gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

HEMŞERİM.

18 Aralık 2014, 00.53
A- A+

                                

            İnsanın bir hemşerisinin olması ne güzel, hele sen gurbette isen, ya da ailenden uzak isen, o hemşehrin sana, bir ana –baba, kardeş yada sevgili kadar yakın gelebiliyor. Hemşeriyi sevmek, bir birini tutmak her ile özgü bir şey değildir. Bu benim memleketim olan Elazığ’a has bir duygu desem de, bizim kadar değer veren iller de yok değil.

 

            Ben askerde iken de, görevli olduğum illerde de, hatta gamyunda da, hep aradım elimden geldiği kadar buldum ve hemşehrilerime ayrı bir sayfa açtım. Elimden geldiğince yardım ettim, çoğu manevi olsa da yardım yardımdır. Bende aynı karşılığı onlardan gördüm, bazen bir sıcak ev yemeği ailesinden uzakta olana o kadar kıymetli gelir ki, kıymetini anlatamazsın. Tüm hemşerilerine mi aynısını yapıyorsunuz derseniz elbette hepsine değil, yetebildiğim kadar.

 

            Burası sanal bir ortam ve arkadaşlıklarında sanal olduğu, hatta isimlerin bile bilerek değişik lanse edildiği bir yer. Ancak ne güzel bir tesadüftür ki, sevdiğim bir arkadaşımın sayesinde çek sevdiğim hemşerimle tanıştım, ortak arkadaşımız da onun hemşerim olduğunu bilmiyordu. Laf lafı açınca Elazığ’lı olduğumuz ortaya çıkınca, her şey birden daha mana kazanmaya başladı, hemen her gün buradan bir birimizin hatırını sormaya, sohbet etmeye başladık,  o benim için çok değerli bir hemşerimden öte, bir kız kardeş, bazen abla, bazen sırdaş oluyor, tabi ki bende ona aynı şekilde davranıyorum. Şimdi kırk yıllık dost, kardeş arkadaş gibiyiz. Nedense biz olduk olası hep böyleyiz, araba plakalarında 23 ü gördüğümüzde sanki bir yakınımızı görmüş kadar seviniyoruz. Bilmiyorum biz çok mu abartıyoruz ama biz hemşerimizi çok seviyoruz. Bizde erkeklere Gakgoş, bayanlara Gakgoşe deriz, anlayacağınız ben hemşerime gakgoş, o bana gakgoşe olduk, Küçükler büyükler hitap ederken eskiden gakgom (abim) diye hitap ederlerdi, aynı yaştan olanlar ise bir birine gakgo derlerdi, bayanlara ise kız kardeş manasında gakgoşem denileirdi.

 

            Ben o zamanki hitapları da, o zamanki kadir kıymet bilmeyi de hala çok seviyorum zaman zaman aramıyor da değilim. 15.12.2014

YORUMLAR

18 Aralık 2014, 13.21
bende Elazığlıyım nerde bir hemşerimi yakınımış görmüş  kadar seviniyorum 
18 Aralık 2014, 14.22
Bu yazdıklarınız sanırım herkes için geçerlidir,en azından bende sizin gibiyim. Hemşehri düşkünü :) emeğinize sağlık .
19 Aralık 2014, 01.27
aynı kanıdayım eizığ doğumluyum , ben elazığlıyım diyicek kadar seviyorum 23 ü , emeğine sağlık buğrabey  duygulandırdın .
19 Aralık 2014, 16.38
Küçük iller için geçerli yazdıklarınız , büyükşehirlerlilerde bu duygu yaşanmaz.Emeğine sağlık.
19 Aralık 2014, 18.48
Mesut Kardeş , Büyük Şehirlerde de Küçük Şehirlerde de İnsanın Bir Hemşerisi Vardır Mutlaka :) .. BüyükŞehirlinin Hemşerisi yokmu küçük şehirde :)
20 Aralık 2014, 01.26
boşuna dememişler toprak olsun isterse taştan olsun )
22 Aralık 2014, 12.46
Elazığlı değilim ama 4 yılım elazığda geçti bu yüzden Elazığlıları severim dostturlar,sıcak ,samimi insanları vardır elazığın...Bu yüzden özeldir benim için elazığ :)
25 Aralık 2014, 02.25
Sanırım Elazığ'lıların en hemşeri düşkünü olan benim babamdır:) Sevgilerimle...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın