gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Paramparça(MÜSLÜM BABA)

03 Mart 2013, 12.40
A- A+

Müslüm  Babamızı kaybettik..Aylardır  yaşam mücadelesi  veren Müslüm GÜRSES   aramızdan ayrıldı. Geçirdiği by-pass ameliyatı sonrasında arabesk müziğinin müslüm babası 59 yaşında hayata gözlerini yumdu.Ameliyattan 1 gece önce yeni albümünün son çalışmaları için stüdyoya giren MÜSLÜM BABA,”ölürsem albümün adını VEDA koyarsınız“  demiş.

Aralarında bir de uzun havanın bulunduğu albüm için 12 şarkı seslendirmiş.Bitme aşamasında olan o albümde Müslüm Baba’nın en sevdiği parça ise “Ervah-i Ezelden” miş.

İşte Gürses'in sesvdiği o türkünün sözleri;

Ervah-ı Ezelden levh-i kalemden, levh-i kalemden

Bu benim bahtımı kara yazmışlar

Bilirim güldürmez devr-i alemden

Bir günümüzü yüz bin zara yazmışlar

Bilirim güldürmez devr-i alemden

Bir günümüzü yüz bin zara yazmışlar

Dünyayı sevenler veli değildir, canım değildir

Canı terkedenler deli değildir İnsanoğlu gamdan hali değildir

Her birini bir efkara yazmışlar

Gerçek adı Müslüm Akbaş olan sanatçı 1986 yılında sinama sanatçısı Muhterem Nur ile evlenmiş VE ses sanatçılığı yanında bestekarlık,söz yazarlığı ve oyunculuk gibi faaliyetleri de sürdürmeyi başarmıştır.

1979 yılında ilk defa İsyankar filmi ile kamera karşısına geçen Gürses toplam 38 sinema filminde rol almıştır.Dinleyici kitlesi öyle bir kitleydi ki birçok araştırmaya tez konusu olmuştur. Hepimizin çok bildiği o izleyici kitlesinde ; kendini jiletleyenler mi ararsınız , kesici aletlerle yaralayanlar mı,  yoksa deliler gibi kendini yerden yere atanlar mı? BÖYLESİ BİR İZLEYİCİYDİ İŞTE..

Son yıllarda arabesk müziğe ilaveten; bazı pop ve rock  tarzındaki parçaları da repertuvarına katmıştır. Nilüfer’ in OLMADI YAR’ I , Teoman’ ın PARAMPARÇASI ve Tarkan’ ın İKİMİZİN YERİNE  adlı çalışmalarını da seslendirerek farklı bir dinleyici kitlesiyle kucaklaşmıştır.

Hepimizin başı sağolsun. Yattığı yer nur mekanı cennet olsun.

http://www.youtube.com/watch?v=jdfK92EjfiU

http://videoff.com/muslum-gurses-paramparca.html

 

 

YORUMLAR

03 Mart 2013, 16.06
Sanatçılar tuhaf insanlardır. Şairi, yazarı, şarkı söyleyeni,yazanı, heykeltraşı, ressamı... Hepsi.
Kendi içlerinde anlaşılmazlıkları, dipleri, yaşamları, herşeyiyle başkadırlar. Normal değildir normal normları , görecelidir...Kimine dışardan çatlak gelir, kimine psikopat, kimi yaşarken hiç anlaşılmaz, kimi geç anlanır. Ben de geç anlayanlardanım... Çok geç kalmadım O'nu anlamaya ama. 

Nilüfer'ini hiç bir şarkıya değişmem mesela...
Zamanın eli değdi bize
Çoktan değişti her şey
Ayni değiliz ikimiz de...

Zaaflarına BİR GECE
Hatalarına BİR NİLÜFER
Sevgisizliğine BİR KALP verdim, artık geri ver... diyor, geri istiyor alınmazlarını...
Bir de ekliyor, geri veremezsin aldıklarını, geri verilmez hiç bir yanılgı... diyerek.
Ve;
Sende benden kalanları, yokluğuma emanet et, diyor.
Her şeyi al, bana beni geri ver. 
Bir şansım olsun, başka yer, başka zaman,
Sensiz ömrüm olsun... diyerek...

ÇAY LAV YU Müslüm Baba, yanlış anlaşılmaz merak etme :))

Size de teşekkürler sneyder14
AtayaG.

03 Mart 2013, 16.41
Onu, o meşhur gülüşünü , Paramparçasını , İstanbula Vedasını, Çay reklamındaki '' bir daha söyle yanlış anlaşılmasın'' deyişini, ve tüm şarkılarıyla MÜSLÜM BABAMIZI hep anıp arayacağız....RUHU ŞAD OLSUN.
03 Mart 2013, 16.48
Aylardir cektigin ve cektirdigin acilarin  ardindan bu sabah yeter deyip gittin oyle mi?Yuzundeki o cocuksu mahcup gulumseyisin artik olmayacak ama bugulu sesin huzunlu sarkilarinla avunacagim.Nasilsa bir yerlerde yeniden gorusecegiz...Tanri istemezse...
03 Mart 2013, 17.06

Bir kaç gün önce oyunda biri "Müslüm baba vefat etti" demişti. İnternetten baktığımda gerçekten de haberler öyle diyordu. Oysa bu sabah vefat etmiş.

"Aşk tesadüfleri sever" albümü gerçekten çok güzeldi. Ataya' nın dediği şarkısı da en güzeliydi.  Allah ona merhamet etsin.

03 Mart 2013, 17.53

Yeri hiçbir zaman  doldurulamayacak ve şarkılarıyla yaşayacaktır . Mekanı cennet olsun . Benden de sevdiğim bir şarkısı ..

 

http://www.youtube.com/watch?v=D47iPp-PbsM

03 Mart 2013, 19.15
Aldanma cocuksu mahsun yuzune ,mutlaka terkedip gidecek bir gun:((((((((
03 Mart 2013, 19.42
Allah rahmet eylesin... O ebedi yere gitsede... Şarkıları dinlenmeye devam edecek
03 Mart 2013, 22.22
Huzun de bir sey mi Mirza? Arkadasimin radyosunda Muslum babanin sarkisini istedigim icin biri kendini siyaha boyadi bir digeri balkona cikti bir digeri de aaaaa eyshan hic melankolik diilsin arabask mi dinliyosun dedi.Iste o nun baksilarindaki yalnzlik kendi ulkesinde gordugu kunta kinte muamelesiydi.Muslum Gurses dinledigim icin kendimle gurur duydum.en az Sezen AKSU,NILUFER ve Sebnem Ferah kadar.iyi ki vardin MUSLUM GURSES
04 Mart 2013, 02.51
      Müslüm Gürses ekoldur ya, yeri çok zor dolar. Yüzlerce ses içinde, hem ses, hem okuma olarak kaç kişi ayrılabilir ki bi düşünün. Arabesk diye Müslüm diye burun kıvıranların cidden müzikten anlamadığını düşünüyorum ben. Belki arabesk dışı bi albümle sevdik bazılarımız onu ama çok çok iyi şarkıları var cidden. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

     Ben de Şevval Sam ın söylediği bi Müslüm şarkısının linkini veriyim. "Bu Şehirde Yaşanmaz" çok severim bu şarkıyı;

http://www.youtube.com/watch?v=vI_g4gi2vcs




04 Mart 2013, 10.20
dört bir yanımızın beyaz türk propagandası ile çevrili olduğu gençlik dönemimizde kendisini hakir gördüm. jiletçi dedim geçtim. iyi sanatkarmış, şimdi utanıyorum. bişey demeyeceğim. demeyi, hakedenlere bırakıyorum.
05 Mart 2013, 00.05
Kendisinin şarkılarını pek dinlemedim. Birkaç parçası hariç. Hiç bir zaman hakkında olumsuz bir şeyde duymadım. Allah rahmet eylesin.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın