gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

ÖLDÜRME(K)!

17 Nisan 2014, 18.06
A- A+

İnsanlar birbirlerini neden öldürüyor? Sebep ne olursa olsun, öldürülmeyi hak ediyor mu? Veya öldürmek gerekiyor mu? Hiç mi bu işin anlaşma yolu yok? Nedense olaydan sonra katillerin, pişman olduklarına bir türlü anlam vermekte mümkün değil! Bir insanı öldürmek günahtır, belki de insanlar günahlarının ezikliği karşısında pişmanlık duyguları hissediyorlardır! Cinnet geçirenler, anlık öfkeyle kalkıp zararla oturanlar, başkalarından gördükleri şiddetleri bir başkasının üstünden deneyenler!

Asıl ne kadar kötü bir şey yaptıklarını; cezaevine girdiklerinde, kendini belli ettiriyor. Ruhunu mercek altına alıyorsun; ömrünüzün her saniyesinde, kendinizi sorgulayacaksınız! Pişmanlıklar, yaşanmamışlıklar, keşkeler birer canavar olup, geceleri uykuyu haram edeceklerdir. Hayatınız; saatin kurma kolu gibi, hep başkaları tarafında ayarlanacak. Hiç bir zaman kendiniz olamayacaksınız, hep başkaların kontrolünde!. Geçerli bir sebep bulamadığınızda, insanlığında ve ahlaktan yoksun olduğunuzu fark ediyorsun! Yat komutuyla yatacak, sabah erkenden demir kapı tekmelerle dövülerek uyandırılacaksın! Dört duvar arasında, gökyüzünü bile tel örgülerin arasında seyredeceksiniz.. Yoklamalarda padoka yanaştırılan atlar gibi, ağzınıza gem vurulmuş gibi hissedeceksiniz. İşte burada ‘’Adalet’’ sizin için de devreye girecek. Mahkemede bunaltıcı sorular karşısında ne söyleyeceğinizi bilemez haldesiniz. Muhtemelen bencil  ruhunuz için ‘’adalet’’ isteyeceksiniz. Öyle ya size de ‘’adalet’’ gerekli, tıpkı gözünün içine bakarak, öldürdüğünüz insanın ‘’merhamet’’ istediği gibi!

Bütün her şeye rağmen, bu kesin ve acı gerçek kabul edilemez! Çünkü sonuçta işlenmiş bir cinayet vardır. Bu gerçeğin anlaşılmasından itibaren öldürmekle ile pişmanlık arasında orantısız bir durum ortaya çıkıyor. Öldürdükten sonra canavar ruhundan kurulup zoru gördüğünde pişmanlık !

*100 günde 61 kadın öldürülmüş! Çok korkunç bir tablo. Bir insanın; eşini, kızını, sevgilisini veya annesini öldürmek kadar vahşi bir şey olabilir  mi?

*Ben 7-8 yaşlarındayken; bir adam av tüfeğiyle birini öldürdüğünü gördüğümde derin bir şok geçirmiştim. Bir kaç gün önce kesilen kurban koyunu ile aynı manzarayı görmüştüm. İkisinin de boğazında kan akıyordu. Vuran  adam kaçıp kurtulmak çabasındayken, vurulan çırpınıp kurtulmak çabasındaydı. Aynı kare içinde farklı iki görünüm!

Çok basit bir olay, anlaşmayla sonuçlanacağına, cinayetle sonuçlanmıştı! Vuran adam vurulan adamın arazisini yaylaya göç sırasında işgal etmiş. Vurulan adam buna karşılık vuran adamın 10 tane Koç’u rehin alıyor ve kavga bu yüzden büyüyor. Sonuç biri toprağa, diğeri cezaevine. Arazinin otlatılması demek onun güç alanın ihlal edilmesiydi, yoksa aldıkları rehin Koçlarla yetinmesini bilseydi canından olmazdı!

*Son günlerde sapık birinin Dokuz yaşındaki  küçük Mert’i kandırıp evine götüreceğim diye, ıssız bir yere götürüp kendi resmini çektiren sonra onun canına kıyan şerefsize ne demeli. Nasıl bir sıfatla onu lanetlemeli. Şimdi hücre duvarlarına başını vurarak kendi iğrenç vicdanını cezalandırıyor!

*Evin tapusunu, kayınbiraderine banka kredisi almak için veren adamın, aslında kayınbiraderinin evi başka birine satmak için aldığını sonradan öğrenmesi sonucu anlık bir öfkeyle kayın biraderini öldürmesi. Burada en ilginç olanı, öldürenin karısı, eşinden boşanıp onun hakkında davacı olması!

*Adam zehir ticaretini yapıyor, bu yetmiyormuş gibi karısını öldürüyor! Cezaevine giriyor. Gene ilginç olan, adamın birden bire, günde beş vakit namaz kılması ve kuranı hatim edecek kadar öğrenmesi! Yaptıklarının pişmanlığını Allaha sığınarak gidermeye çalışması, aslında bu sahte davranışlar, insanların iki yüzlülüğünü ortaya çıkarmıyor mu?

İnsanız: düşünen, algılayan, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilmemize rağmen işin vahim tarafı, insan öldürmenin katlanılmaz boyutlara varacağını bildiğimiz halde gene de her gün onlarca, yüzlerce binlerce insanlar öldürülüyor.  Düşüncelerinde saplantı, davranışlarında hırçınlık, ahlaktan yoksunluk, dokunduğu her şeyi alt üst eden insan?!..

YORUMLAR

17 Nisan 2014, 20.38
Hızlı araba kullanan bir akrabamı,bir büyüğü olarak yavaş araba kullanmasını defalarca çeşitli şekillerde ,iyilikle öğütledim.Baktım ki yavaşlamıyor,taktik değiştireyim dedim : -- Sürat yapma diyoruz dinlemiyorsun,kaza yapıp birinin ölümüne falan sebep olunca genç yaşında hapislere düşüp ömrünü heba edeceksin ,gençliğine,ailene yazık değil mi? Deyip korkuttuğumu sanmıştım ki,verdiği cevapla yanıldığımı anladım.--Öyle bir şey olursa ,altı ay yatar çıkarım yengem sen merak etme. dedi ,bu konudaki saflığıma güler.Bzim gibi eğitim seviyesi çok düşük olan ülkelerde cezaları indirmek,sık sık genel af çıkarmak,suça davetiye çıkarmaktır.Medeni ülkelerde bir yıl içinde olan cinayet sayısı,bizim ülkemizde bir günde oluyor ülkemizde,yarın İDAM cezası onansa, cinayet sayısı hemen AZALIR.
Ülkemizin son günlerinin en acı gündemi olan çocuk tecavüzü ,kadın ve çocuk cinayetleri olduğundan seçtiğiniz blog konusu için sizi kutluyorum.%45 e dahil olmadığımızdan önerilerimize kulak asan yok ama,biz vatandaş olarak fikrimizi yazdık işte..
18 Nisan 2014, 00.50
O nasıl bir çıldırma anıdır, insan hayal bile edemiyor DIGOR galiba. İki genç kız tanıdım ben, abla kardeş. Allah kimseye vermesin babalarını birlikte öldürmüşler bıçaklayarak. Baba denilemez adam, büyük kızına tecavüz ediyor, korkudan kimseyle paylaşamayan kız cenaze gibi yaşıyordum diye anlattı. Ta ki, bir gün eve girdiğinde babasının diğer kızkardeşine o gün tecavüze kalkıştığını, kardeşinin yalvaran çığlıklarını duyduğunda mutfağa gidip şuursuzca babasını bıçakladıklarını anlattıklarında dondu kanım. Dedim ya, çok canına tak etme noktası bu işte. 
O anlattığın çocuğu kaçırıp, tecavüz edip öldüren adam da sanırım çok yaşamaz!
Son dönemlerde artan kadın cinayetlerinde de en çok ya benimsin ya toprağın mantığı! Yani insan ne diyeceğini şaşırıyor. Bu son noktadan sonra, imana sığınmaları çok da kötü bir şey değil biliyor musun. İnsan beyni işte, o azap dediğin gibi nasıl bir şeyse...
Herkesten uzak olsun. En çok da masum çocuklardan.
18 Nisan 2014, 02.44
Yadiklariniza bastan sonuna katiliyorum insanin kani donuyor  bu olaylar insanlar karsisinda, cezalar caydirici degil demekki veya insanlik yoldan cikti resmen ya benimsin ya topragin zihniyetini  hic anlamiyorum zaten sen iyi oldugun icinmi kusursuz oldugun icinmi ayriligi tercih ediyor, dusmanlik bile merttti once simdi  ki genclerde  dizi olsun kitap olsun medya olsun nerde olursa olsun duyduklarima sasiriyorum neymis dusmaninin yaninda olki  ne yaptigini bil, gibi cesit cesit cumleler  dusmanini yenemiyorsan arkadasi olucaksin faln yuh artik, kim dusman dedigin? insan degilmi oda sen gibi evlat degilmi?  yalanci,  kalles, icten pazarlikci  dost olacagina, durust dusman ol  en azindan kendine saygin olsun durst yalansiz  dusmandan korkmam yalanci dosttan korktugum kadar. imandan uzaklastikca  sapitiyo insan oglu, Yaradan islah etsin cumle insanligi,  tum evlatlarimizi korusun. yureginize saglik.
18 Nisan 2014, 12.06

   Sözlerine katılmamak mümkün değil. Hayvanların doğası gereği yani hayatlarını devam ettirmek ve beslenmek için yaptıkları eylemi, beynini kullanma yetisi olan bizler nasıl alışkanlığa dönüştürdük anlaması gerçekten zor. Şiddete yönelten o kadar çok şeyle birlikte yaşamaya çalışıyoruz ki hoşgörüyü affetmeyi öğrenemez, öğretemez olduk çıktık.  Neyi neresinden tutsak elimizde kalıyor ölüm ve en kötüsü de artık izlerken, duyarken bize tuhaf gelmiyor :(

   Konu derin ve bir o kadar da acı olunca lal oluyor insan, kalemine sağlık arkadaşım

19 Nisan 2014, 14.13

Yazdıklarınız sadece vicdanı olan kişiler için geçerli DIGOR. Kaleme aldığınız muhasebeler sadece insan vicdan sahibi ise söz konusu. Vicdan (superego) oluşturmanın günümüzde çeşitli yolları var. Dinler bunlar içinde en yaygın olanı. Dini ritüellerle pekiştirilmek istenen de "iyi ve ahlaklı insan olmak". Ancak görünen o ki; dini yaşam tarzını ön plana çıkarsak da bu suçların görmezden gelinmesine, hafife alınmasına engel olamıyor. Demek ki sadece dini kurallar  vicdanlı toplum oluşturmaya yetmiyor. Başka bir şeyler gerek vicdanlı insan yetiştirmek için; AHLAK!!  Din eğer vicdan için yeterli olsaydı Müslüman ülkelerde din adına kimse kimseyi öldürmezdi. Öldürmenin Allah adına yapılıyor olması bana her zaman tüyler ürpertici ve Allaha işlenen  en büyük günah olarak görünmüştür. Yapılacak en doğru şey, nasıl bir yaşam tarzı benimsemiş olursak olalım Ahlak kurallarına sıkı sıkıya sarılmamızdır. O zaman çalmak ta, yalan da, iftira da, cinayette toplum içinde en aza inebilecektir. Başka da kurtuluş yolu yoktur. Güzel ve düşündüren paylaşımınız için teşekkürler. Çünkü günümüzde insanların en çok düşünmeye ihtiyaçları var.



19 Nisan 2014, 19.26
coupable_ ,Ataya,GURCU_KIZI ,estide_geldimki ,Ladin06 Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkürlersmile Resmi
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın