gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

KezBAN ŞaBAN & Yıldızımsı Kekler...

02 Mart 2017, 09.06
A- A+


Kezbanlara ve Şabanlara yazıktır! :) Güldüğüme bakmayın, sahiden de yazık. Düşündüm de; acaba hangi akl-ı evvel bu iki ismi kullanımdan çıkarmak üzere çirkince kılıflandırmış. Çok şebelekçe bi' icat değil mi?? İcadı tedavülde tutmaya yeminli kullanıcıları da sevgiyle anmak icap eder, ki çok saygıdeğer(!) insanlar kendileri. Onlara, kısaca "BanBan" diyelim, öyle bahsedelim.


Bugün, sanal alemin sanal yollarında yürürken şekilli insanlara rast geldim. Şekilli bir şekilsizlikleri vardı. Kek kalıplarının içine dökülüp fırına verilen ama bir türlü o kalıbın şeklinde pişemeden servise sunulan keklere benziyorlardı. Bir bacağı eksik, yıldız figürlü bir kekin; kendisini, en şahane parıldayan ve insanlığın yol göstericisi ulu Polaris gibi hissetmesi, gören bir göz tarafından bakıldığında accaayip sakil duruyordu haliyle.


İkiz muhabbet kuşlarının parlak tüylerinin rengiyle gözleri kamaşanlar, onları tek bir muhabbet kuşu  gibi görenler vardı mesela. Buna rağmen, bu ikili varoluşu tek bir vücut ilan edip onlara aşık olmaktan hiç de geri durmuyorlardı. Akılları yetmiyor veya gözleri görmüyordu iki adamın/kadının bir adam/kadın ettiğine. İlla ikiz olmalarına da gerek yoktu hani; birazcık parlak tüy kafiydi ulaşılması gereken hedef olabilmeleri için. Amma ve lakin her kuşun eti de yenmiyordu tabii...Eğer mutlu sona ulaşılamazsa, kendilerini en bi' zeki sananlar, elde edemedikleri her türlü şeyin/şahsın öfkesini başkalarından çıkarıyorlardı. Hayata dair başarılamamış ne varsa dahildi bu aşağılama nöbetlerine. Bir kendileri süferdiler, diğer bütün kadınlar Kezban, erkekler de Şaban'dı. İşte o kadar!!


Bu kadınların/erkeklerin, kendilerine göre daha az akıl sahibi bulduğu kadınları/erkekleri "Kezban ve Şaban" ilan etmesi şaşılası bir durum değildi tabii. Esasında en orijinal BanBan, BanBan olduğunun farkında olmadan, başkalarına Kezban-Şaban yakıştırmasını yapanlardı. Bu tiplerin orijinal-marjinal, atarlı-giderli hallerinin "en bi' hakiki BanBan"a bağlanması, biraz ilgisini çekebilecek bir erkeğin/kadının tek bir ıslığına bakardı esasında. O ıslıkla, bir sonraki perdede, kendi söylemleriyle "Kezban/Şaban" dışavurumlarının kallavisini yapmak üzere, en şahane elbiselerini giyer, kapı eşiğinde beliriverirlerdi.


Açma-kapama düğmesinin açılıp kapanmasından ibaret olan şekilli BanBanlardı onlar. Bir bacakları eksik yıldızımsı keklerdi...

YORUMLAR

02 Mart 2017, 22.56
yahu bu kadar benzetmelere ne gerek war.uçmuşsun:)
03 Mart 2017, 01.15
Elde bi' telefon, pembe kaplı
Ve onu da kendi gibi süslemesi
Zırt pırt yazışıp, triplere girip
Sonra sana bakıp "Üf!" demesi
Erkek dediğin onu taşımalı bi' kere
Sürekli bi' ilgi beklemesi
Ticari işleri sanat eseri sanıp
Pop müzik falan dinlemesi
Onu terk edeceksen yedeğin boldur
Bu yüzden aşkları amortili
Kusursuz egosu, giderli tavrı
Hep Demet Akalın garantili
Sen hâlâ kalkıp "empati" diyo'sun
Parasız konuları çekmez anten
Toz konmaz bi' Kaşıkçı Elması
Ona herkes selfie çubuğu zaten
Dırdır edip yine saçmala dur ama
Şşşt kız bak bi' ne diyeceğim
Tüm dünyada savaş çıksa bile
Sen düşünürsün "Ne giyeceğim?"
Hadi ne yaparsan yap farketmez ama
Tam dokuza sekiz Kezbansın
Bütün şarkıda sana sövsem bile istem dışı oynar o göbeciğin
Böyle bu işler sana anlatayım
Ömrü boyunca diyet yapacak
Yağlı kızartmalı fast food gömer
Ama yanında içecek light olacak
Postişli falan kankalarıyla, o aşk dizilerine özenmesi
Aynalı pozlarıyla sahteliği, aforizmalarla gidermesi
Foto çekinirken kendine bakıp, doğru açıyı falan aramaları
Terminatör misali gözleri ve radar gibi mekanı taramaları
Cümlede kuramaz "Yaaa!" demeden
Hareketleri deli saçmaları
Hesap ödenirken sığınak gibi
Bi' anda tuvalete kaçmaları.
 Aura dan alıntı :) normender kezban şarkısı   
03 Mart 2017, 05.42
:) Uçarak yazıyorum ben, haklısınız Bipolar1907. Teşekkür ederim yorumunuz için.


Asi; Ender seviyorum ama "Kezban" demesini sevmiyorum :) Ona bakarsan "Eksik Etek" de diyor o :) Neyse onun sözlerini yazmam icap etmemiş, yoksa ne yapardık smile Resmi Teşekkür ederim yorumuna.


*Blog da ne güzel reyting almış, maşallah :) Size daha sonra, blog yazarları ve pazarlama teknikleriyle alakalı bi şeyler yazacağım :)
03 Mart 2017, 17.52
 Neyin ne olduğunu bilen (Beş parmağın beşi değil-istisnalar kaideyi bozmaz) gamyunun ''Köklü üyeleri''ne yada ''Demirbaşlar'' listesinin başını çekenlere bir şeyler yazayım edasında, bolca sözde eleştiri serpiştirilmiş gereksiz bir yazı bence. Buram buram kendini beğenmişlik kokuyor işte. Egoist bir kalem her zamanki gib. Birilerini eleştirmek, hele ki sanal ortamda eleştirmek basit. O saçımı çekti, bu burama baktı demek gibi bir şey bu. Aslolan Gamyun'un neresinde olduğumuz değildir. Aslolan siteden soyutlanıp dışarı çıktığımızda hayatın neresinde olduğumuzdur. Neyse yine de seninki de bi bakış açısı sonuçta. Eline, emeğine, kalemine sağlık. Keyifli & bol eğlenceli oyunlar.
04 Mart 2017, 02.18
Altyazı: Yazıda diyor ki; insanları aşağılamayın, üstelik bunu yaparken  Kezban-Şaban gibi bir yakıştırma kullanmak hiç hoş değil. Çünkü bu ismi gerçek manada taşıyan insanlar var. Siz (yani bu eylemler içersinde olanlar) bazı tutumları küçümsüyorsunuz ama başınıza öyle bir şey gelir ki, o tutumların tillahını yaparken bulursunuz kendinizi.


Bazen bu Gamyun'un insan psikolojisi üzerinde olumsuz etkiler yaptığını düşünüyorum. Çok da seviyorum, vakit de geçiriyorum bolca. Hele şirin ötesi kukuletalıya hastayım :) Fakat insanların sürekli o kukuletayla oturmalarına karşıyım. Gamyun Kafa diyebileceğimiz bünyeler oluyor bazılarımız çünkü.


Eskiden felsefe falan yazardım sıkça. Yazı altında konuşurduk güzel güzel. Şimdi ortalama şeyler yazıyorum. 91-110 arası... 111 dediğim nadirdir yani... Fakat şu 91'in altına da düşmeyin birader! Vallahi üzülüyorum. Hep diyorum; Gamyun Türkiye'nin aynası. Bu millet 16'ında referanduma gidecek ya. Allah yardımcımız olsun.


Ha bu arada;  Gamyun'un köklü kişilikleri kimlerdir? Ben misal eski üyeyim, köklü bi kişilik mi oluyorum ki? Eğer öyleyse bu yazıda kendime de mi sallıyorum??? Ya da salon sahipleri, elit üyeler filan mı köklü üyeler??? Gmsnn goşş yetiş buna bi açıklık getir çabuk!! Kast sistemine mi geçtik olay ne!!! .ppppp


Vallahi nasıl saçma bir yorum yaptınızsa, cevap vereyim derken beynim yandı, idrak yollarınıza sağlık Chucky. Bu arada içimdeki oğlan çocuğunun ismini Chucky koymuştum. Kendisi, yorumunuzu okuyunca, ismi Kezban ve Şaban olanlarla beraber mahkemeye başvurdu isim değişikliği için.

04 Mart 2017, 07.16
Bir ek yapayım: Bu BanBan diye söz ettiklerim, ortalamanın üzerinde insanlardır zeka olarak. Sadece elitizme fazla kaptırdıkları için insanları bu tür aşağılıyorlar bence. Yazdıklarım sen ve senin gibileri savunuyor Chucky esasında. Teşekkür etmen gerekirdi :) Kapiş?


İçimdeki Rüknettin'i (benim oğlan çocuğu ismini Rüknettin olarak değiştirdi) çıkardılar yine hplmğgeachlphg Ne olacak bu memleketin hali arkadaş!!!
06 Mart 2017, 02.16
cok yerınde  tesbıt :) eline  kalemıne sağlık CeZbe 
06 Mart 2017, 15.09
Teşekkür ederim Nova. Sizin de akılla okuyan gözlerinize sağlık :)
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın