gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

SEVGİ KUTUSU

21 Mart 2010, 23.50
A- A+

Sevgi Sözleri

< Bütün kâinat birbirine sevgi ile bağlanmış;
< Sevgini vermesini öğren.
< Gönlün anlasın ki hepsine yer varmış.
< Sevgisiz insandan, unutma ki dünya kaçarmış…  (Mevlana)

 

Sevgiyi Dilden Gönüle Yükseltmek 

Bir gün ermişlerden birine sormuşlar:
- Sevginin sözünü edenler ile sevgiyi gerçekten yaşayanlar arasındaki fark nedir?
- Bakın, göstereyim, demiş Ermiş.
Bir sofra hazırlamış. Bu sofraya sevgiyi dilinden düşürmeyen; lakin dilinden gönle yükseltmeyen kişileri çağırmış. Hepsi yerlerine oturmuşlar. Derken, sıcak çorbalar ve arkasından da "derviş kaşığı" denilen bir metre boyunda kaşıklar gelmiş.
Ermiş, "Bu kaşıkları sapının ucundan tutup çorbalarınızı öyle içeceksiniz." diye bir şart koşmuş. "Öyle kaşığın çukur kısmına yakın kısmından tutmak yok!" diye de eklemiş. "Peki." demişler ve çorbayı içmeye başlamışlar. Fakat o da ne? Kaşıklar uzun geldiğinden sofradaki hiç kimse çorbayı döküp saçmadan bir türlü ağzına götüremiyormuş. En sonunda, bakmışlar ki bu iş olmuyor, çorba içmekten vazgeçmişler. Böylece, aç kalkmışlar sofradan.
Onlar sofradan kalktıktan sonra Ermiş, "Şimdi de sevgiyi gerçekten bilip yaşayanları çağıralım sofraya." demiş. Yüzleri aydınlık, gözleri sevgi ile gülümseyen insanlar oturmuş sofraya. Ermiş "Buyurun bakalım!" deyince de, her biri uzun saplı kaşığı çorbaya daldırıp karşısındaki kardeşine uzatıp içmiş çorbasını. Böylece, her biri diğerini doyurmuş olarak şükür içinde kalkmışlar sofradan. Ermiş söz almış:
 "Kim ki hayat sofrasında, yalnız kendini görür ve yalnız kendini doyurmayı düşünürse o aç kalacaktır. Ve kim ki, kardeşini düşünür ve doyurursa, o da kardeşi tarafından doyurulacaktır şüphesiz. Şunu da unutmayın, hayat pazarında alan değil, veren kazançlıdır."

YORUMLAR

22 Mart 2010, 01.37

Kıssadan hisse anlayana çok ama çok güzel bir ders..Günümüzde azalan değerlerin başında gelen sevgisizlik;temel sorun bence....Çekirdek aileden;hatta ve hatta anne karnında başlayan sevgi alışverişiyle bugünlere taşınır.O yürek,ruh ve beden sevgiyle yoğurulmalıdır ki verebilsin,paylaşabilsin,değerinin farkına varabilsin:(( çevremde az sayıda görebiliyorum vede sevgisizliği karşısındakine hoyratça kabullendirmeye çalışan,içinizi sömüren,yüreğinizi darmadağın eden öyle insanlar var ki...sevdiğinize,seveceğinize sizi bin pişman ederler..Ama yinede siz sevmekten vazgeçmeyin...SEVGİYLE KALIN!

22 Mart 2010, 03.42
sanmaki ben yaşıyorum kaybettiğime yanıyorum hiçbirşeyi istemiyorum.yasen gel yanıma zordayım sevgilim anla seviyorum duysun tüm dünya.
22 Mart 2010, 12.03
çok güzel emeğine  sağlık.,iğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırmak gerekir önce SEN iyiysen eğer karşındakisi istediği kadar kötülük etse bile SENİN sevgiyle olaylara BAKIŞIN bir gün gelir onu UTANDIRIR.          not: "YARIN ÖMRÜNÜN İLK GÜNÜDÜR." sevgiyle kalın.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın