gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

KÜMÜLÜS! Ayağa Kalk!

13 Ağustos 2017, 03.20
A- A+


Hep kümülüs yüzünden oluyor. Başka ülkelerde çok görmüştüm ama Türkiye'de hiç rastlamamıştım bu pis buluta. Bulut değil, devasa uzay aracı mübarek. Tabanıyla tavanı arasındaki mesafe 10-20 km'yi buluyormuş. Güneşle aramıza beton gibi girdiği için de ortalık birden geceye kesiyor tabii. Sürekli sirkülasyon halinde olan yağmur zerreleri, her bir dönüşte üzerine bir katman daha ekleyerek büyüyünce, kafamıza ceviz büyüklüğünde dolular yağıyormuş. Portakal büyüklüğünde yağsa ne olacak, biz insanoğlunda leblebi kadar akıl olmadıktan sonra... Sanki bu kümülüs bulutu yeni icat, az önce doğdu. İhaleyi kümülüse çıkardık. Ne gam!


Bu yüzyılın sonlarına doğru; Avrupa kıtasında her 3 kişiden 2'si, iklim koşullarına bağlı ölümler yaşayacakmış. (Net bilgi) Yine bu yüzyılın sonlarına doğru; dünyanın güney coğrafyasında, örneğin; Pakistan, Hindistan vs. gibi ülkelerde, sıcaklık öyle yüksek derecelere ulaşacakmış ki, insanlar kuzeye göç etmek zorunda kalacaklarmış. Kutuplara doğru göç başlarsa, penguenlerin artık yalnız kalmayacağını düşünüp sevince garkolabiliriz. Yaşasın! Ama bence penguenlerin yaşayabileceği sıcaklık değerleri de kalmayacak, dolayısıyla onların nesli çoktan tükenmiş olacak. İnsanoğlu çok yalnız :(


Alternatif gezegen Mars'ın denekleri, yeryüzünü en çok berbat edenler iyi bir şekilde yaşasın diye, yaşam deneyimlemesi yapıyor gezegende. Şimdiden parsellenen bir alternatif gezegeni olduğu için Amerika'nın, küresel iklim anlaşmalarıyla filan işi yok. Tuzları kuru arkadaş! Sanıyorum bizim de öyle, derdimiz gücümüz hes filan çünkü. Öyle olmalı... Kuru tuz familyasından bir ülke olmalıyız. Belki bizim bilmediğimiz bir şeyler dönüyordur, Mars'ta üç-beş dönüm yer kapmışsak... Bilmiyorum artık...


Güncel Haber: Elektrik üreten santral, dere yatağını değiştirince 120.000 alabalık sizlere ömür. İhracat için yetiştiriliyorlarmış bir de... Paraya mı yansak, gariban balıkların yaşama hakkına mı yansak bilmiyorum. Olsun, elektrik lazım! "Enerjist" diye bir kelime türettim. Var mıydı bilmiyorum, ben duymadım. O yüzden sahip çıkıyorum kelimeye. Enerjist bir ülkeyiz vesselam. Çok elektrik lazım! Bak, yaz değil, cehennem kazanı bir mevsim en basitinden.  Yandık bittik, klimasız ne yaparız! Birbirimize mi üfleyeceğiz! Kafasına üflediklerim :)


Konuyla Alakasız Güncel Haber: Trabzon- Maçka 2 şehit. Biri 15 yaşında bir çocuk, bir kocaman yürekli bir çocuk. İhbar ettiği teröristler tarafından, bulundukları evi güvenlik güçlerine gösterirken öldürülüyor. O çocuğu kahraman ilan edip klipler çekiyoruz. Ağlıyoruz kalpten. Face hesabında "kimse iyi ki varsın Emre demiyor :(" paylaşımını, bugün hep bir ağızdan "iyi ki varsın Emre" diyerek; var olmasından duyduğumuz sevinci, o ölünce bağırıyoruz avaz avaz. Biz; 15 yaşında bir çocuğu, olası çatışma bölgesinde bir başına, vatan haini, satılmışların  kurşunlarına teslim ediyoruz. Koruyamıyoruz. Bu mudur? Budur.


Kümülüsten oluyor. Bütün berbat şeylerin hepsi kümülüsten :(


Konuyla Çok Alakalı Video:

https://www.youtube.com/watch?v=0fsLJPxguWU

YORUMLAR

13 Ağustos 2017, 06.24
Şair senin yanında dibe vurur... CeZbe ablam:))))  müzikte pek hoşmuş, aslında damarcıyım
 yinede hoşuma gitti...  Emegine yüregine saglık...çok teşekür ederim..Gülünüde vereyimde darılmayasın :)))
13 Ağustos 2017, 19.48
"...insanlar kuzeye göç etmek zorunda kalacaklarmış. Kutuplara doğru göç başlarsa, penguenlerin artık yalnız kalmayacağını düşünüp sevince garkolabiliriz. Yaşasın!"

Penguenler güney kutbu ve güney kürenin en güney sahillerinde yaşar cezbe :( 


13 Ağustos 2017, 22.34
bunlar sonuçlar  sebep ise tabiki insan faktörü doymak bilmeyen egosu   milyonlarca yılda oluşan yeryüzünün dengesini son 50 yılda bozabilme başarısı insana ait. enn bilgilisinden en cahiline en zengininden en fakirine kadar bütün insanlar kendi çapında sözde yaşam ihtiyacı adı altında bitmeyen hayat luxleri ve kaçınılmaz sonuç.  çokk rahat yaşama alışkanlığı edindik maalesef geri dönüş yok 
  kimse  demesin dünyanın dengesini büyük üretim yapan şirketler bozuyo diye, bizden talep varki onlarda üretme yarışında. bilmeden sonunu düşünmeden tükettikçe biz onlarda  daha çok üretecek ve daha çok bitirecez doğayı elbrlğiyle.
14 Ağustos 2017, 05.04
Sevgili Miyav :) seni buralarda görmek güzel. Yazılarımı okuman da güzel. Ben de sana teşekkür ederim. Diğer yazılarımdaki yorumlarını da okudum. Fakat çiçeğimi bir türlü göremedim :) Ama eminim çok güzeldiler. Buraya eklediğin her şey, yerinde durduğu gibi durmuyor, ondan çıkmamıştır :) Örneğin; bu metindeki kelimelerden biri çalınmış! Olabiliyor yani smile Resmi


Birisi, konuya ilişkin tek kelime etmeden kesin Emre-Eren isim karışıklığını düzeltip lapinleyecek, diye düşünmüştüm. Duk45'ten versiyonu gelmiş. Ama haklı kendisi şimdi, ne diyeyim :( Cidden penguenler güney kutbunda yaşıyorlarmış. Kuzey kutbunda yaşayanlara "penkuen" diyoruz. Zaten mantık olarak insanların kutuplara doğru göç etmesi gerekir. Öyle bir hata yapmışım. Kendisini tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum düzeltmeden ötürü.


Bir de şunu yazayım yeri gelmişken; yorumcular, yorum eklerken gereksizce yazının içinden alıntı yapıp yorumlarının tepesine ekliyorlar. Pek moda bir şey ama ben bunu  hiç hoş bulmuyorum. Bana ait bir yazının bir kısmının, her ne sebeple olursa olsun, bir başkasının yorum metninde bulunmasından hoşlanmıyorum. Neden bahsedeceğini ifade etmek için ille de böyle bir yöntem gerekmiyor. Ben kendi adıma hoşnutsuzluğumu belirtmiş olayım, bu isteğime gerekli nezaketi gösteren göstersin, göstermeyen de göstermesin.


Elbette Asi, bu bir çark ve ortasında da birey duruyor. Bireyin eğilimini belirleyen de çarkın dişlileri yalnız. Bence insan güdülen bir varlık ve sistem tarafından, sistemin gereksindiği biçimde güdülüyor. Bu yazıda söz ettiğim konu bumeranga benziyor. Dünyanın doğal dengesini bozup sonra da gazap gibi geri dönüşlerle başa çıkmaya çalışıyoruz. Trajikomik bir şey değil mi bu? Aynı şu videonun başında, başkasına zarar vermek üzere atılan roketin, ya sersemlikten, ya da başka bir nedenden olduğu yere düşmesi gibi. O sahnenin bir sonraki karesinde büyük bir BOMMM sesi var. İşte tam da o noktada insanoğlu. Teşekkür ederim katkın için.
14 Ağustos 2017, 18.03
evet birey o duruma getirildi, düşünme ve sorgulama yetisi sunulanlarla elinden alındı ne yazıkki.
sonucundada güdülen varlık olduk.  doğa henüz kusmaya başlamadı zamanı gelipde kusmaya başladığnda kşi ayırmıycak güdende güdülende cezasını çekecek ben bşi yapmadım diyende herşeyi yapanda. çünki doğa tanrının insanlığa kendini gösterme şeklidir (bana göre böyle )
14 Ağustos 2017, 23.16
Gamyun yöneticileri ltfn rica ediyorum gülümü ekleyin CeZbe ablam hakediyor.smile Resmi..tşk.ederim...
05 Ekim 2018, 12.15
Bu alemin en büyük yorumcusu Duk kardeştir .dddddd
07 Ekim 2018, 08.06
Bayan genel kültür abidesinin açığını bulunca, cevap olarak nasıl da saçma bir şey yazmış. Yönetim silinen blogları geri getirmiş sanırım. Gmsnn sırf seni kötü bir durumda bırakmak için böyle bir karar almış olabilir.
07 Ekim 2018, 18.13
Ovvv atara bak :) Duk nereye yuvarlanıyordu smile Resmi .ddddd Pis mikrop ya .dddd arkadaş dedik bağrımıza bastık, taş çıktı mübarek smile Resmi smile Resmi 


Neresi saçmaymış cevabımın? Tavrının, hata bulucu formatını beğenmemiş olsam da, bak ne güzel teşekkür etmişim düzeltme için. Aman aman neler yazmış .ddd Bu kehanetlerin ve niyet okumaların sonu, medyumluğa kadar gider alimalallah .dddddd  Genel kültür abidesi niye olayım canım ya. Bildiğimi bilirim, bilmediğimi de bilmiyorumdur yani. Senin bu yorumu yaparken sahip olduğun psikoloji hakkında analizler yapabilirim ama bak. İnsan psikolojisi konusunda sağlam bilgim vardır.


Yazıyı senin yorumun yüzünden silmiş olduğumu iddia ettin ya (ilk süfer kehanet), öyle olmadığını gör diye, ben de rica ettim Eylül'den yazıyı tekrar onayladı ve ben de yorum yaptım, yazıyı görmen için. Sandığın gibi Gmsnn onaylamadı bir de (ikinci süpsüper kehanet) , konudan haberi bile yok. Ayrıca Gmsnn, neden beni zor duruma düşürmek istesin ki? (üçüncü harikaötesi kehanet) Bu "sana öyle gelen" durumlar ve iddiaların hepsi, kötü düşünce mahsulü canım benim. İlk niyet okumanın ana sebebi de, kendine mana katma çaban ve egon. Herkes kendince önemlidir tabii; ama kimse bir başkasının gözünden ne kadar önemli olduğunu bilemez. Neyse felsefeye girmeyeyim :) Sana hitaben bunu yaparsam, desturumu bozmuş olurum. Yani neticede Dukcum, bu yazıyı silmiş olmamla, senin yaptığın yorumun uzaktan yakından alakası yok. Bu yazıdan sonra da 2 ay yazmamışım nerdeyse. Yani büyük ihtimal yönetimle sıkıntım olmuş.


Şunu da yazayım; yorumcular, blog yazarlarını beğenir veya beğenmezler. Blog yazarlarının da yorumcular hakkında fikirleri vardır yalnız. Yerli yerinde, yazıya katkı veren; düşünce yazılarında,  konuyla alakalı, yazıda savunulan fikre katılsın veya katılmasın fikir tartışması yapabilen yorumcular, benim için her zaman değerlidir. Bu yazının altında, kuru bir düzeltme yapmaktan başka, konuyla alakalı bir şey söylememiş olman, beni bozmaz ama bence seni bozmalı canım benim .p

07 Ekim 2018, 21.26
Cezbe benim eleştirimden sonra 2 ay yazı yazmamandan nasıl bozulduğun belli oluyor.

Yemin ederim benim egom yok. Benim mizacım bu, ne yapayım sizin cahil olmanız  problem değil benim bunu belirtmem mi problem :) 

Bak smilede yaptım. 
09 Ekim 2018, 01.29
.dddddddddddd Allah'ım bu deliyi niye yarattın? Ben kendimi iyi hissedeyim diye mi smile Resmi smile Resmi
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın