gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Ruh ikizine HAYIR =)

23 Mayıs 2015, 02.43
A- A+
Son zamanlarda oldukca yaygın olan, neredeyse bir çoğumuz hayatımıza giren insanlardan en azından  birine  '' sen benim ruh ikizimsin '' demişizdir sanırım. Belki bir hemcinsimize, belki de karşı cinse.

Peki ya nedir bu ruh ikizi, çok iyi anlaşabildiğin midir, ya da insanlar ruh ikizim dediği kişi ile çok mu iyi anlaşırlar? Zevkler, renkler, bilmem efenim neler , şunların  bunların birebir aynı olduğu, gözlerinize bakınca aklınızdan geçen düşünceyi değil, makaleyi birebir okuyabilen kişiler ise ruh ikizi, insanlar eş, sevgili, arkadaş seçerken ruh ikizini mi seçmeli, (bulursa)   o ilişki uzun mu sürer ? Sanki görünüşte evet gibi duruyor  ama bana göre, HAYIR..
'Hayatında birisi var mı ?'' ya da '' evlenmeyi düşünmüyor musun?'' sorularına, çevremde bir çok kişi den, '' ruh ikizimi arıyorum bir bulamadık ki'' cevabı ile sıkça karşılaşmış biri olarak, yeterin artııııkk dedim ve minicik deneyimlerime dayanarak ; 
ßence insanlar çok iyi anlaştıkları kişilere ''ruh ikizim'' dememeliler, en azından ben artık demeyi düşünmüyorum, nedeni; kendimle çok iyi anlaşamıyorum bu birincisi ikincisi ise,  anlaştığım kişiler, ben den farklı olan insanlar ki , ruh ikizim dediğim bi insan yani '' yok artık ,aynı ben '' diyebildiğim kişi ki, çok yoklar demeden gecemicem , hayattan beklentileri, hayata kendince kattıkları, sevinçleri üzüntüleri vs. bir nevi kendimi gördüğüm ayna,  birebir her şeyi aynım olan insanla-rla, 3 gün geçinebildim. Kısa vadede sizi mutlu edip şaşırtsa da benzerlikleriniz uzun vadede ,sıkıntı olabiliyor. 


Yani ruh ikinizi bulursanız ve birlikte bir yola çıkacaksanız, çok sık kavga etmeyi göze alın. Yolculuklarda cam kenarı benim, ekmeğin gevrek tarafı benim, tv kumandası kesinlikle bende durmalı... Bu örnekler yüzlerce çoğaltılabilir.. Sevdikleriniz aynı sevmedikleriniz de.. mesela ruh ikizinizle  bir evde asla iş paylaşımı yapamazsınız, yemek yapmayı sevmiyorum sen yap diyemezsiniz çünkü o da sevmiyordur, bulaşıkları sen yıka ya da  market alışverişi beni boğar sen yap diyemezsiniz, hani ruhunuzun ikizi ya mutlaka o da aynı fikirdedir =)  Kırdıysa bir konuda sizi , özür bekliyorsanız ve siz asla özür dilemeyi sevmeyen biri iken ondan beklemek saçmalık olur. Ayrılıklarda ilk adımı asla atmam diyen biri iseniz aynı şey yine , o da atmayacaktır.. Ondan beklediğinizi o da sizden bekliyor, sizin gurur yaptığınız konuda o da aynı derece gurur yapıyor, sizin asla ödün vermem dediklerinizden o da ödün vermiyor. Kısaca, karşılıklı bekleşip duruyorsunuz.. =))

Karşılaştığım ilk gün, bu  hayatın bana bir torpili diye havaya girdiğim tüm ruh ikizlerimle küsüm. Hepimiz pireyi deve yapıp, bir bardak su da tufanlar kopartan tipler olduğumuz ve inat olup ilk adımı karşıdan bekleyeceğimiz  için sonsuza kadar da küs kalıp görüşmeyeceğiz =))

 Artık eş, dost, aşk  seçimi felsefem, derbi maçlarının tarih / saatini bilmesine gerek yok, ''boş ver maçı gel  belgesel izleyelim'' demesin,bu kadar benzerlik yeter. =))

Hepimiz kendi hayatlarımızın patronlarıyız ve sanırım hayatımıza insan alırken,  ruh ikizimiz olmasından ziyade, diğer yarımız mı ona bakmalı. Siz de olmayanı size katan, eksiklerinizi tamamlayan, sivri yanlarınızı törpüleyen,  kısaca teraziyi dengeleyen, gözlerinden öpülesi insanlar.


Ruh ikizlerim ; sizi sevmiyorum, nanik  smile Resmi smile Resmi

YORUMLAR

24 Mayıs 2015, 00.02

         :)..........................) Espri gücünüze sağlık, süper olmuş. Hele kendinizle anlaşamadığınızı söylemişsiniz ya :) orda koptum gittim :) Size tamamen katılıyorum, ne o öyle kendinden bi tane daha yani!!! Zaten sıkılmışım kendimden bi de bi tane daha !! Sonra aldat dur, gelsin ruhüçüzleri, gitsin ruhbeşizleri .ppppppp 
24 Mayıs 2015, 12.36
Bence insan ruh ikiziyle iyi anlaşır, ancak evlilikte değil, dikkat ederseniz evli çiftlerin bir birin tamamlayıcı yönleri ço ise o evlilik uzun sürüyor, aynı duygu ve düşünceleri paylşanlar değil.
Ruh ikizin iyi bir arkadaştır bence. Emeğinize sağlık.
25 Mayıs 2015, 00.30
Ben çorabın tekini bulamıyorum kaldıki ruh ikizi :P
27 Mayıs 2015, 14.34
Ruh şekilden şekile girer; nasıl ikizi olsun ki,aynı anda aynı şekle giren ruh olamaz diye düşündüm .
27 Mayıs 2015, 21.36

Yine oldukça eğlenceli fakat bir o kadarda düşündürücü bir konu. Teşekkür ediyorum 0y0y.

Düşünüyorum daaa... Ik mık.. kem küm.. Düşman başına! Benden bir tane daha? Bunu ne benim ne de dünyanın bünyesi kaldırır. Kimi zaman kendimle bile anlaşamıyorum ben, kaldı ki ahey ahey :) 

Şaka bir yere kadar.

Mutlu olmak için illa bir ''ruh ikizinin'' olmasına gerek yok, zira ''zırt''lıklar birbirini çeker. Yada ben öyle olduğuna inanıyorum. İlk başlarda farklı konularda hemfikir olmak, anlaşmak hoş gelse de insanlara, ilerleyen zamanlarda bu sıkmaya başlar. Sonra ''şakacıktan'' kavgalar ciddi şikayetleri barındırır. Birbirini bir zamanlar pof-pof'layanlar sonrasında of-of'lamaya başlar ve gelsin huzursuzluklar vs. vs. Hep böyle olacak diye bir şey demiyorum ama tecrübelerim ve gördüklerim bana bunu öğretti. Belki de ben yanlış zamanlarda, yanlış tecrübeleri edindim, ondan da emin değilim, fakat benim fikrim bu doğrultuda. İnsan yaşadıkları kadardır..

Geriye şöyle dönüp baktığımda en mutlu olduğum anların bazıları, rahmetli eşimle benim kesinlikle bir hususta anlaşamadığımız ama o tartışmalarımızın sonucunda ortaya çıkan çareler ve en önemlisi orta yolu bulmaktaki gayretimizdi. Bazen çareler elimizde patlamış olsa bile güzeldi. :))

Koyun sürüsü psikolojisine hep karşı çıkmışımdır ve bu insan ilişkilerimde de kendini gösteriyor her daim. Farklılıklar zenginliktir. Zenginlikler; olgunluklardadır. Gerçek anlamda olgunluk ise kendimizi zor tuttuğumuz anlarda başlıyor...

27 Mayıs 2015, 23.03
:)) hoşsunuz walla

27 Mayıs 2015, 23.16
OyOy okunası bir dilde, albenisi çok, doğruluk payı mizahi anlayışınızla çok hoş olmuş.Emeğinize sağlık.Şimdiye kadar süregelen eski dostluklara, arkadaşlıklara, aşıklara lafım yok ama ;;Şu devirde ruh ikizini geçtim maalesef; RUH taşıyabilen ,kalbi olan, vicdan yüklenen  insan bulun dost, arkadaş, sevgili, eş olsun.... ikizini ve öküzünü aramayın :))
29 Mayıs 2015, 02.45
GERÇEKTEN SÜPER OLMUŞ.RUH İKİZNZ BİR MÜDDET SONRA RUH ÖKÜZÜNÜZ OLUYOR))
30 Mayıs 2015, 18.33
Aradığını bulmak kadar; bulduğunu sahiplenmek, sahiplendiğini korumak, kendin olanı onun saymak,onu kendin saymak en azından, ruh dediğin, uçmak için insanın gözüne bakan o pamuk ipliğine bağlı acınası varlığı sende tutmayı başaracak bi eş yol arkadaşı bulmak da önemli değilmi?
                                               Bulduğunu sahiplenmen dileğiyle eline yeşillere sağlıksmile Resmi
02 Haziran 2015, 16.12
Hani Ben Senin Ruh ikizindim ÖyLe Diodun Bana Hepsi YaLanmıydı smile Resmi smile Resmi :)
04 Haziran 2015, 15.33
Ah be 0y0y'cum kimi ruh ikizinin peşinde koşar yıllarca buldum bulucam..Ahada buldum yok yok buda degilmiş diye diye ömür çürütür yılları eskitir.İşte bazılarıda  bulupta bunayan  misali:) bi türlü yetinmez istiyorumda istiyorum.Bizim gibi  nazik narin güzel alımlı egosunu altetmis mevkileri elinin tersiyle itmiş alcak gönüllü mütevazilikte tavan yapmışlarda :P ruh ikizi degil ruh ök...ne bile razıyken...Yok ok..yok...:((..Hepimize çirkin şansı diyeyim 
23 Ağustos 2018, 23.07
yorum yok !!! sadece okudum smile Resmismile Resmi yüreğine sağlıksmile Resmi
08 Temmuz 2020, 03.22
Sevgili Dostlar,
Aramasanız da o öküze dönüşen ikiz gelir sizi bulur.Bir anda hayatınız biraz ivme kazanır.Sonra balon gibi sönüveror ve biter.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın