gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Dipte Gezenlerin Bazıları Çok Yukarıları Da Kontrolde Tutanlardır :)

23 Mayıs 2016, 22.29
A- A+

Filmlerdeki cesur dürüst zafere ulaşan kötü insanları yenen o kahramanlar ile, acaba gerçekten kahraman olabilir miyim diyerek onların gerçek hayattaki işlerliklerini deneyen, hüsrana uğrayanlara hepimiz şahidiz. Bu doğrultuda yedinci sanat olarak isimlendirilen sinema, sanat adı altında insanlara yalan söylüyor değil mi sayın okur :) Aslında yalan işitmeye ihtiyacımız var ki haliyle sektörün bize bu talep arz döngüsünü sunması kaçınılmaz oluyor.  

Filme diziye vakit ayırayamayan ve çook azınlıktaki baş tacımız aklımızın önünde ışık olan entelektüellerimiz hariç, gerçek hayattan 130 dakikalığına bile olsa kopmak bana ve herkese nefes aldırıyor bu kesindir :) Dünyanın her tarafında hiçbir şeyin yolunda gitmediği problemlerin beyaz perdede hallolduğunu görmek hepimize iyi geliyor bunu niye inkar edeceğiz ki :) Filmdeki o malum sahnede coşturucu orkestra eşliğinde kötülerin ipliğini pazara çıkaran kahramanımızı görüp oh canıma değsin iyiler kazandı dünya varmış deyip moralimizi yüksek tutuyoruz değil mi :):)

Sayın okur, film-dizi sektörünü ve medyayı elinde tutanlar, (bu kervana biraz zorlama ile de olsa tiyatro da eklenebilir) gerçek hayattaki yetersizliklerimizden ötürü unutmak istediğimiz kıyılmış vicdanımızla barışmamız için bize iki seçenek sunuyorlar. Ya bizim senaryolarımız ile avunursun sana verdiğimiz afyonla gününü geçirirsin, ya da bizi reddedersin gerçek hayatta maruz kaldığın edilgenlik kaosunda karamsarlık deryanda debelenip durursun diyorlar :):) Seyircilik, istisnalar hariç her insana her daim edilgenliği daha kolay benimsetmiştir. Bu yüzden dünyanın kurtarıldığı filmlerden zaman-zaman soğuduğum oluyor. İyinin kötünün belli olmadığı, kötü eylemlerle herkesin haklılık mücadelesi verdiği senaryolar daha fazla yazılmaya başlandı. Dünya Game Of Thrones ile çalkalanırken ben o arada cesurların zaferlerini işleyen filmlerle nasıl meşgul olmuşum hayret ettim :):) Bu diziyi ta 5 sezon sonra fark ettim :) Bu nasıl bir diziymiş, işte aradığım can simidi buymuş dedim :) 1 haftada 5 sezonun hepsini seyrettim :)

Dizide o kadar çok kötü ve iyiliğe erişmek için kötülük yapmak zorunda olan o kadar çok flu karakter var ki :) Mutfaktan çağrılıyorum şimdilik ara :) Tamam geldim :) Dizi senaristleri, o zamanda yaşayan insanları savaşmaya hazır askerler olarak seyirciye tanıtıyor. Şimdinin adalet ve demokrasi eksenli çekilen filmlerinde hak ve özgürlüklerine sıkı sıkıya bağlı insanların gösterilip seyirciye yalan söylendiği bir senaryoya Game Of Thrones'da rastlayamazsınız:):) Şimdiki zamanımızın daha ilkel bir gösterimini sunuyor :) 7 krallık var, lordları var ve o lordların sağlık ve afiyette yaşamaları için uğurlarına savaşmak için doğup büyütülen köleler var. Konusu basit aslında: İhtiras tutkusu :) Olayı basite indiren böyle bir senaryo ile zamanımızın gerçekleriyle yüzleşmek bana ilk başta hiç hoş gelmese de sonra-sonra kabulleniliyor :) İyimserleri de unutmamışlar, aralara ned stark ve jon snow karakterlerini serpiştirip günümüzün dizi-sinema popülizmine de göz kırpmışlar :)

Denizden babam çıksa yerim'in yerine, sinemadan frankenstein çıksa kucaklarım sloganını siz sayın okurlar ile kavuşturmuşsam inanın bu istemeden oldu :) Sayın okur, yazının başlığı ile yazı içeriği arasında hiçbir bağ yoktur. Sadece eklediğim fotoğrafa has bir başlık atmayı seçtim :) Görüşmek üzere ▄

YORUMLAR

24 Mayıs 2016, 19.29
Hakikaten yazının başlığına bakıp tamamına tıkladığımda derin ağır bir psikolojık çözümleme içeren bir yazı beklerken farklı bir lana sürüklediğimi görünce şaşırdım : )) Kandılrıldık hem de yazar tarafından. ))
Yazının 2. paragrafını okurkende aklıma gelen ilk ilm V for Vandetta oldu : )
Ve bir dipnon  Yazıyı tamda Game of dizisinin son bölümünü açmışken okudum . ))
25 Mayıs 2016, 19.07
Bize sunulan görsel bombardımanlara kendimce hiç mi çözümleme getiremedim aşk olsun size:):) Hakkımı yemişsiniz alacağınız olsun :) Evet tamam istem dışı başlıkta biraz üç kağıda kaçtım n'apim :)
V for Vandetta, senaryo kurgu ve oyunculuğun güzel işlendiği iyi bir film olarak herkesin başucu filmi olması gereken bir yapım. Seçenlerin seçilenlerce korkutuldukları günümüz dünyası insanına ümit vaat etmesi inkar edilemez. 
Game of'da favoriniz kim :) Benim ki safir kraliçesi, ama şimdilik sansa stark'ın muhafızı olan:) brienne tarth :):)
25 Mayıs 2016, 20.32
Kuğ__ nette bunu buldum süper yapmışlar :):)

http://forum.gameofthronestr.com/konu-jon-snow-u-sevin-ama-yemege-cagirmayin.html
27 Mayıs 2016, 18.10
Aha haha Çok Alemsiniz .KEyifle izledim : )))) Ah ne olacak bu Snow un pesimist hali : ))
Game ofda bir favorim var mı .hımm ... tyrion lannister oldukça ilginç bir karakter bence. Tabi gümüş saçlı hatunuda es geçmek hksızlık olurdu . ))
29 Mayıs 2016, 15.25
Evet evet tyrion lannister acayip bir paradoks :):) Şimdi bir sözünü hatırladım. Kendisine bu kadar çok şeyi nereden biliyorsun diye sorduklarında, ''ben içerim ve bilirim, benim olayım budur'' demişti :):) Ne zaman başı derde girse ne yapıp edip kapağı bir yerlere atıyor:):) Linkteki videoyu şimdi tekrardan bir daha izleyeceğim :):)
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın