gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Özgürlük & özgürlüğün kısıtlanması

24 Ocak 2016, 02.28
A- A+
Büyük şehirlerde yaşayan insanların birçoğu hayatlarında en az bir kez olsun, bir sahil kasabasında gözden ırak sessiz dingin bir yaşamı hayal etmişlerdir....Bahçe içinde tek katlı bir ev, en sadesinden eşyalar, veranda da dümdüz ahşap bir masa, çevresinde kır kahvesi sandalyeleri, sebzeleri bahçeden, meyveleri dalından toplamak gibi hayaller olmuştur...... Yeni nesli kıskanmak mı gerek yoksa üzülmek mi onu bilemiyorum......Kışın domatesin ve salatalığın olmadığı yılları hayal meyal da olsa hatırlıyor gibiyim.....Şimdilerde ise her mevsim her manavda domates ve salatalık bulmak mümkün hatta her mevsim herşeyi bulmak mümkün....Meyve sebzenin artık mevsimi de kalmadı... Örneğin kabak'ın hangi mevsimde çıktığını hatırlayan veya bilen kaç kişi vardır çevremizde...Yeni nesil zaten bilmiyordur....Bu bir özgürlük müdür yoksa özgürlüğün kısıtlanması mı onu da bilmiyorum, ama yeni neslin benim kadar lezzetli domates yiyemediğini çok iyi biliyorum.......Ben bu durumun özgürlük olmayıp daha çok özgürlüğümüzün kısıtlanması olarak kabul ediyor ve sebzeyi bahçeden meyveyi da dalından toplamak hayalimi devam ettiriyorum.....Sağlıcakla kalın.

YORUMLAR

26 Ocak 2016, 06.18
hayalinizi devam ettirmeniz çok güzel lakin bilindiği üzere hayali gerçekleştirme başarısı bu konuda harcanacak çaba ile orantılıdır. herkes için mümkün olmasa da aslında türkiye şartlarında güzelliğini anlattığınız doğallık ve sadelik dolu hayalin gerçekleşmesi imkansız bir durum değil... yeterki gönüllü üyesi olduğumuz ve çarpıklık dolu  modern !! kölelikten  sıyrılmasını bilelim. ben yaptım oldu :)siz ve sizin gibi özlem duyanların da hayallerine kavuşması  dileğiyle. 
06 Şubat 2016, 00.32
Çok güzel yorumlamışınız elinize dilinize ve yüreğinize sağlık saygılar ...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın