gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Yükseklerdeyiz...

27 Kasım 2014, 16.53
A- A+
Selam gamyun okuyucuları... 
        Hepimizin ortak yanlarından bir tanesi belki bahsedeceğim konu... Kendini farklı görme üstün görme duygusu.Peki ama bizi buna iten ne. Farkımız nedir üstün gördüğümüz insandan. 4 kulağımız 6 elimiz felanmı var. Hayatı dünyayı farklı renklerlemi görüyoruz.Nedir ve nereye varabilir insanın son noktası.Geldiğimiz ve gideceğimiz yer belli iken.Kimisi makam sahibi diye burnundan kıl aldırmazken, kimisi güzelim, kimisi yakışıklıyım diye.Tamam ne ala ne güzel ama bunların ne önemi varki.Eğerki yolda yürürken seni tanıyan biri seni görünce başını çeviriyorsa yada bir yüreği kırmışsan. Ne anlamı var güzel olmanın, mevkii makam sahibi olmanın.


     Vazgeçilmezlik yada diğerinden üstün olmak kendini üstte görmek bu kadarmı gerekli ve önemli.Bu kadarmı egolarımız tavan yaptı.Tarihte bir çok örneği var bu tarz olayların ve sonuçlarının. Karun çok zengindi helak oldu, hadi dinden de bir örnek vereyim Şeytan kendini üstün gördü cennetten kovuldu.. Yaratıcımız bile kendini üstün görmezken biz kulları neden bu kadar üstün görmeye meraklıyız acaba kendimizi.Elimize ne geçiyor diyeceğim ama sanırım cevabıda belli o bitip tükenmek ve doymak bilmeyen egomuz tatmin oluyor... 
Ben öyle uzun uza kelimeler cümleler kuramıyorum yazamıyorumda şimdilik benden bu kadar diyorum ve son veriyorum bloğuma.. İlerde birgün yine içime işleyen canımı yakan bir konu olursa belki onun hakkındada yazarım. O zamana dek esen kalın sevgi ve saygıyla kalın en önemlisi egosuz kalın :)

YORUMLAR

29 Kasım 2014, 23.14
bu kişiler bencil olan insanlardır çok güzel özetlemişin
30 Kasım 2014, 20.01
     Fark  yaratanlara şapka  çıkaracak  kadar komplekssiz davranırsak , zamanla egodan da  arınmış  oluruz  kanaatindeyim ben.  -Düz -  olmakla, - düzgün-  olmanın  farkını bilenlere    şapka çıkarmak kaydıyla...
02 Haziran 2016, 13.38
Söylenecek  pek bir sey yok  :))
06 Şubat 2017, 17.01

 “Küçümseyerek insanlardan yüzçevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Zira Allah, kendini beğenmiş öğünen kimseleri asla sevmez.”
Lokman suresi 18. ayet
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın