gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Vitraybegonyavitraybegonyabegonyavitray :)

16 Mart 2017, 16.01
A- A+


https://www.youtube.com/watch?v=13f5oRClZPk

Bize sanat adı altında birçok şey sunulur. Bazılarına göre örneğin bu videonun beğenilebilmesi için yüksek bir sanat algısının olması gerek. Bunu söyleyenlerin zevkinin içine eeeeee içine...... Yok küfür etmiyorum, limon sıkma isteğimi diyeceğim, işte bu isteğimi içimde saklı tutamıyorum. Serra Yılmaz çok iyi bir oyuncu, Edip Cansever iyi bir şair, okunan şiir güzel ve normal şartlarda Serra Yılmaz okusa hiç problem olmayacak. Ama bu güzel olan şeyleri sabote eden "müzik" adı altındaki gıcırtıları neremize ne yapacağız :) Ha bu gıcırtılar bir başka konsepte uygun olabilir. Günseli Kato video sonunda; nasıl etsem de bu acayipliği bir şekilde izah etsem, diye geçiriyor içinden bence. Sonra No tiyatrosundan girip etliye sütlüye dokunmadan işin içinden sıyrılıyor. Ki kendisini çok taktir ettim, hem bundan ötürü hem olayın (cidden olay:)-) vuku bulduğu anlarda gülmeden, ciddiyetle izleyebildiği için.


Ben de, kendimi gülmekten alıkoyabildiğim zamanlarda belki şaşıracaksınız ama bir korkuya kapılıyorum bu videoyu izlerken. Ayrıştırıp sadece enstrümanları duymaya çalıştığımda (gerçi zaten sadece onlar duyuluyor) şöyle bir şey yazasım geliyor mesela;


Dünya bir acayip yer olmuş, etrafımda hep bu sesler var ve hiç susmuyorlar. Kötü ve metruk bir evin, berbat ve pis tuvaletinde oturuyorum malum gerekçeyle.  Baktığım tavanda, ördüğü örümcek ağından sarkan bir örümcek... Gözlerim o örümcekteyken, sanki bin asır öncesine ait, bakır rengi pis bir yeşile dönüşüp altı eğri büğrü olmuş bir maşrapa (hani necefli olanın eskimişi) kendini yere bırakıveriyor. Çıkan  ses, derzleri dökülmüş yer yer kırılmış fayansla kaplı banyoda yankılanıyor.

Eskimiş tesisat boruları, içinden geçen suyun basıncıyla paslanmış yerlerini dökerken, çıtırtıyla karışık  hırıltı şeklinde, insanı ürküten tuhaf sesler çıkartıyorlar. Bu dünyadışı sesleri daha önce duyduğum seslere benzetme çabam sadece çok korktuğumdan. Yoksa daha önce hiç böyle seslere tanıklık etmedi kulaklarım. Hala bildiğim dünyada olduğumu kendime kanıtlamak istercesine benzetmeye çalışıyorum bu acayip sesleri bir şeylere.
Arada insan sesine benzer bir ses duyuyorum. Ondan bile ürküyorum. Hiçbir şey normal olmadığı gibi, normale birazcık bile yakın değil.


İkimizikimizikimizikimizikimiz... Böyle birkaç defa ikimiz
Vitray begonyabegonyavitray vitrayvitraybegonyabegonyavitray


smile Resmismile Resmismile Resmismile Resmismile Resmismile Resmi

Tıp tıp damlayan musluk da bu acayip senfoniye karışınca, daha önce bu filmde oynayacak cesarette bir oyuncu bulunamadığı için hiç çekilmemiş bir korku filminin başkahramanı gibi hissediyorum kendimi.  Başka bir boyuttayım ve çok korkuyorum. Tüm gayem; banyoda olma zorunluluğumu nihayete erdirip bu pis banyodan bir an önce çıkmak. İşte o derece... İşte o derece korkuyorum...

smile Resmismile Resmismile Resmismile Resmismile Resmismile Resmismile Resmi

Bu konsept buluşmayı birbirlerinden ayrıştırınca anlıyoruz ki, ortada 2 güzel şey varmış ve  1 yanlış 2 doğruyu götürmüş. Yapılan her kombinasyon estetik olamayabilirmiş. Kaos her zaman iyi bir şeylere gebe değilmiş. Kaosun da iyisi ve kötüsü varmış. Yüksek sanat diye bir şey yokmuş. Güzel olan ve çirkin olan varmış.


Hoş kalın sevgili okurlar

İkimizikimizikimizikimizikimiz 
Vitray begonyabegonyavitray vitrayvitraybegonyabegonyavitray lay lay :)

YORUMLAR

17 Mart 2017, 00.33
Bu videonun sonunda Günseli Kato yorum mu yapıyormuş? İnternette bu video ile ilgili yüzlerce yorum okudum ama bu durumdan hiç kimse bahsetmemiş, çünkü hiç kimsenin bu videoyu 4 dakika 34 saniye izlemeye tahammül ettiğini düşünmüyorum smile Resmi Ve hala da açıp bakmış değilim, belki de bizi kandırıyorsun! Ancak doğru söyleyip söylemediğini kontrol edecek cesaretim bile yok. Kendine niye böyle bir işkence yaptın, derdin neydi? Asıl bu durumu açıklamasın bizlere smile Resmi
17 Mart 2017, 01.54
İşte bir vurdumduymazlık örneği. Bir, adam sendecilik;  amaaan şimdi kim dinleyecek bu saçmasapan şeyi üşengeçliği; bir, suyun altına girmeden yüzeyim de saçlarım ıslanmasın yüzeyselliği; nasıl olsa delinin teki merak edip dinler, sonra da bize anlatır kolaycılığı... Sayın Hayalet Yorumcu Gmsnn, niçin böyle yapıyorsunuz? Belki de videonun sonlarına doğru kuş kondurucaklar, uçurtma uçuracaklar... Bilebilir miyiz dinlemeden? Hayır tabii ki! Hele ki bana yönelttiğiniz "vay sen nasıl dinledin, kendine işkence etmekten zevk mi alıyorsun" cümlesiyle ima ettiğiniz mazoşizme yatkın olduğum yönünde ifadeleriniz de neyin nesi kuzum? Teessüf ederim. Hem bana bu videoyu hatırlatan ve bu yazıyı yazmama neden olan da sizsiniz. Lütfen! Biraz kırıldım doğrusu ama teşekkür ediyorum yorumunuz için tabii ki Sayın Gmsnn. smile Resmi smile Resmi

17 Mart 2017, 01.59
şu tablo :

45 milyon dolara satılırken Serra Hanım sanat için azcık cızırdayamaz mı? ne var yani.
17 Mart 2017, 13.00
Leyla ile Mecnun'un bütün bölümlerini izleyen ben aşağıda ki kısmın Serra'ya gönderme olduğunu bilmiyordum, sayende öğrendim Cezbe.:)

https://youtu.be/Bbky4YHebFA

Serra'nın Günseli'ye soru sorarken hali cidden çok komik. O da "ne et yap şu acayipliği bir izah et" der gibi. :) 
Evet ya güzel ve çirkin olan varmış...
17 Mart 2017, 18.39
:) Breaking-Bad; yazının altına beton mu döktünüz? :) Şimdi esasında ben beğendim tabloyu. İnsan baktığında bir yığın anlam çıkarabilir. Örneğin, siz eski yazı okumayı seviyorsunuz; benim blogların 2.sayfasında "Tam 2'ye" başlıklı bi yazı var. Şimdi o yazı, yazıdaki parça Tool-Right in Two ve bu tablo mükemmel bir kombinasyon olurdu :) Konuyla da ilişkilendirmiş olayım :) Ayrıca Serra Hanım da bence mağdurdur çünkü cızırdayan o değil :) Bilakis sesini duyurabilmek için o cızırtıların arasında ses tellerini zorlayıp bar bar bağırıyor :)


1Yalnızlık; Gmsnn'nin intikamını alıyorsun yahu? 5 dakikalık video, izle izle bulamadım dediğin kısmı. Koordinat ver .p Ve Serra Yılmaz'ın sorusu da öyle haklısın .ddddddd


Ya bu arada; kapak fotosu da ne güzel uymuş di mi? Harikayım smile Resmi Tablolardan biri "Yabancı" diğeri "Monaliza" Bu iki muhteşem tabloyu deforme edip Monaliza'yı Yabancı'yla flört ettirince böyle komik bi şey çıkmış ortaya. Aynı cızırtıların, şiiri ve  okuyanı komik hale soktuğu gibi...
17 Mart 2017, 21.05
ortada 2 doğru falan yok 3 tane yanlış var :) şimdi daha önceki resm yapamayan yapmasn la ilgili boga hak verdim :) evet kimse ortalığı boş yere kirletmesin ses kirlilği görüntü kirlilği.
 hoşçakalın dedğine  o an epey güldüm :) :) hiçde hoşkalamadık 
 küllüksigaraküllüksigara   falan deyeydi :)  
19 Mart 2017, 20.29
Asi :) küllüksigarasigaraküllükküllüksigara Yaa dedim işte "yapamıyosanız yapmayın aga" diye ama dinleyen kim! smile Resmi Ya esasında mesele, yapamadığının veya olmayanın farkında olmamak galiba.


Teşekkür yorumlarınız için arkadaşlar. Ben öylesine bir şeyler yazmıştım. Blog altı blog olarak ekleyim bari :) Biraz yaramazlık yaptım smile Resmi Canı sıkılan okur :)

Gamyun'u iyi saatli olsunların basmış  olma ihtimalinden kuşkulanıyorum. Gidip "Ağlama Duvarı" başlıklı yazının altına yazacağım bunu. (Gmsnn'nin yazısı, başlığı ne bilmiyorum ama herkes ağlıyor, zaman zaman ben de gidip ağlıyorum, danışıyorum filan... Evde ekmek yok, zeytinyağlı pırasaya soğan konmaz di mi? vs. şeklinde...) Minik elmalı aletlere indirdiğim uygulamalar kendi kendilerine kayboluyor mesela... Mesela; bak şu yazının okunma sayısına! Yuh artık! Kim okumuş olmm bu yazıyı 1 günde bu kadar??? Hadi ordan! Kesin olarak sayaçlar bozuk.


 Yoksa... yoksa ben  öztıklamacı bir domates eziği miyim, F5 manyağı mı yaptım bu yazıyı, bir yerlere bağladım da reyting peşinde miyim! Bi yazı yazıp buldumcuk mu oldum, nedir? İçime işletmeci, pazarlamacı mı kaçmış?? Egomu, dolaba koyulduğunda 1 gecede 5cm iken 55cm olan hormonlu zerzevatla mı doyuruyorum??? smile Resmi Neyse, bu hormonlu, ışıkların kapatılmaması yöntemiyle seri üretime geçirilmiş, günün her saatini gündüz sanan tavuklarla alakalı bir yazı yazdım, ekleyince konuşuruz üzerine. Beni konunun buradaki izdüşümü kişisel olarak rahatsız etmiyor, bana ne yani ama mevzunun arkaplanı fecii.


Buldumcukbuldumcukbuldumcuk birkaç tane böyle buldumcuk

f5f5f5f5f5f5f5f5f5f5f5f böyle çok çok tane f5



Bunları düşünürken henüz uyanmıştım. Kafka.Yatağa telefonu koynuma alıp girmişim, yok, yazımı koynuma almış yatmışım, bu daha romantik oldu:) E uyumuşum, peki uyumuşum da elim kolum durmuş mu? Hayır! Üzerinize afiyet bende uyku apnesi var. Böyle bazen elim kolum, bazen bacağım hep hareket eder uyurken. Telefonun ekranını da hani şöyle üstten aşağı doğru kaydırınca yeniliyor ya sayfayı. HAH işte öyle olmuş, benim parmaklarım telefonun üzerinde kalmış. Ben de sabaha kadar bilinçsizce sayfa yenilemişim, olay o yani, sehven olmuş sehven smile Resmi  Schopenhauer.


SchopenhauerSchobenhauerSchopenhauerKafka Kafka Schopenhauer


Şimdi ben size itiraf ediyorum ki, bu yazıyı yazdıktan sonra videoyu iyice dinledim. Kendimi yakın hissetmeye başladım duruma. David Garrett (Smells Like Teen Spirit-Nirvana cover) Belki de artık eskisi gibi çirkin bulmuyorum bu videoyu. Kardeşim bir sanat varsa, o sanatın da bir üst versiyonu buysa seveceğim, ne yapayım yani! Hegel.


DavidGarrettDavidGarett böyle birkaç tane David Garrett bir tane de Hegel


Sonuç itibariyle bu bir tekzip yorumudur. Bu yazıda söylediklerimi geri alıyorum. Ne de olsa amfibi her şeydir. Amfibik yazılar üzerine çalışmaları başlatıyorum. Bold karakter yazdıklarımı ve değişik bileşimleri toplayıp, serbest olarak yazının üzerine bırakacağım böyle, boşlukta biraz salınıp yazının diledikleri yerine alakalı alakasız, mantıklı mantıksız düşecekler. Şahane olacak.


Amfibikamfibikamfibikamfibik böyle birkaç tane amfibik.

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın