gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

GEYŞA OLMAK MI?

17 Nisan 2013, 15.49
A- A+

Geçen gün tv de Müşerref Akay boşanma nedeni olarak eşinin kendinden yemek yapmasını, kahvaltı hazırlamasını beklemesini geyşalık olarak nitelendirip, buna katlanamadığını söyledi. Haklı yada haksız o kısmı kendilerini ilgilendirir, ama bunları duyunca aklımdan geçen düşünceleri dile getirmek istedim. Annelerimiz geyşalık mı yapıyorlar acaba diye düşünmeden edemedim.

 

Geyşalık genel anlamda hizmet eden hatta içinde seks köleliğini de barındırdığı düşünülen bir deyim olarak kullanılır dilimizde. Gerçekte Japon kültüründe çok saygın kişilerdir ve asla seks işçiliği denebilecek işler yapmazlar. Bu kısa notun ardından asıl söze geçeyim.

 

Kadınları anlamak hususunda Pakize Suda’nın bir benzetmesi var. Diyor ki; bir hamamböceğinin davranışını çözdüğünüzde kadınları da çözmüş olursunuz. Hamamböcekleri bir yöne doğru giderken ve ortada hiçbir sebep yokken aniden başka bir yöne giderler… :)

Çok kabaca bir benzetmeyle kadınların anlaşılamayacağını söylemeye çalışmış olsa da, aslında biraz çabayla kadınları da erkleri de  mutlu etmek kolaydır.

 

Kadınlar ne ister yada erkekler ne bekler sorularının cevapları kişiye göre değişim gösterse de genelde bilinen şeylerdir. Kadınların isteklerini onlar yazıp söylesin ben erkeklerinkini söyleyeyim. :) 

Erkeklerin istek ve beklentileri çok daha basittir çünkü erkek basit düşünüp basit yaşamayı sever.

( bakınız Cem Yılmaz esprileri)

http://www.youtube.com/watch?v=DyBX6yoTBvc

 

Güzel bir yemek, tertipli ve düzenli  bir ev, dışarıda mahcup ve utangaç ama evde (yatakta) çılgın bir kadınla fazlasıyla mutlu olurlar, oluruz. Ama asıl nokta bunların karşılığında kadınları mutlu etmek için kendilerinden bir şey beklenmesin de isterler. İşte iplerin koptuğu, zurnanın zırt dediği olay orada ortaya çıkmaktadır zaten.

 

Aşk  yada sevgi, evlilik yada flört yada adı her ne olursa olsun bir ilişki için, mutluluk için karşılıklı beklentilerin yerine gelmesi gerekir. Bu aynı zamanda kişinin kendi mutluluğu için de gerekli şarttır. Bir şeyler vermeden (adı fedakarlık bile olsa) karşılığını alamazsınız! Beklentiler çakıştığında, vererek de mutlu olabildiğiniz zaman, tadından yenmez bir ilişki mümkün olacaktır.


Samimi olunsa, olmayacak yada karşındakini ikna etmek  amacıyla vaatlerde bulunmanın, içinizden geleni değil de duyulmasının beklendiği sözleri söylemenin, kısaca olmadığınız gibi davranmanın her zaman hayal kırıklığı yaratacağı unutuluyor.  Köprüyü geçene kadar ayıya dayı demenin, ileride çok daha fazla sorun çıkartacağını herkes bilir halbuki. Yine de günlük yaşar bir haldeyiz nedense!

 

Boşanmaların arttığı, ilişkilerin kısa vadeli olduğu bir zaman dilimini yaşıyoruz. Artık kapris, naz çekmek gibi kavramlar hayallerde kalmak üzere. Çabuk ve boşa tüketiyoruz; hem zamanı hem hayatımızı. 



YORUMLAR

17 Nisan 2013, 16.17
Ben bir GEYŞAYIM.
Ruhum da var :)
Ne ne olmuş yani kötü bir şey mi alla alla.
İnsanlara karşı kolayca geyşa olabilirim.Bir erkeğe geyşa olabilmem için o erkeğinde bana itaat etmesi lazım.Yoksa çok ters olurum o da avucunu yalar oturur valla.
Ya Murat bu konuyla ilgili ben yazayım diye düşünüyordum ama her zaman ki gibi ne düşünsem benden önce bir yazan çıkıyor.Erken kalkan yol alır diye boşuna dememişler.Sen yazdın iyi yaptın.
Benim şahsi fikrim geyşalık iyidir iyidir.Ben mutluyum.

17 Nisan 2013, 16.26
ARKADAŞIM EVLİLİK MÜESSESESİ ÇÖKELİ ÇOK OLDU.MÜŞERREF HANIM ZATEN REKLAM EVLİLİĞİ YAPMIŞTI. İZLEYENLER VARSA SEDA SAYANIN PROGRAMINDA EVLENME TEKLİFİ VE NİŞAN YAPILMIŞTI.ADAMCAĞIZDA ÇOK ZENGİN BİR İŞ ADAMI DİYE TANITILMIŞTI. GERİSİ "GEYŞALIK FALAN " TEFERRUAT.NE DESEYDİ YANİ....))))))))
17 Nisan 2013, 16.51
:))))))
Erkekler için, "Güzel bir yemek, tertipli ve düzenli  bir ev, dışarıda mahcup ve utangaç ama evde (yatakta) çılgın bir kadınla fazlasıyla mutlu olurlar" demişsiniz Murat.
Şimdi,haydi diyelim adam(lar(ın tercihi bu, arayan bulur:) ya da aramaya devam eder de şu "dışarıda mahcup ve utangaç" kısmına takıldım ben.:))))
Neden mahcup olup utanıyor bu hanımlarya da utanmaları isteniyor? Bir yaramaz iş mi ediyorlar veya öyle potansiyelleri mi var?
Çok güldüm buna yaa.:)))))
Allah da sizi güldürsün.
"dışarıda mahcup ve utangaç" he?:))))
17 Nisan 2013, 16.55

ben geyşa istemem. şöyle doğru düzgün bi kavga bile edemedikten sonra neye yarar.

 

17 Nisan 2013, 17.11
:))) Şimdi ben de güldüm.Hemde kahkaha ile.
Ne hoş yahu her bir insandan bişeyler kapıyoruz.
Gözümden kaçmış orası Neyse ki Sat Agraha dikkatli.
Şeyyy Murat sen orda dışarda hanfendi olsun oturmasını kalkmasını bilsin  yırtık olmasın gibi şeylerimi kastettin ki.
Mebrur o kavgalar ilişkilerin başında güzeldir ve eğlencelidir.Sonra kaçmak için delik arar çiftler.
Vallaha ben erkek olsam kaprisli cadaloz kavgacı birini istemezdim.Başlarda iyide sonra çekilmez be.Bu şekilde davranarak kendini şirin gösteren kızlara da hastayım .Büyük başarı.Ben kavga edince şirin olamıyorum bunamış ya da koca karı gibi oluyorum :)))) Son 2 ay da 2 farklı erkekden bunu duyduğum için yazayım dedim.varmıdır püf noktası bunun bana da öğretsinler.
17 Nisan 2013, 17.21
Bende bazen yemek yapıp, kahvaltı hazırlıyorum o halde bende bir geyşayım :)

Ya da değilim, şuanda son 2 harfin kaldırılmasının iyi sonuçlar doğurmayacağı kanısına vardım.


"...tertipli ve düzenli  bir ev, dışarıda mahcup ve utangaç ama evde (yatakta) çılgın bir kadınla..."  Şu cümle beni de güldürdü hatta hahahah 

Evden, yemekten ve millet ne derden taviz vermiyorsun. Hemde fantezi peşindesin ;)

17 Nisan 2013, 17.29
herkes kendıne göre  Geyşa'da ...   erkekler  aç :)
17 Nisan 2013, 17.31
Ne eğlenceli blog oldu yaa.:)))

Mebrur, sen hele az ötede dur kardeş, zira uzun vadede -önümüzdeki 100 yıl kadar:Pp- senin herhangi bir şey beğeneceğine dair umut yok ki hanım beğenesin.:)))

Orkide'cim, bu arkadaşlara elini versen kolunu, kolunu versen bacağını isterler, sen en iyisi bildiğini yap; tekmelere devam...:)))

Duk, sen de bir geyşasın he?:))))))))))) Offf karnım ağrıdı, uymadı kardeş kimono sana.:)))
Çok yaşayın çoookk.:)))
17 Nisan 2013, 18.03
Geyşaların hayatlarını bilmeyenler için farklı anlamlar yüklenebilir ben bir geyşanın anıları kitabını okudum ilgilenenler duyurulur pekte keyif aldım. Haaaa hanımlar her babayiğidin harcı değil geyşa olmak söyleyeyim :)
Elinize sağlık keyifle okudum ama sanki yorumlar yazının önüne geçmiş :) yapmayın arkadaşlar :) bukadar gülmek bazen bünyeye fazla geliyor. Sat_Agraha arkadaşın takıldığı detaya ben de takıldım :) Ama yazıdan da yorumlardan da keyif aldım güzeldi güzel :)
17 Nisan 2013, 19.31
Bir Müşerref derdini eksik anlatmış bize attığı taşı çıkarmak kalmış burada:))
Adamın tek derdi ona yemek yapmam, kendisine kahvaltı hazırlamamdı çekemedim boşandım, deseydi de diyecek şey bulurduk gerçi:) İşin ne, yapsan ölür müsün:) Geyşalık değil ki bu. 
Muratti , erkekler mutlu olur demiş, daha doğrusu mutlu oluruz demiş. Neye? Kendi sözü;
Güzel bir yemek, tertipli ve düzenli  bir ev, dışarıda mahcup ve utangaç ama evde (yatakta) çılgın bir kadınla fazlasıyla mutlu olurlar, oluruz.,
Allah hiç kimseyi, hele de bir kadını mahçup etmesin dışarda:)) Başımız hep dik olsun, yemek işi kolay, tertip düzen de, boş verin bunları:))) Yok sokakta şöyle, oturma odasında böyle kısmını geçiyorum, hiç bi kadından duydunuz mu siz, evde kaplan, dışarda pısırık  bi adam olsun, diye:))
Şey, ben bir şey yaptım, daha önce de bir yazısı vardı arkadaşın neydi bi okuyayım, dedim de. Kullanıcının  günlüğüne bakarken bi özlü söz buldum hakkında kısmında Muratti'nin. Sırrı bulmuşsun, bize söylemiyorsun Muratti, çok kötüsün:))
''Herkes için keşfedilmeyi bekleyen bir hazine muhakkak vardır... mesele bulabilmekte.' diyor.

'Ne güzel bir söz. Dilerim herkes hazineyi bulsun ve çok mutlu olsun. Sevgiler ve teşekkürler yazı için...
17 Nisan 2013, 19.49
 Sözüm meclisten bayağı bir dışarda arkadaşlar....
 Yahu sen önce bir SAMURAY ol gel karşıma dikil...Onurlu , asil , korkusuz , beni her daim ıçerde dışarda , yatakta ormanda koru kolla ..Asaletinin gölgesinde serinlerken ....Geyşanda olurummm ..Hanımefendinde ...
 Gerçi ben sevmem başka kültürlerin en , en lerini..Aslında ben bu koruma kollama işinede karşıyım ya ...Offf üzerımde bir Feministlik , bir huysuzluk yıne ...Samurayım gelsede azıcık geyşalık yapsam .PPpP  ( yemek , yemek hemen pis pis sırıtmayın )
17 Nisan 2013, 20.25
erkeğe de görev düşüyor. her ne kadar erkeklerin beyinleri kadınların beyinlerinden kütle olarak ağır yaratılmış olsa da erkeklere de büyük görevler düşüyor. para kazanmayı her şey sanan bir cins olmaktan çıkarmalıyız kendimizi.evlatlarımızın yetişmesinde bire bir etkenliği olan kadınların ruh sağlığını korumak birinci ilkemiz olamıyor. italya da kadınlara şiddet uygulayanları vatandaşlıktan çıkarma yasası çıkmış. darısı ülkemizin başına. 
17 Nisan 2013, 20.43
Berrakkkk,  gülmekten öldürdünüz beni :)))).  Şimdiye kadar okuduğum en eğlenceli blog yazılarından biri...
17 Nisan 2013, 22.32
Arkadaslar,mutlu bır evlılık ıcın neden ıllede bırılerı bırseyler olmalı anlamadım.Kımse bırsey olmasın ,herkes kendısı olsun ,kendısı gıbı davransın yeter bence.Hep erkekler bırseyler beklıyorlar ,yahu erkekler kendılerını ne kadar ozel bır yerlere koyuyorlar.Ne bır adım onde ,ne bır adım arkada yan yana  olunuz efendım.Geyşa falan hıkaye,ı.ıçinızden geldıği gibi davranın.Kendinizi koruma ,kollama görevini de kimselere vermeyiniz:)Buradakı tüm bayanlar kendilerini koruyacak kadar güçlü gürünüyorlar:)Geyşalıkta ibeklenti olduğu için değil,renk olsun diye düşünüllebilinir:)
17 Nisan 2013, 23.12
Aklıma lisedeki coğrafya öğretmenim geldi. Adam sürekli hayat dersi(hayat hikayesini anlatırdı desem daha doğru adamın ders işlediğini hiç hatırlamıyorum) verirdi bize. Bir gün bu adam erkekleri dışarı çıkardı sınıfta sadece kızlar kaldık. başladı iyi bir kadın olmanın ölçülerini saymaya...hatırladığım tek şey "dışarda hanımefendi olacaksınız, evde fa...." Şimdi anlıyorum ki o da geyşalığı kastetmiş ama kıt aklıyla öyle demiş.Sonra biz çıktık erkekler girdi. Onlara ne anlattığını hiç öğrenemedik :)

Valla kim ne isterse yapsın da ben bu yemek konusunda düz mantık yürütüyorum. Misal su, elektirik tesisatçılarının hemen hemen hepsi erkektir, evde bu onarım işlerini kim yapar? Erkek. Ahçıların büyük bir yüzdesi hangi cinse aittir? Erkek. O zaman yemeği de erkek yapacak...Hem de güzel yapacak, işte o kadar! eli değmişken yemeğin pişme aşamasında altını kısıp ütü yapacak, bulaşık yıkayacak, evi toplayacak!  Ben çalışır bakarım ona. Canım sıkılırsa da geyşalık istemem, geçsin karşıma, boş zamanlarında öğrendiği wushu tekniklerini sergilesin, aralarda içeceklerimi tazelesin, meyve de getirsin. Ara sıra bana kitap okusun, öğrendiği bir müzik aletini(tercihen piyano, arp, saz) çalsın.
 
17 Nisan 2013, 23.45
Yahu ne geysasi ne samurayi oturun oturdugunuz yerde .Ay hic cekemem o kadar kiyafetiiiii saclar baslar gunun yarisi gider valla.Hele o anlamsiz cay seremonisi .Kelime etmeden cay doldur fincani cevir dur ufffs.Samuray da  lahana gibi kat kat giyinmis saclar tepeden topuz iyyk.Canim babam ya cekerdi cizikli picamasini anecigim sarmalari sarmis ohhh kebap valla .ne mutluyduk.Ha bu arada babamin dislerini goreceeediniz ki Kirac'in sari dislerine rahmet okuturdu baska bir karizmasi var yaprak sarmali dislerin yesil yesil:))))hadi hep birlikte soyleyelim ''hayaaaaaaaaaaaaaaaaat !kadere inatttttt seni sil bastannnnn yasayacagimmmmm....
18 Nisan 2013, 01.12
        Hmmmmmmmmm :) Mevzuya bak..güzelmiş Murat tebrikler :) 

        E şimdi geyşalık müessesesini ticarı bağından kurtarırsak, evli veya sevgilisi olan her kadın geyşa, eşi veya sevgilisi de onun dannasıdır. Bi defa herkes geyşalar gibi donanımlı olsa, mutsuz erkek veya kadın da kalmazdı sanki .pppppp Sevdiği erkeği veya kadını mutlu etmek kadar güzel bi şey var mı? Sıkıntı yok yani geyşa olmakta bence de :) Her kadın nerde ve hangi konuda geyşa olucanı bilmeli ! .pPp 

        Bu arada eğer geyşa kavramına  "her türlü şeye kayıtsız itaat" anlamı yüklüyosak Mebrur a tamamen katıldığımı da söyliim ben. Süreklilik arzeden hemfikirlikten sıkıcı bi şey de yoktur yani :) 
18 Nisan 2013, 01.30
Blog yanlıs Ülkeden geldi herhalde :D burası TÜRKİYE  ne geyşası  ne Japonyası  :D
Bu arada koptum yazdıklarınıza
18 Nisan 2013, 04.02
bende bir geysanin anilari adli kitabi okumustum cok begenmistim.oyle kolay is deyil haaa cok evrelerden geciyor.metini yazan arkadasda super yazmis yorumlarda harikaydi zevkle okudum .emeginize saglik...
18 Nisan 2013, 04.56
Çabuk ve boşa tüketiyoruz; hem zamanı hem hayatımızı. hani bir laf ancak bukadar güzel olur Gevşanın Anıları Misali Tebrikler paylasım içinde Teşekkürler...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın