gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

İyi ki doğdun... Diyesim gelmiyor sana !...

27 Şubat 2015, 19.31
A- A+

İyi ki doğdun diyesim gelmiyor sana, beddualarıysa bünyem sevmiyor. Hangi yaş gününü kutlayacağım senin, hangi yıldönümüne mumlar yakacağım. Henüz iki aylık  bebeksin yüreğimde, taze – taptaze bir yüreksin benimle yaşayıp, benimle büyüyeceksin.

 

Bu gün bende ölecek, kendinde doğacaksın;

Bende ki ölüşünü kutlayamam gül tanem!

Rakı gibi bu gece içime akacaksın;

Bitişini içime sığdıramam gül tanem!

 

Bakma böyle herif gibi yazışlarıma, bedduadan – sitemden dem vuruşlarıma, en karmaşık halimde bile özlemdir duyduklarım, hiç keşkeler olmayacak derdim, keşkeleri yaşamayacağım derdim, en kararlı, en iddialı cümlelerle kararlılık sergilemeye çalışırdım sana, dimdik duruşlar sergilerdim ama şimdi nasıl saklarım ki sensizliği içimde. Keşke özlemesem seni be (!)

 

Birden özleme döner sana tüm duyduklarım,

Solar güller misali kalbine koyduklarım,

Seni yaşayamamak tek utancım, tek arım!

Sensiz seni içimde saklayamam gül tanem.

 

Çilelere idmanlıyım ben, karşılıksız sevmeler ise ihtisas alanım; bir göğ göz takıntısına yirmi beş yıl verdim, yirmi beş yıl hem göğ gözlüyle yaşadım hem gün güne öldürdüm içerimde, bakma benim göğ gözlüye nameler dizmeme, yitireli çok oldu onu hissetmiyorum artık bedenimde. Ha Mihriban’ı sorarsan onu hiç söyleme, alnındaki yazılı o levhayı indirebilsem bile, bu kez de kendimi yeterli kılamadım isteklerine. Tenimiz uyuşmuştu diyelim bir şey yok ötesinde!

 

Ağaç olsam dallarım sana doğru uzanır,

Çile olsam sevmekten sanma gönlüm usanır!

Sevgi yenildi gülüm, kahpe felek kazanır!

Hasreti kefen gibi katlayamam gül tanem.

 

Seni sen başlattın bende, senin yüzünden şair gibi görmeye başladım kendimi, ne denli beğentilere kürek salladın, ne gazlar verdin bana bilemezsin, ne dolmuşlara bindirdin, hatta otobüse (!) Sen başlayınca bende, içimde değişik tatlar oluşmaya başladı, rakı kuraklıklarına panzehirler olmaya başladın gün güne, senin için kalkan dubleyle ben oldun biteviye…

 

Kim bilir Annen sana nasıl çekti sancılar!

Bu derdi barındırmaz uyutamaz hancılar,

Başladın sevinç doldum, bittin sardı acılar,

Sensizliği kalbime saplayamam gül tanem.

 

Yaş gününde ne hediye alayım bilemem ki! 29 Şubat’da doğmuş olman dört yılda bir kutlamanı gerektirirmiş yıl dönümlerini, tarotlar öyle söylüyor ben demedim ki! Zaten yeni doğdun ya içerimde,  üç sene daha beklerim büyümeni! Doğum günümün hediyesi çizdiğin  resmi vermedin unuttum zannetme (!) Ben hediye diye kulaklarına şiiri küpe, boynuna manileri kolye yapayım sen iste, bu kez sen doldur kadehleri hadi beceriksizce, ben rakıyı buz gibi suyla, suyu bol buzla severim, sen de böylesi ıpılık içmemeli soğuk içmeyi denemelisin! Sensiz içmek de zor olacak bilmelisin!..

 

Alamadım hediye, neyi nasıl-seçeyim!?

Çağır al kollarına ben kendimden geçeyim!

Bu kez sen doldur hadi, senin ile içeyim!

Sensiz içip, halime ağlayamam gül tanem.

 

Laf doldu ama gülüm Torba henüz dolmadı, mevsim nedeniyle bu durulganlık. Zaten her şeyi rakı tadında yaşayan bana mutluluğun hepsi bir anlık. Öyleyse sen de,  ben de  rakı tadında yaşayacaksın bundan böyle  şekersiz çaylara inat bana rakı olacaksın,  seni içeceğim her rakı içtiğimde, rakı bitecek sen biteceksin, namerdim sayısını düşünürsem şişelerin, beni rakı öldürmeyecek  be Çaycı! Sen öldüreceksin! Ölmüşlüğümü öldürdün yeniden, başlamamışlığımı bitirdin, şimdi paramparça vurulmuşluğum beni sen eden.  Sensizliğimde, sevda şarkıları yarım kalacak; sana da bensizliğinde…

 

Üfürdün mü mumları geçip de karşısına!?

Çıkıp da dolaştın mı kederin çarşısına!?

Kulak ver be gül dalım, sevdamın şarkısına!

Bu şiiri umuda bağlayamam gül tanem.

 

İhtimal hesaplarına vursam da olabilirliğini vuslatımızın, senin telkinlerinle, dönüşümde ki denediğim şeyler de geri tepti maalesef! Artık ela gözle başım belada, mümkünü yok asla unutmam tabancamı helada(!).. Silah  taşımam ki zaten!.. Katliamlarını çoktan yapmış yüreğim, kaç on yüzüncü vurulmuşluğum bu sevda sunaklarında…

Bir kez doğdun bende emin ol, bir daha  doğmayacaksın..Ben yaşadıkça yaşayacaksın.Bir gün anlamaya çalıştığımız şeylerin anlamsızlığını anlayacaksın, gün de yüz kez tekrar et kendine, seni sevmediğime inanacaksın (!)

 

Osmani sana şiir, maniler  yazacaktı!

Seninle içip çaycı, seninle sızacaktı!

Sensiz geçen gününe anına kızacaktı!

Ama bu yaptığını anlayamam gül tanem(!)

 

290208 – 9.40

 

 

YORUMLAR

01 Mart 2015, 06.03
Yüreğine sağlık şair kardeşim.Kaç kez okudum arkaarkaya bilmiyorum yazını.Süper süper süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
01 Mart 2015, 11.44

Adına şiirler yazılan şanslı insana benim de bir sözüm olacak.Sev seni seveni ,yerle yeksan olsa da.Sevme seni sevmeyeni Bağdat a sultan olsa da.Harikasınız ,keyifle okudum.

 

 

 

01 Mart 2015, 14.58
Emeğinize yüreğinize sağlık tek kelimeyle gene, yine ,yeniden mükemmel olmuş...Eksik olmayın.VE yazın sürekli olarak...Bizler okuruz hemde zevkle ... SEVGİYLE KALIN...
01 Mart 2015, 20.03
çok güzel ve anlamlı yazı olmuş emeğine sağlık ellerine sağlık anneden hemşerim..:)
01 Mart 2015, 20.15
SevgiliGONULCELENN                               yarenxx                                            ve   &YAŞAMSAL & ;
Okuyan, beğenen, üşenmeyip teşfik edici, şevk verici yorumlar yazan naif yüreklerinize teşekkür; çok ötelerde/öncelerde de kalsa yaşanmışlıklar üleşmeye değer (miş) !..
Siz sevgisiniz, Kardeşliğe layık gören Gönül/daş, vefasız Çaycı'ya sev diyebilen Yaren arkadaş, hep okuyan herzaman beğenen destekleyen Yaşam/daş olarak şiir tadında sevgisiniz...                  


01 Mart 2015, 23.31
tşkler emeğinize sağlık. duygulandım.


02 Mart 2015, 06.43
Lütfen yazmaya devam edin Os_Man_i kardeşim.Yazınızı okumak zevkti.Ve şu saatte yeniden okudum. :) Doymadım şiirinize alıp sık sık okumayı düşünüyorum.Yüreğinize,kaleminize ,ellerinize sağlık olsun.Tebrik ederim yeniden.
02 Mart 2015, 09.11
Sevgili BLue__Su,  ! güℓ fiℓiz ve  GONULCELENN_ ;Güzel yüekleriniz ve güzel dilekleriniz için çokteşekkür ederim, şiir hayat tarzımdır aslında lakin Gamyun formatı gereği ancak bu kadar şiir yazabiliyorum.. (Aslında küçük bir format değişikliği ile bir şiir köşesi de oluşturulsa ne hoş olur!)Siz sevgisiniz, bu sabah uyanmışlığıma sevinç veren bir sevgi.
02 Mart 2015, 12.19

34ILkVeSoN 2.3.2015  harika bir şiir olmuş ellerinize ve yüreğinize sağlık.


02 Mart 2015, 18.05
Evetttt,şiir köşemiz olmalı burda.İlgililerden adıma ve tüm şairler ve şiir severler adına rica ediyorum.Şiirlerimizi başka sitelere değil bloğumuza gönderebilmek çok güzel olacak.
03 Mart 2015, 02.46
çok güzel olmuş emeğine sağlık..
03 Mart 2015, 12.55
kesinlikle kendinizi değerlendirip bir şiir yada deneme kitabınız yada köşeniz olsun isterm..Kim bilir Annen sana nasıl çekti sancılar!

Bu derdi barındırmaz uyutamaz hancılar,

Başladın sevinç doldum, bittin sardı acılar,

Sensizliği kalbime saplayamam gül tanem......BİR DUYGU ANCAK BU KADAR GÜZEL ifade edilebilir..bayıldım......zevkle okudum.yüreğinize sağlık..

04 Mart 2015, 00.40
Sevgili GONULCELENN_ Bu haftanın yoğunluğunu bitirdikten sonra, şiir köşesi açılması adına bir EVET blogu yazmayı düşünüyorum bakalım ne tür bir cevap gelecek Yönetimden.
Siz sevgisiniz, sevgiyi  şiir edip paylaşmayı isteyen...

Sevgili yagmurunsesi26; Okuyup yorumlayan yüreğinize teşekkürler.

Sevgili  nur ; Piyasada bulunması mümkün olmayan , bir kaç şiir ve deneme/romanım mevcuttur, lakin Üniversite yıllarında yayımlattığım o kitaplardan sonra şimdilerde şevkim kırık uğraşma adına ! Öyle ki bir çok şiirim müsvette olarak kalmış yitip gitmiştir dönmeksizin! 
Siz sevgisiniz, güzel bulan yüreğinizin güzelliğiyle... 
04 Mart 2015, 09.12

Sevgili ! کє∂єηαу & ; Benim için asıl leziz olan yorumunuzdur emin olun..

Siz sevgisiniz; sevgi bulun...
05 Mart 2015, 05.09

Çok sevindim evet bloğu yazma düşüncene kardeşim.Lütfen mutlaka yaz.Sağol

İnşallah olumlu bir cevap alırız. :)

06 Mart 2015, 15.50
Os_Man-i Yine harika  bir blog. yüreğinize sağlık. Şiir köşesi olmalı diyoruz da. Biliyoruz ki biz çok duygusal toplumuz yani her şeyi  şiir diye yazabilliyoruz ''Ben seni sevdim sen bana ihanet ettin.... ben perişanım şimdi..vs...'' gibi şiirlerle!! iç bayıltan durumlar olabilir..Bunu neye göre onaylayacak genel oplar. küfür yok siyaset yok o yok bu yok ama şiir de yok kardesim de diyemezler:) Ben bu fikri destekleyemiyorum açıkçası.:)Ama hani N'aber gizem diyor ya girişte  orada ''cevap yaz  'olabilir misal hani ':))'berbatım 'Bu gün harika'' ''Hayat çok boş'' Yaşamak güzel '' gibi:)) Bu da tabi ütopya:))
06 Mart 2015, 23.14
Sevgili gizem145311 ;  Elbette haklısınız Yöneticiler benim nazım yazılarımı sırf cümle sonları uyaklı olduğu için "düz yazı da şiir"diye vasıflandırıyorlar !  Örneklediğiniz gibi şiirde/şiir köşesinde bir statü oluşturmak zor olacaktır. Biz bu o ateşi becerebilirsek Yönetimin ellerine bırakalım, sınıflamak/sınırlamak kaygıları da görevleri gereği onlarda olsun! Ben deneyeyim de içimde uhte kalmsın yalnız bu yoğun haftanın hatta ayın çıkmasını bekleyip öyle bir blog yazmaya çalışacağım ötesine bakarız.Siz sevgisiniz,  şiir ütopyasını oluşturabilecek donanımda....

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın