gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Hoktay usta...

02 Nisan 2013, 17.12
A- A+

Mutfağınız bereketli olsun diyerek başlıyorum efenim. Bizimki baya bereketli. Hizmet etmemiz için gönderilen paraları çarçur etmyip, mütevazi bir mutfak kurduk. Bakmayın dekorun çok pahalı gibi durduğuna. Tanıdık bir abimize hesaplısından yaptırdık.

Kullandığımız malzemeler her ne kadar elit görünse de, onları da bizim marketten alıyoruz. Konuklarımıza ödediğimiz ücreti nerden mi karşılıyoruz ? Be mübarekler onun da lafı edilir mi ? Bir iki şarkı söyleyip azıcık ta sallanan bir kadının ne zararı olur ?

Çok fazla amerikan filmi mi koyuyoruz ? Bundan da mı anlam çıkardınız ? Canım bizim Hollywood'umuz vardı da biz mi bilmiyoruz ? Adamlar yapmışlar işte. Hem onlar da bizim gibi inançlı insanlar. Öküz altında buzağı aramayın lütfen. Ya da arayın. Her zaman anasına gidecek değil ya bu ?

Şimdi ilk yemek tarifine başlıyoruz. Gerekli malzemeleri not edelim :

___ Bulabildiğiniz kadar hak...

___ Bolca iyi niyetli ve saf duygulu vatandaş.

___ Sos olarak kullanılacak bir miktar gözyaşı...

___ Akasyalar açarken türküsünü söyleyebilecek bir zenci çocuk...

___ Yahu o o kadar önemli değil, asıl önemli olan... diye cümleler...

___ Başka bir kadınla yakalanabilecek birine gönderilmek üzere hazır tutulan geçmiş olsun mesajları...

___ Gemi yolcuları için ''yapmasalardı'' anlamında taziye...

Malzemeler tamamsa yemeğimiz hazır sayılır. Öncelikle elinize bir dolma oyacağı alın. Vatandaşın dibi görünene kadar oyun. Aman ha altı patlamasın. Sonra kullanılamaz bir hal alır. Oyma işi bitince içine onun bunun hakkını katıp dolduruyoruz. Sakın korkmayın, yemeğin pişmesi uğruna herşey mübahtır. Amaç kesinlikle vatandaşa hizmettir.

Dolmayı fırına verirken, sevgili konuğumuz yanıbaşımda şarkısına başlıyor.

Hımm... Bir şey unutmadık inşallah... İçimden bir ses bir şey eksik diyor da...

(mirza78)

YORUMLAR

03 Nisan 2013, 00.33
Öküz altında buzağı aramayın lütfen. Ya da arayın. Her zaman anasına gidecek değil ya bu ?


Buna bayildim ... (mirza78) i okuyunca anlasildi :)))) Yorum yapmicam simdilik .. Güzel güzel :) Dolma oyacagi ne mirza ? kabak oyacagi gibi biseymi :pPp
03 Nisan 2013, 03.33
Şeyy hoktay usta hakikaten dolma oyacağı nedir ya:)))
Neyse ne önemi var ki sonuçta birileri birilerini kabak gibi oyuyor .Allah kötü kalpli ve çıkarcı insanlardan korusun bizleri.Onlara da akıl fikir versin ne diyim mirza başka ne diyim.Zırhlarınızı çıkarın oyulmayın be ahali.
Diyene bak her önüne gelen oymuş gözümü olsun yahu hayat yinede güzel:))
Mutlu kalın sağlıklı kalın hoşçakalın. 
03 Nisan 2013, 09.39
Altına eklememişsin hani, bu blog subliminal mesajlar içeriyor diye...
Aman dua edelimde anlamasınlar hoktay ustanın reyizlerinin sevenleri seni çok eleştirirler :)


03 Nisan 2013, 09.53

 Alemsin sen mirza ya :)))) İçerik güzel anlayan anladı :) anlamayanlar anlayanlardan bi zahmet meal alırlar artık :)))

Arkadaşlar dolma oyacağı kabağın dolma olmadan önce işleme tabi olduğu ek alett :)))) mirzam kısa yoldan demiş siz anlayın :) şimdi bu konuya ne yorumlar yapılır ama :) denetimi geçer mi işte o muamma :)

03 Nisan 2013, 10.47

Evet, bir şey unutmuşsun mirza, ocakta yemeği unutmuşsun. Koş bakım vatandaş yanmasın. Aslında alışıktır yanmaya, bazen ocakta unutulur yanar küle döner, bazen altında ateş söner gaz zehirlemesinden gider. Tuzu eksik oldu, baharatı eksik oldu, yağ yandı, soğan göz yaktı. Yani yapılacak çok fazla bir şey yok ne yaparsan yap tadını tutturamazsın.

Hadi afiyet olsun…  

03 Nisan 2013, 11.05
Verdiğin mesaj gerekli yerlere ulaşmıştır inşallah.
03 Nisan 2013, 16.24
Mesajlar alindi , Esticigimin de  dedigi gibi anlamayanlar bile meal aldi , tesvir ler kafalarda ..Lakin yazsan bi türlüüüü ( yayinlanmazki bosuna yazma diyor icimdeki ses ) ...Yazmasan icinde kaliyor yutkunurken bile gicik yapiyor insani .. Iste öööööyle bisey ..Fincan oyacagi gelmis , ellerinde buzlu bademler ..Yakinda dolma oyacagina sükür edecek bir kabak kivaminda :) Sus Berrak sussss .. Sustukca oyucular yetisecek ardindan :)Kafiye uymadi ama , uysada yazdimmm uymasada :p
03 Nisan 2013, 18.16
Fincan oyucusu korkusundan yarim yamalak türkcem bile sapitmis :))) Tesvir ne yaaa :))) Tefsir efenim Tefsir özür dilerim ..
03 Nisan 2013, 21.11

I3errak:) Aslında bu düşünceleri ifade etmemek için baya bir direndim. Her ne kadar ilk andan beri bu oluşuma antipati duysam da, nedense aleyhlerinde bir beyanda bulunmak istemeyip, iyi düşünme yolunu seçtim. Benim en çok eleştirdiğim nokta, iyi bir iş yapıyoruz iddiasının yanında hak gaspında bulunulması. Bunu tasvir etmek istedim. Tamam tasvir doğru:)

siyahorkidee, yani bir erkek ne anlar dolma ya da kabak oyacağından:) Yazarken aklıma o cümle geldi aman:) Berrakla seni kınıyorum bu anlamda. Dileklerin güzeldi neyse:)

Duk45, hoktay usta sevenleri yaklaşık on yıldır benle uğraşıyorlar. Tabi ben de onlarla:) Görünürde ben zarardayım. İşin içyüzünü ise Allah daha iyi bilir.

estide_geldimki, yardım ve destek için teşekkürler:)

DIGOR, haklısın o yemekte ne tad ne de tuz olur ve de olmayacak.

Birüye, gerekli yere ulaşırsa başıma gelecek var demektir. Aramızda kalsın lütfen:)

Tüm yorumlara teşekkürler.

 

 

   

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın