gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

ANDROİD SORUNSALI

29 Nisan 2013, 00.19
A- A+
Uzak değil, daha bir yıl önce, yöneticilerin bilgi içerikli bloglarına düşen Android yorumları 3 iken şimdi bakıyorum sayı 1'e inmiş. Keza facebook sayfasında da durum pek farklı değil. Bu bana pek normal görünmüyor. Gamyun gibi  her renk ve sesin bulunabildiği bir ortamda bir zaman sonra "Androidci"lerin bu kadar az temsil edilmesi şaşırtıcı. "Androidci"leri diğer Gamyun alt kültürlerinden ayıran kendilerine has özellikleri olması da bu konuda daha fazla düşünmeye itiyor insanı. Bir android telefon kullanıcısı için en önemli şey bu telefonla oyun oynayıp oynayamamasıdır ve bunu, uygun  olsun olmasın her ortamda dile getirmek başlıca özellikleridir. Bunda, isteklerinin pek fazla ciddiye alınmamasının da etkisi yadsınamayacak kadar fazladır. Gamyundaki "android" sorunun tarihine baktığımızda durumu daha iyi kavrayacağız.
     

Bu telefon kullanıcılarının problemlerini dile getirme tarzları zaman içinde çok fazla değişime uğramasa da gamyunun buna yanıtı zaman içinde değişmiştir. Önceleri "olsa dükkan senin" şeklindeki yapıcı yaklaşım zamanla yerini ti'ye, alaya ve bilimum şekillerde talga geçme gibi yıkıcı yaklaşımlara bırakmıştır. Bu tutum karşısında yılmamış, ısrarla eylemlerine devam etmişlerdir; ta ki son yıllara kadar. Facebook duyuruları ve gamyun bloglarında bunu rahatlıkla görebiliriz.  Bir facebook iletisinin altındaki bu yorum son androidci yorum olmasıyla da dikkatimi cezbetmiştir. Aynen aktarıyorum
    "Esraa Esra: - cok güzel demişsiniz androit soranlara lafı güzel koymussunuz ama bız gamyuna daha cok girebilmek icin soruyoruz androiti demek ki siz daha cok girilsin istemıosunuz bır daha da asla sormam da girmem de"


Esraa iyi biri aslında, gamyuna girmem demesi de hep sevgisinden ama aynı zamanda iyi bir Androit'ci, bu arada kalmışlık kendisini bir seçim yapmaya itmiş ve sesini duyuramamanın verdiği ümitsizlikle makus kaderini kabul edip, özünü kaybetmemek için Androiti seçmiş "daha da gelmem"  demiştir. Soruyorum, daha kaç Esra aynı kaderi paylaşacak? Eğer direnişler azalırsa sanıyorum bir çoğu. Blogda onay sorunu olsada face'de direk yazabiliyorsunuz. Olmadı meydanlara çıkıp bir de o şekilde duyurun sesinizi... Hazır 1 Mayıs'da yaklaşıyor açın pankartınızı Taksim'de( gerçi hala izin çıkmamış) yazın "Androidle oyunlara girmek hakkımız!" ben de ön saflarda yerimi alıp size destek olayım. (Beni geren bir şey yok aslında  Androidim de yok ama var ya, çok üzülüyorum bu hallerine.)  Olmaz diye  bir şey yok. Olur. Bakın eşcinseller kendi tercihleri için bütün tabuları yıkıp sisteme, devletin dayatmalarına karşı durup, sonra da başlı başına bir dayatma olan evlilik müessesesine girme isteklerini meydanlarda dile getiriyorlar. Hayır yani entellektüel kesimleri de yapıyor bunu. Bunca çelişkiye rağmen hakları olanı istiyorlar, haklarıdır bir şey diyemem peki siz neden sesinizi giderek azaltıyorsunuz? Bugün siz yarın İphone... Gerçi size göre daha iyi durumdalar..Bir kaç oyun da olsa girebiliyorlar. Giremeseler de çok da umurlarında olmaz zaten, onlarınki çok farklı bir kültür, daha ziyade "masa üstü" kullanıyorlar. Yani hiçbir şey yapmasalar da kafede, barda, orda burda, masa üstüne bırakıp keyif duymak gibi bir durum onlarınki.


Şöyle bir yanlış anlamayı düzeltmek istiyorum. Ben demiyorum ki gamyun herkesi, herşeyi seferber etsin ve şak diye uygulama geliştirsin. Diyorum ki bu sesleri duysun. Gına gelse de binlerce aynı tarz sorulardan baygınlık geçirse de anlamaya çalışsın, yok saymasın. Bu yoksayma ya da zaman zaman dalga geçme eylemleri bir asimile politikası şeklinde algılanıyor. Gamyundaki android kültürü yok olmasın, Tek tip gamyun üyesi istemiyoruz.. Her yönetici blogunda, face duyurusunda en az 3 adet "-Android telefonlarla ne zaman oynayabilicez" sorusunu görmek istiyoruz. Karşılığında gamyun "-yok bizde. başka kapıya" dememeli. "-Kalmadı gelecek", " -Seneye gelir siz bir uğrayın" demeli ki "-Ben telekomun iblisliklerinden sıkıldım telepatiyle bağlanmak istiorum gamyuna " gibi marjinal sesler de çıkabilsin. Buna da cevabı "-Üzerinde çalışıyoruz gelecek bir zamanda o da olacak kısmetse" olmalı ki müşterinin ayağı alışsın. Küçük esnaf kadar olamadın Gamyun.


Derler ki "Tek bir insan hakkı ihlali vardır, kişiye farklı davranmak"

YORUMLAR

29 Nisan 2013, 13.22
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi cebine baskın yapsa, muhtemelen kullandığı telefondan dolayı, tarihi eser kaçakçısı muamelesi görecek birinin, bu kışkırtıcı blogu takdire şayan olmuş :) Esra'nın iyi bir kız olduğu konusunda hem fikiriz ve bu durum beni oldukça şaşırtıyor, çünkü seninle aynı fikirde olma düşüncesi bile benim için zul :))

Tabi alakalı alakasız her konunun, iletinin, duyurunun, blogun altına; "2 saattir konuşuyoruz, bir kere android demedik" ben diyeyim bari diyen biri çıkıyor ve bizi sağolsun sorusuz bırakmıyor. Herkese de, gerekli açıklama yapılıyor, paşalar gibi. Ama bence de yetmez, devam edilmeli. Hatta ben de bu konuda bir omuz vermek istiyorum. Çünkü bu mikserliğin yetersiz, sloganların eksik kalmış. Benim bir kaç önerim var, mesela;
- Yaşasın androidçilerin kardeşliği
- Kahrolsun, Gamyun'un fıstıkçılığı
- Gamyun'a karşı, omuz omuza
- Ciddiyetsiz cevaplar bizi yıldıramaz

Ayrıca yapılacak yürüyüşte, android işletim sistemini temsilen, kullanılan yeşil renkli, antenli robot kıyafeti içinde seni görmek istiyoruz :)
29 Nisan 2013, 13.52
yeni telefon aldım Lg hemen bi internete baglandım wifi'den sonra baktım tamam internet süper hemen bi facebook'a girdim baktım facebookta telefonum harika çok kullanışlı 2.adresim size yemin edebilirim gamyundu ama giremedim 3 gun kadar uğraştım nasıl olcak diye telefona java felan yuklemeyi düşündüm ama nafile baktımki gamyun android telefon kullanıcıları için bi sistem geliştirmemiş benimde hevesim kursagımda kalmış oldu....
29 Nisan 2013, 16.22
Benim çalışan telefonumu kapattılar bir mesaj geldi hattınız açık kalacak ama e yeter be kardeşim 15 yıldır aynı telefonu kullanıyosun süresi doldu kapatcaz dediler.Dünden beri açıyorum şebeke arayıp duruyor ama bir türlü bulamıyor:))
Ne diye telefonumu kapatıyosunuz süresi dolmuşsa size ne takır takır çalışıyordu valla.
Ben beceremiyorum dokunmatik telefonmuş oymuş buymuş kullanamıyorum kardeşim onları.Denedim bir kere baktım kendi kendine bir yerleri arıyor kafasına göre bir yerlere giriyor.Telefona dokunmaya korkar olmuştum eve gelen sucuya verdim.Almak istemedi ama ben eline zorla tutuşturup  kapıyı suratına çarptım.Sucu deyip geçmeyin takır takır ingilizce konuşuyor bana çok yardım etti onun sayesinde dünyayı kurtardık:))) Bir ara anlatırım. 
Şimdi haliyle yeni telefon alacam mecbur.Konuyla ilgisi yoktu ama napim yaralıyım yazmadan edemedim.
29 Nisan 2013, 23.33
Hayat böyLedir , Cem YILMAZ komedyen diye götürsün şöhreti , parayı gmsnn ise bu espri kabiLiyetiyLe bu yetenekLe  bizim gibi android kuLLaniciLarina cevap versin.. hayat böyLedir :)  
30 Nisan 2013, 01.03

Konu ana hatları ile benim ilgim dışında olsa da bir iki noktaya değineyim istedim:)

1 Mayıstan söz açılmışken bence gamyunda ağzı en iyi iş yapan kişilerden birisi olduğunu düşündüğüm bilgeyi geçen sene hafif bahsini açtığım ; sendika teşkilatımızın çatısı altında görmeyi cidden isterim. Hatta Kadın Kollarında aktif görev almasını da yeğlerim:) Sendikacıların tam olarak arzuladığı yapıda bir insan olduğunu düşünüyorum. Reklama girmesin diye sendikamızın adını yazmayacağım; gerçi belli oluyordur:)Ve bilgeyi içimizde görmek temennim de gayet ciddiyim.

Eşcinsellerin hakkını araması mevzusuna kafam takıldı:) Her isteyene istediği hak olarak görülemez:) Eşcinsellere evlenme hakkı verilmesine karşıyım:) Damızlık boğalarda sokaklarda hak aramaya kalkışırsa onlara hangi hakkı, ne şekilde vereceğiz. ( Damızlık boğa mecazen kullanılmıştır. )

Şaka bir yana, insanların talepleri makul ise karşılanmalıdır. Bahsi geçen konu da bana makul gibi göründü. ( Telefon yani)



30 Nisan 2013, 01.29
İlk Android tlfonu aldığımda yaptığım ilk şey gamyuna girmek oldu .Uzun çabalardan sonra  bu girişi başarsamda oyunlara girememe oynayamama başarısızlığı baki kalınca.... destek bölümünden yöneticilerden bu konuda yardım istedim .
Sonuç ; Talebim 3 yıldır beklemede.... Hal böyle olunca yeni taleptede bulunulamıyor takdir edersinizki...
Uzun lafın kısası sorunlar bir değil , iyisimi susmak...
Bu arada  resim onaylayan opumuz her kimse  başarısızlığından  ve adil olmadığından dolayı  başarısızlık plaketi takılacak üyeler tarafından. Kime dokunsam şikayetçi anlattıkça anlatıyor....
Neyse bilgecim , parmak bastığın yara kanıyor kanayacakta gibi gmsnn 'nin yorumuna bakılacak olursa 'ti' olayı hala coğrafyasına hakim :)
30 Nisan 2013, 02.30
android icin cozum bulunsa haebi ii olur...s3 ile giremiyorum.. var mi boe bise ya :((
30 Nisan 2013, 03.19
gevşek,gevrek ve gereksiz bir paylaşım 1 mayıs ile süslenince birileri çıkıp sarı sendikacılık yapar üstüne üslük homofobik söylemler gelir anlamsız paylaşımın anlamsız çıktıları oluşur.. ah wah demeyecek güzide bireyler alanlarda görüşürüz kalan güzide ve ol(a)mayanlarla yine görüşürüz amsterdam ve gs konusuruz :):):):) üzerine çok söz söylememek gerek alanlarda görüşürüz hesaplaşırız bol gazlı günler:) sarılar(anarkosuz sendikalar) size sesleniyorum hava kızıllasıyor uyanın :)heryer taksim!!heryer direniş!! heryer android diye tamamlamak 'cuk' mu olacak :)) olacak sonrası iki tane harf var anladınız siz onu:)
30 Nisan 2013, 04.00
Cok dertliyim efenim coook ..Basimi nerelere vurabilecegimi bilemedim geldim buraya vurayim dedim :pPP

Ilkin esas problemimi yazayim ..Efenim I3errak olan nickime geri dönemiyorum .. Bana nickimi niye vermiyonuz ??Gerci bu nickimide pek bi sevdim gerci bunu da kullandim yillarca ama iste hani bi kere taktimi takiyorum ..Bana nickimi geri verinnnn :))))

Ikinci problemimde su ..Android bir telefonum vardi adi Ha Ti Ce Onuda pek severdim .. Lakin Gamyuna girilmediginden gittim Iphone aldim ..Onunla tamam rahat giriliyor .. Banko , okey disinda bir oyun oynanmasada yinede en azindan arkadaslarimla rahatlikla iletisim kurabiliyorum .. Hele tam kasada para ödemeye calisirken esticigime durum raporu vermelerim cok hostu :)) Lakinnn .. Blog okunmuyo :( sizden ricam ona bi el atin sayin oplar :))

Ufff Basimi cok kötü vurmusum buz koyayimda sismesin ... Bilge bu yararli blogun icin ayrica pek bi tesekkür ederim ..
30 Nisan 2013, 08.46
Gamyun programlıyıcısı(gmssn daha önce nicki başkaydı) daha önce android'in karışık bir işletim sistemi olduğunu ve ona uygun program ÜRETEMEDİĞİNİ defalarca dile getirmişti.Bize de saygı duymak düşer :) Herkes her konuda yetenekli olacak diye birşey yok değil mi ama :)

30 Nisan 2013, 13.10
"Reklama girmesin diye sendikamızın adını yazmayacağım"

   Kafama gelen taşın sahibi Türk, sana sesleniyorum şu an. Ben de reklam yapmayı pek sevmem ama eserse yaparım Şöyle ki; Mikrozort denen, her yıl gereksiz bir şeylerle sürekli donanımsal masraf çıkaran şeyin karşısında duran bir Linux varsa ben bunun reklamını rahatlıkla yaparım. Android de Linux tabanlı açık kaynak kodlu bir mobil işletim sistemidir.Google aldıktan sonra ne halt yedi bilmiyorum ama emin ol ben de her şeyin reklamını kolay kolay yapmam.Sırf bu yüzden çok da fazla kasmam.
   Aslında onay verilmez diye düşünüyordum bu yazıya ama büyük bir ihtimalle gmsnn hazırladığı lafları koymak için yayına aldı (Sloganları ve android e destekleri  için kendisine bir apache nişanı vermek yerinde olurdu kanımca, hatta isminin önüne de pek yakışır)... Yani bence sendikanın adını yazmak için bu kadar çekinmeseydin keşke...Nazik yakıştırman-teklifin için de teşekkürler :)
Eşcinsellikle ilgili konuya girmiyorum, biliyorum ki farklı düşünüyoruz

   Sana gelince haymatlos her seferinde hatırlatıyorum ama kafan güzelken unutuyorsun, burası bir oyun sitesi, eğlenmek için burada insanlar, devrim yapmak için değil. Sana gereksiz geldiyse anlamsız paylaşımın anlamsız çıktısı olmasaydın... O gazlarla çok fazla haşır neşir olmak mı seni böyle yaptı bilemiyorum ama kasma bu kadar çok üzülüyorum bu haline... Senin sorunun ne biliyomusun, doğru şeyi yanlış yerde daha da kötüsü yanlış bir şekilde savunmak ama yanlış şeyi doğru yerde ve zamanda, doğru bir şekilde savunanlar kazanır daima bunu unutma.Ve şunu da unutma çocuğum, bir fikri saldırarak, bastırmaya çalışarak yok edemezsin, görmezden gelmen ciddiye almaman lazım.  Neyse..Blogtan soğutabileceğin başka hedefler seç bence, bende işe yaramaz :)

Blogda bir "tek yol devrim" diyenimiz eksikti o da oldu, çok şükür. Bi tek "hepimiz kardeşiz bu kavga ne diye" diyen elemanımız yok o da burda tutunamaz bence :)
30 Nisan 2013, 16.06
yakında bütün adroidler uyumlu hale getirelecekmiş
30 Nisan 2013, 17.04
Merhaba, ben; gamyunun programlayıcısı olduğum iddia edilen ve daha önce de başka nick kullandığım söylenen gmsnn :))

-Buradan sonrası tamamen ciddi-
Bazen nasıl cevap vereyim de insanları memnun edeyim bilemiyorum. Bu konu o kadar sıkıcı olmaya başladı ki, artık dalgaya vurmaya başladım. Facebook'da ki duyurularımıza, facebook'daki şikayet mesajlarımıza, emailimize aynı soru geliyor. Hepsine de sabırla tek tek cevap veriyorum. Facebook'da genel duyuru yaptım, bir kaç kez bloglarda cevap olarak yazdım. Sanırım cevaplarımın sayısı 1000'i geçmiştir. Ancak alakalı alakasız o kadar çok yere yazılıyor ki, hem konuyu dağıtıyor, hem de bambaşka bir şey tartışılırken soruluyor. E tüm mesaimizi, daha önce bin defa duyurusunu yaptığımız, cevapladığımız bu soruya tekrar tekrar cevap vererek geçiremeyiz. İsteyen araştırır ve rahatlıkla bulur.

Öncelikle biz online masaüstü board oyunları üreten ticari bir firmayız. Asıl işimiz masaüstü oyunlar üretmek, telefonlar için oyun üretmek değil. Zamanında yenilik olsun diye Türkiye'de bu konuda öncülük yapıp, ilk online oynanabilen cep telefonu oyunlarını da üreten firmayız. Uzun süre geliştirmeye de devam ettik. Ancak bu oyunları cep telefonları için üretmenin bizlere, parasal kısmını geçtim zaman anlamında ciddi bir maliyeti var. Biz de şapkamızı önümüze koyup düşünüyoruz. Bu iş için ne kadar zaman, ne kadar emek, ne kadar para harcarız. Ve bize bunun geri dönüşü ne zaman ve nasıl olur bunu hesaplıyoruz.

Akıllı telefon dediğimiz aletlerde, android, iOS ve şimdi yeni çıkan Windows8 işletim sistemleri kullanılıyor. Ancak akıllı telefonlardaki oyun alışkanlıkları bizim oyunlarımızın tamamen dışında. Şöyle ki, akıllı telefon kullananlar bilirler ki, o oyunlar anlık olarak oynanır ve çıkılır. Yani dışarı sigara içmeye çıktığınızda, trafikte sıkıştığınızda, tuvalete girdiğinizde, birini beklerken 3-5 dk vakit geçirmek için o oyunlar oynanır. Oyuna girersiniz, hemen başlarsınız, bitirir ve çıkarsınız. Ancak bizim oyunlarımızın yapısı buna müsait değil. Bir kere bizde bir oyuna başlamak bazen 5 dk'yı alıyor, yani 4 kişilik masada 4 kişinin tamamlanması. Sonra oyunlarımız tek ellik değil, çok ellik, 15-20 dk sürüyor. Dolayısıyla, akıllı telefonlardaki oyun alışkanlıklarıyla, bizim oyun yapımız çok farklı olduğu için iPhone'da denemek için yaptığımız uygulama, beklediğimiz ilgiyi görmedi. Evet Gamyun üyelerinden bazıları o uygulamayı kullanıyor ancak böyle bir uygulama yaptığınızda, hiç gamyun üyesi olmayan yeni üyelerde gelmeli ki, yaptığınızın bir değeri olsun. Ayrıca android işletim sistemi o kadar farklı ekran çözünürlüğüne sahip cihazda kullanılıyor ki, iPhone'daki gibi tek bir ekran çözünürlüğü için yapmanız da yetmiyor. Hiç yapılmasaı 30-40 farklı versiyonunun üretilmesi gerekiyor.

Böyle bir durumda da bize düşen şu. Biz bu uygulamayı yapabilir miyiz, evet yapabiliriz. Peki bize getirisi ne olacak? Sıfır, çünkü yeni üye gelme ihtimali çok çok az. İşin parasal kısmı da yok, çünkü mobil uygulamalarla ilgili gelir modelimiz yok. E en önemlisi de bunun için çok ciddi bir şekilde vakit harcayacağız. Biz ise bu vaktimizi, şu an için bize hiç bir katkısı olmayacak boş bir projeye harcamaktansa, mevcut projeler üzerinde geliştirme ve iyileştirme yapmaya harcıyoruz. Onun için de bir süre daha android ile ilgili bir geliştirme yapmayı düşünmüyoruz. İleri de belki olabilir ama kısa vadede böyle bir düşüncemiz yok.

Bir de burada yorumlarda yazılan bir kaç şeye değinmek istiyorum. Bu blogda da aynı şey olmuş. Konuyla uzaktan yakında alakası olmayan şekilde yorumlar yazılmış. Yayınlamasak sansürcü olacağız, yayınlayınca da saçma sapan bir şey oluyor. Öncelikle parvati'nin yazdığına değineyim. Resim onaylayan opların başarısızlığı ve adil olmadığından söz etmiş. Kime göre neye göre? Bir ihtimal fotoğrafı onaylanmayan başka bir arkadaşıyla konuşup belki de hiç konuşmayıp, kendi fotosu onaylanmadı diye, bir anda başarısız ve adil olmayan yönetici olmuş arkadaşlarım. Her ay 50 bin'e yakın fotoğrafı tek tek onaydan geçiren yöneticiler mi başarısız oluyor şimdi? Baktım reddedilen fotolarınıza. Farklı farklı kullandığınız nicklerde, bazen kadın bazen erkek fotoğrafı eklemişsiniz. Eklediğiniz fotoğraflar google da aratınca karşınıza çıkan ünlü manken vs fotoğrafı. Bunları onaylamamak mı şimdi adaletsiz ve başarısız oluyor? Yoksa bunları tespit edip onaylamadıkları için başarılı mı olunuyor? Bizim için bu bir başarıdır. Arada başkalarının sahte diye adlandırdığımız fotoğrafları onaylanıyor olabilir, gözden kaçıyor olabilir. Ancak bu arkadaşlarımız da robot değil insan. Arada tabi ki hata yapacaklar. Genelde sahte fotoğraf ekleyenlere ve onaylanmayınca itiraz edenlere, bir kağıda şu şu numaraları yazıp ekleyin, siz olduğunuz anlayalım o zaman onaylarız diyince, arkalarına bakmadan kaçıyorlar. Durum ortada.

Benle ilgili tiye alma, dalga geçme vs minvalindeki eleştirileri de dikkate almıyorum artık. Burası eğlence sitesi, her şeyi çok ciddiye almayalım, biraz da tebessüm edelim diye düşünüyor ve o şekilde hareket ediyorum. Salonlarda birisi, slm bir şey sorabilir miyim diyince, buyrun sorun diyorum, ne kadar resmi ve mesafelisiniz diyor. Yazılarım da, yorumlarımda, iletilerimde biraz işin içine mizah katıyorum, verilen cevap ciddiyesiz oluyor. İsteyen istediği gibi algılayabilir ama algılarınızı açık tutun biraz.

Bilge son olarak da sana bir iki kelam etmek isterim. Evet aslında bu tarz, siteyle ilgili talep istek ve şikayet blogları normalde yayınlanmıyor. Ancak sen işin içine mizah katarak, salt, talep, istek ve şikayetten çıkartmış, işi kitabına uydurmuştun, onun için yayınlandı. Ama artık bu, sansürlerler iddian artık kabak tadı vermedi mi? Her iki lafından biri, aslında sansürlerlerdi ama şaşırdım demek, kendini çok tekrar ettiğini gösteriyor. Sonra, yorumunda ismimin önüne bir yakıştırmada bulunmuşsun. Bu da senin hadsizliğin olmuş, seni de o hadsizliğinle başbaşa bırakıyorum.
30 Nisan 2013, 18.48

Öncelikle homofobik olmayan arkadaşa bir çift lafım olacak. Sana homofobik olmayan hayatında mutluluklar dilerim:) Ama oturduğun yerden birilerinin neden korkup korkmadığına karar vermek haddini aşmaktır bunu da ekleyeyim. Kızıl muhabbetine hiç girmeyeceğim ( yeri değil çünkü) ama bahsini etmeye çalıştığın o sendikaların üye sayısı bizim üye sayımızın 10 da 1 i bile değil. O sebeple bence sen az dışarı çık(sene de bir gün değil elbette ), hem hava almış olursun hem de belki üye yazarsın benimsediğin sendikaya. Ki bir sendikaya üye olup olmadığınından bile şüpheliyim. Muhtemelen değilsindir.Üye ise az daha gayret et, üye sayısı bakımından fark çok fazla. 

Bilge maksat taş atmak değil, gülümsemeye sebep olmaktı. Aksi bir durum söz konusu olmuş, maksadımı daha net belirtmek ihtiyacı hissettim. Sendika ismini de geçen seneki blogunda yazdığımı hatırlıyorum.

30 Nisan 2013, 22.58
Ben mikserim çünkü, bu yüzden seninki "hadsizlik" değil "takılma" oluyor dimi gmsnn
Niye bu blogda kimse kendi söylediklerini görmüyor? Başka sözüm yok.
30 Nisan 2013, 23.15
Gmsnn  2. yorumuna +1 keşke ilk başta böyle açıklasaydın. Bende aylar önce sana uzun uzun android uygulaması hakkında sormuştum.Sende vurdumduymaz eski kız arkadaşım gibi o uzun mesajıma 5 harf 1 kelimeden oluşan "hayır" cevabını vermiştin.Aslında kestirip atmasan 2. yorumunda bahsettiğin nedenleri öğrenmek isterdim ve bunları sorardım.
Bence bir köşe oluşturun burada soru cevap şeklinde güncel sorunları ve soruları samimiyetle nedenleriyle paylaşın.Siz bunu bir köşede değilde blogta paylaştığınız için size aynı soru defalarca soruluyor.Çünkü üye sayısına göre bloglar hemen hemen hiç okunmuyor.
Ben başta size ve diğer genel yönetici arkadaşlara soru sormadan önce sitede cevabını bulabileyim.Çünkü sorulardan size gına geldiği gibi yöneticilerin verdiği  cevaplardan da bana gına gelebiliyor.

Öneri ve akıl dolu bir yorum yaptım.Vira Bismillah
18 Ekim 2013, 22.37
Abi yeter artik bukadarmi zor  bu android yaa gamyuna android ten nezaman giricez.. yazik yaa su zamanda su basitlige bak
02 Kasım 2013, 20.33
arkadaslar appleyle anlasma var yapamazlar 
17 Kasım 2013, 02.59
Gmsnn bey.madem android için yapmak zorunda o zaman bari sohbet açık olsun.hatta ücretli falan olsun. Yeter artık yaaa
26 Kasım 2013, 13.53
olay ne yaaaa bu kadar uzatmaya ne gerek var 
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın