gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

bir Kadın Tanıdım..

27 Ekim 2016, 14.06
A- A+

     Bir kadın tanıdım, buğulu bakışların ardında gözleri hüzünlü ve nemli. Kırgın, yorgun. Hayalleri bir bir rüzgarda savrulan toz taneleri gibi kaybolurken gecenin soğuk ve karanlığında yanan sigarası gibi tükenmekte. Belki anne olmuştu beklide torunları vardı. Ama her kadının içinde büyütmediği büyütmeyi kabul etmediği bir çocuk vardı. Masumluğunu saflığını saklayan.

     Yıllar sonra bir köşe başında rastladım. Hala dimdik ayakta. Güçlü ve güzel. İmrenerek bakışların arasında ilk baharda yeni tomurcuklanmış bir gülün yaprağındaki çiğ damlasından yansıyan güneş ışığı gibi renklendiriyor hayatı. Dışarıdan baktığında böyle gözüküyor en azından. Ama kimse içinde kopan fırtınadan habersiz imrenerek bakıyorlar uzaktan.
Gülen gözlerinin ardından hüzünlü bakışlarını yakaladım. Bir insanın gözlerinde ki gülümseme nasıl olurda sahte olabilirdi. Anlam veremiyordum. Sanki ışığa doluşan sinekler gibi etrafında dolanan çoktu. Ama o yalnızdı. İnsan etrafında bunca kişi varken yalnız nasıl olabilirdi ki. Asıl yalnızlık kalabalıklar içinde mi yaşanırdı yoksa.
     Uzaktan izlemeye devam ettim.
    
     Yorgun bitkin. Ayakta ama içindeki o masum o saf çocuk can çekişiyor gibi.  
Nasıl olabilirdi bu anlam veremiyordum. Bir insanın mabedine bu kadar inip, içindeki o masumluğa o saflığa bu kadar çok zarar verilebilirdi ki. Bir insanın hayallerini alabilirsiniz elinden, hatta çaresizde bırakabilirsiniz. En soğuk en karanlık zindanlarda da mahkum edebilirsiniz. Ama umudu nu alamazsınız sanırdım.

     Sonra sordum kendime. İnsan ne zaman ölüm için dua eder diye. Cevap belliydi aslında umudu kalmadıysa yaşamanın anlamı da kalmıyordu.
Bu kadar basit mi o masum çocukluğa ulaşıp insanı uçurumun kenarına yaklaştırmak. Yada biraz tebessüm, biraz hoşgörü bir çay kaşığından bile az sevgiyle onu hayata bağlayıp umut olmak. Bildiğim tek şey var en güzel çocuklar sever saf ve karşılıksız. Sanırım bizim genel olarak sorunumuz bu içimizdeki çocuğu kaybetmişiz.

     Umarım çok geç olmadan herkes içindeki o masum çocuğu bulur….


YORUMLAR

27 Ekim 2016, 16.31
     İnsan kendi istemediği sürece o içindeki çocuğu öldürmez. . Yaşanan acılar ne kadar büyük olursa olsun emin ol geçiyor. Ve hayat tam herşey bitti dediğin bir noktada,  hiç umulmadık bir şekilde  şimdi mutlu olma sırası sende diyor.     Ve o içindeki çocuğa uzatılan şekerle başlıyor hayat kaldığı yerden devam etmeye.... :))))Herzamanki gibi yazın çok güzeldi emeğine sağlık.        
27 Ekim 2016, 17.10
...selma... umut öyle bir şeydir ki kayanın üstünde yetişen nadide bir çiçek gibi. ve insan kendi mutluluğunun düşmanıdır. üzülmek için hep bahaneleri vardır. o yüzden umudu yitirmemek gerek. unutulmamalıdır ki aslında cümleden sonra gelen her nokta nasıl yeni bir cümlenin başlangıcının habercisi ise, her son da yeni bir başlangıcın müjdecisidir.
27 Ekim 2016, 19.11
...... ya  nokta  gercek bir  nokta ise  başlangıcı  olmayan  .... devamı gelmeyen ....
28 Ekim 2016, 01.11
Merhaba,yazınızı okurken rumuzunuza tekrar tekrar baktım.Şaşkınlıktan ağzım açık okudum yazıyı.Tanımadığım bir rumuzun sahibi beni anlatıyordu sanki. Evet,insan umudunu yitirdiğinde ölümden korkmaz,onu diler hale gelebiliyor.İçimdeki çocuk hiç büyümeden 5_6 yaşlarında kaldı.Sanırım ben ölmeden ne daha fazla büyüyecek ne de kaybolacak.Ecelimiz aynı gün,aynı,saat,aynı dakika yazılmış olmalı..
Kaleminize,yüreğinize sağlık.Çok beğendim yazınızı.Teşekkürler.Sağlık,huzur ve sevgiyle kalın..
28 Ekim 2016, 09.25
--Türkü yaptigin yorum bloga deil yoruma yorum gibi olmus daha cok. Ama yeni baslangiclara inanmiyosan o kadae cok hayal kirikliklarin var demekki umudun kum saatindeki son kum tanesi gibi. Yasamak icin nefes alio gibisin. Unutma insanin kendinden buyuk dusmani yoktur. Once kendi dusuncelerinden kurtul derim.
28 Ekim 2016, 09.27
Altın_Sülün bu blogu yazarken bir arkadasimdan esinlendim diyebilirim. Bildigim tek bisey var icinizdeki cocuk ne kadar cok buyurse masumlugunuzu o kadar cok kaybedersiniz. 
28 Ekim 2016, 15.30
harika bir blog çok begendim sanırım çok yanlız kadını anlatıyor umudunu kaybetmiş yanlız yaşamaya  mahkum olmuş içndeki çocuğu bile öldürmüş nice bayanların tercümanı olmuşsunuz yüreğiniz sağlık

28 Ekim 2016, 18.52
Guz_Gulleri_06 bu blogu yazarken bi bayan arkadasimdan esinlendim diyebiliriz. Belki durusu ile guzelligi ile parmak isittiran ama icinde firtinalar kopan bir arkadasimdan. Tercuman olabildiysem ne mutlu bana
28 Ekim 2016, 22.09
hayat  dümdüz  değil ... engeller  cıkabiliyo  hayal kırıklığı  yaşayabiliyosunuz   ... herkes  gibi .... kimi  hayal kırıklığı yokki....  noktayı  koydun mu  bitiyor ... olmuş ile  ölmüşe  care  yok..  fakat  geride  bırakamıyosunuz . heybenizde  sizinle ...  yeni  başlangıctada   sırtınızda  oluyor  ... yeni  sayfa  virgül  ile  başlar   nokta  ile  hayat  biter.......  tsk ler

29 Ekim 2016, 13.20
Çok güzel ifade etmişsiniz hepimiz çok acılar çekmişizdir çekmeyede devam ediyoruzdur belkide ama kendi adıma önemli olan yaşama sevincimizi. umudumuzu en önemliside içimizdeki o saf masum cocugu büyütmememiz kısacası hislerimize tercüman olmuşsunuz yüreğinize sağlık.
29 Ekim 2016, 13.40
Umarım çok geç olmadan herkes içindeki o masum çocuğu  hiç öldürmez ...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın