gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

TANRI PARÇACIĞI....

05 Temmuz 2012, 09.00
A- A+

Ve insanoğlu Tanrı parçacığını buldu. Yüzyılın buluşu dünyanın oluşumundan insanoğlunun neler yapabileceğini bize gösteriyor. Teknolojiyi, bilimi takip etmenin hayatımızı nasıl etkilediğini hayranlıkla izliyoruz. CERN atomaltı parçacığının izine rastlıyor.

Bizimkiler ne yaptı oturdular birkaç dahi mühendis. Efendim YILDIZ kent oluşturalım.. Teknolojinin kalbi silikon vadisine inat samsun'un vadisine yıldız kent kurmaya karar verdiler. TOKİ ev yapıyor ve gün geliyor Tanrı yağmur yağdırıyor denize fazla suyu taşıyan dere yatağı taşıyor çoluk çocuk demeden 9 kişi yaşamını yitiriyor.

Yapılan açıklamalar. Dere yatağında ev yapmak öldürür, böylesi bir durumda yapacağımız bir şey yok TOKİ nin suçu yok namert olan dere yatağı. Bu arada TOKİ 10.000 (onbin) kentsel dönüşüm için yakında dozerleri çalıştıracak ne diyelim Tanrı hepimizi korusun…

YORUMLAR

05 Temmuz 2012, 10.10
CERN in atomaltı parçacığının izine rastlamasıyla toki evlerinin ne alakası var. Bugün dünyanın en gelişmiş ülkeleri dahi bu tür felaketler karşısında aciz kalabiliyor. Ayrıca Tanrı parçacığı denilen şeyin asıl ismi "higgs bozonu" dur. Bir fizikçinin Tanrı'nın cezası parça (goddamn particle) sözünü aklıevvel medyacıların Tanrı'nın parçası (god particle)  diye çevirmesi sonucu bu adla anılır olup Allah'la yakından uzaktan alakası yoktur.
05 Temmuz 2012, 10.13
sonbahardan daha soğuk ilkbahar mı olur . memleketi nasıl kirletmişsek artık mikail yaz demiyor kış demiyor veriyor yagmuru.
05 Temmuz 2012, 11.22

Melek  olmasına rağmen, şeytanın yaradana karşı çıkmasının en büyük nedeni,Allah'ın insanoğlunu meleklerden  (şeytan dahil)   üstün yaratmasıdır.Ve bu üstünlüğün  en belirgin olanı  öğrenme , sürekli kendini geliştirebilme yetisidir.Bu özellik  ne meleklerde ne de şeytanda vardır.Bu  durumu  hazmedemeyen şeytanı  Allah_u  teala  lanetlemiştir.

  Okumayı, araştırmayı,öğrenmeyi   Allah     ibadettende  üstün   tutmuştur.Nitekim peygamber efendimize   gönderdiği  ayetlerde ki  ilk sözü  ve ilk emri de  oku  olmuştur.

 Okumak gibi, hizmette ibadettir.ve niyet önemlidir. yoksa  toki  yapmış,  digor  mercimek yapmış bunun önemi yoktur.Asıl olan hizmettir ve niyettir.Kentsel dönüşüm projesine  yaşanılan  bir  felaket yüzünden karşı çıkmak,yada Ankara'da  göçük oldu diye  metroya  karşı çıkmak sağlıklı bir bakış açısı  ve  eleştiri değildir.Atomaltı parçacığını tanrının parçacığı olarak lanse ederken,   yaşanılan  doğal  felaketi de toki'ye  veya belli bir düşünceye  maletmek yukardaki sağlıklı olmaz  dediğim   eleştirinin yansımasıdır.Yeterli yada  yetersiz, elbette  tedbirler alınıyordur, ama demiryolu raylarının  hamur gibi  olduğu  görüntüleri az izlemedik.Allahın  emri olmadan bir  yaprağın bile kıpırdamayacağı gerceğini düşünürsek , tedbir-tevekkül  doğal  afetlerde  insanoğlunun üst limit gerçeğidir.

 Son  olarakta  '' tanrı''  kelimesine  değinmek istiyorum.Vaaz  verecek   değilim.Haddimde değil.Ama  belirtmek  isterim şahsi düşüncemi.   Allah  insanoğlunu yaratmıştır, insanoğlu  tanrıyı yaratmıştır.  Kimine göre tanrı  el yapımı oyma tahta parçası,kimine göre  küçük bir  heykel olmuştur.Hintlilere tanrı dediğinde inekler gelir akıllarına.Mısırlılarda da apis boğası gelir.Yani   tanrı  kelimesi hiç birzaman Allah  kelimesiyle  eş anlamlı    olamaz.

  Allah  yardımcımız olsun.

05 Temmuz 2012, 13.33
böylesine riskli bi yere yapılması affedilmez bi hata. mutlaka hesabı sorulmalı. amma bu toki evlerinin  hayırlı bi hizmet olduğu gerçeğini değiştirmez. garibanını ev sahibi yapmayı beceremezken parçacık marçacık keşfedemeyiz.
05 Temmuz 2012, 14.15

 Dünyanın yörüngesini değiştiren kara düşünceliler veya her şeyi kadercilikle bağdaştıranlar. Sanki doğa felaketlerinde bizim kaderimiz bizde ölmek zorundayız. Deprem olacak biz kafamızı taşın altına koyacağız, sel olduğunda kendimizi vahşi suların önüne katacağız ve oturup Alah’tan yardım dileneceğiz. Bizim hatalarımız sonucu devamlı olarak felaketlere dönüşüyor. Ondan sonra oturup vijdan azabı çekiyoruz. Kim ne zaman toplum içerisinde yarar düşüncesi oluşturmaya çalışmış, bunları isteyen yada tavsiye eden erdemliler nerede.

NİETZSCHE nin TÜRK toplumu için yazdığı bir yazıyı  herkesle paylaşmak istiyorum:
Çoğu insanın iradesine dair öğretiye karşı duyduğu korku, Türk'lerin kaderciliğine karşı korku duyduğudur. İnsanın, hiçbir şeyi değiştiremeyeceği için , geleceğin önünde zayıf, boyun eğmiş ve ellerini bağlamış bir şekilde duracağını yada önceden belirlenmiş olanın artık kötü olamayacağından emin olduğu için huysuzluğundan dolayı dizginleri elinden bırakacağını düşünürler. İnsanın aptallıkları tıpkı, akıllıkları gibi kaderin bir parçasıdır. Kadere karşı duyulan inançta kaderdir. Sen zavallı korkak, gelecekteki her şey için tanrıların üzerinde duran kader,kısmet,baht ta kendisinin..iyilikte sensin,lanette en azında en güçlünün bile elini kolunu bağlayan prangasın. İnsan dünyasının tüm geleceği senin içindedir. Kendinden korkma hiçbir işe yaramazsın……birde şu insanların yazılanı anlayabilme yeteneği biraz daha gelişmiş olsaydı…..

  

05 Temmuz 2012, 15.39
sessiz_soluk. size yanit vermek istedim sadece.Allah insanogluna akil vermis.'''Allahin emri olmadan yaprak kimildamaz'' gibi absurtce  dayatmalar yuzunden bu gun tokilerin mantar gibi cogalmalari ve  buna benzer vs seylerinde yikima, felakete ugramasi hep bu dayatmalar yuzundendir cunki insanimiz INSAN  eliyle yapilmis biryigin ( kocaeli depremindeki evler) yapilarin yikilmasini,cokmesini Allahin  emrine,cezasina bagliyor.Allah sana akil vermis ve kullan demis bu akli zeka seviyesine getirmektense kurnazliga cekenlerin insan soyuna yaptiklari zulmu ne allah ne peygamber kabul eder.Tedbire gelince,imar bakanligi  yapabilirsin diye izin veriyorsa dere yataginada yaparlar ormanlari yakip imar duzeyinede getirirler.Ayrica her  sozum ona dogal felaket birkac milyarder daha yaratir.( bakiniz VAN )Millet olarak ''dinciligi ve dindarligi''ayirdedebilirsek cok seyin ustesinden gelecegiz.
05 Temmuz 2012, 16.00
DİGOR un yazdıklarına katılarak

"yeterli yada  yetersiz, elbette  tedbirler alınıyordur, ama demiryolu raylarının  hamur gibi  olduğu  görüntüleri az izlemedik.Allahın  emri olmadan bir  yaprağın bile kıpırdamayacağı gerceğini düşünürsek , tedbir-tevekkül  doğal  afetlerde  insanoğlunun üst limit gerçeğidir."

demişsiniz ama amerikada, japonyada bilmem kaç büyüklüğünde depremden raylı sistemler vs ile bilmem kaç katlı binalar sapasağlam çıkarken bizim binaların içinden çimento kağıtları çıkmıştı yıkıldıklarında. Kader mi? Bence değil. Zaten en güzel kaçışlarıdır kader, hata yapanların.


"CERN in atomaltı parçacığının izine rastlamasıyla toki evlerinin ne alakası var. Bugün dünyanın en gelişmiş ülkeleri dahi bu tür felaketler karşısında aciz kalabiliyor. Ayrıca Tanrı parçacığı denilen şeyin asıl ismi "higgs bozonu" dur. Bir fizikçinin Tanrı'nın cezası parça (goddamn particle) sözünü aklıevvel medyacıların Tanrı'nın parçası (god particle)  diye çevirmesi sonucu bu adla anılır olup Allah'la yakından uzaktan alakası yoktur. "

demişsiniz de zaten bizim milletimiz üzerinde Allah yazmayan bir şeyin O'ndan geldiğine iman etmez, rahat olun siz.bknz. üzerinde Allah yazan koyunlar ağaçlar vs.
05 Temmuz 2012, 16.43
Amaannn! Koca Bakan açıkladı ya işte, öteki Bakan da destek verdi ya;
Onlarda hata yokmuş, eğer o konutları yapmasalarmış "daha çok facia" olurmuş.(!)
Şükredelim yani. (!)
Koca Bakanlar acıyı da paylaştı, rahmet de diledi, daha n'apsınlar?
Siz neyi kurcalıyorsunuz ki?
Şükredip biz de rahmet dileyelim, "Amin" diyelim, Acımız büyük" falan da diyelim, "Yağmur çok yağdı böyle oldu. Yağmur çok yağınca akıntı oldu,o akıntı olunca körolası molozlar, taşlar, ağaç parçaları gidip köprüyü tıkadı. Yoksa hata mata yok. Kader işte n'apcan?"diyip, halimize şükredip işimize bakalım.(!)

Öte yandan Deprem Fonu'nda biriken paraları başka yerlere harcayalım, yeni makam uçağı falan alalım örneğin. Yakışır havamıza.(!)

Bu ülkede, hata üstlenmeyi zul sanan, hep bahaneler üretip kendini aklayan zihniyet değişmedikçe biz bu üzüntüleri daha çok yaşarız...:(







06 Temmuz 2012, 07.48
Yazılanları sadece kendinin anlayabildiği teorisi üstadın NİETZSCHE nin öğretileriyle bire bir uyuşuyor DIGOR. Aynı  NİETZSCHE, üstinsan profilinde kadına yer vermez  ve kadınları tanımlarken " onların en büyük sanatı yalandır ve en büyük derdi görünüş ve güzelliktir" der.Aynı zamanda kadının düşünen bir varlık olamayacağını belirtir.Bu sebeplerden olsa gerek kızkardeşi hariç hiç bir kadınla yakınlaşma sağlamamıştır.Bilmiyorum bu fikirlerine de katılıyor musun?Yine o niçe denilen adamın bahsettiği Türk milleti dini değerlerine bağlı kaldığı için yüzlerce yıl dünyaya hükmeden, eşi benzeri olmayan bir imparatorluğun sahibi oldular.Burada Tokiyi savunduğum yok.Bir yanlış yapıldıysa sorumlular cezasını çekmeli. Ancak bunu Türk milletinin zaafı gibi gösterip batılıları göklere çıkarmanın bir mantığı yok. Unutmamalı ki daha bir sene önce İtalya da sel felaketinden, ABD'de kasırgadan dolayı onlarca kişi hayatını kaybetti. İnsanoğlu gereken tedbirleri cüz-i iradesiyle alacak. Ancak afet gibi durumlarda çaresiz kaldığı dünya üzerinde yüzlerce örnekle sabittir.CERN in büyük deneyinde 100 küsür Türk bilim adamının görev aldığınıda unutma.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın