gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Yapay Çap - Ç=5cm YÇ=55cm

25 Nisan 2017, 11.06
A- A+


Bazı şeyler o kadar kötüdürler ki, defektleri görünmesin diye ha babam de babam şişirilirler. Tıpkı; kırış kırış, çirkin bir surata yapılmış botoks-dolgu karışımlı yüzlere benzerler.  Şişirdikçe çizgilerin belirginliği kaybolur belki ama yüzlerin tüm anlamsızlığı ve sıradanlığı da ortaya çıkar. Uygulanan teknik miadını doldurduğunda ise, ilk hallerinden daha beter bir şeylere dönerler.


Onlar söz konusu olduğunda, tam ekranda izlenileni küçültmek için "escape" tuşuna ihtiyaç yoktur, onların aslı zaten küçücüktür. Yine onlar söz konusu olduğunda; "escape" yalnızca, yanlışlıkla girilen yapay çaplı sayfaların kapatılması için kullanılır.


Yapay çap nedir: Yapay çap, herhangi bir konuda olamadığınızı, yapamadığınızı, olmuşsunuz veya yapmışsınız gibi gösteren; kendinizle, dışdünyaya göstermek istediğiniz benliğiniz  arasındaki suni mesafedir. Bir nevi gerçekle aranızdaki mesafe yani. Bu mesafenin içersinde arkadaşlarınız, yancılarınız, goygoycular, reklamlar, teknolojik destek vs. gibi canlı-cansız her türlü şey kullanılabilir.
 

Altı dolu, sizi şöhret yapabilecek sağlam bir meşgale olmaksızın arzu edilen meşhur olma isteği, herkeste aynı şekilde ve şiddette kendini göstermeyebilir. Ve nedensellikleri de farklıdır şüphesiz. Fakat hepsinin altında tatmin olamamış bir duygu vardır. Örneğin, ilgi ihtiyacıyla da örtüştürebiliriz bu durumu. Hani öyle ki; hapşırsam, cümbür cemaat  herkes "çok yaşa" desin, şeklinde bir durum... Veya çok yapmak isteyip bir türlü iyi beceremediğiniz bir şeyin başarı sanrısını, yalandan da olsa yaşamak... Sanal gerçekliğin de sanalı bir gerçeklikten söz ediyorum.


Fenomen olmuş insanlar vardır mesela; bakarsın bu adam/kadın ne yapıyor diye, dişe dokunur bir halt bulamazsın. Ama ne hikmetse reyting patlaması yaşıyordur. Zaten ortaya koyduğu bir şey olmasının veya ortaya koyduğu o şeyin iyi veya kötü olmasının kendince de  çok  önemi yoktur. Örneğin; komiktir ama Madonna'nın tıklanma sayısını geçen yeni yetme Türk popçular filan vardır :) "Takipçi satın almak" diye bir mefhum oluşmuştur mesela... Ne kadar acayip bir durum. İnsan kendi eliyle oluşturduğu yapay bir hoşa gitme, beğenilme üzerinden nasıl kendini iyi hissedebilir? Enflasyonu ekmek-peynir üzerinden değil de, lavabo pompası üzerinden hesaplamak gibi bir şey değil mi bu?

Bu durumu ticaret haline getirip maddi fayda sağlayanlar yine bir derece diyeceğim, ona da dilim de varmıyor ama sonuç olarak para kazanıyorlar. Ama öyle bir durum da yoksa, herhalde yazdıklarım bu feci durumun ifadesidir. Suni yaratılan niteliksiz talep, aynı niteliksizliği katlanmış arz olarak geri döndürecektir. Bu durumda da sunulan her şeyin giderek kalitesizleşmesi kaçınılmaz olur şüphesiz.

Uçan balonların içersine helyum gazı konulur ya uçabilmesi için. Ama belli bir saat sonunda içindeki gaz tükenir ve uçma özelliklerini kaybederler malum.  Balonun her türlüsü kötüdür esasen. Her şekilde havası kaçar. Uçanı da uçmayanı da... Şişirilmeye muhtaç şeylerden ve doğal yollardan olabilirliği mümkün görünmeyen şişkinliklerden uzak durmakta fayda var :)

Ama işte gerçekler... Ne yapacaksın, insan bu... Devir de Cilalı Ego Devri... 5cm'lik çapı 55cm gösterecek malzemeleri kullanma devri. Neyse ki  çıkış düğmeleri filan var.

Escape cnm Escape!




YORUMLAR

26 Nisan 2017, 23.57
Yazıyı  hafif  sağa kaykılmış pozisyonda okurken ikinci paragrafı   bitirdiğimde  mevzusu  geçen  tuşu gayriihtiyari olaraktan  55 derecelik açıylan klavyede  yaklaşık  bi   30 sn. aramama   rağmen bulamadım... Dehşetle kaykılma pozisyonunu   değiştirip, sadece 5  derecelik ve net  bir  açıyla tekrar baktığımda, '' Escape'' diye   bir tuşun yıllardır  kullandığım klavyemde  mevcut olmadığını   gördüm..  Derhal  gugul  amcanın  görsellerine  başvurduğumda , kavyemde Escape'in olması gerektiği  yerde  ''Echap '' diye    ne idiği belirsiz bir   tuş olduğunu öğrenmiş  bulundum.  Sonra  düşündüm; Ben  bunca  hayran kitlemi internetin  başında bu rezil   klavyeylen mi   edinmiştim??
    
     Geri kalan kısmı  bir şekilde  okuyup   bitirdikten sonra  uzunca  bir   süre klavyemi inceledim ve  fark  ettim ki, üzerinde şimdiye  kadar parmağımı  hiç değmediğim bir   sürü tuş bulunuyordu... Umarım herhangi bir blogda ,var olduğunu  yeni   farkettiğim bu  tuşların da  bahsi  geçerse bendekiyle aynı  şekilde olur... Zira derin endişe  ve   stres  altındayım...

  Not: Uzun uğraşlarıma  rağmen şu   bendeki  garip  tuşun  fotosunu  şuraya bi  türlü  ekleyemedim ama olay aynıyla  vakidir...
  
28 Nisan 2017, 11.42
:) Budluck ne macera yaşatmışım sana ama :)
28 Nisan 2017, 11.42
Bud değil, bad o :)
28 Nisan 2017, 22.27
'' Asıl konuya dönmemizi sağlamışsınız budlack, teşekkürler öncelikle.''
   Yukarıdaki   cümle   ''AĞIR İZ''  bloguna  yaptığım  bir  yoruma verdiğin  cevaptan   alınmıştır... Sevgili nikimin   önceden   daha  değişik  bi şekilde   deforme   edilmiş  hali  yani...Filler   asla unutmaz...Olmuyor yani  cık... cık...
29 Nisan 2017, 08.49
BAdluck vallahi korktum ben senden, neleri hatırlıyosun sen ya :) Dediğin yazıma gidip baktım, cidden yanlış yazmışım. Ama başka birinin yazısının altında görmüştüm ben kızdığını, o da yanlış yazmıştı nickini, onu haşlamıştın :) Onu hatırladım da düzeltme yaptım, kendimin de yanlış yaptığını hiç düşünmemiştim inan :)


* Yazının sayacını kim bozdu?? :)
30 Nisan 2017, 13.20
Yazının sayacının balon olup uçmuş olması da süper olmuş çok güldüm :)))))) Yorum sayısı da 
5 görünüyor dışardan bakınca ( an itibariyle) ama bi bakıyorsun o da 1 o da balon  :)))) 
En doğru tuş kombinasyonu  = alt + f4 ya  ;)
01 Mayıs 2017, 00.13
Aynen aynen Online :) Bence yazıyı en iyi anlayan da sayacı bozan arkadaş. Yazıyla alakasız balon yorumları da düşünürsek, yazılana örnek olması açısından en süper ve esprili yorumu o yapmış :) Kutluyorum kendisini smile Resmi
13 Mayıs 2017, 03.45
Ben de diyorum; kim bu kılçıklı yorum sahibi! Aklısıra yazıyı aşağılamak amacıyla Online, x,y, z nickleriyle lapinleyen Detay, anlattıklarım arasında kendisine figürasyonda rol bulmuş olsa gerek ki, film çevireyim demiş ama kendisi film olmuş :) Sonsuz komik oluyor bazı insanlar, kronik hazımsızlık eşliğindeki kabız kuğu edalarından hiç bıkmıyorlar. İçlerinde bu kadar kin besleyeceklerine; kedi, köpek besleseler şu dünyaya bi faydaları olurdu.


Kalsaydın; sana da selam. Mesaj veren, söyleyeceği olan bi yazının deşifre etmesi de kaçınılmaz, illa ki birilerini veya bir şeyleri deşifre ediyordur. Bu manada uygundur söylediğin :) İnsan hayatını "balon" diye nitelememeli bence, üzücü, kırıcı bi durum bu. Teessüf ederim arkadaşlarına :) Geniş açıdan bakarsak; dünya da kocaman bi balon, hem madden hem de manen... Yanlış da ordan başlıyor belki. Tüm bu içi boş balonlar arasında, şişmeye çalışıp yuvarlaşmak değil, biraz köşeli olmaya çalışmak gerek bence veya ne isen o olmak. Teşekkürler güzel sözlerin ve yorumun için.

13 Mayıs 2017, 12.36
Yorumu içeriğine göre değil, yorumu yazana göre anlama kapasiten takdire şayan doğrusu ! :))))) 
hiç yanıltmadın  ahahaha  O değil de, benim sürekli nick değiştiğimi nick harflerimle oynadığımı bilmeyen yoktur  tanıyanlar arasında :)))) kendine özel bi şey sanıp kendini bi şey mi sandın yoksa  :))  Aynen aynen online diyen hoşgörüyle yaklaşan sen değil misin ne oldu kavga modu on galiba besinsiz mi kaldın :))) ben komik buldum yazdım canım isterse yine yazarım sen her durumda kavga    edersin birileriyle kimlere ne oofline mesajlar atıp şu blogtan soğuttuğunu da iyi biliyorum merak etme  ! kedi köpek değil 7 / 24 hayır işlesen faydan olmaz bence şu dünyaya  :)))

13 Mayıs 2017, 15.53
Tanımadığım insanın niyetini kötüye yormamak ve yorumu sakin karşılamak benim doğru dürüst insan olduğumu gösterir. Kendisinin hiçbir problemi olmadığı halde, yancılık müessesesinin kanatları altında, birine düşmanlık edip onun bilmediği bir nickle bu tip bir yorum yapan da kendi kişiliğini sergilemiş olur. Kendini akıllı sanan bir lapin, olayı bu biçimde değerlendiremez tabii kapasitesi gereği.


Hiç ihtiyaç duymadığım bir şey kendime yancı veya maşa tayin etmek, onları istediğim gibi yönlendirip "böhhhhüü X şahıs bana böyle yaptı" deyip elalemin üzerine salmak. Özel mesajla kimleri soğuttuğumu da biliyormuş vatandaş :) Bütün bunları ben kendi kendime yapıyorum, millete özel mesaj atıyorum filan... Ben kime gidip ağlasam acaba ya, bu pili bitik, mürekkebi eksik eziklerin ağlaşmalarına kanan saf niyetlilerin saldırma çabaları için, ben kime ağlasam????


Böhüüüüüüüü canım yancım, sevgili maşam; Cezbe bana ahh yaptı!! :)

Canı isteyince yine yazarmışmış!! Hiiiiiiiiii çok korktum :)


18 Ocak 2024, 14.07
“Zamansız yazı” böyle bir şey oluyor galiba ahahahahahah. 
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın