gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

keyfime kahya bulma günü

09 Mart 2016, 09.59
A- A+

Günleri gün ettik her güne bir anlam yükledik, doğum günü, tanışma günü, ilk kilo verme günü… yetmedi  yıllara, asırlara isim verdik ne gün ne içindi neye döndü bizim bile nevrimiz döndü.

 

  Önemli olupta hiç oralı olmadığımız gün veremediğimiz ama yapmacıkta olsa üzüldüğümüz konuları bir kenara bırakalım.  Taşa toprağa dağa gün verenlerde oldu BM’ nin  11 aralık kutlamaları mesela.. “ uluslar arası dağlar günü”, 22 nisan “toprak günü” ya da en sevdiğim 20 mart” dünya mutluluk günü”, kırsal kesimde yaşayan kadınlardan tutunda göçmen kuşlara kadar, diyalogdan ” intiharları önleme” gününe kadar kendi önem çapında doldurmuş 365 günü  

 

  Dünya avarelik günü ,  dünya pi günü gibi, hani anlayabilme olasılığımız olduğu günlere ek olarak havlu günü, uyuma günü, kırda gezme günü gibi alt başlıklarda günlerde mevcut.  Bu günleri kim nasıl  hangi şartlarda  ortaya döküyor şöyle bir araştırdığınızda 2 kişinin bir araya gelip “Hadi la bu günü  tırnak törpüleme günü” yapalım demesinin yeterli olduğunu görüveriyorsunuz yani sizde  bu günü ihale oynama günü ilan edebilirsiniz. Sayın gamyun yetkilileri hadi  bu günü ihale oynama günü ilan edelim  ya da salonlara baskın günü  ne var yani “ayak başparmağı sağlık günü” varda neden bu olmasın. Belki gülerek okuyorsunuz ama  gerçek bu  “solakları koruma günü” varda ben gibi hem sağ hem solla yazabilenlere neden bir şey yok . En iyisi “bizim başımız kel mi” günü ilan etmek .

 

  Günler yetmeyince yıllara isim verilmeye başlanmış  ejderha yılı, maymun yılı gibi , alakaya çay demlemiş gibi oldum ama olsun kültürlerden değil mi  ortaya çıkan günler, aylar, yıllar.  Zaten  herkes kendini, olayını önemini belirliyor anneme sorsanız benim doğduğum yıl kuraklık vardı kimliğime baksanız yengeç ayı yazılı babama sorsanız cadının doğduğu yıl  adamlar boşuna koymamış dünya farkındalık gününü,  saat üreticileri bir araya gelip nasıl dünya erkekler gününü ilan ediyorsa bizde bu güne bir şey  bulalım

 

   Hatunumu sevme günü, bebişimi sarma günü, balımı  zehirleme günü yok yok , köpeklerine kötü davrananları tasmalama günü  Ayyyy çok istedim böyle bir günden ziyade bu eylemi gerçekleştirmeyi . İçimdeki kötü çıkmadan ben tek gözü hala açılmamışlar için kahve yapma günü var mı yok mu araştırmaya gideyim..

 

  Günleriniz sadece size ait olsun

 

                                                     Babel..

YORUMLAR

10 Mart 2016, 09.37
Bebiş yok bebiş yok aklı firarda bebişin bu ara smile Resmi
Babiş bu blogunu araklayıp müthiş yaratıcılığımla devamını getireceğim , efendim kezbanı pışpışlama günü ,gökten çürük elma yağma günü , dünya abiyeli fok balıkları günü filan yani :pP
07 Mayıs 2017, 13.53
Öncelikle şunu söylemeliyimki  öteden beri gelen bir alışkanlıktır bende alıntı yazıları hiç sevmedim tasvip etmedim böyle  kendi halinde doğal.saf yazı ve yorumları seviyorum çok ta güzel oluyor tebrikler ve teşekkürler.her şeyi çok ciddi.çok komik. çok düşündürücü çok sallayıcı bir şekilde yazmışsın zaten babilkulesi daha bu yazıya yorum yapmak bile orjinalliğine gölge  düşürür dolayısı ile bizimlesssiiin diyorum:))
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın