gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

ENGELLER İÇİMİZDE

19 Mart 2010, 19.24
A- A+
Bilge, küçük bir gölün kenarında oturmuş tefekkür ediyordu. O sırada bir köpeğin tuhaf hareketleri dikkatini çekti. Çok susamış olduğu belli olan köpek gölün kenarına kadar geliyor, tam su içecekken kaçıp gidiyordu. Köpeği dikkatle takip eden bilge, onun suyun yüzeyinde gördüğü kendi aksinden korkup kaçtığını ve susuzluğunu bir türlü dindiremediğini anladı.
Köpek sonunda susuzluğa dayanamayıp göle atladı ve kana kana su içti. Bilge o sırada yanında oturmakta olan arkadaşına dönüp söyle dedi:
“Bu basit gibi görünen olaydan ne ders çıkardım biliyor musun? Bir insanın gayesi ile arasındaki engel çoğu zaman kendi içinde büyüttüğü korkular ve vehimlerdir. Yani, kişi kendi engelini kendisi kurar. Ancak bu engeli, yani kendisini, aştığında gayesine ulaşabilir.”
Bilge biraz daha düşündükten sonra şunları ekledi:
“Belki de bir başka ders bundan daha önemli: İnsan ne kadar çok bilgili olursa olsun, susamış bir köpekten bile bir şeyler öğrenebilir.”

YORUMLAR

19 Mart 2010, 22.28
ders alınacak bir hikaye..tşkler..
20 Mart 2010, 02.12
hayatın her anı bir ders niteliğinde. sonucunu ahirette göreceğiz
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın