gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

SEN HİÇ YANARAK ÖLDÜN MÜ?

04 Aralık 2016, 16.10
A- A+
       Takılır ya bazen hüznün ve acının  en yoğun hali aklına,çıkaramazsın bir türlü.Kimi zaman söylenen ufacık bir söz,kimi zaman en yüksek dozda acı saplanır böğrüne hançer misali ve acıyı arttırmak için o hançerin içinde bir yerlerde çevrildiğini hissedersin.Neydi ki '' sözde eğitim yuvası'' adı altında hizmet veren bir bünyede kapıları kitleme dürtüsü.Nasıl bir baskı uyguluyordunuz ki gencecik beyinlere kaçmalarından şüphelenip yangın merdivenine ulaşan kapıyı kitlemek bile geldi o zehirli aklınıza.Kime sattınız ya da kiraladınız fikrinizi ve vicdanınızı?

       Cinsel İstismara yönelik yasa tasarısı dikte edilmeye çalışılırken Adalet Bakanı olan zat-ı Muhterem'in ağzından çıkan ''küçüğün rızası'' lafı içime çok fena oturmuştu,sindirememiştim,bir vicdan sahibinden bu söz çıkmamalı diye hayıflanmıştım,''yakacaklar ufacık çocukları'' demiştim mecazi anlamda.Üzerinden kısa bir süre geçti benzer zihniyet yüzünden ,''sözde namus,iffet'' yüzünden gerçekten yandı gencecik bedenler birbirlerine sarılmış halde.Ben oturduğum yerden,zurnanın son deliği olarak isyan ediyorsam,Ailelerinin çektiği acıyı düşünmek dahi istemiyorum.Bu Ülke'de Kadın olmak zor,çocuk olmak zor,kız çocuğu olmak daha da zor.En zoru da yanarak ölmek olmalı.Kendime soruyorum o günden bu yana ''Sen hiç yanarak öldün mü'' diye.

       ''Muallimler,CUMHURİYET sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister'' Mustafa Kemal ATATÜRK

       http:https://www.youtube.com/watch?v=-ealb8PGDnE  Sen dersin Hiroşima ben derim Adana ya da başka bir yer.Fark eder mi? Nurlar içinde uyuyun çocuklar.Üzgünüz sizi koruyamadık...

YORUMLAR

04 Aralık 2016, 23.23
 Çok doğru söylemissiniz Traper_4ever, koruyamadık çocukları... Bölgedeki tek devlet yurdu tadilata girince  mecburen Süleymancıların bu yurduna vermiş aileler, aslında okusun diye vermişler çaresizlikten. Koruyamadık minicik akılları teslim ettik yozlaşmış zihniyetlere...Devletimizi de koruyamadığımız gibi... Bekçi, Müdür bir kişi daha göz altında bakalım kim suçlu bulunacak kesin bekçi çıkacak bakın görün, ben anahtarı vermiştim bekçi açmamış olacak kilitleri. Daha şimdiden kilitli değildi ki, cocuklar dumandan görmemiş diyorlar. Yazık.
05 Aralık 2016, 18.08
Arada sırada da olsa seni buralarda görmek güzel.Keşke eğlenceli şeyler de okuyabilseydik kaleminden ama biliyorum, duygular söz konusu olduğunda ütopya bu isteklerimiz...
Blog içeriği  konusunda bir şey yazmak pek zor, çünkü içim zehir zemberek herkes gibi. Haliyle buraya da yansır ve hoş olmaz. Nereden tutsak elimizde kalıyor.
Artık soluk alamaz olduk acıdan neredeyse. Sürekli, akın akın  yeni gelen skandallar, kötü haberler bir öncekileri çabucak gündemden indirmekte ne yazık ki!.. "Alışıyoruz" demek de istemiyorum ama uyuşma halindeyiz adeta: uyuşarak tepkisizleşme halindeyiz sanırım...

Söyleyeceğim son şey, nerede kötülük, cehalet, aymazlık varsa, orada ilk önce çocuklar vurulur.:(

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın