gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

DÜNYA ANNE OLDUM HEDİYE İSTERİM GÜNÜ

09 Mayıs 2017, 12.17
A- A+

    Anneler gününe dair ilk anım ablamım elime küçük bir paket verip “git anneme ver öp anneler günün kutlu olsun de”  demesidir.  İlk o gün öğrenmiştim anneler günü olduğunu ve hediye verilmesi gerektiğini .  Annem paketi açınca içinden bir resim çerçevesi çıkmış çerçeve içinde de ağlayan bir koca gözlü çocuk resmi. Uzun süre aklım karışmıştı anneler günü neydi neden hediye veriyorduk ya da hediye neden böyle hüzünlüydü annem neden ağlamıştı, üstelik bana sarılıp kucağına oturtup çerçeveye benle bakıp ağlayınca beni de ağlatmıştı. Ağlatmak için mi vermiştim o çerçeveyi, ablam ne çeşit biri idi ağlatmak için beni kullanıyordu. Sonra beni zor susturmuşlardı ama ben ablamın et bebeğinin ağzını bıçakla parçalamıştım intikam olarak, sonra uzun süre bu işlem için dayak yemiş olsam da hep annemi ağlattırdın diye kendimi savunmuştum.   Takip eden 2-3 sene de anneme adıma hediyeler alınmış vermem sağlanmış olsa da her seferinde o ilk hediyeyi unutamamış olmanın verdiği korku ile , ayak diremiştim vermemek için.  
 
   İlerleyen yıllarda anneme hediyesini ben seçmiş, para biriktirmiş, almıştım. Anneme mutfak robotu aldıkları için çok heyecanlı olan kardeşlerimle alay etmek için, bir çorba kepçesi alıp mahallenin kuaförüne o zamanlar çok moda olan perma parası verip anneme perma yapmasını istemiş, kartvizitinin arkasına babel den hediye enfes bir perma sizi bekliyoruz yazdırmıştım.  Hem kuaförümüz İsmet  abi ,   hem annem hem de kardeşlerim şok olmuştu. Ama sonra anneme alınan hediyelerin amacı , şekli her şeyi değişmiş kardeşler arası bir rekabete dönüşmüştü..  Sanırım bu işten en karlı çıkan annem olmuş hatta komşularına hava bile atmıştı..

    5 aylık bir bebeği olan çiçeçeği burnunda bir anne idim. İlk anneler günümü kutlayacak , söze geldimi  “önemsiz her gün anneler günü “ desem de heyecanla ilk  hediyemi bekliyordum.

   Üstü çiçekli cafcaflı bir paket kağıdı ile kaplı olan ilk hediyemi babasının kucağında olan oğlum kuzeyle aldım. Heyecanla açtığım kutudan buharlı hazneli son model bir ütü çıkınca gülsem mi ağlasam mı bilememin verdiği şaşkınlıkla duygulanmış gibi yapıp teşekkür ettim.

    İlk babalar gününü kutlayan babamıza ütü masası almam onun benle empati yapmasını sağladığına eminim çünkü sonradan bana kutlama amaçlı alınan tüm hediyeleri değiştirdi.

    Anneler günün de  anneleri  olduğum için gururlandığım ilk ve son aşkım  iki oğluma hediye alıyorum. Onlarsa bana artan yaşları ile şekillenen ilginçleşen süprizleri ile karşılık veriyolar.
 
    Çağın yaptırımına, günün anlam ve önemine ayak uydurmak için değil de annenizi ne çok sevdiğinize dair bir sözün bile yeterli olacağını unutmamanız dileği ile sevgiler


                                                                                                                                  babel
 

YORUMLAR

09 Mayıs 2017, 13.46
Hastayım zekana kadınımsmile Resmismile Resmi
9 yaşında bir çocuğun annesini kuaföre yollaması bunu düşünmesi inanılmaz :) masaj versiyonunu anneme vereceğim hihihihi
10 Mayıs 2017, 01.57
tebrikler anneler gününüz kutlu olsun
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın