gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

KARAMBA KARAMBİTA

14 Mart 2016, 01.56
A- A+
Özgürlüğe İnanır mısınız?

Papatyaları koparırsınız çünkü kokusu hoşunuza gider. Sonra filler tepişir papatyalar yine ölür.

Siz papatya mısınız, kaktüs mü?

Bence papatya olmayın, başkalarının oyununa alet olan gül de olmayın; kaktüs olun onun yerine. Canınız istediğinde çiçek açmış olursunuz çünkü. Ayakta dimdik ve gururlu bir şekilde. Bu bir bireysel onur savaşıdır. Bunda “yokoluş“ kendi seçiminizle lâyıkıyla olacaktır.

Bir de kendi seçiminiz dışında olanlar vardır. Öldürülmek. Öldürülmek kendi seçiminiz değildir. Siz seçen değil seçilen olmuş olursunuz… Öldürürken onur savaşınız umurlarında değildir onların. Meselâ, aslında, tek göz odalı evinizde yalnız başınıza emekli bir memur olarak ölmek istemediğinizi de umursamazlar onlar. Ne istediğinizi değil nasıl olacağınız (olacağı) umurlarındadır onların…

Yere dökülen iç veya dış parçalarınız, nasılı malûm, sizi seçen patlayıcı ve yanıcı maddeler tarafından yok edilirsiniz, parçalarınız yerlerinden fırlamış hâlde. Yok edici maddelerden biri de kurşundur. Etrafa rastgele açılan kurşunlar veya direkt hedefi olduğunuz kurşunlar onlar da.

Bir kaktüs oyuna gelmez asla.

Siz, siz olun öldürülmeyin. Özgürlüğü seçin çünkü özgürlük zaten var. Sadece seçilmeyi bekliyor.

Ne demişti Charlie Chaplin özgürlük için; "Son insan ölene kadar özgürlük asla yok olmayacaktır." Tâ ki siz öldürülene kadar…



 Özdür

YORUMLAR

16 Mart 2016, 03.18
Teşekkür ederim
17 Mart 2016, 14.55
seni dinleyip herkes kaktüs olduğnda bi papatya güzellği kalmıycak bilmem anlayabildinmi
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın