gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

aferin delisinin anılarından...

23 Şubat 2016, 16.18
A- A+
Oğlanın sünnet hazırlığı var,iş arkadaşı eşime,oğlanın sünnet kıyafetlerini nereden aldınız diye sormuş,eşim- hanım aldı , nereden aldı bilmiyorum demiş.Eşin için  kendine ve kızınıza düğün  elbisesi almaya İstanbul'a mı yoksa Bursa'ya mı gideceksiniz (o yıllarda bu illerden alışveriş modası vardı)diye sormuş,eşim yine ,bizim hanım halletti hepimizin elbiseleri hazır  demiş. Bu minvalde sorulara eşim ,bizim hanım halletti diye cevap verince ,mimar hanım dayanamamış amiri durumunda olan eşime patlamış: İyi güzel Mehmet bey evde sizin fonksiyonunuz ne? Eşim senelerce o kızdan konu açılınca ,hiç güzel! bahsetmezdi..Konuya dönersem eğer, sünnet yemeği ,ikramları v.s. hepsini kendim hallettim..Ha aman unutmayım eşim sadece mevlüt okuyacak hocayı bulup getirmişti.
  


Emekli olmadan önce koşuşturmaktan ,çalışmaktan hiç sağlıklı düşünememişim,anlamamışım.İşte son yıllarda, aklıma hep bu geçmişte yaşananlar geliyor..Perşembenin gelişi çarşambadan belliymiş ben anlamamışım meğer...Fedakarlıklarımın yarısını bile yazsam,aklımdan şüpheye düşeceğinize inanıyorum.Oysa ben ailemin,en zeki kızı,okulun en parlak  en başarılı öğrencisi,çalıştığım okulların en başarılı öğretmenlerinden biriydim.Övünülecek bir şey değil ama,hitabetimden olsa gerek okul md.yakın arkadaşımın bayram konuşmalarına kadar benim elimden geçerdi..
Evdeki durumda öyle,lep demeden leblebi denir ya öyle,baklavasından ,lahmacununa,böreğine çöreğine ,hiç bir şeyde hevesimiz kalmayacak şekilde ben evde yapardım..Aferin ,aman bunu nasıl yaptın ,vallahi bunu hiç bir ev hanımı yapamaz nasıl yapıyorsun,gazlarına gelip,her defasında çıta yükseltiyordum..Mutfak dışında örgü dikiş,nakış ,en son eşime ve çocuklarıma muflonlu kapitoleli kışlık paltolar diktim ki,eşimin kini işyerinde arkadaşları Kanada'dan hediye sanmışlar.Nasıl övünüp te çıta yükseltmeyim siz söyleyin, gazın büyüklüğüne bakar mısınız,Diktiğim paltoyu yurtdışından sanmışlarmış pehh:)))Şimdi aklıma gelince ne aptalmışım diyorum.



Ben böyle kendimle yarışa yarışa,işi arttırdım.aferinleri koyacak yer yok ,düşünmeye hiç vakit yok..

Bu arada eşim işten eve ,evden işe,ben hatırlatırsam da ekmeğimiz alır gelir.Gelir gelmez,dinlenir ,çok yoruluyor ya,masa başında:)) Halbuki ben evlendikten sonra tam 14 yıl .20-30 km köy okullarına sabah gidip akşam dönüyorum da yorgunum diye naz bile yapamıyorum.Çok zekiyim,çok çalışkanım ya :)))))


Aferin delisinin anılarına devam edeceğim ve emekli ikramiyesi gibi ihanet...

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış :( Yazık ama blog sahibi senin yorumunu bekliyor olabilir

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın