gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

DÖNÜŞ

21 Nisan 2014, 22.38
A- A+

Tatlı bir bekleyiş, kalp çarptıran kıpır kıpır duygular, kabına sığamayan bir ruh hali ile geçmek bilmeyen dakikalar. Sanki ben değilim altı ayı bekleyerek geçiren. Bu da neyin nesi? Neyin sabırsızlığı? Kendimle konuşuyorum içimden.“Beklemeyi öğrenememişsin daha Ladin! Hiç ders alamamışsın.” “ Evet ama kavuşmak uzak iken sanki daha bir sabırlı oluyor insan. Ümidin yokken daha kabullenici ve sakinsin. Ama zaman yaklaştıkça sakinlik yerini tatlı bir heyecan ve sabırsızlığa bırakıyor” “ Yüzdün sonuna geldin artık. Bari sakin olup beklemenin tadını çıkar.” “ Tadını çıkartacağım ama sakinlik yok benim doğamda. Karşıdan gören beni sakin zannederken içimde hep fırtınalar vardır. Ama o fırtınaları dışarıya yansıtmamayı ben çoktan öğrendim. Üzülsem de, sevinsem de, öfkelensem de sakin görünebilirim ama ifademi ve davranışlarımı kontrol ederken duygularımı çok başarılı kontrol edemiyorum bilmiyor musun?”  “Bilmez miyim seni? Hep kendine yaparsın, başkalarına değil” “ Ya tamam! Rahat bırak beni. Bırak sabırsız olayım, bırak heyecan duyayım.”  “Bildiğin gibi yap ama bana zarar verme. Çünkü ben senim, sen bensin”

Ayrılığın ve canımdan çok sevdiğin birini bir bilinmeze göndermenin üzüntü ve kaygısını sizinle “Asker Anası” başlıklı yazımda paylaşmıştım sevgili blogseverler. Yoksunluğumu ve hüznümü paylaştığım gibi, oğlumun dönüşü ile ilgili duygularımı da yine sizinle burada paylaşmak istedim.  Gelişine üç saatten az bir sürenin kalmış olması, bana kendi kendimle konuşurken onun yemin törenine giderken hissetmiş olduğum kalbimi çarptıran heyecanı yeniden yaşattı diyebilirim.  Sanki onu yıllardır görmemişim gibi.

Otobüs Lapseki- Ankara arasındaki kilometreleri kapatırken evde yalnızım. Eşim acil bir işi çıktığı için geç gelecek. Böylece çevremdeki sükunetle duygularımı daha iyi fark edebiliyorum.  Acaba değişmiş midir? Biraz düşününce bu soruyu mantıksız buluyorum. Daha iki ay önce gördüğüm birinde ne kadar değişiklik olabilir ki? Sonra karar veriyorum; değişiklikler öyle iki günde anlaşılamaz, bekleyip görmek gerek. “İki gün izin alıp seni almaya gelelim, birlikte döneriz” demiştik ona. Ama hayır istemiyormuş, bir gece tek başına binip gittiği gibi tek başına gelecekmiş yine. Israr etmedik. “Gıcır poşet” (askerlerin kısa dönem acemilerine böyle deniyormuş!) artık piyade çavuş olmuştu ne de olsa!!

Oğlum söz konusu olduğunda hep kader birliği yaptığım sevgili Veda aklıma geliyor. Onun da sevinçli bir heyecan yaşadığından veya yaşayacağından eminim şu günlerde.

Ben bu satırları yazarken saat oldukça ilerlemiş. Eşimin kapıdan girdiğini duyuyorum. Oğlumuzu birlikte karşılayacağız, birlikte yolcu ettiğimiz gibi. Oturup kapının çalmasını bekleyeceğiz birlikte. Çok da kalmadı.

Allah’ın sevdikleri uzakta olanlara ve tüm asker ailelerine bu duyguyu yaşarmasını diliyor, bu süreç içinde bana tahammül eden, duygumu paylaşan, destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.



YORUMLAR

22 Nisan 2014, 00.29
Ladin'ciğim, sen her zaman duygularını böyle güzel, dingin ve asil paylaştın bizlerle. Yök yazın da böyleydi, annece yaklaşmıştın olaya. Hem sen hem Veda'ya, sizin nezdinizde tüm kavuşanlara gözleriniz aydın olsun diyorum. Güzel bir gelecek ve sağlık diliyorum oğullarınıza da. 
Not; Şeyyy Ladin, neler pişirdin kim bilir:))))
Ataya.
22 Nisan 2014, 01.19
Gozunuz aydin  sizin, sevgili vedamin, ve tum   asker karsiliyan ebeveynlerin. ne mutlu sizlere, eminim degismistir sevgili vedam olgunlasmis oldugunu soyledi:)) eeee sadece sunnettemi adam olmaya adim  attin   artik  denir:)) askerlik yapan delikanli da  ikinci adimi atti demektir ne kaldii:D  is var yuva var hade hayirlisiyla tatli telasla onlarida gormeniz dilegiylesmile Resmi.
22 Nisan 2014, 09.59
Sanırım askerliğin büyüğünü anneler yapıyor. Kendi annemden biliyorum. Bu anlamda öncelikle size hayırlı teskereler ve gözünüz aydın demek istiyorum. Daha sonra da oğlunuza ve Sevgili Ataya'nın dediği gibi, nezdinizde V_EDA arkadaşımıza da aynı dileklerimi sunmak istiyorum. 
Allah, kimseyi evlat özlemi, evlat yokluğu ile sınamasın...
22 Nisan 2014, 10.32

Değişmiş mi? :))) Öncelikle gözünüz aydın. Sağlık ve sıhhat ile...

Ben askerden döndüğümde anam beni ciddiyim tanıyamamıştı. Tüm yüz hattım kapkaraydı. Aşırı kilo vermiştim. Aç fare gibiydim sanırım... Yolda yürürken kızların gülümsemesine şahit olamadığım 2 ayım asker dönüşüydü. Eee.. Bir fareye kim gülücük atar ki:))

22 Nisan 2014, 11.08
Sevgili Ladin,
bu, gurur, hüzün, özlem, endişe, dua dolu süreci yaşayan bir anne olarak sizi o kadar iyi anlıyorum ki...
Ne muylu size. Şükürler olsun. Size, sevgili V-Eda'mıza ve aynı halleri paylaşan tüm ana babalara göz aydınlığı, evlatlarına kavuşamayanlara sabır diliyorum.
Ve dilerim bundan böyle hep aydınlık günlerini, güler yüzlerini paylaşırsınız.
Sevgiler
22 Nisan 2014, 11.08
   Gözünüz  aydın, evladınıza  kavuşmanın  nasıl bir duygu olduğunu, tahmin ediyorum  bir anne  olarak...Tüm  asker annelerinin evlatlarına sağ salim kavuşmasını   diliyorum. Allah'ım  kimseye  evlat acısı ve özlemi yaşatmasın .Ben de  iki  erkek evlat annesi olarak  darısı başıma  diyorum  hayırlısıyla..:)               Saygıılar.....
22 Nisan 2014, 11.32

Günaydın sevgili Ladin , gözünüz aydın şükür kavuştunuz oğlunuza ...

cuma günü benim için son şafaktı cumartesi akşamı kavuştuk oğlumuza..

zayıflamış, yüzü esmerleşmiş biraz , daha bir olgunlaşmış .. yaşamış işte yaşamış çok şeyi..

'anne'   dedi bana , iki şeyi  daha iyi öğrendim..

_birincisi sabrı  ikincisi şükür etmeyi..

şartları zordu oğlumun o bana telefonda görüştüğümüzde '' anne sabret  ''  derken kendi öğreniyormuş sabretmeyi.. zaten olgundu daha bir pişmiş .. biz anneler kıyamıyoruz değil mi gözümüzden sakınmak istiyoruz..

artık bundan sonrası tatlı telaşlar başlar inşallah.. darısı tezkere bekleyen  ve  gidecek olan gençlerimize olsun..

22 Nisan 2014, 12.08
Şanslı olan oğullarınızdır sizler gibi anneye sahip oldukları için, şanslı olan bizleriz sizler gibi anneler tanıdığımız için.Sevgiyle kalın...
22 Nisan 2014, 12.39
Vedama gözün aydın yaptık sizin de olsun gözünüz adın olsun. Ne güzel mutluluktur kavuşmalar. Evlat çok başka bir şey. Acısının da mutluluğunun da tarifi güç. Rabbim hep mutluluklarını görmeyi nasip etsin
23 Nisan 2014, 00.32
Sevgili Ladin ve Veda gözünüz aydın...Allah tekrar uzun süreli ayrılıklar yaşatmasın ve bizleri hepimizi evlat acısıyla sınamasın diliyorum...Saygılar....
23 Nisan 2014, 12.06

Değerli yorumcular, iyi dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim. Ataya ’cığım  güzel sözlerin için ayrıca teşekkür ederim. Doğrusu onun askerde yiyemeyip özlediği şeyleri pişirmeye özen göstereceğiz bir müddet. TuRK_38 evet o da 10 kilo vermiş altı ayda ama  “cici boğaz “ olduğu için değil sanırım fazla aktiviteden. Kurcaher, imkanım olsaydı ve kapıdan sokmak sorun olmasaydı inanın  anneniz gibi ben de bütün tabura her gün neler gönderirdim. CyNAZZ,  yıllar o kadar çabuk geçiyor ki sizin için de bu yaşantı  “ Belki yarın belki yarından da yakın” diyebiliriz. Hayırlısıyla oğullarınızın iyi günlerini görmenizi diliyorum. Sat_Agraha, GURCU_KIZI , ! đeтαч  , estide_geldimki, İpkasız  dualarınız ve iyi dilekleriniz için sonsuz teşekkürler.

Ve, sevgili  V_EDA_ çok şükür ki bu günleri de gördük ve burada sağ salim paylaşabildik. Sizin de gözünüz aydın. İleride çok daha iyi günlerini görmeniz dileğiyle size ve oğlunuza yürek dolusu sevgiler. DIGOR övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederiz. Bizi çok onurlandırdınız. Ben bu sözlerinize layık olmaya çalışacağım.

Son söz: Geçirdiğim bu süreç için bir teşekkür de Gamyun’a ve onun değerli yöneticilerine de borçluyum. Çünkü Gamyun ortamında çok güzel bir sosyal destek sistemi ve duygu paylaşımı buldum. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın