gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

İrfan Abi -2-

27 Eylül 2014, 22.51
A- A+

Bu blog bir rakı anısı içermektedir !..



II.

 

         1990 senesinde bir motosiklet aldım, akılla işimiz olmaz, yaz günleri atlıyoruz motora İrfan abiyle içmeye, içmesi iyi oluyor da ya motosikletle dönmesi, bir de onu eve götürmesi, bu iki tekerlekli “şeytan arabasını” sürmesi çok zor sarhoşken. Yine de başarıyorum her seferinde vukuatsız götürüyorum İrfan abiyi..

 

         Demiryollarının lokaline götürdüm onu daha önce hiç gitmemiş..Sevdi… Minicik yemyeşil bir bahçesi var yoğun ağaçların gölgesine serpiştirilmiş birbirini zor gören birkaç masa akşamcılar hep orda Izgaracısı çocukluk arkadaşım Murat herkes birbirine tanıdık, birbirine  saygılı.. Izgara lagos söylüyoruz, bu balığı çok severiz ama Kayseri’de bulmak zor Murat bize torpil yapmış özel işlem itinalı yapıp getiriyor sağ olsun. Bir de bahşiş canavarı garson var, şirin mi şirin! Ne yapar eder yüklü bir bahşiş alır herkesten, İrfan abiyi ortamda yabancı gördü ya ben hitap ederken de adını öğrendi ya… Biz bir büyüğü bitirmeye yüz tuttuk son dubleleri doldurduk bardaklara, yanımıza geldi “İrfan abim var mı başka emrin, başka dileğin emret, meze getireyim mi benden olsun canın bir şey ister mi?” Hoşaflar buz tutuyor..Garson uzaklaşınca;  Bizimkini tut da bağla..” Vay Osmanım gördün mü bana İrfan abi dedi adımı biliyor, beni bir yerden tanıyor bahşiş vermesek olmaz..” Ben hesabı ödemişim, bahşiş de bırakmışım yeterince… nerdeyse  ödediğim hesap kadar bahşiş verecek tutmasam kafa iyi olunca bedava ya bu meret… Ayıkken beş kuruş harcamaz bu adam… Verdirmedim…”Yok” dedi. “Vallaha olmaz bir ufak daha içelim bari öyle gidelim..” Nasıl kıracaksın dediği dedik.. Ama dost meclisindeyiz, sarhoş olsak da fark yapmaz… Hayda bizim garson ufak yerine büyük getirir mi benim Murat’la çene çalmamdan istifade, açar doldurur mu bardakları da İrfan abi, yarısına kadar içtik benim limitim bir ufak onun ki benden de az aslında, kahretsin eve de motorla gideceğiz, kalan yarım dubleyi de fondibledim, o içemedi; içimiz yana – yana bırakacağız mı rakıyı orada, İrfan abi filozof garsona ahkam keser inatla “Bak koçum biz bu rakıyı paramızla alıyoruz, paramızla içiyoruz.. Ha o zaman neymiş efendim biz bunu parayla aldığımıza göre bu bize satıldı, biz buna satılmadık  istersek içeriz istersek böyle yarım bırakır gideriz..” Hesabı ödedi yüklü bir bahşiş.. razı oldum artık hak etti bu çocuk… Bahşişe ortak ya bizim Murat’da da  bir jest – bir jest.. Yarım kalan rakıyı aldı üstüne tükenmez kalemle İrfan abi yazdı, dolaba itinayla yerleştirdi,  iltifatlar – iltifatlar.. “Abim yarın içersiniz, size tapulu bu rakı”..

 

         Bahçeden çıktık dışarı motosiklete bineceğiz hadi sür nasıl süreceksen İstasyonun bu tarafında taksi de olmaz, taksi bulsak bile motosiklet oraya bırakılmaz. Evi aslında pek uzak değil üç kilometre ya gelir ya gelmez, bindi arkaya hiç hali yok çok sarhoş, sorumluluk kafamı toparlatıyor. Çıktık yola belimden tutuyordu vazgeçti alt taraftaki oturak demirinden tutmaya başladı giderken,  kafalar iyi, ben de iyi sarhoş olmuşum azizim kopmuşum, evinin kapısına vardım o ne İrfan abi yok, irfan abi düşmüş motordan ben farkında değilim aşağı yukarı beş yüz metreyi onsuz gitmişim döndüm telaşlı – telaşlı hızla vardım yanına inanın düştüğü gibi kalmış ayakları havada yine de istifini bozmuyor. Neşeli bu gün garson adını bildi ya…“Niye seslenmedin” diyorum.. “Nasıl olsa dönecektin anam” diyor. Bu gece de öyle bitiyor. Rakı sen nelere kadirsin….

YORUMLAR

28 Eylül 2014, 15.20
elinize sağlık güzel yazı olmuş anılar ne kadar güzel değilmi zaten bu hayat hep ayık kafayla çekilmiyor....balık ve rakı vazgecilmez ikili ..bizde bir laf vardır.....onu yazamadan gecemiyecegim ....Rakı içen adam beyaz peynire alışmıştır....kaşarla işi olmaz diye :)saygılar...
28 Eylül 2014, 18.51
çok güzel olmuş başarılarını devamını dilerim
28 Eylül 2014, 19.49
BU  YAZIYA  TEŞEKKÜR  ETMEZSEM  , ÜSTADIN KALEMİNE SAYGISIZLIK  OLUR . ÇOK  BÜYÜK  BİR  KEYİFLE OKUDUM , TAM DA  RAKI  İÇERKEN  DENK  GELDİ , GÜZEL DE GELDİ  :))   KEYFİNİZ GÜZEL , ORTAMINIZ HOŞ OLSUN , NİCE  FASILLI GECELERİNİZE .  YARASIN  İRFAN ABİME  :))  SAYGILAR . 
29 Eylül 2014, 10.10

Sevgili BLue__Su ; Anne tarafından Kayseri'liliğiniz nedeni ile Erciyes'i bilirsiniz henüz Erciyes li anılara başlamadım, paylaşmak yazmak hoşuma gidiyor yaşanmışlıkları,  öyle ya boşuna vermedim rakıya yoğu/varı!...

Siz sevgisiniz, Erciyes'te kar, yüreklerde var olan...Sevgili pyrz_; Beğenen güzel bulan yüreğinize teşekkür ederim ! 
Sevgili SENI_UNUTTUM_BILE ; Estafurullah gerçekten harika yazan arkadaşlar varken Üstad'lık bana düşmez, sadece yaşanmışlıklarımı paylaşmaktır hevesim ve tebessüm ettirmek-tebessüm etmektir klavyemde mürekkebim !

29 Eylül 2014, 15.05
elleriniz dert görmesin yazan kaleminize yüreğinize sağlık... gerçekten iyi yazıyorsunuz syn Os_Man_i... saygılar...devamını bekliyoruz merakla ))
29 Eylül 2014, 19.59
çok güzel olmuş bşarılarının devamını dilerim ellerine sağlık
30 Eylül 2014, 17.32
çok güzel  yazmıssınız anınızı,  varsa lütfen devamı rakı böyle  bir sey işte :)))
01 Ekim 2014, 08.59

Sevgili &YAŞAMSAL & ; Saygılar tabi ki benden size, yorum düşmeniz, üstelik  taktir / teşfik etmeniz büyük bir incelik ve mutluluk benim için; öyle  ya hep kötü haberlerle bunlanan yüreğimiz bazen böylesi bir şenlik ve esenlik istiyor! Devamını yazmaya/oluşturmaya çalışıyorum hatıralardan eleyip. Sevgi ile…

http://www.gamyun.net/images/trans.gif

Sevgili pyrz_; Olsun Kardeşim varsın aynı menşeli 2 nci yorum olsun, okumuş – paylaşmış olmanızın güzelliği yetiyor. Gönlünüze sağlık! Esenlikler.

http://www.gamyun.net/images/trans.gif

Sevgili 07_TUNAADA ; Kolik, alkolik, akşamcı, günlükçü, tek-tekçi olmadıktan sonra kendini bilene adam gibi içene o denli de fena bir şey değildir rakı, o muhabbette bulunup – katılabilmek adına dahi alınır bir iki yudum ! Eee yani sigaradan da kötü değil ya  (!)  Beğenen destekleyen yüreğinize teşekkür ederim ! İşiniz rast gitsin inşallah..

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın