gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Delirecemde Valla Billa Becemiyorum

11 Ekim 2016, 20.43
A- A+
Bu öğretmen tayini muhabbeti nedir bir türlü anlayamadım YAAAAAAAAA. Şimdi televizyonda seyrediyorum öğrenciler bitap hep. Öğretmenleri bir o kadar bi dünya dramda gözleri dolu konunun yorumunu yapıyorlar muhabire okulun bahçesinde. Çünkü öğrenciler öyle bir veda programı hazırlamışlar ki koltukta seyreden her insan çok eminim ki kötü olur onların o acıklı hallerini seyrettiğinde. Ama BAŞ KOLTUKLARDA OLANLARA TEPKİSİZLİK SERBEST ONLARA AKIL MANTIK VİCDAN VERSİN ZATEN ALLAH. Umuyorum ummak zorundayım. Öğrenciler dersleri yapamaz olmuşlar mutsuzluktan çalışamaz hale gelmişler ve çok incinmişler. Burada koltuğumda sinirden dua ettim Allahım bu artık en en uç olmuş bu geri zekalılıktan beni bugün kurtarmayıp meczup yapmayacaksın da ne zaman yapacaksın diye.  


Değiştirmeye gücümün yetmediği şeylere karşı hep gülümsemeyle başa çıkma gücü ver bana nolursun Allahım. Nolacak anlamıyorum ki o öğretmenin hayatı boyunca o sınıfta kalmasına izin verildiği zaman galiba şunu yaparlar. Yüz yıllar sonra yan apartmandaki komşular tarafından Lise Sınıfları Okullar Savaşı olarak projelendirilmiş bir planın sadık hizmetkarları imişler ya hani öğretmen sürekli kendi klonuyla öğrenciler de sürekli kendi klonlarıyla bu planı sürdürürler. Nolacak anlamıyorum ki insanları yerlerinden edip ta bilmem nerelere atamak nasıl bir güç gösterisidir YAAAAAAA. Türkiyede bir memursan sana ömür boyu gurbet. Öncedende gurbet varmış. Ama böyle değilmiş tabi. Adam çıkıp gidiyormuş bir şehirde çalışıyormuş falan filan. Yıllar yılı bu böyle gider hiçbir kimsede çıkıp demez ki biz neyin kafasındayız. Ben diyorum ki Allahını seven eli de çabuk olan bir seri katil IP den beni bulsun sıksın kafama. Amerikadan ithal de kabul edilir. Bulunduğu okulda müdür ve diğer öğretmenler tarafından MEBe ataması tavsiye edilirse atarsın. 2. Öğrencilerden velilerden yoğun şikayet alıyorsa atarsın filan. Gizli örgütlerdeyse ve sen bunu gerçekten ispatlaya bilirsen atarsın veya o zaman zaten direkt şutlarsın.


Ben birde şunu anlamıyorum. Tamam memurlar için artık nasıl bir milyon kafayla uyguladığın bu atama muhabbetini diğer herkes için de uygula madem? Mesela uçak şirketlerindeki pilotlara uygula. De ki onlara siz bu ara başka hiç uçmadığınız yerlere uçun. Önemli değil uçağı ara sıra kaçırın. Ya da bir eczacıya de mesela sen git şu komşu şehirde aç eczaneni beş sene kal bi orada bakalım nolacak sonra yine konuşuruz dersin. Çünkü sen o şehirdesin ya hani annen baban akrabaların hep o şehirde sen onlarla büyüyorsun yaşlanıyorsun ya hani. Ama şimdi nasıl yapalım sen hayatından memnunsun ağzının tadı yerinde huzurdasın ama bu böyle süremez ki. Çünkü sen dramı gurbeti iliklerine kadar hissedemezsen hayatını istediği gibi yaşamayı başarmış bir vatandaş olursun bu da benim işime gelmez. Mutlaka acıyı tatmalısın her anın özlemle geçmeli.


Bu atama muhabbetini kendi sokağında bir dükkan açan bir vatandaşa da dayat o halde. Ne şimdi devletin yükünü sırtlanma cesaretleriyle insanlara devlet eliyle iyiliklerinin olacağını düşünen öğretmenler acaba yanlış tercih mi yapıyorlar. Öğretmen olmayıp iş hayatını tercihleyen diğer her vatandaş şehrinde akrabalarının arasında gamdan kederden uzak yaşıyorsa ki bu zaten olması gerekendir;..... iyi de şimdi nasıl olacak bu kanıksanmış zulüm. Sayın okur filliğimizin ayağındaki bu bağı koparmayı bir düşünelim derim. Herkesin kendi şehrindeki kamu kurumlarında çalışmasını sağlayacak bir dizi öneriyi nasıl üretip birleştirebilirz şöyle güzel bir taslak çıkarıp o baş koltuklarda kurulanlara tavsiye edelim derim. Hım? Yapabilir miyiz bunu? Görüşmek üzere▬



http:https://www.youtube.com/watch?v=qu8wn_OhvTk  sadece link değilde ekran olarak çıkmasını da umuyorum

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış :( Yazık ama blog sahibi senin yorumunu bekliyor olabilir

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın