gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

Okey Yeniden...

25 Ocak 2009, 18.48
A- A+

Arayüzü değişmekle birlikte uzun süredir Okey oyunumuz işleyiş, oynanış olarak aynı. Özellikle kelime oyunumuz Kelimeyun'da kullandığım farklı anlayıştan sonra, Okey oyununu da yeniden elden geçirmeye karar verdim.

Çok ama çok eski üyelerimiz, ilk Okey oyunumuzda taşların sürüklenerek hareket ettirildiğini hatırlarlar. Sürüklenmeli halindan bu haline geçtiğimizde ki (2002-2003 seneleri olabilir), epey bir tepki almıştık. Fakat zamanla aynı kişiler, bu halinin daha iyi olduğunu iyi ki değişiklik yapıldığını da söylemişlerdi. Aslında, her ikisi ile de kolayca oynanabiliyordu ama alışkanlıklar işte...

Şimdi yeniden değişiklik olacak, eminim yine tepki gösterenler olacaktır. Bunun yanı sıra, bilgisayarı zayıf kalanlar da olabilir, çünkü yeni düzenlenen Okey oyununda Sun Java zorunlu olacak.

Okey'i yeniden yeni bir anlayışla ele alıp tekrar yazmaya başlamışken size sormak istediğim bir soru var: Okey'de sevmediğiniz, şu da olsa süper olur dediğiniz, şu eksik bu fazla dediğiniz şeyler nelerdir? Başka sitelerde oynayanlar varsa, şu özellik olsa sürekli burada oynarım dediğiniz bir şeyler var mı?

Aslında, benim kafamda kurguladğım epey bir şey var ama, varsa sizin fikirlerinizden de yararlanarak daha iyi bir oyun ortaya çıkaracağımı düşünüyorum. Haydin bakalım...

YORUMLAR

25 Ocak 2009, 19.06
bence tıklıyarak taş almak daha güzel.. 2002 de başka sitede sürüklenerek oynardık..yinede uğraşlarından dolayı tşk ederim...
25 Ocak 2009, 19.39

Burada okeydeki en büyük eksik ÇİFT OKEY vuramamak (ikiye devam).. Oyunlar çabuk biter diye düşünüyorsak en azından eşli oyunlarda sadece çift okey eklemesi olmalı. diğer konu ilk zamanlarda zorlanmıştık taş sürüklemeden geçişte hayat herşeye zamanlada olsa alıştırır

Saygılar Başarılar

25 Ocak 2009, 19.48
okeye el atmışken kelime oyunundada bazı  eksik olan kelimeleri eklersen daha güzel olacak çoğu dilimizde konuşulan kelimeyi  kabul etmiyor.iyi çalışmalar ..
25 Ocak 2009, 19.57

sürükleyerek kelimenyumda bile zor aslında okey normal olsun bari ...

 

25 Ocak 2009, 20.43
bence okeyde en önemli konu aynı masada oyun oynayan kişilerin kesinlikle özelden konuşamaması gerekiyor bunun olması kısmende olsa haksızlıkların önüne gecer diye düşünüyorum bilmem belkide yanılıyorum ???
25 Ocak 2009, 20.55
Taşların hareket etmesi ve süreklenmesi süper. Bence okeydede olmalı. Hatta okeyde oyun sırası beklerken, ben taşlarımla oynuyorsam sesini rakip oyuncularda duymalı ve gıcık olmalı. Aynen gerçek okey oyundaki gibi. )))
25 Ocak 2009, 20.59

tas tasımada hersey yolunda bence

yenılırık olarakta masaların seklınde bıraz degısıklık yapılabılır gerı kalan hersey guzel en guzelı ıse surelı bı oyun anlayısı :)

 

şimdiden kolay gelsin.

25 Ocak 2009, 21.00

çift okey atabilmek güzel olur bence.

kolay gelsin sana zac....

25 Ocak 2009, 21.06

hayırlı akşamlar ustam öncelikle bu yazıyla biz oyun severlerden isteklerimizi dile getirme düşüncen cok güzel pek oynamıyorum ama yinede oynadıgım zaman keşke düşmeli  renkli var ama renkli okey oyununun elde kalan sayı lısı da olsa diye düşünüyorum.

artı olarak korku arkadaşın dedigi gibi cift okey bence bu oyunda şart

Kolay gelsin iyi calışmalar

25 Ocak 2009, 21.41

Bende şöyle bi yenilik olsun istiyorum. Düşmeli okey yerine cezalı okey olursa iyi olur. Bir kişi oyunu bitirdiğinde diğer oyuncuların elinde per olmayan taşlar, okey hangi renkden açıılmışsa o renkle çarpılarak hanisene ceza olarak işlensin ve biten oyuncuyada yine düşme sayısı...

Birde artık farklı yeni ifadeler istiyoruz kaç senedir aynı biraz daha yeni ifade eklenirse harika olur...

Bende ne çok şey istiyorum dimi. İçinizden kolaysa gelde sen yap dediğinizi duyabiliyor gibiyim, en iyisi ben susuyim :)

25 Ocak 2009, 21.42
Çift okey atılabilmeli. Yasaklılar listesi olmalı. Bir rumuzu yasaklaya bilmeliyiz ve bu kişi rumuz değiştirse bile masa açtığımızda masamıza oyuncu olarak katılamamalı. Böylece herkes kendine daha dikkat eder. Kelimeyuma gelince Gamyundaki en güzel, zevkli ve beyni geliştirici oyun. Yalnız neden se bazı kelimeler eksik ve 3 kişilik oyunlarda 1 kez bile hatalı kelime yazdığımızda 4 kez arka arkaya hatalı kelimeden dolayı oyun kaybedilebiliyor. Kelimeyun oyununu ingilizceye de uyarlarsanız çok süper olur. Ayarlar ekranından oyuna başlamadan dil seçilebilir. Böylece isteyen ingilizcesinide geliştirir. :=) 
25 Ocak 2009, 21.47
ANLAM VEREMİYORUM .Ç ift okey atabilmeli dienlere..onu cocuklar oynuyo bilmeyenler o tur oyun yapıyo..okey kuralları nasılsa oyle olması suanki halide normal okey aynen suan oldugu gibi olmalı..tas suruklemeli olunca daha ii olur..kolay olur eli dizmek..
25 Ocak 2009, 22.00

bence yeni okey oyunun da en önemli değişiklik puan sistemin de olması grek.4kişi oyun da yenen arkadaşlar üç ünden puan almalı.örnek kalan  4    8   veya 18 sayısı olanda aynı punanı alıyor.dikkate alırsanız memnun alurum tşkrlr.

25 Ocak 2009, 22.19
neden ısrarla sun javayı kesin olarak gereksinim haline getiriyorsunuz ? iyi bir bilgisayara sahip olamayan oynamasın gelmesinmi diyorsunuz ? mesela ben kelime oyununa giremiyorum bende sun java yok ve yükleyemiyorum !!!
25 Ocak 2009, 22.22
bence okeydede 101 de olduğu gibi perleri tek taş gibi sürüklemek daha pratik olur
25 Ocak 2009, 22.24
evet bencede özel sohbet eşli dışında olmamalı ...Şirket oyunlarında kalıyoruz çoğu zaman ...tşkler
25 Ocak 2009, 22.37
101 deki gibi perleri toplu bi şekilde hareket edilebilir şekilde olsa güzel olurdu
25 Ocak 2009, 22.47
evet biraz zorda olsa yinede oyuna bir heyecan katar takoz çif demek.. ya bide javanın yeni sürümünü yükleyecegim diye eskisindende olduk oyunlarım  bana ızdırap oldu artık bu java ya bi çare bulun ya
25 Ocak 2009, 23.40

yazıların hepsini okudum bunlar  boş şeyler , siz yöneticiler yıllardır çare bulamadığınız olaya çare bulursanız sevinirim,

Oyun bıraktım bırakmadın  kavgalarından bıktım artık . kim iyiyse o kazansın  oyun bırakmak nedemek , onuda anlaya bilmiş değilim hala.

bu işe çözüm bula bilirseniz çok iyi olacak . gerisine gerek yok. kaç kişi okey atabiliyorda çift okey atmak istiyorlar garip çok garip.

25 Ocak 2009, 23.52
çift okeyle bitebilmeye, bende katılıyorum.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın