gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

OKYANUS GİBİ.

28 Şubat 2015, 14.26
A- A+

 

                                                        

Ne sevdalar gördüm, ne yürekler tanıdım, birçoğuna da şahit oldum. Çok denize girdim, okyanus gördüm, bir kadının yüreği ve okyanus ikisi de gizemli, ikisi de sırlı. İkisini de tam olarak tanıyamazsınız, içinde neler barındırıyor bilemezsiniz. İkisi de bir birine çok benziyor. Neyi ne zaman yapacağını kestirmek o kadar zor ki. Tam anlamıyla tanıdım diyorsun, bir bakıyorsunuz ki, ani bir değişim, ani bir fırtına sizin tanıdığım dediğiniz şeyi asla tam olarak tanıyamadığınızı anlatmaya yetiyor.

 

Bir kadının kalbi ve Okyanus ikisi de aynı. Bazen o kadar sakin mi sakin, her şeyiyle güzel, içinde ve kalbinde yaşadıklarını üzmeyen, onları saklayan koruyan bir kalp ve su. Bazense ani fırtınalarla, başlayıp bittikçe büyüyen kasırgalara ulaşan, hırsını alamayıp ta tusunamiye ulaşan öfkeleriyle, önüne geleni yakıp yıkan ne varsa sürükleyip götüren, bir değil binlerce kalbi yakıp yıkan ve onları üzüntüye sevk eden bir kocaman su ve ani değişimlerle sevdiklerini üzen bir kalp. Tusunami gibi yakıp yıktıktan sonra, pişmanlıklarıyla birlikte usul usul geri çekilmeleri, bu çekilmelerindeki pişmanlıkları, ben ne yaptım dercesine üzülmeleri nedeniyle bir fındıkkabuğuna sığmaya çalışmaları nedeniyle sakinleşen, üzülen okyanus ve kalp. İkisi de ilk bakışta aynı, ikisi de yaşamamız için gerekli olan, en başta gelen varlıklar, bizlere neler yapsalar da biz her ikisine de aşığız, bir her ikisine de muhtacız.

 

Bir kadının kalbi ve okyanus, onları ayıran birinin suyla, diğerinin kan la yaşaması. Her ikisinin içinde ne kasırgalar yaşadıklarını, neler gizlediklerini, ne derinliklerde kimlerin saklı olduklarını bilmemiz imkânsız. Her ikisi de sevdiklerini derinliklerinde saklar kimselere vermek istemez. Korur kollarlar onları, bazen bir ana şefkati sarar he yanı, cömertliklerini esirgemeden ellerinde bulunan her şeyi ikram etmeleri, bazen bir sevgili manasında, güzellikleri sunmaları sevdiklerini her fırsatta esen rüzgârlar ile kulaklara fısıldamaları kadar anlamlı ve manalı birer harikulade şeyler.

 

Asla ama asla ihaneti kabullenmeyen, onca güzellikleri bir anda unutan, limitsiz hesap soran, sevdikleri olsa bile onları kıran inciten birer güzel varlık. Bir güneş sıcaklığıyla yumuşayan, kocaman su, bir demet gülle, tatlı sözle eski haline gelen kocaman bir bayan kalbi. Onların bu halini bilmek için bence onlar gibi yaşamak ve empati kurarak yaşadıklarını anlamak lazım.

 

Bir insanın olmazsa olmazıdır bu iki tutkusu

Çok sevmez miyiz, çarşaf halindeki okyanusu,

Her haliyle, her şeyiyle güzel olan kadının,

En güzel hali değil midir,  masum tatlı uykusu.

                                                           28.02.2015

YORUMLAR

28 Şubat 2015, 20.28
Harika.. Tek kelimeyle muhteşem bir yazı..
28 Şubat 2015, 22.18
Tek kelimiyle muhteşem  bir yazı   bir kadının yüreğini çok güzel anlatmışsınız . Evet bir kadın kalbi okyanusa benzer ,derinlerde sırları ve gizemleri vardır. Siz bunları çok güzel dile getirmişsiniz emeğinize yüreğinize sağlık.Çok teşekkürler.
01 Mart 2015, 06.29

Erkekler bizi neden anlayamazki ?

Siz erkekler nasıl koca bir beden içinde küçücük çocuklarsanız,biz kadınlarda aynıyız.Duygularımız yönetir bizi.Sizleri ise genelde mantığınız.Biz kadınlar üzüldüysek,kırıldıysak,mutsuz edildiysek depremlere,tsunamilere yol açarız.Bir çocuk gibi şefkatle sevilip şımartılan hiç bir kadın mutsuz olmaz,mutsuz etmez.

Hangi konumda olursa olsun kadın saygı,sevgi,şefkat ve ince ruh arar diğer insanlarda.

Ayrıca manevi yönden erkeklerden çok çok  güçlüyüz.Depremler yaratırken,tsunamiler yaratırken iyi biliriz ki;ne olursa olsun sonuç, biz yıkılmaz,dimdik ayakta kalırız.Bizi üzenleri kendimizden mahrum ederek cezalandırırız.

İşte bu kadar basit birer problemiz biz kadınlar. :))

Bu konuya değindiğiniz için çok teşekkürler Buğrabey.Ellerinize sağlık.

01 Mart 2015, 23.29
bence her ınsan bakmasını bıldınmı  güzeldır ama   ne yazıkkı hep magduru oynmak onların zayıf oldungunu gostermez bılakıs erkeklerden daha tehlıkelı varlıklardır
03 Mart 2015, 04.44
buğrabey çok güzel olmuş kalemine sağlık.gönül çelen ne güzel anlatmışsın bizi hiç te anlaşılmaz bi yönümüz yokk erkek ,kadın hepimiizn istediği tek şey sevgi,mtluluğun anahtarı bu sevilen ve sevildiğinden emin bir kadın inanın yanındakillerede sonsuz sevgi kaynağıdır .sevgiyle kalın:)

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın