gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Nakitlere İhtiyacı Var Yüreğimin !..

20 Ağustos 2014, 15.29
A- A+

Ben hep imlemeyi sevdim, imge etmeyi, rütbe vermeyi sevdim, sevdiklerime rütbelemeyi. Bazen lens gözlü dedim onlara, bazen göğ gözlü; Öbür türlü sevdiklerime arkadaşlarıma Buzsuz dedim, Cano dedim, Kız dedim, Sinsi dedim, Senaryocu - Çılgın dedim, Canikom dedim; kimine Yengem, kimine Gelinim dedim.  Öylesinde de çok sevdim, böylesinde de çok sevdim; Hani der ya o şiir  “Ben  Adam Gibi Sevmeyi Sevdim”!

 

Rakıyı belledim  çok sevdim kendime yaren ettim, sırdaş ettim, bir de son günlerde çay belledim çaycıyı sevdim, hatırasına inat olmazların,  göğ tonlarına inat gözlerin  elayı sevdim; Başa belayı!.. Yakınlıklar santim hesabıyken çevremde, uzaklıkları sevdim; Uzakları! Zaten bünyeme ters; Sevmem kolayı!!

 

Ben şiir defterimi sevdim, arasındaki gül kurularını, heyhat atamam ki içimden göğ gözlüyü; Hatıraları. Bitmişlikleri sevdim; Yitmişlikleri! Olmazları sevdim, gelmezleri – dönmezleri! Hep hüzünlerdi gönlümün olayı! Keşfedeli çok oldu da şekersiz çayı, yeni - yeni daha bir sevdim. Demliklerle yaşamayı.. Bir de çaydan ötürü çaycıyı sevdim! Hiç unutamasam da göğ rüyaları!.. Artık vefasızlık değil benimkisi gelmişti zamanı, anladım; Kendimi anlamayı!..

 

Hiç sevmem perde arkalarından seyretmeyi güzellikleri. Onun içindir ki perde yok yüreğimde… Öyleyse söyle senin gri perdelerin arkasında işin ne (!) Çözümler mi ürettiğini sanıyorsun, adını silmekle, hiçbir savaş kazanılmaz bilesin, çekip gitmekle!

Evet – evet konu sevmediğin-istemediğin yönlere gelince uyanık seni; Yine “çay ister misin?” deme!

 

Kaygılarının kokusunu alabiliyorum, kuruntularının mızmızlanmalarını da duyuyorum belli - belirsiz, bak işte yazma dediklerini yazmıyor; söyleme dediklerini söylemiyorum. Artık noktası da sen oldun virgülü de sen ülkümün-ereğimin; Borçla borç ödenmez Gülüm nakitlere ihtiyacı var yüreğimin…

 

On sayfa A4’e sığdı yazdıklarım, upuzun Blog sayfası demektir bu da; Bu yazdığım paragrafı araya girip yazıyorum ötesi kalsın uzun uzadıya yazmayayım, yazdıkça dudaklarım da kuruyor rakı iş yerine uymuyor, şekersiz çaylar beynimi vuruyor. Getirme yeter içmeyeceğim diyorum. Çaycı beni duymuyor(!)

Ben yazdıklarımı depoya koymayı da bilmiyor – koymuyorum; Sadece yazıyor – yolluyorum. Yazdıklarımın deposu  Gamyun blogları kalanları bir müddet tutuyor, sonra üstünü boyuyor - çöp kutusuna yolluyorum!

Son olarak sen aramassan - aramayacağıma, sen tıklamazsan - tıklamayacağıma senin üzerine yemin ediyorum…

Zerre – zerre uzantılarına girmişsin her yerimin, özlemin taksit – taksit be çaycı; Oysa nakitlere ihtiyacı var yüreğimin!...

 

 

YORUMLAR

21 Ağustos 2014, 00.10
İyisin, hoşsun da...
Bir de olur olmaz yerde şu noktalı virgülleri kullanmasan.
Hadi kullandın diyelim, bari sonraki kelimeye büyük harfle başlamasan. 
İşte o zaman...
Yazdıklarını okurken keyfim kaçmayacak.
21 Ağustos 2014, 11.09

   Yaşadıklarınızı, duygularınızı güzel ifade ediyorsunuz. Okurken o yoğunluğu hissedebilmek güzel. Zordur okuyana duyguları geçirebilmek, yaşatabilmek bazı şeyleri. Minik imla hatalarınız olsa da benim için hiç sorun değil. İnsan anlatılmak istenene yoğunlaşınca anlamda kargaşa yaşamıyor. Zaten biz küçük şeylere takılıp kaldığımız için birçok şeyi ıskalıyoruz ya hayatta. 

21 Ağustos 2014, 13.48
''Gözden uzak olan gönülde  rakı olur OS_man_i'' ''Rakı yanındakiyle içilse de...Kadeh aklındakine kalkar Os_man_i'':))Sebastian muhabbetlerinden en sevdiklerim :) size çok uydu sanki:)Yine   çok güzel  bir  paylaşım .Bütün yazılarınızda olduğu gibi  .. Esti'nin düşüncesine katılıyorum böyle duygu yoğunluğunda imla kimin umrunda.Hele benim için:)).Osmani hani demişsiniz ya ''Hiç bir savaş kazanılmaz çekip gitmekle''  Böyle gidişleri olan biri  olarak .'Savaşı kazanıp kaybetmek değilde artık savaşmaktan yorulmak ta gitme sebebi olabiliyor .
21 Ağustos 2014, 15.53

Sevgili foxygen ;

Bir hoşluk  vermek isterken keyfinizi kaçırdıysam özür dilerim; paylaşmak olunca gaye, sadece imla olmamalı çare !

Şiir olmak, şiir gibi olmak, şiir gibi yazmak işlemiş iliklerime o olmam diyesice noktalı virgüllerde oralarda ihmal edilip kalmış gereksizce !

Özür dilerim göz zevkinizi bozdum! Sayın ki bu yazıda noktalı virgül kıvamında bir tozdum! Yorumunuzla mutlu oldum, bir daha dikkat ederim ve     teşekkür ederim.

 

Sevgili estide_geldimki ;

Bu duyarlılığınızla ıskalayacağınız hiçbir şey olduğunu sanmıyorum ? Güzel gönlünüze teşekkürden başka, paylaşımlarımı sunabilirim ancak tad almanız yorumlamanız zaten dünyalar demek nezdimde !?  Uyumlu bir blog serüveni olacak bu çıktığım yol, böylesi içtenlikler bulamadım çok siteler gezdim de !

Geçmişte kalanları taşıyorum şimdilik çoğu kez çıkarıp defterimden,  kargaşa yaşatmamak zaten yegane gayem, bir gün ben de dönerim elbet bu keşmekeş seferimden !

Sevgi hoş gören gönlünüz olsun, gününüze ışık dolsun !

 

Sevgili anka 1453;

Ne hoş bir cümleydi o öyle ''Rakı yanındakiyle içilse de...Kadeh aklındakine kalkar” Hani Orhan Veli’nin bardakdaki balığı, Neyzen’in tuhaf varlığı vardır ya öylesine! Teşbihi sollayıp tahlil dediğin böyle olur dedirtti böylesine!

O benimle savaşmamıştı ki zaten, savaşmaya bile değer bulmamıştı belki de, savaşmaktan değil de benden yorulmuştu! Bitecekler bitmeli idi! .. Ve öylesine bitti ! Ama denir mi ki hiç; (gidenle beraber güzellik de gitti !!)

Sevgi olun, sevgi kalın yüreklere sığmayan, küllerine bile gerek duymayan!

22 Ağustos 2014, 04.07
arkadaşalr bloglarımı okuyorsunuz yoksa yazılanalrda hatamı arıyorsunuz :)
22 Ağustos 2014, 13.36
Sevgili ♂ ҡąŗą ♂ şɧąđσщ ♂ ;
Okuyan - yorumlayan - uyaran  yüreğinize teşekkür ederim, başkası paylaşımlarda da buluşmayı dilerim!
23 Ağustos 2014, 12.41
Mesleğinizi merak etmeye başladım hemşerim:)))  Bir de depoyu silmemek lazım...Sizin yazılarınız bana değişik geliyor, nasıl desem... Şiir gibi:)) Gerçi aramızda kalsın ben sevmem pek şiir okumayı:) Emeğinize sağlık.... HEmşehriniz TuRK...
23 Ağustos 2014, 15.52
Sevgili TuRK_38 ;Mesleğim Takaüt, baktım da 2 anlamı varmış 1- Emekli 2- Yaşı geçkin siz 1 nci anlamını alın lütfen!  "Depoyu silmemek" tabirinizi açmanız gerekecek önemserseniz anlamadım!Şiir olmaya çalıştım hep, hep şiir yazdım, manzum yazıyla yazılmış 1-2 roman dahi yazdım ben de nesir sevmem hemşehrim uzun anlatımlar beni sıkar bana vurgulu - uyaklı anlatımlar uyar!Tarzı sevmeyerek okumak zordur bilirim, hemşehri torpiliyle okuyup yorumlamanız mutlu etti beni,  yaşanmışlıkları hatıra defterinde saklamak bir şey kazandırmaz hevesiyle taşıyorum paylaşıma ! Gönlünüz lifos serinliğiyle dolsun bu sıcakta!
23 Ağustos 2014, 21.51
Ya harikasınız sevgili Os_Man_i...Bu kadar kısa cümleye bu kadar çok duygu doldurmak,okuyanı alıp baska diyarlara götürmek,sevgiyi sevgiyi sevmenin verdiği coşkuyu ,kısacık cümlelerle karşındakine bulaştırmak..Diyecek bir söz bulamıyorum derinliğinize sıcacık yüreginize kaleminize ,taşkın sevginize ,yalınlıgınıza ve varlıgınıza teşekkürler binlerce..Çok farklısınız.Sizin depolamadıgınız bu degerli yazınızı  ben depoladım bile izniniz olmadan bilginize:))
24 Ağustos 2014, 00.00
Sevgili neyse_0 ;
Harika olan sizin destekleyen yüreğiniz emin olun, böylesi hoşlamalardır güzelleştiren yazma heveslerimi, paylaşma isteklerimi.Yaşanmışlıklar şair yapmasa da heveslisi/müsvettesi  yaptı beni, öylesine anılmak nasıl güzel olurdu bencileyin ! Depolamaya gelince izne ne hacet yazıldıysa paylaşmak içindir, gurur duyarım !Okuyan - yorumlayan gönlünüze teşekkürlerimi sunarım.
24 Ağustos 2014, 18.38
Os_Man_i; depoyu silmek eski yazılan blogları silmek anlamındaydı:)) Şiir sevmem ama sizin bu tarz yazınız şiirimsi olsa da şiir olmadığı için çok rahatsız etmedi beni:) Ayrıca hemşeri kıyağı değildi yorumum, yoruma değer yazı olması sebebiyle yorum yazdım:) Sevgilerimle...
25 Ağustos 2014, 10.25
Sevgili B0RNOVA ; Her ne kadar yorumunuz hemşehrime yönelik olsa da; blogun yazanı olarak  "Bana da şiir gibi geliiyor"cümlenize cevap verme ihtiyacı hissederek *Şiir gibi yazıla bilme çabasında olan nesir bir yazı olduğunu, şiir olmadığını belirtmek istedim!*
Şiir olarak yazılan blogların yayımlanmadığını bire bir bilenlerdenim (!) Bilgilerinize sunmak istedim.

***

Sevgili TuRK_38; Gönlümde/gözümde değer kaybetmiş bir yazıyı depodan sildim, yayımlanmamış olması da handikap oluşturmuyordu zaten !
"Hemşehri kıyağı" benzetmesi bir espri idi, sizi kendime yakın bulmam gayet normal değil mi ? Okuyup yorum düşmeniz, yoruma değer bulmanız sevinçtir içerimde. 

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın