gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

İrlandalı Turistten Hurdalaşmış Gibi Lanse Ettirilen Medeniyetimize Yediğimiz Sosyolojik Yumruklar

26 Ağustos 2015, 15.48
A- A+
Sen pet suları dolaba karga tulumba yığacaksın, adam gelip dolabı açıyor ve o pet sular yerlere dökülüyor. Sonra da adama bağırıp çağırıyorsun. Eline sopa alıp dövmeye kalkıyorsun. Yumruğu yeyince de bütün arastaya anons geçip İrlandalıyı linç etmeye kalkışıyorsun. Sonra ne oluyor? Adam profesyonel boksör çıkıyor. Vurduğunu indiriyor. Yanına yaklaşamayınca da adama sopalarla sandalyelerle vuruyorsun. Adamlığı, mertliği, delikanlılığı ara ki bulasın. Akşam evine gidince karının çocuklarının yüzüne bakacak bir mideye sahip olmalısın ki, bir adama 15-20 kişi saldırmayı hazmedebiliyorsun. Bu olayın geçtiği yerde olan insanların medeniyet görgüleri üzerinde yoğunlaşmak gerekiyor. Türkiye'nin genel geçer misafirperverlik anlayışına zıt olan bu barbar örneğin Türkiye'yi skandal niteliğinde reklam etmesi talihsizlik oldu. 

O adam turist olmasaydı, Anadolu'nun herhangi bir yerinden olsaydı durum değişir miydi. Uluslararası rezalet boyutu Türkiye içinden taşmamak kaydıyla adı yine ilkellik olurdu. Barbarlık o arastadaki esnafın yine ana gündemi olurdu. Genel geçer insani yaklaşımdan yoksun bu ilkel insanlar bir virüstür. Yayılıyorlar. Çocuklarına ve torunlarına barbarlığın aşılarını zerk ediyorlar. Bu insanlar hedonizmin tipik örneğidirler. Eğitilmeleri, kapatılmaları, tedavi edilmeleri gerekiyor. Çünkü, bu insanlar bir metropolde bile tek buldukları bir insana kalabalık oluşlarını bu denli rahat biçimde güç olarak kullana biliyorlarsa, tenhalarda gözlerine kestirdikleri herhangi bir masuma bu alışkanlıklarını çok rahat uygulayabilecek potansilyeldedirler. 

Toplumumuzun bu olayda İrlandalı turistin yanında olduğunu görmek bir teselli oldu. Dünya şu anda bu videoyu izliyor. Ayrıca; Türkiye'nin İrlandalı turisti haklı bulduğunu dış basından öğrenmek ise, Türkiye'de iki ayrı insan modelinin olduğunu dış dünyanın da farkına varması adına ayrı bir teselli oldu. 

Bu insanların derhal toplanıp iyileştirilmeleri, artık Türkiye'ye özgü olarak ülkemize yapışan birçok aile içi suç türünü ve toplumda işlenen fındık kabuğu niteliğindeki suçları da önleyecektir. Devletin acil önlem paketi adı altında bu sosyopatların ıslahı için gereken kampları oluşturması gerekiyor. Virüs gibi nesilden nesle yayılan bu beşinci dünya insan tipine karşı radikal önlemlerin alınmasını istemek herkesin hakkıdır. Bu mazoşistlerin torunları ile bu yazıya haklılık payı veren insanların torunlarının 100 yıl sonra da Türkiye'de beraber yaşatılmalarına göz yummak adil değil. Turist olsun olmasın  =uluslararası rezalet olması ayrı bir tartışma konusu, ama rezalet rezalettir= bir insanın tepesine 20 kişi ile saldırdığında adın ister esnaf olsun, isterse başka bir şey olsun sen terör olursun. Bu tür linç eylemlerinin hepsi terörizm davranışıdır. Böyle yaşamakta ısrar edeni önce ıslah etmeli, eski tutumlarını tekrar ettiklerinde ise derhal yurttaşlıktan çıkarılmalılar. Hadi git hangi ülkede yaşayacaksan yaşa, ama Türkiye sana göre fazladır denmeli. 
 

YORUMLAR

26 Ağustos 2015, 17.28
Ha fiili olarak 10 kişi saldırmak ha lafla 10 kişi saldırmak ne farkı var ki? 
Burada oyun salonlarında, sohbet salonlarında ya da bloglarda belki adını bilmeyip yüzünü görmediğimiz için psikolojik taaruza, laf dalaşına giriyoruz. Yeri gelince 10 kişi laf birliği yapıp bir kişiyi dışlamayı yuhalamayıda biliyoruz.
Yani bizim ya da sizlerin yaptıklanın ete kemiğe bürünmüş halini yapmışlar. Eminim bende dahil %99'umuz aynısını yapacaktı. Adam kayırması, haksızda olsa savunması bizde. 
Biz bunu şuracıkta tanımadığımız insanların yazısı altında yapıyorken, ben kimseyi eleştirecek iki yüzlülüğü kendimde bulamıyorum.
Şu olay aslında buz dağının görünen kısmı olup, altında kat kat misli sosyal yaralar ya da yanlışlar mevcuttur. Hiçbirimiz objektif ya da tarafsız değiliz.
Yani ne diyeyim bilemedim Allah bizi bildiği gibi yapsın. İnanın alsalar şu ülkenin inslarını terk decem ama kabul eden yok.

26 Ağustos 2015, 17.31
malesef toplumda çoklar,ortak özellikleri ise cahil ,görgüsüz ,çıkarcı ve genellikle müslüman olmaları
26 Ağustos 2015, 19.03
Duk45  Verdiğin 99 yüzdesiyle cimri davranmışsın. Türkiye'ye haksızlık yapmışsın. Hangi araştırma şirketlerinin istatistikleri ile bu sonuca vardın merak ediyorum. Eritre'de yaşamıyorum. Türkiye'de yaşıyorum. Bu tür olaylara her gün her şehirde de rastlamıyorum. Bu uç davranışların Türkiye'nin genel geçer kartviziti olmadığından eminim. Kendimizi aşırı kötü gösterme anlayışı ile karamsar olmak yerine, Türkiye'yi daha iyi sezgilemeyi tercih etmeliyiz. %1 olarak dışarıda tuttuğun sayıya kendimi ait hissediyorum dersem bu seni incitir mi? Kendimi biliyorum, bu tür olaylar karşısında bugüne kadar takındığım tutumumu biliyorum. Kendi gerçekliğimi gözardı ederek sana haklısın demek kendime olan saygımı yok eder. Bu yazıyı bu yüzden yazdım. Nazi vari çözüm önerilerim dışında, düşünelerek bulunabilecek daha detaylı çareleri üretmek burada herkese açık bir özgürlüktür. 
Orada sergilenen tutuma katılabileceğini düşünüyorsan onları eleştirmek senin için tabii olarak ikiyüzlülük olur, dürüstlüğüne saygı duyuyorum. Bloglarda, sohbet salonlarında, oyunlarda olan gruplaşmaları bu olayla kıyas etmek teşbih hatası olmuş. Şiddet türleri arasında olan farkları birbirlerine benzeştirmek, öznel özellikerini minimuma indirgemek bizi polemik okyanuslarında boğar. Töre cinayeti sonucu kız kardeşini öldüren bir insan ile kız kardeşine birkaç sene küs kalarak nefretine dizgin vuran insan arasında büyük farklar vardır. 
Buz dağının görünen kısmı altındaki işaret ettiğin alt nedenlere tabi ki de katılıyorum. Bu gibi saçma olayları araştırmak ve alt nedenlerinde olan aksaklıkları iyileştirmek için sosyologlar yetiştiriyoruz, toplum bilimcileri yetiştiriyoruz. Ama televizyonlarda veya okul müfredatında bu insanlara birikimlerini aktarma fırsatı tanınmıyor. Israrla talep etmek gerekiyor ki arz sunulsun. 
Ülke burası. Düzeltilirse cennet olur. Uğraşmak gerekiyor. Avrupa veya herhangi bir kıta ülkesinin bizi kendisi gibi eğitmesini hiç istemem. Benim binlerce yıllık tarihim kendime medeniyet atlatmam için yeterli referanslar ile doludur. Ama heyhat !. Bu referanslarımızın hepsi şu anda partizanlık dekorunda kör noktada kalan fil hükmündedirler. 

Tamam artichoke kılı kırk eden analizine imrendim. Sürrealizme bayrak olan bu analizini mutlaka yazmak zorunda olduğun kitabına önsöz olarak düşünebilirsin. Muhteşemlik ile fevkaladenin fevki arasındaki bu araflık türüne ilk kez şimdi tanık oluyorum. A plus plus bir iklime girdim. 
26 Ağustos 2015, 19.31
Şayet  hedefteki adam kendini   savuna masa ve  bu  linç  girişimine kurban gitse,  duyduğun  hezeyana  katılırdım..  Lakin  '' içimizdeki  İrlandalı (!) ''   dövüşmesini  bir   güzel  öğretmiş  esnaf  denilen  o   zevata  :) 
    artichoke;   bu   ara pek çok yerde  paylaşılan bu  videonun   altında  yüzlerce  yorum okudum ama , sen  gibi   alakaya  çay  dem  demleyenine  rastlamadım...  
  Son olarak  ://www.youtube.com/watch?v=OQvdxtYpqRs    Buyrun   olayın  % 100  yerli  versiyonu...  Başroldekilerin   elleri   dert   görmesin  :)

26 Ağustos 2015, 22.17
articho ne demek müslüman olmaları bende müslümanım ve bu milletin 100 de 90 ı müslüman aynı boksör ingiltere de yapmış olsa idi genellikle hristiyan diy e yorum yaparmıydın.
26 Ağustos 2015, 23.29
İRLANDALI  TURİST  YAZISINI  ÇOK BEĞENDİM.  GANYUN AİLESİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..
26 Ağustos 2015, 23.35
Hoca bilmem ne yaparsa ,cemaat daha fazlasını yapar anlamında argo atasözümüz vardır,çok  da doğrudur ..Yaşadığımız günler işte tıpkı budur...Görgüsüzlüğün, edepsizliğin,kabalığın, şiddetin,argo ve küfürün, baskının,eğitimliyi ezmenin , erk tarafından doğallaştırıldığı günlerdeyiz..Kıskanç, ve cahil, eli palalı ezik  bir grup insanın mutlu edildiği bu günlerin geçtiğini görmek inşallah sağlığımda nasip olur..
27 Ağustos 2015, 00.58

         "Yurttaşlıktan çıkarılmalılar" mııı??? Eh daha neler, desene nüfusumuz % 50 oranında azalacak, ne hoş olurdu. Esasında bu haber, haber niteliği bile taşımıyor, haber olmasının tek nedeni; dövülen elemanın boksör çıkmış olması ve mukavemet etmiş olması, bi ölçüde de yabancı olması. Yoksa şiddet bu alt tarafı(!), burası da Türkiye malum, rutinimiz bu bizim. Bizde yöneticiler vatandaş döver, kadınlara "sus kadın, kadın olarak sus!" der, madenci ölür, gidip yakınını tekmeler vs. vs. diye uzaaaaar gider. Bu kadar şaşırıp yazı konusu yapmana ben de aynı oranda şaşırdım. Ben artık bu ülke insanını sevmiyorum. Aydın kılıklıların kendilerine yontan bıdı-bıdılarını, cahilliğin türlü çeşitlisini bünyelerinde barındıran insanları, kabalığın-görgüsüzlüğün dibine vuranları, düşünme özürlü yüzeysel bakış açılarını gördükçe midem bulanıyor artık. İki-üç patak-kötek yanında hiç kalır bunların. Memleketin içine etmişler, patır patır insanlar şehit oluyor, nasıl bir körlükse "teslimiyyetin güzelliğinden" dem vuruyorlar. Sanırsın bu insanlar Kurtuluş Savaşı şehitleri, öyle ulvi bir amaçla ölmekteler. Tevekkülünüzü seveyim sizin ben!
27 Ağustos 2015, 02.06

artichoke... insanlarin yapmis oldugu hatalari.. neden genellikle  musluman olmalari diye.. bir karalama yapiyosunki...sizin dini inancinizin  yada musluman olmamazin.. sizin iyi bir insan oldugunuda  gostermesz oyle dimi....bize  Sevgi dolu  saygi dolu  Yapici  mesajlar verinki...insanlar  ornek alsin.. tskler..


27 Ağustos 2015, 07.25
Sadece merakımdan soruyorum arkadaşlar.Bizim kadar kendi milletinin insanlarını ezikleyen .Bunu nedense iyi bir şey sanan bundan hazzz alan!! Sanki her yer güllük gülistanlıkmış da kendi ülke insanı  kokuşmuş gibi yapan ve yine bunu yaparken bundan büyük hazzz!! alan başka bir ülke var mı??Bu gerçek sorudur merak ediyorum.  Bir diğer sorum yorumlar oldukça özgür bırakılmış saygı duyarım güzel bir şey.Ama''Gamyun yetkilileri '' cahil görgüsüz çıkarcı ve müslüman'' yorumunu onaylanmışsa bu özgürlük değil  inançlara saygısızlık ve hakarettir. böyle HADSİZLİK olamaz.
27 Ağustos 2015, 10.18
@xkurpiyer bu ülkenin okumuşu haksızlığa uğruyoruz diye polise, hastası bakmıyor diye doktora, millet vekili eylem için polise, doktoru ağır konuştu diye hastaya, partizan yanlış düşünüyor diye karşı partiye, öğrencisi kırık not verdi diye birleşip öğretmene, zam vermedi diye işçi patrona, sanatçısı çekti diye gazeteciye, gazetecisi vurdu diye sanatçıya, başbakanı eleştirdi diye halkına, vs vs saldırmadımı?

Ben bunların burada oldu diye biliyorum. Bu olayında arka yüzü farklı şahsın üç kişiyle saldırmaya geldiğini söylüyor sevdiğin yurdun insanı. Ki hoş gelmese bile bütün suları döküp nezaketen toplamaması bile tepkiyi hak ediyor. Esnafın ve 1.90 boyunda 115 kg ağırlığında biri arkadaşını dönecek, arkadaşın senden yardım istiyor. Gidip bakıyorsun ki tosun gibi şahıs bir oraya bir buraya saldırıyor. Nedenini sormadan olaya ortak olacağına eminim.


Ki @artichoke dediği laftan ötürü şuan aynı sosyal saldırıyı görüyor. Yüz yüze olsaydık şuan okuyan 227 kişi arasından kaçı müslümanları beğenmeyen arkadaşımıza saldırırdı?

Ama bizim bloğu yapmaz öyle şeyler. Garip bir şekilde ülkede ki iyi insanlar iyi çevreleriyle burada
27 Ağustos 2015, 12.03

saldirmak.. dil...  sevgili  duk45... bir insanin  senin  varolan bir kimligine   genel olarak  ezici bir cumle  kurarsa..elbetteki  cevabini alir....herkesin bir duygusu var...en sevmedigim sey.

yargizizca   lafi soyleyip geriye cekilmek.. gerci burasi sanal  platform....ben   bana   bisiler kazandiran  her insanin  hayrani olurum...bilmeden bilmislik yapanlarin sonu daima.. kacmak olur... bunuda iyi biliyorum...sevgiler.. Adalet  insann kalbinde yer edinirken.. simdi  sadece  dudaklardan cikan soze  bakiyor.,

27 Ağustos 2015, 13.40
İyi bir king oyuncusu GENELLİKLE zeki,görgülü,paylaşımcı irlandalıdır,müslüman değildir ve nesli tükenmektedir toplumda azdırlar.İçimizdeki İrlandalılara selam olsun :) Bu arada bu cümleden HER İrlandalı iyi bir king oyuncusudur ,HER king oyuncusu paylaşımcı bir irlandalıdır ya da HER müslüman aptaldır çıkarsamasını yapan hüloğgiller olacaktır işte onlara selam yok çay da yok herkese benden çay :) Bu olaydan çıkartmamız gereken kıssadan hisse ise şudur Eğitim şart boks daha da şart...
27 Ağustos 2015, 14.19
Ne kadar komik .Bir deli kuyuya bir taş atmış , kırk akıllı çıkaramamış.Bu olaydan esinlenipte burda siyaset yapanlar bile var.İlginçtir müslüman bir ülkede müslümanlara hakaret edende var.(Son zamanların modası gündemde kalmak için müslümanların dini inançlarına hakaret et.)Sanırsınız bu olaylardan sadece Türkiyede oluyor diger "MEDENİ" denilen ülkeler güllük gülüstanlık , burda eleştirenlere bir sorum var.Siz dört dörtlük insansınız dimi hiç hatanız yok .Yanlış olan bir şeyyleri düzeltmek için yanlışa yanlışlıkla cevap verilmez.Xkurpiyer bu olayıda tam manasıyla araştırmadan veya yarım yamalak anlatan bir medyadan ögrenipte burda blog yazman hiç dogru degil.İrlandalı dediginz kişi kuveyt asıllı irlanda vatandaşı ve Müslüman biri (Müslümanlara hakaret eden için belirttim) içki satılamayan bir yere içki sorup satmıyoruz cevabı aldıgı için sinirlenip (dolabın kapısını insan gibi açmıyor) bu şekilde davranmasını gerektirmez.Esnafın yaptıgı tabiki dogru degil ama buda turisti haklı çıkarmaz.Daha yazılacak çok şey var ama fikrinizi degiştirmiyeceği için yazmama gerek yok.Olaya tek taraflı bakmıyalım turist diye her istedigini yapıcak diye bir kaide de  yok.
27 Ağustos 2015, 15.34
       Uzun uzun yazacaktım yukarıdaki yazı ve yorum hakkında bir şeyler ama gerek kalmadı.inadına _beşiktaş arkadaşımız zaten olayı güzelce yorumlamış ve çok haklı.        Bu pc başında yorum yapan arkadaşlardan kaç tanesi olaya şahit olmuş  ben en çok onu merak ediyorum.Ayrıca dünyaya bizi rezil eden yine bizim medyamız değil mi? adam 1 90 boyunda  boksör ve vurup düşürdüğü adam ufak tefek tıfıl bişi bunu görüntülerden gördüğüm kadarıyla söyleyebiliyorum.(boksör olduğuna eminim çünkü boks sporu ile uğraşanlar direk anlayacaktır zaten) Şurada blog yazdığınız zaman lütfen bize bir şeyler kazandırsın.Ve asla ama asla bir olayı görmeden canlı şahit olmadan  sadece medyaya bakıp kafanıza göre yorum yapmayın.          Ayrıca yorumlarda "malesef toplumda çoklar,ortak özellikleri ise cahil ,görgüsüz ,çıkarcı ve genellikle müslüman olmaları" şeklindeki yorumu yayınlayan GAMYUN YÖNETİCİSİNİ KINIYORUM. müslümanlığı bu şekilde bir yorumda aşağılamaya nasıl olurda göz yumarsınız !!!!!! yorumları onaylarken Gamyun sitesi blog kurallarını öncelikle okuyun ve o şekilde ONAYLAYIN
27 Ağustos 2015, 16.25
keşke bu olay yaşanmasaydı türkler barbar lanse edilmeseydi alt tarafı 20 30 tane su degermi
27 Ağustos 2015, 17.13

      Hadsiz terbiyesizler, rezil kepazeler! Din elden gidiyor, koşun a dostlar! :) Efendim ne olmuş; bir deli kuyuya taş atmış, akıllı insanlar da gelip çıkarmış o taşı. Yaşasın! :) Dönüp dolaşıp konu, adamın içki istemiş olmasına bağlanmış, eh bu durumda; adam boksör çıkmasaymış da dövselermiş şöyle bi adamakıllı iyiymiş :) Olmamış böyle!!! Benim önceki yorum da onaylansaymış iyiymiş, bakın bu da olmamış :) Gülüyorum ağlanacak halimize, sinirlerim bozuldu ahahahha. Global çöplükten daha mı pis kokuyoruz ki biz?? Herkes nasıl pis kokuyorsa biz de o kadar pis kokuyoruz veya da şöyle diyelim; aaa vallahi yok, süferiz biz, şaaneyiz!!! :) Biz halüsinasyon görüyoruz, burası da Norveç zaten, ben de Angelina Jolie'yim :) Senin umutlu olduğun insan güruhu bu mu Xkurpiyer? :) Son olarak da yönetimi istifaya davet ediyorum .p
27 Ağustos 2015, 20.28
yorumum tepki çekmiş bi hayli ,şaşırdım desem yalan olur,ama ben erdemli müslümanları hariç tuttum yorumda hemen müslümanlığı aşağıladı moduna geçilmiş, müslümanlığı aşağılamak gibi bir niyetim yoktu ve olmazda ama nedense bu noktalardan vurulmuş
27 Ağustos 2015, 20.49
Kamboçya'da, ahilik kültürü ile esnaflık, tüccarlık,, zanaatkârlık yapılıyormuş. Keşke bizde de olsaydı. Ne güzel olurdu. Hem yerli, hem de yabancı turistlere ((((( İNSANLARA )))))  karşı daha toleranslı olunurdu. Aaaa çok estağfurullah, gafil avlandım yahu, ahilik geleneği zaten bizde ki. İyi de ben Kamboçya'ya şimdi niye sardım.
27 Ağustos 2015, 20.51
Haberde o yediği yumruk sonrası yere düşen iki dişi kırılıp muazeneyi kaybeden vatandaş için sipiker '' YEDİĞİ YUMRUK SONRASI ADETA HAYATA KÜSTÜ '' diyince koptum.
Gülme krizi geldi bir yandanda kendime '' la oğlum gülme bak başına gelir '' demektten geri durmuyom..
Allah kimsenin başına vermesin
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın