gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Sukutur Hikayeleri ! (1)

01 Eylül 2014, 10.21
A- A+

I .

       Akşam saatleri, farım patlak İldem yollarındayım, yol yapımından gına geldi artık, Allah verdiyle gidiyorum karanlıkta yavaş/hızlı bir takırtı koptu kırmızı bir şey uçtu havada el fenerini tutan yol işçisi bağırır “Hoop ya hop babayı ezdin” *Aha dedim içimden çarptık adamın babasına(!)* feneri  tuttuğu tarafa baktım yollara koydukları şu külahlardanmış! Baba dermiş ona! Derin bir nefes aldım!... OH dedim a sız (!) Dururmuyum orda sürdüm sucuturumu!!

 

 

II.

       Yavaş – yavaş gidiyorum yolun sağından DSİ’ye varacağım yol kalabalık, iyice kenardan gidiyorum dalgınım birazda ! Bir BMW yanımdan sıfıra sıfır geçti sol aynamın tozunu aldı resmen bir de lülü-lülü kornalamaz mı beni, ben de bastım kornaya tabi, lakin cik-cik sesini ben bile zor duydum kornamın , içimden sövüyorum yakası açılmadık küfürlerle!  Şans bu işte Karayolları kavşağında önünde ki araba sarı da durunca kaçamadı,  biraz hızlandım genç bir çocuk dövsen – dövülmez sövdüm zaten yeterince (arkasından) farkında değil yaptığı terbiyesizliğin kendine güveni süper umursamıyor beni ara sıra ara gazı verip çekiyor sabırsız , sağ ön tarafına durdum işaret ettim camı açtı ışık sarı da *Tekerin patlak anlamıyor  musun nasıl şöförsün?!* dedim hemen kapıyı açtı  indi dolaştı bu tarafa, ışık yeşile döndü,  arkasında ki arabalar onun bana çaldığı kornanın  on  mislini çalıyor arkadan! Bakıp duruyor lastiğine patlak mı diye! Patlak değil tekeri , bu meşakket bana yaptığının diyeti (!) Işık yeşil, benim önüm açık! Durur muyum orda sürdüm sucuturumu!...

 

./.

YORUMLAR

01 Eylül 2014, 22.21
Sadece İLDEM yolumu azizim... Köstebek misali delmedikleri yer kalmadı şehirde... Talas, İLDEM, Erciyes yolu, asarcık daha saymakla bitmez....DSİ yolu ise her daim kalabalıktır. Oralarda çok basma gaza azizim... Yeni terminalden önce radar koyuyorlar haberin ola...MUhtemelen de yeni sanayi girişindeki ( hani sağda benzin istasyonu var) ışıklarda vermişsiniz haddini delikanlının azizim:) Doğru mu?Bir anı da benden...Ramazan... Saat 16:00 suları.. Talasa gidiyorum... Malum yol yapımı, daha doğrusu gıcık olduğum tranvay yapımı var... Sağımda bir kamyon.. Tam solluyordumki kamyonu arkamdan korna... Önüm kapalı... KOrnaya basmaya devam.... NEyse verdim yolu.. YAnımdan geçerken el kol hareketi... Durur muyum? Düştüm peşine... Cirit atıyoruz yolda... O kaçıyor ben kovalıyorum... Makas üstüne makas...Sonunda ışıkta  yakaladım... İndim arabadan... BAktım 18 yaşlarında bir eleman... Dedim " Olum, baba parasıyla cirit atmak kolay, o kornayı..." ... Işık yandı.. Kaçtı eleman:)
02 Eylül 2014, 09.36

Sevgili TuRK_38 ; Belirttiğiniz gibi Kayseri köstebek yuvası gibi oldu o güzelim geniş - geniş caddeler modası geçmiş tren için daraltıldığı gibi  bir türlü bitirilmeyen yapım işleri canımızı sıkıyor! Halbuki ulaşımda yer üstünden değil yer altından geçirebilmekti marifet bu trenleri, avrupa yerden yukarılara beton bloklar döşeyip halletme gayretindeyken biz halen tren rayı döşüyoruz güzelim caddelerimize ! Haseki'nin hevesi de kaçtı artık rakipsiz kazanınca her seçimi, Eski Sanayi'ye getireceği deniz iptal, Hava ikmal'e yapacağı olaylar vakıflar sayesinde iptal, güzel paralara sattığı Eski Terminal yeri mahkemelik AVM ler iptal sonu nereye varacak bakalım bunların!

       Trafik sorunu çözülesi değil bizim ülkemizde Almanya'dan gelen Kardeşlerimiz bile burada canavar olup çıkıyor nasıl olsa denetim yok düşüncesiyle! Otomobili oğlumun elinden alamayınca ben de bir sukutur edindim iki senedir hız sorunum yok zaten fazla kaçmaz şükürler olsun !! Eskiden balığa falan gider kuvvetli motorlarla MZ, Yamaha gibi Kızılırmak ta suyun üstünde sürmeye  kalkardım şimdi taşıt o denli arttı ki yollarda motosikletleri fazlalık görenler yığınla !  Ama yaz günü tadına da doyum olmuyor ! Anekdotları da Sukuturların devamında!! 

      Yorumunuz için teşekkür eder esenlikler dilerim!  Yolunuz düşerse Mazaka Land'a (Harikalar Diyarı'na) varmadan yolun solunda Ünal Yoğurt - Peynir Mağazası..
02 Eylül 2014, 12.34
Evet... Yer altına alınabilecek tranvay dalgası şehrin tabanında bol su var yalanı ile üstten geçirildi ve trafik resmen felce uğradı. Eski terminalin yeri elbette mahkemeye verilecek, çünkü bahsettiğiniz gibi Eski Sanayi yi göl yapacağım, etrafına da plazalar dikeceğim dedi ve terminalin yeri yok pahasına o zaman satıldı. Alanın kim olduğunu ve bağlantılarını sanırım biliyorsunuzdur:)Ayrıca... Eski sanayiyi yıkmak da ne demek? HEr yer plazamı olacak memlekette... Orada 2000 civarı esnaf var... Şehrin ulaşımı en yakın sanayisi konumunda... Vatandaş ne ararsa rahatlıkla bulabiliyor... Orayı yıkabilmek için esnafı razı etmesi lazım... Ama edemedi... 2 toplantıya şahsen ben de katıldım... Orada dükkanımız olması vesilesiyle.... Esnaf yapılacak plazalardan istedi. O da işine gelmedi... Ayrıca oranın esnafının çoğu kayserinin yerlisi olup, eli ayağı uzun insanlar... O iş o kadar kolay değil yani:))Balığa nereye gidiyorsunuz? BEn de sık sık giderim.. En büyük hobilerimden birisidir... Baraja ve pınarbaşına çok sık gidiyorum... Karşılaşırız belkide:)))Sevgilerimle...
02 Eylül 2014, 19.37
Kayseri TV
 Sevgili izliyiciler son aldığımız bilgilere göre kayseride vatandaşlar yer altı çalışmaları nedeniyle çok mutsuz.Her yer köstebek yuvası gibi adımını atan ayağını kurtaramıyor.Her yer kazılmış durumda vatandaş tedirgin.İki vatandaş kent meydanında iş makinalarının lastiklerinde yatıyorlar üç günden beri burda yattıklarını iddia ediyorlar.
Şimdi muhabirimiz sevgili Os_Man_i' ye bağlanıyoruz
Os_Man_i; Kentte yaşam durmuş vaz
Aydıntatıcı bilgilerinden dolayı sevgili Os_Man_i' ye teşekkür ediyoruz. Şimdi kameralarımızı TuRK_38 arkadaşımıza çeviriyoruz evet türk son gelişmeler neler,
TuRK_38; ben pınarbaşında balık tutmaya gidiy
Evet sevgili TuRK hocamızada detaylı bilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz...
Abi ikinizinde affına sığınıyorum siz bi yazıda kayseri geçttimi sanki gurbette karşılaşan hemşeriler gibi sarmaş dolaş oluyosunuz ve şehrinizin sorunlarını yada güzelliklerini değerlendiriyosunuz ya inanın sizi tebessümle imrenerek 'izliyorum':))
Kayseriye hiç gitmedim ama inanın birgün gidicek olursam hiç yabancılık çekmiyeceğimi düşünüyorum:)) 
Sevgi ve saygılarımla...
02 Eylül 2014, 22.17

Sevgili O__ben; Tarafınızdan Kayseri’de muhabir ilan edilen Osmani’den haberler kent meydanında var olan iş makineleri terki diyar edeli çok oldu, yatılacak ne lastik ve mevzu edilecek ne basitlik kaldı, sayenizde lahanalar turşuyu, yorumunuz komşuyu bozdu ! Pınarbaşı’nda balıklar, anlamayan alıklar huzursuz! “Bir babadan olma, bir anneden doğma” O__sen’in yazacağı “bir şey daha var” buymuş, kendi bloguna kendi yazdığı yorumu kendisi de duymuş! Hal böyle olunca; askerlik anılarını almış yere vurmuş!

       Affınıza fazla sığınmadan yazıda Kayseri geçince sarmaş dolaş oluşuşumuz bu blogumun altında buluşuşumuz ilkti, daha önce ufak bir tartışma bile geçirmiştik Sevgili Türk’le, sizle de geçirelim a be sonra buluşuruz İstanbul’da, gelmeyin ta Kayseri’ye kıyamam size, yoksa kimseniz Arkadeş Kayseri’de işiniz ne?!

       Yine de sağ olun ilginize mersi, ahda vefasızlık olmaz bizde gelse dünyanın tersi, teşekkürler yaptığınız yoruma, emekliyim katılırım foruma ! Geçin gırgır o da lazım bünyeye, dikkat edin rast gelmesin fünyeye! Gayseri’li muhabbete beridir, bu blog da muhabbetin yeridir!  Her dem bekler Osmani sizi burda, saymazsanız Kardeşinizi hurda !

 

 

02 Eylül 2014, 23.32
o.ben emeklerine sağlık hahaha , turk38 ve osman.i sizlerede tşk ediyorum yazıalrınızdan dolayı.
03 Eylül 2014, 01.20
vatandaşları anlıyamıyorum hizmet edilsin diye oy vermişler seçmişler çalışan başkanları var yinede yaranamıyor 1 gündemi bitirecekti o 1 günde cumhureis seçilir yol değil işi bitirsin bunun  öteki yatırımları var  havuzlar var avm ler var kutu kutu penseler var dişinizi çekecekler ee oy verdin vatandaş)))) yokl çukurmuş muş
03 Eylül 2014, 09.03
Sevgili mesut_kolcu ; Güzel teşekkürleriniz ve muhabbete katılışınız karşılıksız kalır mı Kardeş biz(en)den de size teşekkür. Espri seven yüreğin dert görmesin.


Sevgili BEYAZMARTI ; Ne deyim burada siyaset yasak ben de nefret ederim siyasetten, o “çukurmuş muş” lara düşün de cant kapağınız kırılsın inşallah (!) Cumhur reis değil Haseki mevzumuz ve önceki mal varlığı ile şimdiki mal varlığını inceleyin bir zahmet, Kayseri’nin yerlilerinden korkarak nasıl tırsıdı, nasıl geri adımlar attı Eski  Sanayi, Eski Terminal projelerinde ve kaç adet garibanın bağından küp çıkardı var mı fikriniz (!) Oy verenlere saygı duyarım – duymak zorundayım, lakin eleştirimi de yaparım, herkes aynı fikirde olsaydı ne gerek vardı kırmızı ışıklara!!

    “O kutu-kutu pense” de ki pense de o diş çeken pense değil çocukken oyun da oynamamışsınız! Biraz itina lütfen, yaptım oldulara, yazdım olduları katmayın “elmayı yense”ler de ebelikten çıkmayın! Ben cevaplarım  yeter ki siz yazmaktan bıkmayın!..    

03 Eylül 2014, 14.10
Sevgili abiciğim ilk başta şunu söyleyim  bu yazdığınız yazıyı ve yorumlardan yola çıkarak yaptığım yorumu siz değilde başka bir üye yazmış olsaydı o şekil kesinlikle lahana turşusu (!) olmazdım. Size nazımın geçtiğini düşünmüştüm, sanırım yanlış düşünmüşüm bunun içinde sizden özür dilerim.

Kayseride kimsem yoksa  ve benim yazmış olduğum askerlik yazıma yaptığım yoruma hiç değinmeyeceğim, onlarada değinirsem konu çok sapıcak o yüzden yapmış olduğum o yorumu ’eşekliğime’ veriniz!

Saygılarımla.

 

03 Eylül 2014, 22.26
Selamlar...Siyasi söylemlere girmeyeceğim... Tek söyleyeceğim şudur O__ben kardeşim Kayseride her daim kapım sana açıktır bilesin. 
04 Eylül 2014, 19.18

Sevgili O__ben ; Benim de espri yaptığımı siz anlamamışsınız özür dilerim, sanmayın ki sizin gibi gö'nü güzel bir Kardeşimi üzmeyi isterim!!


Swevgili B0RNOVA; Anahtarım da, pastırna, uscuk sa size kurban olsun ! Amma söyleyin hangi toynaklıdan olsun!!  Varsın övünmek gibi olsun!
Dikkat ettim burada hep baba diyorlar o külahlara!.. 
05 Eylül 2014, 20.23

Sevgili Osmani , bir yanlışlığı düzeltmeye geldim bu kez, çünkü siz esprili bir dille yaklaşımımı anlamamışsınız, yok yok öyle değil, yanlış yorumlamışsınız. Türk'ün yorumuyla güzelleşen bloga ben de neşeyle katılmıştım sadece, siz ne yatılacak lastik ne basitlik diyerek kabaca bir dil kullanmışsınız evet. Üstelik kişi bilgilerimdeki '' Hakkımda'' kısmını inceleyerek bir anneden doğma bir babadan olma kısmında , kendinizce rumuzumu O_sen yapmışsınız, olmamış. Nokta yerine ünlem koymuyorum ama dinleyin, rumuzları değiştirmek hiç yakışık almaz, mesela size birisi Os_Fani dese olur mu?

 Okuyup bloglarımı inceleyince buraya yorum diye eklediklerinize değinmiyorum bile. Aynı atışmayı yine yanlış anlamayla Türk'e yapmış olabilirsiniz o durum başka, ilgime sağol demenize ve yaptığınız hakaretleri yada kabalığı hiçe sayarak,  ben aslında espri yapmıştım demenize  gerek yok, sevdiğim yazıya yorum yapmıştım sadece. Gereksizmiş.

 

 Özür dileyip cevap vermeseydiniz, tekrar dönmeyecektim. Bana o kaba yorumunuzda , tek bir espri gösterebilirmisiniz? Belki ekrana düz baktığınızdan olabilir, birde bana yan profilden bakın, o zaman ‘Alık’ gibi durmayabilirim ve bu yazdığınız hakaretleri,  daha net anlayabilirim dimi ? Bakın, ben sizin gibi hakaret edip kaba cümleler kurmuyorsam,  bilinki bu blog altında  sevdiğim bir insana saygısızlık yapmak istemememdendir.Unmam ve dilememki  başka bir blogta, bu tarz haharetlerle karşıma çıkmazssınız.

 Birde seni üzmek istemem demişssiniz ya, bu konuda içinizi ferah tutun siz beni üzemezsiniz.

 İstanbula yolunuz düşerse, herdaim Bayrampaşa’yada beklerim. Semtimiz erkek semti  misafir eder herkezi.

 Türk hocam, davetiniz ve inceliğiniz için çok teşekkür ederim. Kayseride birkaç arkadaşım var,  gittiklerinden beri sıcaktan çok şikayet ediyorlar :)Kısmet, inşallah birgün görşürüz. İstanbulda sizin birçok dostunuz, arkadaşınız olduğunu düşünüyorum ama bir kardeşiniz olduğunuda unutmayın. Sizinle dilerseniz kadıköyde, dilerseniz arenada bir maç izlemek isterim: )Sevgi ve saygılarımla.

 

08 Eylül 2014, 13.31

Sayın O_Ben;

Bu yanlışlığın düzelmeyeceği belli oldu zaten, işin içinde espri olunca olmuştu O_ben de / O_sen, ben özür dilemeyi erdem sayıp diledim karşılığında hodullandım/iteklendim, işiniz rast gitsin, illahi ki uyuşacağız/uzlaşacağız diye bir şey olamaz elbette, tavrı ayrı olanların yolu da ayrı olacaktır olmalıdır zaten! Bu vesileyle iadesini rica edeyim özrümün ve yolların kesişmemesini temenni edeyim!

Sizi üzmek gibi bir niyetim yoktu zaten sevindim üzülmediğinize, İstanbul'a gelirsem/geldiğimde gidecek o kadar çok yerim var ki ! HerkeZin erkek olduğu bir yere misafir olmayı istemem de zaten naif bayanlarla sohbet etmeyi size yeğlerim! Başka bir blogda da siz Ummaz ve Dilemezseniz de yazmaya değer şeyler görürsem yorum düşerim (sizin yazınız olsa bile!), kimseye de haharet yapmam endişe etmeyin; diyeceklerimi her zaman derim !! Neticede yorum eleme/denetleme merci siz değilsiniz zannederim (!) 

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın