gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Narkozdan Sevinçle Uyandın mı Hiç?

14 Nisan 2016, 18.20
A- A+

                Nisan ayının on altısı yıl 2013 kötü haberi alışımın ilk günüydü, dünyam yıkılmıştı, hiç bir şey düşünemez, bir şey yapamaz olmuştum. Dünya ile ilişkimi kesmiştim, ilk aklıma gelen şey eşim ve çocuklarım olmuştu. Dünya malının hiçbir değeri kalmamıştı gözümde, doktorun yüzüme bakarak sen bağırsak kanserisin dediği andan itibaren. Aslında söylemenin de bir usulü vardır ama bu direk yüzüme bakarak değişik bir ifadeyle sanki birkaç ay ömrüm kalmış gibi bana söylemesi beni o an yıkmıştı.                
İlk ameliyatımı iki Ağustos 2013 günü oldum, ilk ameliyatımda bağırsağımın ucu üç aylığına dışarıya verilmişti, üç ay sonra bağırsağım hiçbir film çekilmeden tetkik yapılmadan dört Kasımda içeriye alınmıştı. Ancak her geçen gün karnım şişmeye başlamışı, çekilen filmlerde batın’ın(batın= bağırsakların içi) dolu olduğu anlaşılmış olması nedeniyle, kendi hatalarını örtmek için bana “ Bağırsağında yapışma var” diyerek Aralık ayının on üçün de, üçüncü ameliyatı yaptılar, her açmada otuz dikişlik yer açılıyordu. Yapılan ameliyat hiçbir işe yaramamış, tekrar beni hastaneye yatırmak suretiyle tam üç ay serum ve mama ile besleyerek bağırsağımın açılmasını beklediler. Ben bu arada gittikçe kötülemiş bayağı kilo vermiştim, Ankara’ya sevk etmesini istedik, zorlamamız neticesinde Ankara Yüksek İhtisas Hastanesine sevkimizi yaptırdık. Oradaki Prof doktor bana lütfeder gibi baktı olmayacak şeyler istedi (önceki yapılanlarla ilgili bilgi ve belge) getiremez yapamaz sanmıştı, ancak biz 1 günde hepsini temin etmemize rağmen bir film çektirmemizi istedi, o film içim randevu almak kolay değildi, ancak sağlık bakanlığında çalışan yiyenimin o an yanımda olması, o saatte filmi çektirmemi sağlamıştı. Profesörün dediklerinin hepsini yerine getirmiştik. Filme baktı ve şunu dedi. “ Sen ömür boyu torbalı olacaksın bunun başka çaresi yok” Ameliyat günü belirlendi tetkikler yapıldı, anestezi uzmanı gördü her şey hazırdı o an. Kaderin önüne geçilemiyormuş demek ki, eşimin yanında bulunan yiyenimin eşi, “Yenge benim halamın bir doktoru var dilerseniz birde ona gösterelim “demesi üzerine internetten telefon numarası bulundu ve aynı akşam saat 19.30 a randevu alınarak belirtilen adrese gittik.
             Saat 20.00 sıralarında içeri alındık ve buyurunuz dedi. Bizde konuyu anlatınca bana ömür boyu torbalı kalacaksın diyen prof un adını duyunca yerinden fırladı bana onun adını sakın demeyin dedi. Yapılan tetkiklere baktı şunu dedi “ Genç adamsın neden ömür boyu torbalı olarak kalasın ki, senin bağırsağı diken yanlış dikmiş bu düzeltilir diyerek beni Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümüne yatırdı. Çekilen PET filminde bağırsaklarımın patlayacak hale geldiğini gören doktorlar bağırsağıma acilen stent takmaya karar verdiler, stent takmak için 8 kilo dışkı boşalttılar bağırsağımdan, benimde lavaboya gittiğimde bayağı bir boşalma olmuş rahatlamıştım. Akşam vizitinde doktorlar uğradığında bana “ nasılsın” dediklerinde (sağ olun rahatladım ama göbek altında bir sızı oluştuğunu ) dediğimde sadece tebessüm etmişlerdi. Her geçen gün sızı arttı, ama bir şey ok dediler. Ben basküle çıktığımda bu arızalı sandım, eşime sordum o da onun arızalı olduğunu dedi bana. Aslında ben çok kilo kaybetmiştim eşimde anlamayayım diye o eksik tartıyor demişti. Tam 27 kilo vermiştim. O sızı ile beni taburcu ettiler, ben ne olur ne olmaz diye 2 gün yiyenimde kalayım öyle gideyim dedim, Pazar sabahı uyandığımda göbek altının portakal büyüklüğünde şiştiğini görmemiz üzerine doktor ile görüşüldü ve hemen gelmemizi söylediler. Acilen Beş Nisan 2014 yılında ameliyata alınarak tekrar torba dışarıya verildi takılan stent bağırsağı delmişti.
             Adana’na dan Ankara’ya en az 10 kere gidip geldim bu tarihe kadar her gittiğimde tetkikler stent takmalar stent çıkartmalar ve skopy filmleri çekilmeleri ila birlikte dördüncü ve beşinci ameliyatı da oldum. Mart ayının Yirmi Sekizinde tekrar yattım. Doktorum filim çekelim sorun oksa kapatalım demişti. Filim çekildi “ göreceli darlık var “ denilmişti raporunda. Bunu okuyan profesörüm seni uyutacağız bağırsağa bakacağız uygunsa kapatacağız yoksa ileri tarihte ameliyat edeceğiz demişti. Kadere bakınız ki tam iki yıl sonra Nisan ayının Beşinde tam iki yıl sonra aynı gün ben yine ameliyat massındayım. Okumadık dua kalmadı, kendimi Rabbime emanet ederek sabah 08.20 de uyutuldum, uyumadan önce kendime geldiğimde ilk işim sağ tarafıma el atmak olacak demiştim torbanın orada hala olup olmadığını kontrol edecektim. Saat 11.00 gibi kendime geldiğim de elimi attım baktım hala bir şeyler var. Bu bandaj olabilir dedim az daha aşağı elimi uzattığımda baktım devamı yok, o zaman torba yok demekti bu, o anda yarı baygınken kulağına eşimin sesi geliyordu. “Çok şükür diyordu torbayı hocam bize sürpriz yaparak içeri almış”diyordu. Ben o narkozlu halimde Beş Nisan sabahı tarifsiz bir sevinçle uyanıştım, bunu anlatmanın mümkünü yok. Birkaç dakika sonra Hocam yanıma geldi sordu, ben her şey için çok teşekkür ettim hocama ve o narkozlu halimde eşime hocamla resmimizi çeker misin dedim. Beni eski halime getiren Profesör Doktor İbrahim Ethem GEÇİM hocama minnet duygularımı sunarak Nisan ayının on üçünde taburcu oldum. Rabbim kimseye dert verip dermansız bırakmasın, derman arayan kişiler de sadece bir hocaya takılıp kalmasın. (S.G.Buğrabey) 14.04.2016

YORUMLAR

15 Nisan 2016, 10.53
çok geçmiş olsun ...zorlu günlerin ardından tekrar eski sağlığınıza kavuşmanıza çok sevindimm..Rabbim nerde şifa bekleyen hasta varsa hepsine şifa versin inşlhh..sağlıkla huzurla kalın..
15 Nisan 2016, 10.57
Çok geçmiş olsun. Yazdıklarınızı üzülerek okudum. Umarım tekrarı yaşanmaz.
15 Nisan 2016, 14.05
Geçmiş olsun Buğrabey, Allah dert verip dermanın peşinde aranırken canını yitirenlerden eylemesin kimseyi. Torba derken sanırım stomi'den bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla. Şayet oysa, gerçekten stomi denen ''askıntıdan'' kurtulmanın ne kadar hafifletici olabileceğini anlayabiliyorum. Allah tekrarını yaşatmasın ve sizleri sevdiklerinize ve sevenlerinize bağışlasın.Tekrar geçmiş olsun.
15 Nisan 2016, 14.38
 Çok geçmiş olsun    yazdıklarınız  beni çok etkiledi  bu hastalıktan  kardeşlerini yitirmiş  biri olarak  sizi çok iyi  anlıyorum     bundan sonraki yaşamınızda   sağlık huzur  mutluluk diliyorum. Yaşadıklarınızın zor günlerle  dolu bir anı olarak kalması dileğiyle,   kalın    sağlıcakla.
15 Nisan 2016, 22.34
can arkadaşım çok geçmişler olsun sağlığına kavuşmanın sevinci içindeyim allah sana hep iyilik versin
16 Nisan 2016, 01.00
çok geçmiş olsun inşallah yaşadığın kötü günleri birdaha yaşamassın buğra bey sağlığınıza kavuşmanıza çok sevindim allah bütün şifa bekliyen hastalara da acil şifalar
16 Nisan 2016, 03.32
selamın aleyküm geçmiş olsun hastalığınız crohn muydu
16 Nisan 2016, 14.39
A.selam, Hastalığım kron değildi arkadaşım, Arwen in dediği gibi, benim hastalık Rektum CA (bağırak kanseri) o nedenle bağırsağım dışarı verildi, bağırasğın dışarı verilme adı eğer bağırsak ince bağırsak ise -İliestomi, kalın bağırsak dışarı varilmiş ise - Kolostomi denilir. Bağırsağın dışarıda kalan uç kısmına ise Stoma denir. Yorum yapan arkadalşarımın hepsine içten teşekkür ediyorum. 
16 Nisan 2016, 16.26
Cok gecmis olsun bende cok yakin zamanda babami kaybettim  yazdiklarinizi okurken icim sizladi gozlerim doldu Allahim sizi esinize ve cocuklariniza bagislasin ayni acilari tekrar yasatmasin ne size nede sevdiklerinize cok zor ve aci verici bir surec hasta icinde yakinlari icinde
19 Nisan 2016, 01.03
Çok geçmiş olsun.Bundan sonraki günlerinizi sevdiklerinizle çok sağlıklı olarak geçirmeniz dileklerimle mücadelenizde azimli ve başarılı olduğunuz için candan kutlarım.Allah tüm hastalara şifa versin.AMİn
19 Nisan 2016, 11.14
selam
Cok gecmis olsun, 1 doktora inanamak lazim diyorum bende onu gibi bir sey yasadim.
sizin kadar sansli degildi rahmetli annem.
ALLAH size hayirli sifalar versin seni ailene bagislasin.
saglikli günler dilerin-
20 Nisan 2016, 15.26
Çok geçmiş olsun Allah bir daha o günleri yaşatmasın.
21 Nisan 2016, 21.16
Çok gecmiş olsun dilerim o günler geride kalır hayata olan sevgininiz yaşama olan bağlılığınız sizi daha güçlü kılmış rabbim sizi önce eşinize çocuklarınıza sevdiklerinize bağışlasın dualarımız siz ve sizin gibi hayata sıkı sıkı tutunan tüm hastalarımıza  şifalar diliyorum..
22 Nisan 2016, 02.27
Çok geçmiş olsun Allah tüm hastalara şifa versin.
23 Nisan 2016, 14.08
Geçmiş olsun...
24 Nisan 2016, 16.01
dilerim bununla gelmiş geçmiş olsun Bugrabey. eşiniz ve sizin gibi bizde aynı duyguları yaşadık onun için sizi çok iyi anlıyorum ,bizde 1. senemizi doldurduk yarından itibaren büyük kontrollerimize başlanacak kolonoskopi kan tahlilleri tomografi vs vs elim yüreğimde ama önce allaha sonrada doktorumuza güveniyoruz.rabbim nerde varsa tüm hastalara acil şifalar versin inşaallah .size ve ailenize sağlıklı huzurlu mutlu bir yaşam diliyorum .
25 Nisan 2016, 03.51
büyük geçmiş olsun rabbim bir daha göstermesin maalesef  bir ay önce bende  acilen sancılanıp bölgemizin acil servisine baş  vurdum inanılmaz sancılarım vardı sanki birisi sürekli bana bıcak batırıp cıkartıyordu  tomografiler flimler tahliller sonucu sadece idrar yollarında enfeksiyon diyordu ama bu enfeksiyona benzemiyordu  artık acılara dayanamayınca morfinle dindirdiler ben o sırada izmirde olan cocuklarımı aradım ben ölüyorum oğlum dedim çocuklar hemen yola cıkıp beni almaya geldiler acilen izmire ege ünüversitesine getirdiler bölgemizin hastanesinden ayrılırken hekim hala bir şey yok diyordu  ben artık sürekli kusmaya başlamıştım ve kendimi zaman zaman kaybediyordum egede hemen yoğun bakıma almışlar ve acilen tomoğrafi cekilmiş  akabinde ameliayata meğer mide çıkışı kalın bağırsağım  düğümlenmiş ve ince bağırsaklarım karın duvarına yapışmış zor bir operasyon geçirdim şimdi 24 gün oldu eğer bizim bölgemizin cerrahına kalsaydı bir şey yoktu egedeki hocalar iki saat daha geç kalınsaydı annenizi kaybederdik demişler  insan hayatını bu kadar ucuz işte yanlış hekim insanı ölüme bile götürür şimdi iyileşip elimdeki raporla bir şey yok diyen doktorun karşısına çıkıcam iyileşir iyileşmez sözde bölgemizin en iyi cerrahıydı  .onun için tek doktora asla güvenmeyeceksin   rabbim nerede varsa şifalar versin  dermansız dertler vermesin  sizede sevdiklerinizle beraber nice  sağlıklı günler dilerim nefes almak ve hayatta olmak çok güzel selam ve dua ile kalın
08 Mayıs 2016, 01.23
cok gecmiş olsun  bugra by RABBİM bir daha göstermesin
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın