gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Sıkıntı

22 Nisan 2014, 02.36
A- A+
         Beyninden geçirdiğin düşünceleri dile getiremeyince yüreğine oturan bela gibidir, bazen sebebi vardır bazen de yoktur. İçin bir balon misali son haddine kadar şiş'er ve patlama noktasında olursun . Tek çaresi ise meşgul olabileceğiniz bir şeyler bulmaktır. 
    Yeteneğiniz varsa resim yapabilir, şiir yazabilir, hayal gücünüz genişse roman gibi hikayeler yazabilir, gözlemleriniz kuvvetliyse etrafınızda olan bitenlerden derlemeler yazabilirsiniz. Hiç biri yoksa gamyun da okey atarsınız : ) 
    Birine bir ceza düşünürken  acı verecek bir ceza yerine onu sıkacak mutsuz edecek bir şeyler yapılsa daha etkili olur kanımca.  Acı direnci oluşturur, ama sıkıntı insanı yavaş yavaş tüketir.
  Her an mutlu olmak istiyorum ama uzmanlara göre bu mümkün değilmiş . Ondan olamıyorum sanırım . Bir kitap da bu uzmanları ikna etmek için yazmayı düşünüyorum. 
   Uzmanların dediklerine de inanmasam mı diye düşünüyorum; baksanıza fikirleri sürekli değişiyor  1 & 2 açılı fırçadan nası hemen vazgeçip  3 açılı fırçaya destek verdiler : ))

YORUMLAR

22 Nisan 2014, 10.34

Her an mutlu olmak... Sıkıcıdır beee... Arada sırada diğer duyguları da yaşamak lazım:))

Resim yapmak, şiir yazmak, roman yazmak... Iyyyy:))) Bana göre değil. Ama gamyunda takılmak olabilir...

22 Nisan 2014, 13.02

   Haklısınız düşüncelerimizi dosdoğru söyleyebilsek ne çok can sıkıntısından kurtuluruz kimbiir  :) Sıkıntının bir bakıma farkında olmakla alakalı olduğunu düşünürüm çoğu zaman. Ne kadar çok şeyin farkındaysanız o kadar çok sıkılıyorsunuz aslında.  Bazen yapacak bir şey olmaması değil, yaşanılacak bir şey olmasıdır sıkıntı. Ofss derin mevzular bunlar. Olayları değiştiremiyorsanız bakış açınızı değiştirmeyi deneyin arada işe yarıyor :) tecrübeyle sabitledim ben :P

   Her an mutlu olunsaydı eğer değerini nasıl bilebilirdik ki? Hep aç olan birinin tokluğun ne olduğunu bilememesi gibi…

   Ha birde küçücük bir not düşeyim kendi tecrübelerimden :) kitapları dost edinin.  Kahven ve  kitabın yanındaysa huzur da geliyor yamacına…

23 Nisan 2014, 00.46
Sevgili Ben Deniz ; Bence insan beyninden geçenleri dile getirse işte asıl o zaman bela olurdu:))))))Düşününce başıma bela olacağına, içimde kalıp yüreğime olsun...Bir şekilde insanız ve bir şekilde teselli buluruz....Söylenen söz, yaydan çıkan ok gibiymiş...Mazallah olmadık yerlere saplanır maplanır..Nemelazım...Cıxxx..Yerinde dursun..Yani dilin gerisinde:)))Ceza uygulaması konusunda düşünceleriniz doğru elbette...İnsanın canını yakan ceza onu daha güçlü yapar...Kişiyi mutsuz edecek ceza en etkili ceza sistemi bencede:))Çocuklara psikologların tavsiye ettiği ceza şekli....Heran mutlu olmayı başardığınızda yazın bence kitabı ....Tabi bu mümkünse:)) Yaradanın yeryüzüne vermediği bir şeyin peşinde koşmak biraz nafile bir uğraş gibi sanki....Her halimize şükür edip sıkıntılara sabır dilemekten başka elimizden birşey gelmiyor ne yazık ki.....Küçük ama güzel bir yazı...
23 Nisan 2014, 14.11
hayat sana ,bana,bize,ona inat herşeye rağmen gülümseriz bizzzzzzzz........
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın