gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Günlük defterimin anlamı

24 Haziran 2016, 09.43
A- A+

Küçükken günlük yazanlar, ne kadar önemli ve unutulmaması gereken bir dosttu bizim için.Hem insan birçok kişiye söyleyemediği birçok şeyi yazardığı en iyi dostuymuş gibi. Ama bir yandan birgün onun birileri tarafından okunacağını bilmesine rağmen gizli kalacakmış gibi döküyordum içimi. Belkide aslında onların yüzüne söyleyememenin mesaj atma gibi bir yöntemiydi bu benim için.İnsanın küçük yaşta bile kendini yansıtmasının itiraflar yapmasının en ideal yolu. İlerde çocuğum olursa bende günlük tutma alışkanlığını aşılayacağım çocuklarıma. Söyleyemedikleri şeyleri oradan bana anlatsınlar diye :).Şimdi kendim okuyorumda bazen. Gülme krizleri geliyor :))). Nelerde yazarmışım küçükken. Ama birşeyi itiraf etmeliyimki o kadar saf ve o kadar temiz yazılarki bunlar. İnsan büyüdüğünde hem yazdığı hem konuştuğu hemde yaşadığı artık birbirini tutmaz oluyor. Duruma göre şekillere bürünüyoruz hemen. O saflık o sadelik bir türlü artık eskiden olduğu gibi kalmıyor. Dilerim insanlar birbirine daha saf ve temiz duygular ile yaklaşıp kimse kimseyi kandırmadan bir hayat yaşamaya başlarda dünyadaki sorunların çoğunluğu çözülmüş olur. Ayrımcılık, ihanet, iftira, gibi sorunların ancak insanların iç dünyasının düzelmesi sonucunda düzeleceğine inanıyorum.

YORUMLAR

24 Haziran 2016, 13.58
tbRk Ederim sizi çok güzel bi konuya değinmişiniz..
01 Temmuz 2016, 06.00
Okurken gülümseten bir yazı olmuş, ellerinize sağlık. Evet, hatırlıyorum benim de bir günlüğüm vardı ama çok fazla yazamazdım çünkü benden ufak 5 meraklı kardeşe sahibim, ve bir de çok meraklı bir anneye..Okuyacaklar diye ödüm kopardı. Yani bildiğimiz Merhaba sevgili günlük, bugün Hatça teyzeler geldi şu obur kızı olan var ya ha o işte, yine yiyecek bütün börekleri löb löb! Sonracıma, annem yine bana bir sürü iş yaptırdı, kız kardeşlerim tahta beşiklerini birbirinin kafasında kırarak hastanelik oldular, yani ah günlüğüm anlayacağın; olaylı bir gün geçirdim, ha birde sınıf öğretmenimiz yine bir sürü ders verdi, ben en iyisi ders çalışayım, ah birde söylemesi ayıp bir uykum var ki... cümlelerinden öteye gidemeyen bir takım saftirik hikayelerim vardı. Yazınızı okuduktan sonra ''günlüklükten'' çıkıp hatıra defterine dönüşen defterimi buldum.. Tam tamına 24 senelik eski püskü, arasına belki bir gül kurutup saklamış olduğum, ve her ikinci veya üçüncü sayfasında; Sevgili Arwen... Yüreğin kadar temiz bu sayfayı bana ayırdığın için... diye başlayan arkadaşlık yazıları..Evet, yüreğim kadar beyaz o sayfalar.. Şimdi sararmış sancılar kadar yıpranmış olsada, insan geriye tebessümle bakabiliyor yinede..Bir gün çocuğum olursa ben O'nun defterini asla okumayacağım... Belki ucundan azıcık ta okuyabilirim, bilmiyorum :) Ama günlük tutmasını kesinlikle tavsiye edeceğim.. Çünkü yüreğini bazen boşaltması gerekir insanın... Güzel hatırlamak ve hatırlanmak ümidiyle..
 
05 Ekim 2016, 18.35
şimdilik o eski güzel günlükler tarih oldu
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın