gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Biz bilemedik……

20 Eylül 2016, 17.19
A- A+

          Biz bilemedik……                   

          An gelir boğazında düğümlenen ne kadar sözcük varsa; sel olur, fırtına olur dökülür dudaklarından isyan edercesine. Kayalıklara çarpan dalgalar gibi yerle bir olur sözcükler. Geç kalınmışlıklar vardır içinde. Belki de telafisi imkansızlıklar. Söylenmeyen her sözcükle çıkılan yeni yollar vardır aslında, beklide bilinmezlikler. Baksanıza ertelediğimiz ne varsa bir dağ gibi durmuyor mu önümüzde. Ertelediklerimizle taş duvarlardan dağlar oluşturmuşuz kendimize, söylenmeyenlerle de güçlendirmişiz duvarlarımızı. Uçurumlarımız var artık düşmekten korktuğumuz. Korkularımızıydı sözcükleri boğazımıza düğümleyen, yoksa yitip giden hayaller miydi ertelememize neden olan. Bilemeyiz. Belki kaybetmekten korktuk, sustuk. Yavaş yavaş yabancılaştık birbirlimize. Ve kaybettik kaybetmekten korkup susarken, ertelerken. Silik bir resme bakar gibi hayalleri taze tutmaya çalıştık olmadı. Yok oldu zamanla korkularımıza ertelediklerimize, söyleyemediklerimize mahkum oldu ve yok oldu hayalimizdeki resimler. İsyan ettik nedenini bilmeden. Suçlular aradık, nedenler aradık ama hiç kendimizi sorgulamak aklımıza gelmedi. Sözde cesurduk. Cesaret miydi susmak., yoksa avazın çıktığı kadar bağırmak mıydı, bilemedik. Hayal kurmayı unuttuk sustuk, yolarımız ayrıldı yabancılaştık sustuk, özledik sustuk. Her suskunluğumuz bir uçurumdu sanki. Geç kalınmışlıklardan ve pişmanlıklardan oluşan duvarlarımızın arasında dipsiz bir uçurumdu aslında. Boşuna saklandık duvarların arkasına, bir buğulu camın ardından perdeyi bile aralamaya cesaret edemeden uzaktan seyrettik durduk hayatı. Üzülmemek için kendimizi korumak içindi beklide savaşımız. Ama her susuşumuzda daha çok üzüldük, yıkıldık, yalnızlaştık. Farkına bile varmadık. Kendi zindanlarımızda kendimizin esiri olmuştuk artık.
               
                    
          Halbuki ne güzel demiş ti büyük üstat Necip Fazıl ‘’ Kader Beyaza Sütle Yazılmış Yazı. Elindeyse Gelde Çıkar Beyazdan Beyazı’’ biz anlayamadık. Yada anlamaya cesaret edemedik.
Ne kadar güzel özetlemişti hayatı aslında. Üzülmeden mutluluğun olamayacağını, ayrılıklar olmadan kavuşulmayacağını, sert rüzgarlar esmeden çürük meyvelerin dalından dökülmeyeceğini özetliyordu aslında. Biz anlamadık. Yaşamımızda olan her şey bir renkti aslında. Ve bütün renkler bir araya gelip beyazı oluştururdu. Siyah olmadan mavi olamadan sarı olmanda beyaz olabilirimiydi.
                
               
          Kısacası yaşamak gerekti; belki gözlerinden kan damlayacaktı yağmur gibi toprağa, ama yinede yaşamak gerekti kahkahalarla….
                
                
          Biz bilemedik……

Hayat Denizinde ki ! ᵞᴬᴸᴻᴵᶼ ᴷᴬᴾᵀᴬᴻ

YORUMLAR

21 Eylül 2016, 11.43
Kimi Hayatlar vardır varla yok arasında yaşanan. Ne gitmeye cesaret edebilecek yürekleri vardır nede kalmaya. Tıpkı ARAF gibi. Kalemine yüreğine sağlık.
21 Eylül 2016, 13.43
Susarak hayatı erteleme sakın. Yapmak istediğin, söylemek istediğin ne varsa bugün yap ve söyle.Bir saniye bile sonramızın garantisi yokken,  keşkelerini geleceğe taşıma. Hayatın içinde tabiki üzüntüler ve hayal kırıklıkları olacaktır ama bence en kötüsü, susarak yaşanması gereken şeyleri; dile getirmediğinin yaşattığı  pişmanlıktır. Nasıldı cümle '' en büyük pişmanlıklarımız yapmış olduklarımız için değil, yapmamış olduklarımız içindir '' Kalemine sağlık arkadaşım :) umarım hayat istediğin herşeyi dilediğin gibi sunar sana.....
21 Eylül 2016, 22.48
BAZEN SEN SUSARSIN KALEMİN KONUŞUR. SMZCÜKLER DÖKÜLÜR KALEMİNDEN MISRALARA. BUDA ÖYLE BİR YAZI OLMUŞ KALEMİNE SAĞLIK
22 Eylül 2016, 11.46
Bir sabah kendi yalnızlığına uyanır insan. Dışardan odaya süzen güneş gözlerini kamaştırırcasına.  Sonra birini arar yanında kimseyi bulamaz. Bir ses arar radyoda çalan şarkı dışında bir ses yoktur. Susarak yalnızlaşır insan. Duvarlar örerek. düşmekten koktuğu için adım atamaz.ve yalnızlaşır. İşte böyledir hayat. Çok güzel bir yazı olmuş. Kalemine Yüreğine saglık
22 Eylül 2016, 16.22
O kadar çok alışmışız ki hayatın koşturmacasına çoğu zaman unutuyoruz yaşamayı. hep bir bahanemiz oluyor aslında. sonra zaman ilerledikçe pişmanlıklar başlıyor. daha vakti var dediğimiz ne varsa geç kalıyoruz. ne gençliğimiz kalıyor nede hayaller kuracak gücümüz. ve yalnızlıkla yok olup gidiyoruz. güzel paylaşımın için teşekkürler. yüreğine sağlık
22 Eylül 2016, 17.45
GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER
23 Eylül 2016, 02.30
korkakığı bitakım benzetimlere yükleyip işin içinden sıyrılmak en basit yol korkaksan beyazın beyazlığına fırtınanın gücüne uçurumun dernlğindeki güzelliğe suçları atıp işn içnden sıyrılmak kolayclıktan başka bişey değil 
23 Eylül 2016, 18.19
HAYALLER,ÜMİTLER,ÜZÜNTÜLER,GÖZYASLARI HEPSİ BİR ARADA BEYAZIN İÇİNDE .
BAZEN ACIMAK GEREK KANAMAK GEREK .BAZENDE İNATLA KAHKAHALAR ATMAK.
İLK DEFA BALONLA OYNAYAN ÇOCUĞUN MUTLULUĞUNU YASAMAK..HEPSİ HAYATIN
ÜZERİNE YAZILMIS KADERİNDE VAR. BİRİ BİLE EKSİK OLSA OLMAZ..
BİR İNSAN SÜREKLİ MUTLU OLURSA BİR SÜRE SONRA UMUTSUZLUĞA DÜŞER .YADA
SÜREKLİ MUTSUZSA ÖLÜME BİR ADIM DAHA YAKLAŞIR.AMA ÖLÜMDE DOĞUM GİBİ
HAYATIN BİR PARCASI.
ÇÜNKÜ BAYAZDIR BÜTÜN RENKLERİ İÇİNDE BARINDIRAN .SİYAHI ALIN DİĞER RENKLERİ
KARIŞTIRIN BEYAZI BULAMAZSINIZ..MAVİ YADA PEMBE FARKETMEZ.BİRİ BİLE EKSİK OLSA
OLMAZ .TIPKI YAŞAMIN KENDİ GİBİ....
BU SÖZLER BELKİDE TANIDIK GELDİ ..KALEMİNE SAĞLIK ARKADAŞIM HARİKA OLMUŞ...
HER ZAMANKİ GİBİ ....
23 Eylül 2016, 22.48
yüreğine.sağlıkk
04 Ekim 2016, 21.54
yüregine sağlık çok güzel
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın