gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Gıt! Gıttt!! Gıdakkk!!!

08 Mart 2017, 12.17
A- A+


Nicedir tavuklardan şikayetçiyim, tabii bir de yumurtladıklarından... Sağlıklı besleneceğiz diye maymuna döndük. Bir türlü fikir birliğine varamayan doktorlar ve beslenme uzmanları yüzünden, markette sürekli bit gibi yazıları okumaya çalışıyoruz. Yazıları okuyunca yine bir şey anlamıyoruz üstelik. Yumurtalar beyaz olmayacakmış mesela. Sonra üzerleri temiz de olmayacakmış. Büyük yumurta zinhar almayacakmışız. Yani nedir; kahverengi, normal boyutlarda ve bol kakalı yumurta alınacak.


Bitti mi... Yok! Bu tavuk hayvanlarının yemlenme ve yumurtlama şartlarına da dikkat etmemiz gerek. Paketlerdeki ibarelere bakacağız. Gezen tavuk yumurtası: Tavuk gezenti olacak, lapdöt olmayacak, özgür ruhlu tavuklar tercih sebebi. Bu tavukcağızlar gezdikleri için doğal besleniyorlarmış. Tavuk dediğin bulduğunu yer malum. İyi de yeryüzünde doğal bi' şeyler mi kalmış ki bu tavuk hayvanları doğal beslenecek de yumurtalar çok sağlıklı olacak?


Ben bezdim vallahi bunları takip etmekten. Hani şu arabaların arkasına konan köpekler vardır, araba gittikçe kafasını sallar köpek. Biz gariban vatandaşlar ona bile benzemiyoruz. O köpeğin bulunduğu otonun arkasında seyreden arabanın içindeyiz. Öyleee mel mel bakıyoruz o köpekciğe, onunla birlikte kafamızı sallıyoruz. Öndeki arabanın sürücüsünün hangi kasise ne zaman gireceği, ne zaman yön değiştireceğine kalmış gözleri köpekciğin kafa hareketine endeksli kaderimiz.


Konuyla alakalı video ekleyeyim.

https://www.youtube.com/watch?v=mUMgUXTBz2U

Görüldüğü gibi insan; hacıyı çarşıya, anneyi komşuya gönderip her türlü şeyi pişirmek telaşında olan bir varlıktır, hepsi o. Çok da kasmamak gerekir. Az yiyip çok sevişirsek sorun kalmıyor neticede. Höd ve hödö!


YORUMLAR

08 Mart 2017, 17.50
Henüz yorum yapılmamış :( Yazık ama blog sahibi senin yorumunu bekliyor olabilir...
üst satırla alakam yok gamyun yoruma teşvik etmiş  :)
  bu konu tam uzmanlık hatta ustalık alanım tavuğun yumurtasının rengi, iri yada küçk olması( yaşlanan tavuğn yumurtası yaşyla orantılı irileşir yeni pilçlerin yumurtaları küçk olur) yada yada üzeri kakalanmş olması hiç bi anlam ifade etmez :) tüketici neye yöneliyosa üreticide ona uygun üretime yöneliyo yani  şmdi bütün köylerde 300  500 tavuk alan yumurtaclık yapıyo  ve yüzde 90 ıda diğer üretmler gibi kapalı alanda ve tamamen ilaç  suni yem katkılı üstünün kakasınıda yumurtaları toplaynca üstlerine su sıkıyolar ve sap saman içnde yuvalıyolar yumurda kirleniyo köy havası verliyo :) ::) kanmayın böle şeylere orda burda anlatan gıda uzmanlarıda bişi bildiklernden değil bizim kümese gelseler horozla tavuğu ayırdedemezler.  labarutavara girmeden   hiç bi gıda uzmanı yada üreten bile gıdanın doğal yada doğal olmadğını anlayamaz ama bazı ipuçları vardır yumurtada ipucumuz aldğınız kolideki yumurtaların sarıları farklı renklerde olcak açık sarı koyu sarı normal sarı olmalı sebepse fabrikasyon üretimde standart olur tamamı brbirine yakndır, açık sarılı olan yumurta dha makbuldür. sanayi tipi üretmde yemlerin içnde bulunan bi madde  ymurtanın sarısını çok koyu hatta kırmızıya yakn yapar.  hiçbi tarımsal üretmde kesinlkle denetleme yok üreticinin insafına kalmş durumda herşey.....
:) enerji gerek herşey için yemeli içmeliki  :) enerjik olunsun
08 Mart 2017, 18.02
ha bide  tüketende kabahatın bi kısmıda 100 gram patatese yani cips dediniz ambalajlı şeye 2  3 lira verirken hiç dert etmezler 1 klo patates 50 kuruş yada 1 liraya ona gelncede pazarlığa girişirler köylünün malı avmlerde prmosyon malzemesi olarak kullanlır kilosu 10 kruşa karpuz gibi değer yerlere düşer ona tepki yok amaç seni o avmye bişeklde sokmak alcan en küçk şeyde bile o karpuzun parası kat kat çıkar ama karpuz üreten madur olur, kıytırıktan yırtık kota 300  500 lrayı verirsnz hiç dert etmeden hatta zevkle el örmesi hakiki tiftik bi eldiven çorap tanesi 40  50  lra ona gelncede pazarlık edlir (  buradan çıkan sonuç üreten hakkını alamadğı için zarar ettği için yapay yollarla  verim artışına gider)
08 Mart 2017, 19.46
Benimle tavuk döner yer misin?
09 Mart 2017, 04.31
.ddddddddddd Asi; bize tavuklar ve yumurtalar konusunda bi brifing vereceğinden emindim. Ki bence çok yararlı oldu :) Büyük yumurtaların neden kötü olduğunu bilmiyordum mesela. Yumurta sarısının renginin açık olmasının iyi olduğunu da öyle... Ben yırtık kota ömr-ü hayatımda o parayı vermedim. Lütfen iftira atmayalım .p Kendim yırtıyorum, hatta yazılmışı da var biliyorsun :) Ayrıca tüketicilere de yüklenme. Tüketici hala bu ülkenin bir tarım ve hayvancılık ülkesi olduğunu sanıyor. Bu bilinçle ya da bilinçsizlikle diyelim doğal gıdaların ucuz olması gerektiğini düşünüyor. Hadi küçük çaplı üreticileri anlarım, sahiden de kazanamıyorlar ama birader tröstler yapıyor ki bu işin ağababasını. Denetim yok dediğin gibi. Bilgilendirme için teşekkürler :)


XahhaK; sen yine haylazlık peşindesin bakıyorum! Yaramaz seniii :)
09 Mart 2017, 14.29
Çok da kasmamak gerekir diyerek olayı özetlemişsiniz , en azından yumurta için doğru bir önerme. ABD'de yumurtalar yıkanıp satılırken ( yıkanmamış yumurtanın satılması yasaktır ) , İngiltere'de bunun tam tersi yıkanmış yumurtanın satılması yasaktır. Çok da şey yapmamak lazım işte :D
09 Mart 2017, 16.10
Usendim olumaya tavuk zararlimidir oyle bseler gordum
09 Mart 2017, 19.05
  Çok komik blog olmuş paylaşım için teşekkür ederim ?
10 Mart 2017, 02.31
Bence kendinizi yormamalısınız LyraClass. Ben sizin yerinizde olsam okumaya üşendiğim gibi, yorum yapmaya da üşenirdim :) Konu kısaca şu: Son 1 ay içinde tavuk veya ürünlerinden tüketen bütün erkeklerde, önümüzdeki 1 yıl içersinde testosteron hormonu 3smile Resmi oranında azalacakmış. Bu oranın bu düzeyde inmesiyle beraber; vücutlarında büyük değişiklikler olacak, artık kadınlar gibi gebe kalabilecek, çocuk doğurabilecek ve hatta emzirebileceklermiş. Oldukça ciddi konu, ona göre yani smile Resmi


Teşekkürler yorumunuz için Breaking-Bad. Evet, dediğiniz konuda da ihtilaf mevcut :) Diğer yazı yorumlarınızı da okudum, çok beğendim kendi adıma :)


Teşekkür Sezen.
10 Mart 2017, 13.54
vay anasını bee daha da yemem yumurta
10 Mart 2017, 16.47
Kuzu çok güzelmiş :)
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın