirza ve BirAdam'a. Yahu insan kendini niye böyle komik durumlara sokar acaba. Yani yorum yapabileceğin yazı mı yok başka, aklının fikrinin yettiği yazıların altına yorum yap ya. Bu kadar da büyük saçmalanmaz ki!


         VanDayzol; çok teşekkürrrrrrrr sizin de gözlerinize sağlık :)

       


         


         
08 Temmuz 2015, 00.16
Yine mi katil uşak ! 
Azıcık komik olmaya çalışmak aklına geleni yazmak da suç mu ki ne (!) (?)
Tencere pencerede, pencere tencerede çatırdatan mahkemeye(!)
Ayakkabıları kutusuz alıyoruz artıkın kutu-lar pense (kutu pense) kim ki (kimi) ne verelim mahkemeye (!)
Ben yorumların bir çoğunu sevmesem de yazıyı sevdim a be !!
Ramazan zerhoşluğu, çok yedim iftar ertesi herhal, mersilerim postada, gözüm son dilim pastada ! (Kızımın sapıtsam da gözünü hüplesem!) zerhoşum ya oruçtan, etkilendim sonuçtan !
Sevgiler yüreğimden, öpüjem yüreğinden !...
08 Temmuz 2015, 03.17
Şimdi öncelikle güzel dilimizde  pek çok deyim var ve bu yazıda da bunlardan bir kaç tanesini kolayca bulmak mümkün..Kendimce bulduklarımı sıralayacak olursam;bazıları belki biraz amiyane tabir olacak ama yetkililerin hoş göreceğini umuyorum. Neyse gelelim sıralamaya:1) Kör kendini görmezmiş.2) Ahkam kesmek.3) Demirden korkuyorsan trene binme.( bu aslında tam olarak deyim veya atasözü değil ama halk arasında sıkça kullanılan bir tabir )4) Burnundan kıl aldırmamak.
Şimdi bu blogsever arkadaş, saçmalamayı tarif ederken aynı zamanda gerçek anlamda saçmalayarak tarifine uygun davranmış. Kasıtlı veya değil, belki de niyeti sadece tarif etmekti, saçmalamak değildi ama bana göre saçma olmuş sanki.
Gelelim sıraladığım maddelere, kör kendini görmezmiş çıkarımını yaptığım kısmı yorumlayarak değil, direk yazıdan bir bölümü kopyala/yapıştır ile açıklayayım
Kendilerinin süppsüper oldukları zannıyla mütemadiyyen saçmalayanlar vardır, ki onlar tadından yenmeyecek, fevkaladeliğin fevkinde, harikuladeliğin harkında olanlardır. Mümkünse kendi hallerine bırakılmalıdırlar, ne söylerseniz söyleyin asla saçmalamaktan vazgeçmeyeceklerdir. 
Ahkam kesmek; bunu da yazının tamamı ile bütünleştirmek yanlış olmaz bana göre.
3. maddeye gelecek olursam; bunu genel olarak blog sonrası yorumlara verilen tepki, hatta ve hatta bunun haricindeki diğer tüm bloglarındaki tutumunu göz önünde bulundurarak söylüyorum. Burası kamuya/halka açık bir ortam en azından üyelere diyeyim. Böyle olduğu zaman yöneticilerin onayını aldığı taktirde yazılan bloğa yapılan bir yorumda her türlü tepki/tez/antitez/karşıt görüş vs. ne derseniz diyin yazılabilir.Kimisi de oo çok güzel elinize sağlık yazar geçer :)Kimisi sadece bir görseli beğenir, boş geçmemek için bir iki şey karalar maksat "okumadım sanmayın ha" demek de olabilir.Kimisi cımbızla bir noktayı çeker alır ve onun üzerine klavyesini konuşturur..
Şimdi bu örnek yorumların hepsi olası şeyler, dalga geçiyor ya da ona benzer bir şey demek istiyor değilim.Sadece bahsettiğim çeşitliliğe örnek olsun diye özet geçtim.
Aslında içlerinde bir yorum var, benim şu uzun uzun yazdığımın bir kısmını özetler cinsten..Eğriye eğri, doğruya doğru tarzı bir yorum, blog severimizi de en çok kızdıran o yorum zaten, bunu da bana kuşlar söyledi :)
4. maddeyi öyle uzunca açıklamaya gerek yok aslında 3. ile ilintili ve benzer bir tutum var yine, yani saçma veya değil ne tür bir yazı yazıdıysak eğer alacağımız tepki ve eleştirilere baştan açığız demektir, zaten yanlış bilmiyorsam blogları yoruma kapatma seçeneği var belki de onu denemeli insan? :) burada karar mercii site yöneticileri ve onların onay verdiği blog ve yorumlar kabul ediliyor sadece onları ayrı tutuyorum tabi..
Herneyse ben yukarıda 4 tane madde sıralamıştım ama bir kaç tane daha var aslında ama onları yazmama çok da gerek yok, hepsi için ve genel olarak bir 5. madde belirleyecek olursam eğer, yine atalardan kalma içi dolu bir ata sözü geliyor aklıma..
içinde taş ve kuyu geçen bir tane var ya hah işte o :) 
09 Temmuz 2015, 00.38

         Aman aman nasıl da özenmiş, bezenmiş yazmış, yesin onu ninesi :) Hani bu yorumu niye yazdığını bilmesem tebrik ederim seni çabandan ötürü. Vallahi gereksizliklerine laf yetiştirecek halim yok. Yazının altına girip saçmasapan yorum yapanlara çiçek atacak filan da değilim. Eleştiri dediğin yazıya yönelik olur o da başımla beraber, yoksa senin yaptığın gibi kişisel problemler, X şahsın yaptığı gibi benle alakalı sendrom geliştirmiş mütemadiyen saçmalayanlar veya yazının özüyle alakası olmayan, yazıyı rayından çıkaran Y şahısların hezeyanlarıyla hiç işim olmaz. Bu tip yorumlara bazen cevap vermiyorum keyfim öyle istediği için, bazen de hak ettikleri neyse öyle mukabele ediyorum pek Sayın Seviyorsangitkonuş. Sana şu kadarını söyliyim ben sıkıntılarınla alakalı; eğer bir insan ciddiye aldığı kişiler tarafından ciddiye alınmıyorsa, dönüp kendinde aramalı problemi, demek ki yeterince kayda değer bulunmuyordur. 


         Mirza78 inşallah son yorumunu herkes okumuştur. Seninle alakalı saptamalarımın ne kadar da yerinde olduğunu gösteren tutarlılıkta bi yorum gelmiş senden. Bu arada ben üniformalılara düşman filan değilim, bak sana örnek de vermişim, belgeli yani :) Sen balık taklidi yapmaya devam etsen de, bana "üniforma düşmanı" yakıştırmasını yapsan da gerçekler değişmiyor, Sen bana onu dedin diye ben öyle olmuyorum. Ama sen, benim dediğim her şey olduğunu kanıtlıyorsun kendi satırlarınla. 


         Os_Man_(ab)i' ye de bir selam çakıp Osmanice bir teşekkür edip gideyim :)

         Ancak yazan anlar bir yazarın halinden
         Algı çarpık işliyorsa ezelden
         Doğru yazsan, eğri gelir p.ç olur
         Eğri yazsan, doğru gelir hiç olur
         Velhasıl; katil hep uşak olur
         İnsan bu, hayır yok eşgalinden
09 Temmuz 2015, 13.05
:) Cezbe'cim, sana önce, yazının anlam ve önemine dair bir hunili karikatürünün diyalogu ile selam vermek istedim:- Allah zihin açıklığı versin.-Sebep?:))) Hakikaten yaa! Sebep?..Hemen hepsine çok güldüğüm bu hunili arkadaşların koyu bir fanatiğiyim ben de. (Tişörtü de çok kıskandım.) Eğer bir teknoloji kaçkını olmayıp becerebilseydim karikatürün kendini koyacaktım, olmadı.:)
Bayağı bir düşünmüştüm ben de, insan aklından geçenlerin müthiş hızını ve art arda gelen son derece alakasız geçişi. Bir keresinde deney yapmaya kalkıştım aklımca ve hızla gelip giden düşünce akışını kağıda dökmeye çalıştım; sonuç hunili şekerleri bile şaşırtacak tuhaflıktaydı. Üstelik, elimin hızı, düşünce geçişinin hızına kesinlikle yetişemeyecek şekilde olduğundan arada atladıklarım da çoktu.Sanırım o deney(!):) notumu atmadım; Banu Alkan'dan ayağımdaki çoraba atladığım falan bir şeydi. Atmadıysam, eve dönüşte bulup buraya aktaracağım sonucu,söz.:)))
Hoş, bu yazı altındaki yorumların bazıları, benim deneyi fersah fersah geçecek nitelikte. hala, olası sataşmaları hep beklediğim halde, beni bile hayrete düşürüp "Yok artık!" dedirtecek nitelikte ama olsun.:) Sebep? :)))Seni, bir konuda eleştirmek istiyorum ama adına da eleştiri diyemiyorum; bazı insanları yok sayacak kadar katı olmayı bir türlü beceremediği için eleştirilmez ki bir insan...Artık çok net görebiliyoruz ki, sen buraya blog niyetine "A, B, C..." diye alfabeyi kopyalasan, aynı 3-4 kişi, aynı alt niyetleriyle gelecek ve misal, "Neden o S öyle eğri, neden oraya O'yu koydun?" diye blog altına dalacak ve de adına "eleştiri" diyecek.Oh ne ala memleket.:)Sal gitsin! Büyük sözü dinle, inan daha eğlenceli olacak.
Teşekkürler.
10 Temmuz 2015, 02.10

         Aman bu yine kocaman oldu :) Satcım sen de hunililerci çıktın ya ben daha bi şey demiyorum :) Sen "buraya yazı eklicem" mi dedin, ben mi yanlış anladım yoksa? Bak sen biliyosun beni, başının etini yerim "hadi ekle, hadi ekle" diye. Dönünce kesin olarak buluyosun, ekliyosun!!! Okkaa!! Banu Alkan ve çorapların hıııııııı ne desem ki,,, " Allah zihin açıklığı versin desem", "sebep?" deme potansiyelin yüksek .p demiyorum bi şey. Gereksizliklerle alakalı da; görmicem görmicem ama gözüme sokuyolar kendilerini, ben ne yapayım ya, akıl sınırlarım zorlanıyor, dayanamıyorum bazen :) Ben dinlerim senin sözünü ama, yani dinlemeye çalışırım .p , bi seni bi de diğer cankuşumu. Gerçi ikinize şu sıralar çok gıcık kapıyorum biliyosun .p Pisler!!!  smile Resmi hıhlayandan, akabinde /.... şu sarılandan . Teşekkür ediyorum yorumuna, öpüyorum çok çok çok :)



10 Temmuz 2015, 13.50
Cezbe'cim, benim başım kel mi? - Şimdi "kel" dedi, kellere düşman falan diyen de çıkabilir.:)- Ben de hunilileşiyorum sıklıkla, kendilerini de pek severiz ailece.Galiba ufak bir yanlış anlatma ya da anlama olmuş; "Buraya" derken, senin bu blog altına yancı olarak ekleme niyetimi söylemek istemiştim.:) Bu düzeltme için geldim tekrar, başımın etini yemeyesiniz.:)Gıcığının nedenine gelince, yapabileceğimiz bir şey yok, sizi de bekleriz efendim.:)
14 Temmuz 2015, 03.05

         Sen kellere ne demek istiyorsun cidden Sat!!! "Bu yazının altına yazacakmış" nmğıevnhmıeavme. Sen dönüp o yazıyı buluncaya kadar bu yazı tarih olur, şimdi sana onu altına yazabileceğin bi yazı yazmak lazım :) Yorucu insan! :) Ha Satcım sen şimdi görmemişsindir, birisi sana sevgilerini sunmuş galiba :) Ben haber vermiş olayım sana :) İkinci paragrafında da bana sevgiler sunmuş sanıyorum. Ben ikimiz adına da cevap vereyim: Bence de HÖDÖÖÖÖÖ :) 
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın