gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Kendini Üstün Gören İnsanlar

06 Ağustos 2011, 06.51
A- A+
    Kendilerini diğer insanlardan daha üstün ya da bilgili gören insanlara tahammül edemiyorum, velev ki öyle bile olsalar. Onlarla o durumlarında karşılaştığımda, olabildiğince onları aşağılamaya küçük düşürmeye çalışıyorum. 
    Daha sonra aşırıya gittiğimi fark edip pişman oluyorum, ancak iş işten çoktan geçmiş oluyor. Geri dönüp özür dilesem onların o hallerini haklı buluyormuşum gibi olacağından onu yapamıyorum. Yok aslında sen 3 birimlik aşağılanmayı hak etmiştin ben seni 5 birimlik aşağıladım, fazladan aşağıladığım iki birim için özür dilerim desem. O da özrün kabahatten büyük olması durumu gibi olur. onu da yapamam. 
    Bu halimden gerçekten müzdaribim, bana akıl verin.

YORUMLAR

06 Ağustos 2011, 14.32
sanırım burada galip gelen kendini üstün gören insanlar...neden mi? sizi kendi saflarına çekmeyi başarıp,aynı sınıfa sizide sokmayı başarabilmeleri....onların birilerini aşağılamaları  kendilerini bir başkalarından üstün görmelerine  tahammül edemezken  bi de aslında 3 birimlik aşağılanmayı hak etmiştin ben 5 birimlik aşağıladım gibi bir sözz abesle iştigal bir durum...unutmalaylım dolu başağın  her zaman boynu eğik olur...herşey gönlünüzce olsun.....
06 Ağustos 2011, 16.41

       Bu konu çok geniş yorumlara açık aslında. Bizim milletimiz her konuda bilgilidir, fikir sahibidir. Her şey için yorumda bulunabilir, herkesi eleştirebilir. Hatta bazen işin uzmanına bile caka satmaya çalışabilir :) Böyle bir milletiz maalesef. "Bilmiyorum" diyemiyoruz, utanıyoruz. Öğrenmeye kapalıyız. Bir de karşımızdaki bizden küçükse daha zeki, mantıklı ve bilgili olması mümkün değidir. Yaş ile doğru orantılı görüyoruz birçok şeyi. Daha birçok şey söyleyebilirim bunun gibi ama yazıyı uzatıp ne kendime ne de okuyuculara zorluk çıkarmak istiyorum. Herneyse hal böyle olunca da sizin bahsettiğiniz durumlar karşısındaki tutumunuza hak vermemek güç. Ben de tanım aralığınızı daraltarak kendini o konuda bilgisiz olduğu halde üstün görenlere ve fikir beyan edenlere, kısacası yukarıda belirttiğim özellikleri barındıran insanlara sinir oluyorum. Bazen rencide ediyorum öyle insanları bazen ise uğraşmıyorum. Siz de sonrasında pişman olmayın benim gibi sorun ortadan kalkacaktır. İleriye gittiğinizi düşünürseniz onların bu tutumu hakettiğini telkin edin kendinize.

Not: Yukarıda bahsi geçen kişiler toplumumuzun genelidir, TAMAMI DEĞİLDİR.

06 Ağustos 2011, 18.11
seni küçümsemişler ve sende onları küçümsemişin peki seni onlardan ayıran özellik ne?son olarak küçümseyen kişiyi Allah zaten gerekli cevabı veriyor tabi sivrisinek saz misali
06 Ağustos 2011, 18.39

gerçekten seni anlayabiliyorum.ama e be güzel kardeşim yani insanlara o kadar yüzsekten bakan insanlar varki bunların suyunu kurutamayız hiçbirimiz emin ol buna.o yüzden benim çevremde de var onlara öyle bir gülümseyiş atıcaksınki o gülümseyiş onları yerin dibine sokacaktır.ama bu gülümseyiş normal gülümseyiş değil,o havadan bakıyor ya insanlara sen ona uzaydan bakacaksın o gülümseyişinle...

06 Ağustos 2011, 19.44

salla gitsin kardeşim kimse için üzülmeye değmez***

gidene güle güle diyeceksin

senden başka, bi sen yok.... hayat kısa....

06 Ağustos 2011, 20.15
o tür kişileri senin gibileri olduğu gibi kabul edebiliyorsan sorun çözümlenmiş demektir
06 Ağustos 2011, 20.24

komplex dedikleri bu olsa gerek :)

 Öncelikle  saçı olmayan herkes; kellik bana yakışıyor diye bilmeli.. Sırma saçlılara da    ''eee  o da ona yakıyor ''   diyebileli:)) Kuaförde  sırma saçlı ile polemiğe girmek  kelleri  komik duruma düşürür..

Perukkullanmayı bırak derim..  bana sorarsan :)

 

 

 

 

 

 

06 Ağustos 2011, 20.53
İlm-i siyaset öğrenin arkadaşım bence.Duymuşsunuzdur hani medresede tahsil görüp hocaları tarafından imamlık yapsın diye gönderilen zat-ı. Adamcağız görevlendirildiği köye giderken yol üstünde ki köyde bir cuma namazı kılmak ister.Cami ye girer .Namaz sonra sı imam vaaz vermeye başlar. Bakar ki imamın söylediği hiç bir şeyin islamla alakası yok hatta imam bir şaklaban . Ayağa kalkar ve derki ''ey cemaat sizin bu imamınız var ya cehennemliktir''..OOO cemaat çok kızar bizim çiçeği burnunda imamı bir güzel döverler.Oysa der imamımız ben doğruyu söylemiştim burda sorun nedirki .Geri hocasına döner ve olayı anlatır .Hocası senin ilm-i siyaset öğrenmen gerek der ve bunu siyaset öğrenmesi için uygun bir okula gönderir. Eğitim sonrası bizim imamın yolu yine aynı köye düşer.Namaz sonrası bakarki aynı imam yine saçma sapan vaaz veriyor.Ayağa kalkar ve der ki''ey cemaat sizin bu imamnız varya öyle mükkemmel bir imamki onun sakalından bir tel koparan cennete gider''. Cemaat bunu duyar duymaz şaklaban imamın saçını sakalını yolar=))Yada onun ''farklılığıda bu diyerek hoşgörün'' bence .
06 Ağustos 2011, 22.51

SÜPERYAAAA.....:)) BENCE DEVAM EDİN BENBEĞENDİM:))

 

07 Ağustos 2011, 02.54
Kendini üstün görmek bir hastalıktır. esasen kendini üstün gören kimseler ya da üstünlük taslamaya çalışan kimseler, içinde bulundukları aşağılık durumu gizlemek adına bunu yaparlar. Yoksa mevcudu olduğu gibi ortaya koymak gibi bir durum içinde değiller. Mevcudu uygun dil ve uygun ortam şartlarını gözetmeden ortaya koyan kimseye, müstekbir (büyüklenen) değil, patavatsız deriz. bu durumda ki kimseler, birinci tiplemeden çok daha masum sayılırlar. 
Bizim sözünü ettiğimiz tiplemenin bir tepki görmesinin gerekliliği, zannımca tartışmaya bile gerek yoktur. Anacak muzdarib olduğumuz husus, bunun tozu ile ilgilidir. 
Bu arada şunu da ifade etmekte yarar görüyorum. kele, kel demek; büyüklenme değil patavatsızlıktır. dolayısı ile kel ve peruk benzetmesi, ifade edilmek istenen şeyin doğru anlaşılmadığını göstermektedir.
07 Ağustos 2011, 09.42

 boyacıçocuk;

benim yaptığıma edebiyatımızda teşbih  derler .. yani benzetme sanatı..

Öncelikle kendini büyük görmek ne demek?   ''bilgili  bile olsalar ; onları olabildiğince  aşağılamaya , küçük düşürmeye  çalışıyorum'' gibi  komplex  kokan  cümleler kurmuşsan ;   ben senin gözünde  ''  kendini  büyük  gören''  tipleri   sendeki eksikliğe bağlarım.. ne  bu şiddet !!  ne bu  celal !!  Bir  İnsanı aşağılayacak kadar hangimiz  büyüğüz ?..  Hiç  kusura bakmıcaksın .. birilerini aşağılama yolunu seçiyorsan eğer ; senin yaptığında  hormonlu büyüklenmedir..

Bilgi birikim  bazen büyüklenme gibi algılanabilir.. önyargısız anlamaya  calışırsak,   ki   gerçekten  donanımlıysa karşımızdaki(sırma saçlı) .......   bizim   cehaletimiz (kelliğimiz) fazlasıyla sırıtır.. birikimli birini(sırma saçlı)  yetersizliğimizle(kelliğimizle)  aşağılamaya çalışırsak; helede bunu  bir platformda(kuaför) yaparsak  komik duruma düşeriz..Karşımızdakini bozmak  uğruna; yapay sözlerle(peruk) aşağılamaya çalışırsak;  işte o zaman asıl biz büyüklenmeye çalışıyoruz (peruk kulanıyoruz ) demektir  ...

   Umarım   yaptığımın patavatsızlık  değil,edebiyetımızda  bir sanat  dalı olduğunu anlamışsındır..

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın